Jump to content


Photo

Jedan pametan topic...


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
81 replies to this topic

Poll: Da li biste pristali da saekate smrt u drutvu nevoljene osobe? (25 member(s) have cast votes)

Da li biste pristali da saekate smrt u drutvu nevoljene osobe?

 1. da! (6 votes [24.00%])

  Percentage of vote: 24.00%

 2. aha! (11 votes [44.00%])

  Percentage of vote: 44.00%

 3. naravno! (2 votes [8.00%])

  Percentage of vote: 8.00%

 4. svakako! (6 votes [24.00%])

  Percentage of vote: 24.00%

Vote Guests cannot vote

#1 Willow

Willow
 • Members
 • 680 posts

Posted 10 April 2005 - 15:48

vidim kako se većina korisnika ovde žali da podforum "razno" oskudeva u pametnim topicima, tako da sam odlučio da započnem jedan, inspirisan nekim pametnicinim suštastvenim dilemama sa vocapa. na ovom mestu zamolio bih sve Sokrate kojima ovaj podforum obiluje da pre nego što bilo šta iznesu ovde prethodno presaberu misli i obave jednu rekonstruktivnu introspekciju i pokušaju da se otvoreno suoče se svim eventualnim demonima koje uporno potiskuju u podsvest. naravno, takođe je vrlo bitno da ostanemo fokusirani na predmet rasprave, da se ne rasplinjavamo u eteričnosti, te da se diskusiji pridružimo argumentima a ne mlaćenjem prazne slame.

dakle, pitanje je ovo: da li biste pristali da dočekate smrt u društvu nevoljene osobe? ova perspektiva zvuči jadno, zar ne. dočekati kraj u istoj postelji sa njom i njenim kredastim stopalima; ćutati u tmini zidova dok blještava svetlost bulevara avnoja razotkriva celokupnu tugu vašeg postojanja. sve vezano za nju - papilotne, karmini i parfemi i pomade, mast za čukljeve, zadnjica, pupak, ukalupljena psiha itd. - sve te to izluđuje do granice izbezumljenosti. ali vi ipak gurate zajedno napred, naslonjeni jedno na drugo, kao karton na karton. posle - umreš blaziran, nevoljen, praznog srca, ugaslih očiju, bez plama i sjaja, razočaran, prevaren, sjeban; sahrane te u pantalonama koje su ti tri broja kraće, obraza korigovanih rumenim puderom, ruku sklopljenih u krst na grudima. i svi te ubrzo zaborave, budalu. puki konformizam. konformizam je eufemizam za "pi*ku od čoveka" a ti i tvoja nevoljena niste ništa drugo do samo još dva promašena rezultata retkih mlohavih kopulacija vaših roditelja...

ipak, ono što najviše zabrinjava su rezultati polla: nedvosmisleno ukazuju da su svi na ovom podforumu, na ovaj ili onaj način, spremni to da učine: da se zavežu za svoj par kredastih stopala kao krava za seoski plot. to je čudno, obzirom da je podforum "razno" oduvek bio čuven po svojim progresivnim pravcima razmišljanja... i tako, čini se da rezultati polla, ma koliko neprijatni bili, ipak iznose na svetlo dana užeglo stanje naših muda. kao i našeg duha.

i tako, noćas, u nedostatku neke bolje zabave, slušao sam malo od Džonijeve Azre i cepao ružičaste koktele (malina+votka) i razmišljao. naravno, puno sam više cepao koktele i slušao Džonija nego što sam nešto razmišljao. u stvari, razmišljao sam noćas minimalno, samo sam cepao i slušao. eto kako se jedan uzvišen podforumski duh kroz samo tri rečenice sroza na dno, u blato profanog, među ostale troglodite. naravno, kokteli su bili posebno čudesni i posluženi u visokim kristalnim čašama i prožeti mnogim specifičnim značenjima što se duboko utiskuju u svaku poru tebe. gitare i bass u međuvremenu su utihnuli i tako sam nadalje samo radio na koktelima u noći. ipak, u dva ili tri navrata probilo se nekoliko misli u punom sjaju.

jedna od njih je ta - da nema teorije da bih dočekao smrt u društvu nevoljene osobe! čvariti se u nekoj truloj bračnoj koaliciji kao ptica zavezanih krila?... ne... jebeš imitaciju života. radije ću likvidirati svoju nevoljenu: zadaviti je perjanim jastucima dok spi ili joj krišom sipati cijanid u čašu šampanjca. nemojte misliti da su ovde opet u pitanju svakodnevne idiosinkrazije mog nadrkanog duha. ne. to bih zaista uradio. zaista bih je likvidirao. nakon ovog čina, sudbina bi me verovatno odvela u zatvor. a i tu bih morao da likvidiram još neke tetovirane mrmote, ukoliko ne želim da postanem ljubavnica nekog orijaškog severnoameričkog crnca.

dobro, sada, kada sam ja izneo svoje mišljenje, vi biste mogli da zadržite svoje za sebe.

#2 kamichak

kamichak
 • Members
 • 3,597 posts

Posted 10 April 2005 - 16:11

da li je docekati smrt = proziveti zivot?
jer, ako smrt dolazi odmah sad iz ovih stopa, onda mi je svejedno.

i, sta su to kredasta stopala :lol:

#3 Willow

Willow
 • Members
 • 680 posts

Posted 10 April 2005 - 16:24

da li je docekati smrt = proziveti zivot?


aha. dočekati smrt = proživeti život. u pitanju je razlika u načinima izražavanja između tebe i mene, to je sve...

i, sta su to kredasta stopala  :huh:


kredasta stopala su pesnička figura. :lol:

Edited by Willow, 10 April 2005 - 16:27.


#4 kamichak

kamichak
 • Members
 • 3,597 posts

Posted 10 April 2005 - 16:35

kredasta stopala su pesnička figura. :lol:

ok, ja sam mislila da je to nesto sto se da srediti pedikirom, pa reko' da ne ocajavas toliko zbog tog kuma ako je resenje na domak noge :huh:

#5 toal

toal
 • Members
 • 662 posts

Posted 10 April 2005 - 16:48

Sedeo sam tako,gledao kako dolazi smrt kod drage mi osobe.
Video samocu rezervisanu za svakoga.
Nema nikoga u tom trenutku.
Nema tu sta da se docekuje,osim u romanticnim mislima o smrti tipicnim za mladost kojoj je ista jos daleko.
Drage osobe postoje samo u zivotu.
Da...sva ce stopala biti jednom kredasta.Dodir takvih jednih stopala mozda u nekoj tacki budu nekome sav zivot.
Ne moze se proziveti zivot,uvek ce ostati nesto jos sto je trebalo proziveti.
Pogotovo nemas sta da "pristajes" ili ne.Docek je zagarantovan,prisustvo obavezno.
Meni se cini da mislis na starost kad se plasis te slike sa papilotnama i pomadama.
Frka te od gubitka lepote i snage.
A to je sve zivot.
Recimo da je rec "smrt" upotrebljena kao pesnicka figura.

#6 Sioran

Sioran
 • Members
 • 1,885 posts

Posted 10 April 2005 - 16:53

>jedna od njih je ta - da nema teorije da bih dočekao smrt u društvu nevoljene osobe!

:lol:
kako ti opisujes svoj zivot, jedino pitanje koje je relevantno za tebe je: sta mislite, koliko treba da platim da bi neko bio sa mnom kad umirem...

#7 Willow

Willow
 • Members
 • 680 posts

Posted 10 April 2005 - 17:39

okej, svakom životnom ciklusu jednom dođe kraj, pa tako će doći i mom. ne znam kada će to biti: možda sutra, možda prekosutra, možda 2045. kako sada stvari stoje, biće to jedno tiho povlačenjenje u ništavilo, dakle bez odveć suza, vriske, drame ili bola. i to je u redu. osvanuće nekrolog u politici sa naslovom: "danas preminuo najveći srpski pisac i dobitnik nobelove za književnost", i onda nekoliko prijaznih rečenica, plus crno-bela fotkica iz lične karte. ali dobro, mislim da smo malo previše odlutali u digresiju: moja smrt malo toga bliskog ima sa zvezdom vodiljom ovog pametnog topica.

:lol:
kako ti opisujes svoj zivot, jedino pitanje koje je relevantno za tebe je: sta mislite, koliko treba da platim da bi neko bio sa mnom kad umirem...


ne, mašiš poentu! u osnovi poll-pitanja ne leži moja smrt niti bilo čija. svi ćemo mi umreti bez obzira na ovaj poll...
okej, ajde malo da preformulišem pitanje: da li biste pristali da život provedete u društvu nevoljene osobe?

ili možda još bolje: zašto pristajete da svoj život traćite kraj partnera koji vam ide na k....?

nadam se da je sada sve iole jasnije...

ipak, ono što zabrinjava su rezultati polla. pogledaj onaj grafikon na vrhu: tu jasno vidimo da bi se svi korisnici foruma predali matici sudbine i proveli život sa partnerom kojeg mrze ili, u najmanju ruku, preziru. to nije dobro.

#8 kamichak

kamichak
 • Members
 • 3,597 posts

Posted 10 April 2005 - 18:14

ono što zabrinjava su rezultati polla. pogledaj onaj grafikon na vrhu: tu jasno vidimo da bi se svi korisnici foruma predali matici sudbine i proveli život sa partnerom kojeg mrze ili, u najmanju ruku, preziru.

je l' to obuhvata i one koji nemaju nikoga :lol:

#9 Sleepers

Sleepers
 • Members
 • 8,129 posts

Posted 10 April 2005 - 18:30

je l' to obuhvata i one koji nemaju nikogaKamichak, a sta ti radis tu medju "raznasima" kojih se tako gnusas? I koje hoces "u tor"? Dosla si nahraniti "stoku" ili? :lol:Willow, sorry na trollu. :huh:

#10 Willow

Willow
 • Members
 • 680 posts

Posted 10 April 2005 - 19:10

Kamichak, a sta ti radis tu medju "raznasima" kojih se tako gnusas? I koje hoces "u tor"? Dosla si nahraniti "stoku" ili? :lol:  Willow, sorry na trollu. :huh:

slušaj, ljubičasta: nemoj da razvodnjavaš diskusiju i okrećeš je u neželjenom smeru. ili ćeš biti konstruktivna i i upustiti se u argumentovanu diskusiju, ili ću biti prinuđen da ti uvrnem te kike.

#11 Willow

Willow
 • Members
 • 680 posts

Posted 10 April 2005 - 19:17

je l' to obuhvata i one koji nemaju nikoga  :lol:

zar postoje i takvi jadnici?

#12 kamichak

kamichak
 • Members
 • 3,597 posts

Posted 10 April 2005 - 19:31

zar postoje i takvi jadnici?

ma da :lol:
i sad, postoji jedna provokativna i neproverena teza da bi i takvi primerci rado pristali na muke iz tvog inicijalnog posta, samo kad bi im se posrecilo.
medjutim, blam ih je da priznaju tu svoju neutoljenu zelju, pa onda snimaju serije kao sto je sex&city i prave emisije poput "ovo vas jos nisam pitala" (epizoda sa duskom jovanic), sve ne bi li, a ponajpre sebi, dokazali da je bolje dostojanstveno grickati memljivu koricu hleba u samoci nego strugati se o nekakva kredasta stopala.
ali ne vidim sto se ti oko toga sekiras.
svi smo mi ionako odavno mrtvi, samo se redom sahranjujemo.

#13 Willow

Willow
 • Members
 • 680 posts

Posted 10 April 2005 - 20:10

ma da  :lol:
i sad, postoji jedna provokativna i neproverena teza da bi i takvi primerci rado pristali na muke iz tvog inicijalnog posta, samo kad bi im se posrecilo.
medjutim, blam ih je da priznaju tu svoju neutoljenu zelju, pa onda snimaju serije kao sto je sex&city i prave emisije poput "ovo vas jos nisam pitala" (epizoda sa duskom jovanic), sve ne bi li, a ponajpre sebi, dokazali da je bolje dostojanstveno grickati memljivu koricu hleba u samoci nego strugati se o nekakva kredasta stopala.
ali ne vidim sto se ti oko toga sekiras.
svi smo mi ionako odavno mrtvi, samo se redom sahranjujemo.

uvek bih se pre opredelio da živim sam čekajući neko bolje sutra nego da se stružem o kredasta stopala koja sam odavno prestao da volim. čovek mora u svakom trenutku što više da crpi resurse života, a kada okolnosti to ne dopuštaju, bolje je zatvoriti se u sobu, spusti roletne i iskoristiti vreme za Vivaldija i džin-tonik i intelektualni progres nego se zakopati u grobnicu neke besmislene ljubavne veze čija gola utilitarna svrha postojanja predstavlja dosta klimav osnov za buduću istinsku sreću.

:huh:

#14 Rosencrantz

Rosencrantz
 • Sleepers
 • 45 posts

Posted 10 April 2005 - 20:25

ma da :lol:
i sad, postoji jedna provokativna i neproverena teza da bi i takvi primerci rado pristali na muke iz tvog inicijalnog posta, samo kad bi im se posrecilo.
medjutim, blam ih je da priznaju tu svoju neutoljenu zelju, pa onda snimaju serije kao sto je sex&city i prave emisije poput "ovo vas jos nisam pitala" (epizoda sa duskom jovanic), sve ne bi li, a ponajpre sebi, dokazali da je bolje dostojanstveno grickati memljivu koricu hleba u samoci nego strugati se o nekakva kredasta stopala.
ali ne vidim sto se ti oko toga sekiras.
svi smo mi ionako odavno mrtvi, samo se redom sahranjujemo.

Kako ko...sreco....kako ko...
Mr.Willow dubok naklon za pokusaj prosvetljenja ovih mazohista(pacijenata) koji to trpe....
Vajlda ce nekad nauciti........ili nece....

#15 kamichak

kamichak
 • Members
 • 3,597 posts

Posted 10 April 2005 - 20:36

uvek bih se pre opredelio da živim sam čekajući neko bolje sutra nego da se stružem o kredasta stopala koja sam odavno prestao da volim.

lepo rekoh da je teza neproverena i provokativna :huh:
svi odmah upru da se ograde.

neki su rekli da nikada ne bi jeli ljudsko meso,
pa im se onda avion srusio u andima i ...
:lol:

čovek mora u svakom trenutku što više da crpi resurse života


ooo :D
definitivno odrastas.


edit >
a ti, krajcerice, bez onog "sreco" molicu :huh:

Edited by kamichak, 10 April 2005 - 20:42.