MERCEDES vs BMW
Posted 28 April 2005 - 04:59
Posted 28 April 2005 - 05:21
"svaki ciga, svoga konja hvali"TAko je! SAAB je najbolji!

Posted 29 April 2005 - 21:10
Ma nije bas toliko zbunjujuce, kao sto deluje na prvi pogled. Evo, bicu precizniji: Audi je izuzetno kvalitetan automobil, odlicnih performansi, dobrog dizajna. Ali u isto vreme, Audi po meni (imam potrebu da ovo naglasim, po meni) ima potpuno odsustvo harizme, i po tome se utapa masu drugih, takodje vrlo dobrih automobila. Jednostavno, nije sve u kvalitetu, ili u performansama. Kao sto se nekada NSU prepoznavao po zvuku na 100 metara, kao sto je svaki SAAB izgledao kao da je pao s Marsa, tako je i BMW sasvim razlicit (ili je bar do skoro bio), od svega drugog. I, na svu srecu, vise nije moderan medju kriminalcima. Za razliku od AudijaMalo je proizvodjaca koji danas mogu da mu 'stanu na crtu', po bilo kom kriterijumu.
![]()

Posted 30 April 2005 - 00:48
konfekcija su fiat, ford, opel, renault...
audi je (kao i bmw) prêt à porter, u najmanju ruku.

da li znas sta je zajednicko svim ovim markama: horch, dkw, auto union, nsu...?Kao sto se nekada NSU prepoznavao po zvuku na 100 metara...
[pomoc]
kako gde, ovde je bmw jos uvek popularan u tim krugovima, narocito ako je blindiran [zgodan je za zaletanje "u rikverc" u izloge]. sta ces, ne prate modne trendove.I, na svu srecu, vise nije moderan medju kriminalcima. Za razliku od Audija

p.s.
slozio bih se u potpunosti sa tobom. i meni se cini da bmw sa ovom novom generacijom (3,5,7) postaje poprilicno bezlichan. a za 2ku bih se cak usudio da kazem jos i da je ruzna.... tako je i BMW sasvim razlicit (ili je bar do skoro bio)
sa audijem se desava upravo suprotno.
dovoljno je samo videti prednje maske (a i kompletan dizajn) nove generacije a4,a6 i a8 (kao i a3 sport wagon), pa uporediti sa dizajnom 80, 90 i 100-ke, i bice potpuno jasno na sta mislim.
Posted 30 April 2005 - 12:55
Pa, Mercedes, mada stariji modeli. Recimo 500 sec. i sl. Imao sam nekoliko. Ovi novi su nekako izgubili svoj sarm.
Audi? Do skoro imao sesticu i cetvorku. Generalan stav...razocaran, narocito sesticom. Osmicu vozim povremeno, od jednog drugara. Hm... auto djeluje mocno ali, mozda zbog automatske transmisije i citave pilotske kontrolne table, nekako mi djeluje staracki. Ne, jos uvijek nije za mene.
Posted 30 April 2005 - 23:04

Posted 01 May 2005 - 20:23
Posted 04 May 2005 - 18:33
Posted 04 May 2005 - 20:43
BTW, novi modeli me ne privlace toliko koliko oni iz perioda od 1997 - 2000
Dakle, izbor:
Mercedes S class vs BMW 7 --> BMW 7
Mercedes E class vs BMW 5 -> BMW 5
Mercedes C class vs BMW 3 -> Mercedes C class
Mercedes CLS vs BMW 6 -> Ni jedan ni drugi
Mercedes A class vs BMW 1 -> BMW 1
Mercedes G class vs BMW X5 -> Mercedes G class (moj omiljeni)

Mercedes ML vs BMW X3 -> Mercedes ML