Jump to content

Photo

Gluposti

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
18 replies to this topic

#1 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 12 May 2005 - 00:56

poznat sam po tome da pamtim raznorazne glupe detalje iz zivota, ali ne samo svog nego i tudjeg... podsecam tako ljude... kakvih se gluposti secate?

-ideja o postavljanju teme je sinula pri neocekivanom lutanju sve do problema sa Tehnickim pismom i dvojikom kod razredne u 5 razredu o/sh. ah da, kasnije sam dobio 5 jerbo sam nash'o nekog da mi uradi... i tako sledece tri godine :lol:

-secam se da sam mogao da poginem kad mi je bilo 5... muvao sam se oko nekog shahta i propao izmedhu dasaka... drzali me laktovi...

-plakao dok sam stajao na ivici provalije gde se sliva vodopad...

-*ebeni kamishija se poPEE po ledjima dok sam se igrao u pesku... bilo mi je 4.

-dve ukradene gajbe koka-kole su nestale kad smo se vratili sledeceg dana na mesto gde smo ih ostavili... bilo mi je 11, mislim...

- maznuo sam od caleta drinu bez filtera i stavio u fancy kutiju pall-mall-a da bi ja i drugovi popushili paklicu u roku od 10 minuta, a posebno za tu priliku smo koristili upaljac iz kola (sakrivali smo se u garazi :huh:)... 9 godina...

PS u posledenje vreme nema nishta interesantno mi za citanje na -Razno-, a citanje gluposti je bash super za 5o-Minutnu relaksaciju.

#2 hansolo

hansolo
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 12 May 2005 - 09:44

pamtim rezultat testa iz 3 razreda osnovne skole izrazen u tada popularnom binarnom sistemu /koji su nam uveli u treci ili cetvrti osnovne kao deo matematike/ - 10012021 /to je bio rezultat ... ako se neko razume u ovo mozda moze da mi izracuna sta to znaci/

#3 eneja

eneja
  • Members
  • 956 posts

Posted 12 May 2005 - 09:48

pamtim rezultat testa iz 3 razreda osnovne skole izrazen u tada popularnom binarnom sistemu /koji su nam uveli u treci ili cetvrti osnovne kao deo matematike/ - 10012021 /to je bio rezultat ... ako se neko razume u ovo mozda moze da mi izracuna sta to znaci/

Pa u binarbom sistemu to ne znaci nista, jer se u binarnom sistem od cifara koriste samo 0 i 1

#4 hansolo

hansolo
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 12 May 2005 - 10:02

kazem da sam kreten /jezicko-kulturoloske skole ucinise svoje/... nego koji je to sistem kada se koriste 0,1 i 2 ?... secam se da smo nesto preracunavali... licilo je na neko deljenje i dobijali cifre sa 012....

Edited by hansolo, 12 May 2005 - 10:04.

#5 Carolostadien

Carolostadien
  • Members
  • 4,472 posts

Posted 12 May 2005 - 10:39

ijo, sad kad pocnem :huh:

1. kad sam bio klinac (negdje nizi razredi osnovne skole) imao sam jaku proljetnu alergiju i svakodnevno isao na inhalacije, a kasnije se sam inhalirao doma. I tako sam jednog jutra stavio plasticni loncic na sporet da mi zakuha voda za inhaliranje i jos veselo odjurio po kruh u obliznju pekaru. dok sam se vracao odusevljeno sam zapazio da iz mog ulaza kulja gusti crni dim i da je ocito kod nekog pozar :huh:

2. starci se vratili iz Italije i kupili paket od nekakvih 16 limenki coca-cole. bilo ljeto, pa kako bi bile onako posteno ledene ujutro kad se probudimo brat i ja, strpam ih u led od frizidera. ujutro otvaramo led, a, naravno, pola limenki eksplodiralo, posvuda vise goleme sige i ogromne hrpe smedjeg leda.

3. prica tu ne zavrsava, vec brat i ja pocinjemo cistiti taj led, pa kako bi nam islo brze mojom genijalnom idejom pocinjemo koristit cekice i nozeve.
- ej, kaj to sisti??
jasno, probusili frizider i iscurio sav plin (freon ako se ne varam)

ima i pozitivnijih gluposti, to jest zajebancija:

4. jedne godine na Euroviziji nastupala Rumunjska po prvi puta. Neki mali mali celavi stricek i ogromna ogromna debela teta. Imali neku ocajnu pjesmu u stilu opere (mislim, kao da su ostale na Eurosongu dobre :lol: ) i frend i ja se dogovorili da glasamo za njih. Zakljucili da to nije Dora, nema mama i tata, najblizih prijatelja, itd...te tesko da ce 10 zemalja dobiti velik broj glasova, vec samo par najboljih. Uslijedilo je bjesomucno glasanje za Rumunjsku. Fair enough, Rumunjska s cistih nula bodova do pred sam kraj kad na red dolazi hrvatski ziri i Danijela Trbovic ponosno objavljuje "Romania, one point":D Jedini koji su dobili uopce, naravno.

5. U Karlovcu je obicaj (i jos nekim gradovima, ali u vecini nije) da se maturanti posebno oblace u posljednja 2-3 tjedna skole. To su uvijek neke lude odjece, cijeli razred se identicno oblaci - nekad je rijec o jednostavno ludim modnim kreacijama, nekad se obuku kao, ne znam, medicinske sestre, francuske sobarice, supermeni, miki mausi, blablabla...i onda zadnji dan skole prvo imaju defile kroz cijeli grad, a nakon toga je negdje na otvorenom koncert za maturante
Par godina nakon sto smo zavrsili srednju skolu, drustvo iz ulice se dogovorilo da budemo maturanti. Napravili smo si odjecu, naravno jednostavniju jer bi bilo glupo istrosit se kad nismo pravi maturanti :P Ali imali smo identicnu odjecu, bili smo "4.a Taksisti", imali potpise po majicama, isli s njima u cijelom defileu, itd...ljudi su apsolutno padali od smijeha di god smo prosli.

bilo je tu jos onih negativnih gluposti naravno...kao skroz mali klinac sam gurnuo glavu medju sipke na stepenistu i nisam je mogao izvuci, skoro sam bacio fen u kadu u kojoj sam se kupao da vidim sta ce bit (srecom je mama bila u kupaoni), posrala mi se ptica ravno na vrh sladoleda od vanilije a ja s gustom polizao (ne znajuci da se posrala jasno), razbio sam jedno pet lustera tijekom uzbudljivih nogometnih prijepodneva u svom stanu u ranoj skolskoj dobi...

uglavnom, totalni sam idiot :huh:

#6 marianne

marianne
  • Members
  • 779 posts

Posted 12 May 2005 - 18:22

uglavnom, totalni sam idiot :lol:

ko prizna, pola mu se prasta :huh:

#7 Virginia Woolf

Virginia Woolf
  • Members
  • 296 posts

Posted 12 May 2005 - 19:08

Drugarica u srednjoj nije predala kontrolni, na sledeca tri casa ubedjivala profesorku da je pisala kontrolni, sledece nedelje profesorka kaze "Snezana, nasla sam tvoj kontrolni, dobila si 4" :lol: :huh:

#8 Carolostadien

Carolostadien
  • Members
  • 4,472 posts

Posted 13 May 2005 - 09:58

e sad si me sjetila frenda iz razreda, drugi srednje, pisali smo test iz kemije i dobili zadatke na papiru i nekako je na prvom listu ostalo dosta mjesta i nitko nije ni gledao drugu stranu, na kojoj su bila jos dva zadatka. I dosta nas je vec predalo test kad je netko skuzio drugu stranu i odmah nastane panika, trazimo test natrag, nismo vidjeli, ovo, ono...i sve okej, vrati nam profesorica testove, dovrsimo...i pod odmorom pricamo o tome (a ono, cijeli razred u metezu bio, pola nas trazi testove, druga polovica umire od smijeha) a jedan frend odjednom sokirano: "PA STA SU BILI ZADACI I NA DRUGOJ STRANI???" :lol:

#9 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 13 May 2005 - 10:05

Sad ste me podsetili na neke skolske bisere:

- posle jednog kontrolnog/pismenog iz matematike negde u petom ili sestom razredu pitaju me moji kako je bilo, ja kazem ma sve sam uradila bilo bas lako;
stignu ocene za neki dan, ja dobila 4;
pitaju moji pa zasto 4 kad si sve uradila a ja kazem "a, pa jedan zadatak sam preskocila"

a onda mnogo godina kasnije na fakultetu, posle jednog ispita gledamo tablu sa resenjima;
kontam ja aha dobro prvi pod a. mi je skroz tacan, pod b. sam nesto malo zeznula ali dobro, drugi mi je tacan, treci nisam radila, cetvrti pod a. je ok a pod b. ... cetvrti je imao i stavku pod b. ?!?!

a mislim da je ovo vec negde u blamovima:
jednom sam na nekom kontrolnom u osnovnoj skoli umesto svog imena napisala ime najbolje drugarice koja je sedela sa mnom :lol:

#10 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 13 May 2005 - 18:12

sestra i ja kad smo bile male, ostale same u stanu pa se u strahu da izadjemo iz sobe (jer moze naici kostur, uvek kostur) popishkile posred nje.

sestra mog frenda, doshla na chas biologije u srednjoj shkoli potpuno ustondirana (Hippie, listen and learn!), dobili kontrolni, ona krene da pishe, drugarica koja je sedela pored pogleda, a ova sve neke kukice i simbole umesto slova. kaze joj: shta to radish?! tek ce ova: pa pishem kontrolni! :lol:
na kraju je dobila 5 jer su frendovi napisali kontrolni umesto nje.

profanka biologije u srednjoj, krmacha do jaja, kraj maja, sedi za katedrom i kaze: kako da vam objasnim rech 'busenje', u tom momentu digne ruku, a pod pazuhom busen indeed.

#11 HattoriHanzo

HattoriHanzo
  • Banned
  • 3,849 posts

Posted 13 May 2005 - 18:33

Znam lika koji je u srednjoj zbog zajebancije na casovima morao u avgustu na popravni iz fizickog. On, profa,50 stepeni u ladu i kilometar za pretrcati. Posto skola nije imala atletsku stazu trcalo se oko bloka kuca cca 1000 m. Naravno, ludojko se dosetio da u travuljinu iza prvog coska ostavi bicikl.I tako, posle manje od minute, eto ti njega kako slavodobitno utrcava u cilj! Profesor, prenerazeno gledajuci u stopericu: NEMOGUCE!!! SVETSKI REKORD! A ovaj ce...Sta nemoguce profesore, spremo sam se celo leto!
:lol:

#12 Aule@

Aule@
  • Sleepers
  • 688 posts

Posted 14 May 2005 - 00:34

Jedna od svezhih gluposti-ili blamova..
Napravili smo malu pauzu od fuzbala i dok su se drugi odmarali ja odluchio da malo vezhbam shut na prazan gol.Shtunem ja tako sa malo vishe od pola terena,naravno promashim,lopta nastavi da se kotrlja izadje izvan terena,nezgodno se odbije od neki kamenchitj,odskochi u vazduh,nadje se sa druge strane reshetke koja odvaja shkolsko dvorishte od ulice a za to vreme prolazi jedan fini chika u crvenom automobilu koji dotichnu gazi i odlazi u nepoznatom pravcu.Da li da napomenem da je to bila jako skupa lopta koju je ortak dobio za rodjendan pre par dana?

Ljudi obichno potiskuju stvari kojih se stide ili boje pa tako i ja.Setjam se da smo kao jako mali(mladji razredi osnovne) podjebavali nekog chichu shto je radio u garazhi koja je bila blizu shkole-svaki bogovetni odmor naravno.Kada je njemu bilo dosta odluchio je da nas pojuri,i ja sam naravno izvukao deblji kraj-uhitio me i da me ubijete ne setjam se shta je uradio-da li me je odveo kod uchiteljice ili kod direktora ili mi je samo kenjao.Shto je najchudnije uopshte se ne setjam da su mi matori neshto kenjali..Chudno moratju da pitam neke ortake shta se tachno desilo..

#13 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 14 May 2005 - 06:25

Da li da napomenem da je to bila jako skupa lopta koju je ortak dobio za rodjendan pre par dana?

trol:
ali stvarno ne zelim da se pravim pametan ali umerao sam smeha kad sam procitao "pre par dana"...

povratak u buducnost:
Kupio drug loptu, a AUle je odneo u proshlost da bi je unishtio pred istim

#14 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 14 May 2005 - 06:38

secam se juce da me je osobaA pitala:
"je l' to duks (na rajshfeshlus) Zimbabwea"
ja:
"Ne, Brazil"
OsobaA:
"Ali pise ti na ledjima Zimbabwe" (pa shta me pitash onda)
Ja:
"neko mi je na ulazu rekao da je Brazil, pa valjda je to" (inace, neko je na ulazu glasno prokomentarisao "brazilska je")

zashto je ovo vazno? Pa secam se, iako sam bio pod uticajem etanola, a i prica je posebno glupe sadrzine, shto pripada ovom topicu.

#15 Janick_Gers

Janick_Gers
  • Banned
  • 63 posts

Posted 15 May 2005 - 01:10

Pamtim brojeve telefona(ni sam neznam zasto mi sluzi telefonski imenik),nazive ulica,imena i prezimena,nazive sela,gradova,drzava...i tako jos dosta gluposti! :lol: