Jump to content

Photo

MERCEDES vs BMW

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
68 replies to this topic

#16 Hefeweizen

Hefeweizen
  • Members
  • 702 posts

Posted 26 April 2005 - 12:44

Nesto kao Bavarska Fabrika Motora.

Ма не. Право значење је

" Belgradische Mangupen Wagen"

#17 bocko

bocko
  • Members
  • 555 posts

Posted 26 April 2005 - 13:09

Ма не. Право значење је

Sta ces kad sam naivcina.
A vec ti nik odaje verziranost, ako je Hefeweizen isto sto i Weissbier, meni omiljeni bavarski proizvod.

#18 Hefeweizen

Hefeweizen
  • Members
  • 702 posts

Posted 26 April 2005 - 13:13

Ма не. Право значење је

Sta ces kad sam naivcina.
A vec ti nik odaje verziranost, ako je Hefeweizen isto sto i Weissbier, meni omiljeni bavarski proizvod.

Јесте. Сада си погодио.

#19 eye of the beholder

eye of the beholder
  • Members
  • 2,304 posts

Posted 26 April 2005 - 13:34

1 udarcem 2 muve :lol:

Bayerische Motoren Werke

#20 homo_ludens

homo_ludens
  • Members
  • 235 posts

Posted 26 April 2005 - 14:21

Always BMW..mada se ne bi bunila ni da mi neko pokloni recimo electric blue "okano" :lol:

#21 purple rain

purple rain
  • Members
  • 742 posts

Posted 26 April 2005 - 15:03

Sad jedno generalno pitanje svima koji su se izjasnili. Koliko je vas sedelo za volanom BMW recimo serije 3 ili 5 i Mercedesa bilo koje serije?

Jer svako ko je srecan da moze da napravio ovakvo poredjenje slozice se da je BMW iako ultra cool - kanta u odnosu na Mercedes - to je neverovatno koliko automobili ove marke pruzaju. Nije sto sam ja ljubitelj - pitajte nekog mehanicara ili dovoljno je naci nekog petrolhead-a i pitati ga za zelju u 4 od 5 slucajeva doticni (a tako se i moze poznati da li se razume u kola) bi radije reponju (190-200D) ili 280 icu (SE/L) ili 450 sel (kad bi kojim slucajem dobio na lotou) pa makar ako su ih izglodale svinje i onako do pola u blatu, nego bilo koji BMW.
BMW jeste vodeci ali nikako i bolji od najboljeg.

#22 dzishn

dzishn
  • Members
  • 1,533 posts

Posted 26 April 2005 - 15:07

Sad jedno generalno pitanje svima koji su se izjasnili. Koliko je vas sedelo za volanom BMW recimo serije 3 ili 5 i Mercedesa bilo koje serije?

chuj, za volanom! :huh:
ma i pod i preko i naokolo, kako god trebalo! :D

ma ja nachisto iracionalno, iz suvozachke perceptive + (gastarbajterskih :lol: ) emocija

mada sam ko mala volela onaj znak bmw-a, iako se sad vishe ne secam zashto

a i onako, primetila sam da su brojevi obichno veci kad se pricha o mechki nego o bmw-u.. :huh:

#23 Hefeweizen

Hefeweizen
  • Members
  • 702 posts

Posted 26 April 2005 - 15:08

Jer svako ko je srecan da moze da napravio ovakvo poredjenje slozice se da je BMW iako ultra cool - kanta u odnosu na Mercedes - to je neverovatno koliko automobili ove marke pruzaju. Nije sto sam ja ljubitelj - pitajte nekog mehanicara ili dovoljno je naci nekog petrolhead-a i pitati ga za zelju u 4 od 5 slucajeva doticni (a tako se i moze poznati da li se razume u kola) bi radije reponju (190-200D) ili 280 icu (SE/L) ili 450 sel (kad bi kojim slucajem dobio na lotou) pa makar ako su ih izglodale svinje i onako do pola u blatu, nego bilo koji BMW.
BMW jeste vodeci ali nikako i bolji od najboljeg.

Јесам ја, и мој утисак је следећи. BMW јесте напорнији за вожњу, али ко што рекох то је шмекерски ауто. Узмеш кабриолет, спустиш кров, цвике и крстариш.
Ово је само прича, шта би било кад би било. Када човек троши свој тешко зарађени новац онда не купује ни један од та два.

#24 purple rain

purple rain
  • Members
  • 742 posts

Posted 26 April 2005 - 15:12

chuj, za volanom! :lol:
ma i pod i preko i naokolo, kako god trebalo! :huh:

:huh:

#25 marianne

marianne
  • Members
  • 779 posts

Posted 26 April 2005 - 15:15

bmw - always & 4ever

#26 wagabund

wagabund
  • Members
  • 1,617 posts

Posted 26 April 2005 - 15:31

pre nekoliko dana u novinama sam citao da je mercedes bio prinudjen da organizuje najveci povracaj vozila u svojoj istoriji. pominje se cifra od 1.3 miliona vozila koja su morala da se vrate na dorade i prepravke sto je, kazu, kolona automobila od Stutgarta do Detroita. Tu je i projekat 'SMART' koji je progutao milijarde evra do sada.

meni nije jasno zasto o Mercedes svi govore u muskom rodu kada je to jedno lepo zensko ime.

#27 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 26 April 2005 - 15:43

da se vrate na dorade i prepravke

sinoc rekose na TV RTL - kocnice!!!

Tu je i projekat 'SMART' koji je progutao milijarde evra do sada.

jedan od razloga odlaska Erwin Teufel -a
Ministerpräsident-a pokrajine Baden-Württemberg!

Govori se o skorasnjem otpustanju tisucu radnika iz programa Smart!

Ova BMW 5-ca izgleda :huh:

u ostalom kud i kamo financijski dostupnija od Mercedes-a

gledam je neki dan - s predjenih 11.000 km
i kompletnom opremom, ukljucujuci i felge = 38.000 € ! :lol:

#28 mandarinaD

mandarinaD
  • Members
  • 1,573 posts

Posted 26 April 2005 - 15:50

Do You Like My Tight Sweater? :lol:

#29 purple rain

purple rain
  • Members
  • 742 posts

Posted 26 April 2005 - 16:23

Priznajem - SMART je nesto najgrotesknije ikad vidjeno na cestama ukljucujuci i babe na biciklu - ne znam sta im je to trebalo. A ko je pomenuo korekcije na mercedesovim vozilima: ne znam ni jednu firmu na svetu koja bi to tako organizovala- a kvar i nije kvar - samo nije onako kako su obecali i sad ce da isprave da bi odrzali reputaciju.
Svetski.

Edited by purple rain, 26 April 2005 - 16:23.

#30 1939

1939
  • Banned
  • 1,201 posts

Posted 26 April 2005 - 16:29

U svakom slucaju BMW.
Glavni razlozi po meni su: kvalitet i necujnost motora, mekoca na drumu i trajnost. U sve 3 kategorije BMW dere Mercedes.