- Jednog leta proveo sam sa nekim drustvom mesec dana u Holandiji u stanu jednog Pola. Nakon povratka nisam imao nikakav kontakt sa njim.
Jednog dana, dve godine kasnije, isao sam od autobuske (tek stigao iz Novog Sada) ka centru i sretnem se sa Polom (pod uglom od 70-80°) koji je kako se ispostavilo tog dana stigao iz Holandije i krenuo za Vrsac u posetu devojci u koju se zaljubio.
S obzirom na vremensku i prostornu dimenziju i ugao sretanja, moglo bi se reci da je verovatnoca da se sretnemo bila prilicno mala.
- Krenem u grad u prodavnicu (5 sparatova, svaki oko 2000 kvadrata) u kojoj ima svega i svacega. Zaustavim se pored vaga za merenje telesne tezine i pocnem da ih razgledam (iako uopste nisam imao nameru da ih kupim jer se jako retko merim – osim toga kod kuce smo vec imali jednu staru, ali dobru, mehanicku). Tema vaga nije spominjana u kuci vec godinama. Nakon 1 minuta zove me prijateljica i kaze da nam se vaga upravo pokvarila i da li bih mogao kada sam vec u gradu da pogledam za novu. Bila je naravno iznenadjena kada sam odmah mogao da joj opisem izbor.
- U setnji sa prijateljicom upitam je sta je sa njenom sestrom. Nismo je videli vec nekoliko meseci, niti pricali o njoj. Nakon povratka iz setnje, pola sata kasnije, dolazi njena sestra. U trenutku kada smo pricali o njoj upravo je kretala od kuce ka nama. Inace ona se pojavljuje u velikim, prilicno neredovnim razmacima (2-7 meseci).
- Setam sa prijateljicom i pricamo o raznim privatnim stvarima. Sedamo na klupu pored jezera. Nakon krace price oboje zacutimo i zagledamo se u jezero. Tek sto sam poceo da razmisljam o Ajnstajnu ona me pogleda iskosa i kaze “Razmisljas o Ajnstajnu”. Inace fizika je uopste ne interesuje niti sam o njoj pricao sa njom tih meseci.
Jos par primera
»natprirodnih pojava ».
Jedno od mogucih (nenaucnih) objasnjenja mnogih pojava bi bilo da su misli i osecaji energetske pojave i da putuju kroz prostor izmedju nas po nekim svojim zakonitostima.
Posto su velovi materije sve tanji i tanji za ocekivati je da ce sve vise ljudi dozivljavati te cudne pojave i naravno pricati/pisati o njima.