Jump to content

Photo

Ljudska zloba

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
60 replies to this topic

#16 Joshua

Joshua
  • Members
  • 736 posts

Posted 16 May 2005 - 11:35

ja bih rekla "welcome to Serbia" :huh:

Nema to nikakve veze sa Srbijom.
Ja sam u TS-u pre neki dan videla kola sa:
1) izgrebanom haubom
2) iskrivljenim (skoro iscupanim) brisacima & last but not least
3) razmazanim dog poop-om preko vetrobrana :huh:

Znaci, neko se svojski potrudio da vlasniku auta zagorca zivot.
Doduse, i vlasnik auta se prilicno seljacki parkirao: do same zgrade, tako da se nije moglo proci trotoarom. Cenim da je to bilo uzrokom "fekalnog vandalizma".
Ergo- dziberi su metanacionalna pojava. :lol:

#17 dahija

dahija
  • Members
  • 618 posts

Posted 16 May 2005 - 11:40

Verovatno se radi i o godištu, sećam se da smo radili neke prilično besmislene stvari kad smo bili u osnovnoj školi. Klinci ne razmišljaju previše da je to nečije vlasništvo (tačnije - Hebe im se).

#18 thermal bug

thermal bug
  • Members
  • 2,388 posts

Posted 16 May 2005 - 11:42

vrlo saosecam sa tvojim vozilom.

no na zalost i sama imam potrebu da preuredimo nekoliko istih, narochito kad celom duzinom karadjordjeve ulice u zemunu idem kolovozom, sa sve detetom u kolicima, jer ne mogu da prodjem izmedju parkiranih i zgrade... ali to je druga pricha, ja ne dekorishem tudje automobile...

#19 everlast011

everlast011
  • Members
  • 138 posts

Posted 16 May 2005 - 11:53

Samo da napomenem da sam lepo i korektno parkirao i da sa te strane gde je auto izgreban (suvozacke) nema potrebe da bilo ko prolazi jer tuda nema gde da ide osim da izadje suvozac iz kola B)

#20 thermal bug

thermal bug
  • Members
  • 2,388 posts

Posted 16 May 2005 - 12:21

samo da napomenem da znam da nisi :lol:

#21 Jutro

Jutro
  • Members
  • 343 posts

Posted 16 May 2005 - 12:46

Bolna tema.

Elem, pre nepune 3 godine, kada smo se vencali, zena i ja odlucimo da 'napustimo' grad (krug 2-jke, jelte) - zavicaj, i uz 'prokletu mogucnost izbora' odlucimo se da zivot gradimo u porodicnoj kuci, sa velikim dvoristem i vrtom, u Zemunu. Cim smo se doselili, potrudili smo se da malo kultivisemo i ulicu gde zivimo, te smo najpre platili da se odnese neki gradjevinski shut(2 puna kamiona) koji je neko bez blama istresao na ulicu, ispred kuce pre 10-ak godina. Zatim smo platili da se donese jedan kamion plodne zemlje, uredili travnjak, posadili cvece i jednu brezu kupljenu u rasadniku, stavili joj drvenu ogradu. Sve u svemu, u roku od godinu dana napravili smo najlepsi 'ulicni' vrt u komsiluku. Ali, ovo je samo pocetak price...
Poenta je da su nasi 'kulturni' sugradjani brezu izlomili, ali ne odjednom, vec malo po malo, najpre 1,5 metara od vrha, a zatim svakih mesec dana po granu-dve. Naravno, na travnjak se svakodnevno bacaju pikavci, konzerve, papiri i ostali suveniri koje moje 'dobre' komsije podsecaju na 'sunce starog kraja' i ostale zavicaje. Padeze jos nisu najbolje naucili, ali zato lepo znaju da se iseru ispred tudje kapije. I posle mi se isti ti smeju u lice, drzeci ruke u dzepovima i kukajuci na svoje lose uslove zivota, a na licu im lepo pise (a ponekad im se i usmeno omakne, ali za nekog treceg) 'Zasto da tebi bude bolje nego meni? Ne ide to tako BRALE'.

Naravoucenije je da je Srbija IPAK medju sljivama i njivama, a ne brezama i travnjacima. E moj BRALE,...

#22 everlast011

everlast011
  • Members
  • 138 posts

Posted 16 May 2005 - 13:08

Bolna tema.

Elem, pre nepune 3 godine, kada smo se vencali, zena i ja odlucimo da 'napustimo' grad (krug 2-jke, jelte) - zavicaj, i uz 'prokletu mogucnost izbora' odlucimo se da zivot gradimo u porodicnoj kuci, sa velikim dvoristem i vrtom, u Zemunu. Cim smo se doselili, potrudili smo se da malo kultivisemo i ulicu gde zivimo, te smo najpre platili da se odnese neki gradjevinski shut(2 puna kamiona) koji je neko bez blama istresao na ulicu, ispred kuce pre 10-ak godina. Zatim smo platili da se donese jedan kamion plodne zemlje, uredili travnjak, posadili cvece i jednu brezu kupljenu u rasadniku, stavili joj drvenu ogradu. Sve u svemu, u roku od godinu dana napravili smo najlepsi 'ulicni' vrt u komsiluku. Ali, ovo je samo pocetak price...
Poenta je da su nasi 'kulturni' sugradjani brezu izlomili, ali ne odjednom, vec malo po malo, najpre 1,5 metara od vrha, a zatim svakih mesec dana po granu-dve. Naravno, na travnjak se svakodnevno bacaju pikavci, konzerve, papiri i ostali suveniri koje moje 'dobre' komsije podsecaju na 'sunce starog kraja' i ostale zavicaje. Padeze jos nisu najbolje naucili, ali zato lepo znaju da se iseru ispred tudje kapije. I posle mi se isti ti smeju u lice, drzeci ruke u dzepovima i kukajuci na svoje lose uslove zivota, a na licu im lepo pise (a ponekad im se i usmeno omakne, ali za nekog treceg) 'Zasto da tebi bude bolje nego meni? Ne ide to tako BRALE'.

Naravoucenije je da je Srbija IPAK medju sljivama i njivama, a ne brezama i travnjacima. E moj BRALE,...

To vec ima veze sa Srbijom. Zaista sumnjam da bi se u jednoj Engleskoj ili sl. uredjenoj zemlji neko usudio da tako nesto uradi, ne zato sto mozda ne bi osetio tu ludacku potrebu vec zato sto postoje zakoni i pravila. I ipak u vecini razvijenih zemalja ljudi su stekli osecaj za cisto, zajednicko, lepo i uredjeno. Naravno i tamo ima vandala i losih krajeva grada ali nisu u vecini.
Nego poenta i jeste opet to zasto to neko radi. Da li je moguce da to ne moze da nekome bude podstrek da uradi isto...sredi ispred svoje kuce, u kuci i sl. nego je naravno lakse da unisti tudje kako bi bili na istom i ne bi morao da radi nista za sebe. Takvim ljudima je definitivno potrebno prvenstveno sredjivanje u glavi i dugotrajna psihoterapija za koju mislim da ne bi uvek bila uspesna.
Nekoliko slicnih primera kod mene...vrata od lifta na 4om spratu ne rade i ako ih neko ne zatvori rukom lift ostane zaglavljen. Odstampam na papiru i najkulturnije zamolim "Postovane komsije" da vrata zatvaraju rukom kako ostali ne bi morali da idu peske - neko odlepi i baci. Hm...onda odustanem od selotejpa i zalepim lepkom medjutim isto. Ne razumem zasto to nekome smeta. Prvo sam mislio da su deca i da to rade a ne znaju ni sami zasto medjutim jednom sam to zalepio oko 2h nocu kada sam isao da setam psa i vec kasnije oko 4h kada sam pratio drugaricu toga nije bilo. To negira decu, ne setaju se tada B)
Cak smo i stavili lepu ikebanu na sprat ... eto cisto estetski da izgleda malo lepse i naravno da je nema.
Uf poduzi je spisak kada bih ovako nastavio :lol:
Zakljucak je da ljudi nekad upotrebe vise energije i vremena da uniste tudje ili napakoste nego da urade nesto dobro za sebe.

#23 precog

precog
  • Members
  • 1,809 posts

Posted 16 May 2005 - 13:18

u tvom slucaju, 100% sam siguran, nalepnice ti skida geronto batman maximus tj. predsednik kucnog saveta - najjaci superheroj u zgradi.

Edited by precog, 16 May 2005 - 13:19.

#24 gotivac

gotivac
  • Members
  • 3,096 posts

Posted 16 May 2005 - 13:29

oko 2h nocu kada sam isao da setam psa i vec kasnije oko 4h kada sam pratio drugaricu toga nije bilo.

Lolo jedan, kakva se to drugarica prati u 4h? :lol:

#25 everlast011

everlast011
  • Members
  • 138 posts

Posted 16 May 2005 - 13:53

u tvom slucaju, 100% sam siguran, nalepnice ti skida geronto batman maximus tj. predsednik kucnog saveta - najjaci superheroj u zgradi.

Vrlo moguce, par puta sam ga uhvatio kako u papucama i pizami tumara nocu po zgradi i prati kretanje nas slobodnih gradjana :lol:

#26 everlast011

everlast011
  • Members
  • 138 posts

Posted 16 May 2005 - 13:55

Lolo jedan, kakva se to drugarica prati u 4h? :huh:

Savremena i najbolja :huh: koja je skoro dobila new car pa vise ne mora da ide nocnim autobusom ili da je ja vozim ili da spava kod mene nego moze sama lepo da se vrati kuci. Cekamo grebanje slatkog Matiza :lol:

#27 Practical

Practical
  • Members
  • 676 posts

Posted 16 May 2005 - 14:42

samo da napomenem da znam da nisi :lol:

Samo samo da napomenem da znam da jeste :huh:

Suvozach B)

#28 precog

precog
  • Members
  • 1,809 posts

Posted 16 May 2005 - 14:49

Vrlo moguce, par puta sam ga uhvatio kako u papucama i pizami tumara nocu po zgradi i prati kretanje nas slobodnih gradjana :lol:

ma to je uvek tako, k'o sto je u starim krimicima ubica uvek batler.
:huh:

#29 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 16 May 2005 - 15:11

Nema to nikakve veze sa Srbijom.

mozda... meni se ipak cini da u zemljici Srbijici vlada malo veci vandalizam... ali mozda se u poslednjih par godina nesto promenilo

ja dok sam bila tamo, ljudska zloba je redovno zaobilazila moj autic... ko bi hteo da naudi jednom malom, starom, smesnom autu.. jedino sto bi mogli da napakoste je da stanu i smeju mu se :lol:

#30 WVIZ

WVIZ
  • Members
  • 2,497 posts

Posted 16 May 2005 - 16:11

Pixy

muka mi je od generalizacije - pogotovo od ovih što bi to sve da reše geografski

E, to sam hteo da kazem!