Jump to content

Photo

Propadosmo

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
30 replies to this topic

#1 jovke

jovke
  • Members
  • 13 posts

Posted 28 May 2005 - 10:45

Pre nekoliko dana sam gledao kviz "Najslabija karika", video sam decka (starog otprilike 20 godina) koji nikad nije cuo za Dzimija Hendriksa i ne zna ko je to. Pripadam starijoj generaciji (69-o) i ne ide mi u glavu da postoje takvi primeri.
Ja recimo obozavam da slusam baju zvanog Fats Domino iako nisam njegov savremenik, uostalom kao i mnostvo drugih koji odavno nisu vise medju zivima. Da se razumemo, slusam ja i ove "nove hitove" B) . Pretpostavljam da je vecina posetilaca foruma B92 vise za rock & roll opciju, ali priznajmo da main stream u Srbiji cine: Jelena Karleusa, Indira radic, Vlada Georgiev, Bojan Marovic i drugi. Mislim da je tome najvise doprineo TV Pink na kome nema strane muzike ni za lek (osim kad ide spica za "zvezde" Granda kad kao podlogu cujemo "NewYork, NewYork"), a koji je ubedljivo najgledaniji kanal na Balkanu.
Kad sam bio srednjoskolac vecina nas je slusala recimo FGTH, Bronski beat, Paribrejkerse, El. orgazam itd. Sta se to desilo? Ko su ljudi koji kreiraju ukus mladih generacija?
Mene ova situacija strasno nervira. Vas?

P.S. Ako vec negde postoji slican topic, 'kskjuz mi unapred.

#2 pantapita

pantapita
  • Members
  • 138 posts

Posted 28 May 2005 - 11:28

Ja recimo obozavam da slusam baju zvanog Fats Domino

Decko (iz najslabije karike) recimo obozava da slusa baju zvanog knindza
:lol: :huh: :lol:

#3 m

m
  • Members
  • 1,696 posts

Posted 28 May 2005 - 12:39

Kad sam radila prijemni na faxu, pitanje je bilo da se prepozna autor Warholove slike sa Marilyn Monroe, i da se napise ko je osoba na slici, i ljudi nisu znali (jedna devojka me je pitala da joj sapnem)... Tada sam prvi put dozivela sok tog tipa...

#4 wrongdoer

wrongdoer
  • Members
  • 398 posts

Posted 28 May 2005 - 14:15

Pa ako taj tip ima 20 godina to znači da je '93 imao 13 godina, a tada se većina ukusa kreira i u osnovnoj školi prihvataju obrasci ponašanja. Pitanje je jedino koliko je ko uspeo da se odupre tome, a ko se utopio. Dalje je sve nadgradnja.

S tim u vezi me čudi da se i ovoliki broj ljudi iz te generacije seća Hendrixa . Navešću detalj sa PINKove najave programa.

"A sada ćete moći da gledate film the doors o legendarnom muzičaru Džimu Hendriksu". :lol:

Mis'im , šta reći.........

#5 Zeka Peka

Zeka Peka
  • Members
  • 3,687 posts

Posted 28 May 2005 - 14:23

Pa ako taj tip ima 20 godina to znači da je '93 imao 13 godina

Како си то срачунао, свака ти част. Значи, сад је 2000. година! :lol:

#6 m

m
  • Members
  • 1,696 posts

Posted 29 May 2005 - 12:27

:lol:

#7 Billy Mahony

Billy Mahony
  • Members
  • 1,712 posts

Posted 29 May 2005 - 13:18

Opšta nekultura, neobaveštenost i neznanje nisu specifičnost samo ovog vremena, mada se procvat i sveprisutnost tih pojava ne mogu zaobići.
Koliko puta ste mogli čuti nekoga ko se hvali time kako je duduk za matematiku ili fiziku npr., ili kako nema pojma kako da zameni gumicu na slavini da ne kaplje, ili da programira videorekorder ili televizor....

Moj prvi ( dobro, možda ne prvi, ali zato upečatljivi i zato zapamćeni ) susret sa neobaveštenošću ovog tipa sa teme, je bio u bioskopu "Jugoslavija" na Novom Beogradu negde davnih sedamdesetih na projekciji filma Rolerbol sa Caan-om. Ispred mene sede dvojica momaka nešto mladjih od mene tada i komentarišu muziku iz filma, kako je dooobra, kako je jbte krvava i da mora da su je radili Flojdi. To mora da im je bio prvi susret sa Bach-om ikada, jer kako to drugačije objasniti. Bežanje sa časova muzičkog se podrazumeva...

Takvim ljudima vešt trgovac može da proda i most, a ne samo ideologiju i laži. Takvi su idealna topovska hrana svakog inteligentnog manipulatora.

#8 Ljuban

Ljuban
  • Members
  • 654 posts

Posted 29 May 2005 - 13:19

Како си то срачунао, свака ти част. Значи, сад је 2000. година! :lol:

Pa dobro +-1...
:huh:

#9 wrongdoer

wrongdoer
  • Members
  • 398 posts

Posted 29 May 2005 - 14:18

Pa dobro +-1...
:lol:

Šaljite ovo na bisere ako hoćete , glupo je da se samoreklamiram :huh: :lol:

#10 Hush!

Hush!
  • Sleepers
  • 40 posts

Posted 29 May 2005 - 15:00

... video sam decka (starog otprilike 20 godina) koji nikad nije cuo za Dzimija Hendriksa i ne zna ko je to.

Siroto dete.

Pretpostavljam da će se do 25-e suočiti sa prvim simptomima erektilne disfunkcije, dok će već oko 27-e biti trajno impotentan.

(I sve to zbog nepoznavanja lika & dela Jimmyja Hendrixa... :lol: )

#11 Billy Mahony

Billy Mahony
  • Members
  • 1,712 posts

Posted 29 May 2005 - 15:13

Siroto dete.

Pretpostavljam da će se do 25-e suočiti sa prvim simptomima erektilne disfunkcije, dok će već oko 27-e biti trajno impotentan.

(I sve to zbog nepoznavanja lika & dela Jimmyja Hendrixa... :lol: )

Kako si došao(la) do takve konstrukcije samo ti znaš, ali da sledeću rečemicu možeš da očekuješ iz takvih usta, to je sigurno:
Pali , bratee, narodnjaci su zakon i odmah zatim sledeći narodnjak,
Ya habibi, ya habibi, ya habibi yalla u srpskom ili grčkom "prevodu".

#12 Jr

Jr
  • Banned
  • 4,557 posts

Posted 29 May 2005 - 15:16

Gledam otvaranje svjetskog prvenstva u fudbalu u drustvu brace i bass gitariste njihove "grupe".
Maestralna tri tenora izmedju ostaloga na repertoaru imaju i My Way...
Gromoglasan aplauz, tad jos uvijek zivom Sinatri pomazu da ustane i aplaudira, i u tom trenutku pomenuti bass napokon prokljuvi ono sto ga je mucilo u toku cijelog izvodjenja:
"Oni su ovo skinuli od Sex Pistols-a"

Inace, bar koliko sam ja imao prilike da vidim, ni na zapadu nije nista bolje... sto znaci da ne propadosmo, samo ostarasmo :lol:...

Edited by Jr, 29 May 2005 - 18:30.

#13 tamburix

tamburix
  • Members
  • 333 posts

Posted 29 May 2005 - 15:29

Inace, bar koliko sam ja imao prilike da vidim, ni na zapadu nije nista bolje... sto znaci da ne propadosmo, samo ostarasmo :huh:...

Tačno. Nije tu u pitanju propast samo našeg društva. Ceo svet se zaglupljuje :lol:

#14 dzishn

dzishn
  • Members
  • 1,533 posts

Posted 29 May 2005 - 16:54

Pa ako taj tip ima 20 godina to znači da je '93 imao 13 godina, a tada se većina ukusa kreira i u osnovnoj školi prihvataju obrasci ponašanja.

rachunica na stranu :huh:
jedno je bRe pitanje ukusa, a drugo pitanje opshte kulture

ja mu dodjem generacija tog tipa, i vaistinu nikad nisam ni bila okoreli fan hendrixa, al majku mu, neki se osnovni pojmovi moraju poznavati :lol:

#15 mironis

mironis
  • Sleepers
  • 87 posts

Posted 29 May 2005 - 18:37

Pre nekoliko dana sam gledao kviz "Najslabija karika", video sam decka (starog otprilike 20 godina) koji nikad nije cuo za Dzimija Hendriksa i ne zna ko je to. Pripadam starijoj generaciji (69-o) i ne ide mi u glavu da postoje takvi primeri.
Ja recimo obozavam da slusam baju zvanog Fats Domino iako nisam njegov savremenik, uostalom kao i mnostvo drugih koji odavno nisu vise medju zivima. Da se razumemo, slusam ja i ove "nove hitove" B) . Pretpostavljam da je vecina posetilaca foruma B92 vise za rock & roll opciju, ali priznajmo da main stream u Srbiji cine: Jelena Karleusa, Indira radic, Vlada Georgiev, Bojan Marovic i drugi. Mislim da je tome najvise doprineo TV Pink na kome nema strane muzike ni za lek (osim kad ide spica za "zvezde" Granda kad kao podlogu cujemo "NewYork, NewYork"), a koji je ubedljivo najgledaniji kanal na Balkanu.
Kad sam bio srednjoskolac vecina nas je slusala recimo FGTH, Bronski beat, Paribrejkerse, El. orgazam itd. Sta se to desilo? Ko su ljudi koji kreiraju ukus mladih generacija?
Mene ova situacija strasno nervira. Vas?

P.S. Ako vec negde postoji slican topic, 'kskjuz mi unapred.

Jovke ti si u svkom slucaju ostario :lol: i ne vadi se n deckovom primjeru.Ne slusa tu vrsru i sta!?Klinji je dvadeset godina,a Hendriksova muzika je slabijeg kvaliteta, sto studijski,zbog radi :lol: ogromantne vremenske razlike,a sto zbog nedostatka zvukova koje opet moramo traziti u ogromantnoj vremenskoj razlici.Uz danasnju tehniku,muzika biva mnogo deblja nego one solaze kojima je Dzimi zabavljao cijeli svijet.mi smo ipak zagazili u 2000-u... a klinja mozda ima druge kvalitete koje mi dinosauri nemamo ni blizu,mozda kompici i slicne stvari.
Na zapadu osim u Italiji niko nije cuo za romane AlanFord,kud ces dalje :huh: Talijani ga samo nama uspjeli prodati.