ljudska dobrota
Posted 18 May 2005 - 08:57
fala mu...
jedared mi pukle 2 gume na putu..čovek mi dao svoju rezervnu bez pitanja...
kaze vratićeš...
Posted 18 May 2005 - 09:47
Naime, kasnio sam na posao i zbog toga sam na brazka uhvatio TAXI bez radiole. Sa vozacem sam malo procaskao i u prici spomenu gde radim. U slinoj frci, kljucevi su mi ostali u kolima na zadnjem sedistu. Posto TAXI nije imao radio stanicu, a broj nisam uspeo da zapamtim, vec sam racunao da su kljucevi izgubljeni... Negde uvece, javlja mi se momak iz obezbedjenja i kaze kako me je neki taksista trazio sat vremena po zgradi da mi vrati kljuceve i kako ih je ostavio na recepciji. Zaista neverovatno...
Posted 18 May 2005 - 09:54
Kao "klinac" podjem u Grcku motorom, BMW R-65, panduri vozili u nas. Juga jos bila cela i tranzitna. Leto, svi motoristi uglavnim nemci me preticu, a ja cool, jebe mi se uzivam i vozim polako. Negde u Grckoj kod Kastorije, bas prav put. Vidim u retroizoru tipa i ribu na BMW takodje, jedno 300 m iza mene. Dosta je bilo kuliranja, pomislim i dam gas. I trka nastade! Tako smo se jurili dobrih 15km, dok me nisu stigli! Prestize me frajer i mase mojom torbom

Uz najbolju volju ne mogu da se setim nekih primera ljudske zlobe! Nemouce da to nisam doziveo, ali se stvarno ne secam. Znam i pamtim tonu tudjih prica, a da se pohvalim da je neko na meni to izveo, nesto ne mogu. Imam puno primera da su mi ljudi (nepoznati uglavnom) pomogli u bas kriticnim situacijama.
Posted 18 May 2005 - 10:02
Koji model vozis?juče mi iz traktora ispala torbica
Posted 18 May 2005 - 10:14
Posted 18 May 2005 - 10:31
Posted 18 May 2005 - 10:34
nego, syebacemo čoveku topik...
Posted 18 May 2005 - 10:35

Jedan dan, vidim zove me on, javim se, nepoznat glas me pita: da je to ta i ta? Rekoh, da.....?
Covek (posten) je nasao na stazi (!) novcanik, telefon i labelo

Uzela sam broj tog coveka i javila decku. Rekao mu je da se zahvali zapravo njegovoj zeni koja (po njegovim recima) samo gleda ko sta radi i gde sta ima

Posted 18 May 2005 - 10:35
Edited by Carolostadien, 18 May 2005 - 10:37.
Posted 18 May 2005 - 10:37
kojem čoveku?? hebote, pa ovo je tvoj topicto ko da si me pito, el mercedes isto ko audi...
nego, syebacemo čoveku topik...

Posted 18 May 2005 - 10:42

Posted 18 May 2005 - 11:15
Pravo zboris. Izvini čovek.nego, syebacemo čoveku topik...
Elem, tako ti ja 80 i neke vracam se iz Nemacke u Jugu. Voz Minhen - Zagreb.
Izadjemo u Zagrebu da menjamo voz za dalje. Kad imas sta videti. Dokumenti i lova opuhana. Sve nestalo. Tako ti mi stojimo na stanici bez kinte i papira. Uzas i kuknjava. Prilazi covek. "Dobar dan" rece. "Dobar dan" odgovorismo.
"U cemu je problem?" veli on. "Ma eto, nesreca. Pokrali nas zlikovci. Uzeli nam sve, pare, karte, licnu kartu, pasos, ama sve covece." odgovorismo sjebani. "E sto su ti nasi ljudi, nista im svoju ruku u tudje gace staviti. Ja sam Rasim Huskic iz Rogatice, radim u Njemackoj, vracam se kuci poslije 3 godine. Majka mi bolesna..." i tako poce da nabraja i veze. Pola sata je monolg trajao. Mi onako nikakvi, nismo se jos ni razabrali a cova vadi lovu iz novcanika i pruza je mom saputniku. "Evo na, uzmite karte, a mislim da ce biti za pojest i popit nesto usput."
Hebiga, sta da radis. Uzeli lovu, kupili kartu a Rasim nije hteo da nam ostavi adresu jer nije zeleo da mu vratimo novac. Popili po pivu i razisli se. Nikada ga vise nismo ni videli ni culi.
Svaka cast.
Posted 18 May 2005 - 15:06
Elem, tako ti ja 80 i neke vracam se iz Nemacke u Jugu. Voz Minhen - Zagreb.
Izadjemo u Zagrebu da menjamo voz za dalje. Kad imas sta videti. Dokumenti i lova opuhana. Sve nestalo. Tako ti mi stojimo na stanici bez kinte i papira. Uzas i kuknjava. Prilazi covek. "Dobar dan" rece. "Dobar dan" odgovorismo.
"U cemu je problem?" veli on. "Ma eto, nesreca. Pokrali nas zlikovci. Uzeli nam sve, pare, karte, licnu kartu, pasos, ama sve covece." odgovorismo sjebani. "E sto su ti nasi ljudi, nista im svoju ruku u tudje gace staviti. Ja sam Rasim Huskic iz Rogatice, radim u Njemackoj, vracam se kuci poslije 3 godine. Majka mi bolesna..." i tako poce da nabraja i veze. Pola sata je monolg trajao. Mi onako nikakvi, nismo se jos ni razabrali a cova vadi lovu iz novcanika i pruza je mom saputniku. "Evo na, uzmite karte, a mislim da ce biti za pojest i popit nesto usput."
Hebiga, sta da radis. Uzeli lovu, kupili kartu a Rasim nije hteo da nam ostavi adresu jer nije zeleo da mu vratimo novac. Popili po pivu i razisli se. Nikada ga vise nismo ni videli ni culi.
Svaka cast.
Pa morao sam da vam dam za prevoz, da ne zovete muriju.
pozdrav,
Rasim Huskic
Posted 18 May 2005 - 15:10
mozda sam sitnichav, ali kako si javila dechaku ako je izgubio telefon na stazi?Covek (posten) je nasao na stazi (!) novcanik, telefon i labelo
Sve sto je ispalo mom decku iz dzepa dok se spustao
![]()
Uzela sam broj tog coveka i javila decku.
elementary, my dear watson!
okej, okej, post restant na hotel ili preko prijatelja.
Posted 18 May 2005 - 15:21