Jump to content

Photo
- - - - -

Pitanja

• Please log in to reply
4671 replies to this topic

#16 nikfit

nikfit
  • Members
  • 263 posts

Posted 12 April 2005 - 01:05

#1 Kako se reze butabilan disk? Imam jedan vec butabilan npr. XP, i hteo bih da ga prerezem. Da li se to radi kao i sa obicnim diskom, ili ... ?

Kreirajte butabilni CD-ROM disk (boot cd)

Za ovaj postupak vam preporučujem da koristite RW disk kako ne bi uništavali CD diskove ako procedura ne uspe iz prve. Kada ste uspeli da kreirate butabilni CD na RW mediju i kada ste ga proverili, ponovite proceduru na običnom CD-u i odradite celu proceduru uključujući i ubacivanje vaših fajlova.

1. Morate naći fajl koji ima mogućnost da osposobi CD disk da bube butabilan. Pokušajte na sajtu http://www.bootdisk.com/ Takođe skinite fajl http://home.online.n...s/bootfiles.zip (za pravljenje WinXP boot diska). Nero u sebi ima image (sliku) butabilne diskete koju možete uspešno koristiti.
2. Skinite odgovarajući fajl i otpakujte ga u privremeni direktorijum ili ga prebacite u .ima format koristeći WinImage program ukoliko ste skinuli fajl sa BootDisk.com sajta. Alternativno, koristite .ima fajl koji se nalazi u NERO direktorijumu.
3. Startujte Nero program. Idite na File>New... Ukoliko se pojavi Wizard isključite ga pomoću Close Wizard dugmeta.
4. Odaberite CD-ROM (BOOT)
5. Idite na Boot tab i odaberite Image file u delu Source of boot image data. Za image fajl odaberite fajl koji ste pripremili, Nerov fajl ili fajl sa sajta BootDisk.com. Pod File of type namestite All Files (*.*).
6. Čekirajte Enable Expert Settings
7. Pod Kind of emulation: podesite No Emulation
8. Pod Boot message upišite Microsoft Windows XP SP1a
9. OBAVEZNO pod Load segment of sectors (hex!): upišite 07C0
10. OBAVEZNO pod Number of loaded sectors: upišite 4
11. Idite na ISO tab.
12. Pod File-/Directory name length namestite ISO Level 1 (Max. of 11 = 8 + 3 chars)
13. Pod Format namestite Mode 1
14. Pod Character Set namestite ISO 9660
15. Čekirajte Joliet
16. Pod Relax ISO Restrictions čekirajte sve stavke
17. Idite na Lable tab
18. Selektujte ISO9660 u padajućem meniju
19. Čekirajte Also use the ISO9660 text for Joliet
20. Idite na Dates tab i namestite Use the date and time from the original file
21. Idite na Burn (Write) tab
22. Čekirajte Write i Finalize CD (No further writing possible!)
23. Podesite Write Method na Track-At-Once
24. Isključite, ako je uključen Virus check
25. Kliknite na New
32. U File Browser prozoru nađite sadržaj koji hoćete da prebacite na disku i prebacite ih u ISO1 prozor. Fajlovi koji se nalaze na boot disketi ne trebate prebacivati.
33. Kliknite na Write (Burn) dugme i kliknite na Write (Burn) u tom prozoru.
34. Kada se proces završi ugasite Nero i pokušajte da butujete računar sa napravljenog CD diska
  • 1

#17 1v4n

1v4n
  • Members
  • 2 posts

Posted 13 April 2005 - 02:29

Probaj sa programom Easy Boot. Odličan je za pravljenje svih vrsta butabilnih diskova...

pozdrav :lol:
  • 1

#18 pegula

pegula
  • Members
  • 15 posts

Posted 14 April 2005 - 11:03

Ako pravis bootabilan CD onda ovako:
Bootabilan disk ces napraviti tako sto ces ubaciti floppy u PC zatim kroz my computer desni klik na floppy device i izaberi Format, kada se otvori prozor izaberi skroz dole " Create an MS-DOS start up disk" dobices upozorenje da ce sve sa njega biti obrisano klik yes i prvi korak je gotov. Zatim kroz Nero Burning Rom izaberes new CD-ROM (Boot) floppy ostaje unutra. prebacis recimo XP koji nije bootabilan i brenujes i stvar je gotova...

A jesi siguran da ce ovo da uspe? Ja sam podizao sistem sa takvom disketom, i pokusavao da startujem setup.exe, uvek je bilo nesto ovako: 'this program can not be run in msdos mode' ??? Mada, sad kad malo razmislim, mozda je to bila i w98 startna disketa... :lol: Ali opet, i jedno i drugo je dos?
Takodje sam provalio da mi taj XP na hardu zauzima dosta vise mesta( u 'oba' slucaja(i samo size i size on disk) ) od predvidjenih 700MB za disk, tako da ni tu ne znam sta da radim..

Zelim da mi mp3 plejer ne trosi bateriju kad sam u kuci. Npr. kad necu da palim komp, a hocu neku muziku, ja onda samo prikljucim njega na zvucnike i voila! Samo jos da ne trosi baterije..

kada startujes instalaciju iz dos-a komanda glasi - winnt ,
  • 1

#19 eye of the beholder

eye of the beholder
  • Members
  • 2,304 posts

Posted 15 April 2005 - 11:48

jel postoji p2p program koji kada se instalira, NE vidi se u Add/Remove programs-ima ...
  • 1

#20 pegula

pegula
  • Members
  • 15 posts

Posted 15 April 2005 - 12:12

jel postoji p2p program koji kada se instalira, NE vidi se u Add/Remove programs-ima ...

Ako koristis total cmd, izadji i skini plug-in koji se zove uninstaller.Uz pomoc njega ces moci da radis sve sto radi i add/remove + hidden instalacije + moci ces da uklonis iz spiska u add/remove bilo koji od instaliranih programa. tcmd plugins

Edited by pegula, 15 April 2005 - 12:13.

• 1

#21 eye of the beholder

eye of the beholder
  • Members
  • 2,304 posts

Posted 15 April 2005 - 12:49

uf, bojim se da se nismo razumeli..
treba da nadjem p2p program koji kada se instalira na racunar,
NE zelim da se vidi u Add/remove programs-u

btw, odlican plug-in :lol:
  • 1

#22 Kobayashi

Kobayashi
  • Members
  • 252 posts

Posted 15 April 2005 - 15:51

Kako da zaobidjem Ring PROTECH zastitu CD-a ?

thx
  • 1

#23 Born Too Loose

Born Too Loose
  • Members
  • 1,205 posts

Posted 16 April 2005 - 03:31

uf, bojim se da se nismo razumeli..
treba da nadjem p2p program koji kada se instalira na racunar,
NE zelim da se vidi u Add/remove programs-u

btw, odlican plug-in :lol:

e-mule se ne instalira nego samo kopira u dir po zelji tako da se ne vidi na add/remove listi
  • 1

#24 mfmilan

mfmilan
  • Members
  • 6,795 posts

Posted 16 April 2005 - 10:33

#1 Kako se reze butabilan disk? Imam jedan vec butabilan npr. XP, i hteo bih da ga prerezem. Da li se to radi kao i sa obicnim diskom, ili ... ?

Kreirajte butabilni CD-ROM disk (boot cd)
...

Onaj link me je doveo do nekog programa koji trazi 6 disketa da napravi to sto mu treba. E sad, ja nemam 6 disketa, a posto sam po prirodi lenj onda bi bilo lepo da mi kazete kako da napravim img fajl za nero? :lol:
  • 1

#25 pegula

pegula
  • Members
  • 15 posts

Posted 18 April 2005 - 08:44

Kako da zaobidjem Ring PROTECH zastitu CD-a ?

thx

nabavi si " sly soft - any DVD", moze i clone cd, mislim da je ista firma.
www.mocosoft.com :lol: (cuvaj se virusa...)
  • 1

#26 mfmilan

mfmilan
  • Members
  • 6,795 posts

Posted 15 June 2005 - 14:29

Da ozivim malo svoju temu :lol: - gde mogu da nabavim skriptu/program/stavec koja ce na sajtu da mi izlista ko se trenutno nalazi na nekom kanalu na chatu, na primer na Krstarici?
  • 1

#27 DjA

DjA
  • Members
  • 2,189 posts

Posted 16 June 2005 - 08:36

Mislim da ako ides na chat "preko sajta" tj. applet-a ne mozes da koristis sve komande, recimo tamo /whois ne radi, ali ako ides preko mirc-a kucaj /who #kanal , u status prozoru dobices imena svih nickova koji se nalaze na tom kanalu

edit: udji na #pomoc i ako budes imao srece da se zadesi neki @ sa malo mozga objasnice ti :lol:

Edited by DjA, 16 June 2005 - 08:39.

• 1

#28 mfmilan

mfmilan
  • Members
  • 6,795 posts

Posted 16 June 2005 - 11:56

Ne ne, ne treba mi to. :huh:

Ja hocu da na mom sajtu imam spisak ljudi koji su trenutno na tamo nekom kanalu(npr #mfmilan). Da onaj ko dodje na moj sajt moze da vidi ko je trenutno na tom kanalu bez da ide na chat (bilo preko mirca ili jave(sajta))

Nije ti losa ova ideja sa #pomoc :lol:
  • 1

#29 DjA

DjA
  • Members
  • 2,189 posts

Posted 16 June 2005 - 12:13

Ne ne, ne treba mi to. :D

Ja hocu da na mom sajtu imam spisak ljudi koji su trenutno na tamo nekom kanalu(npr #mfmilan). Da onaj ko dodje na moj sajt moze da vidi ko je trenutno na tom kanalu bez da ide na chat (bilo preko mirca ili jave(sajta))

Nije ti losa ova ideja sa #pomoc :huh:

Ah, to... ne bih ti znala reci how. Preporucujem ti da odes na kanal #pomoc i nadjes @Profesionalac ili @Juggalo, mislim da ce znati sta ti treba i gde da nadjes.

Posto tvoje pitanje nije striktno vezano za sam chat :lol: , verovatno ce te iskulirati na #pomoc, ali ti probaj na privat, @Juggalo to zna sigurno :lol:

Btw, ako ga ne nadjes (mozda je away ili tako nesto), idi na kanal #nis i pitaj nekoga od @ ko im odrzava sajt niscafe.com pa se konsultuj.

edit: ih bre nisam se setila Brankice, nadji @brankica i sve si resio

Edited by DjA, 16 June 2005 - 12:14.

• 1

#30 ml01172

ml01172
  • Members
  • 194 posts

Posted 19 June 2005 - 02:15

Idi na http://alas.matf.bg....~ml01172/forum/ pa vidi dole u dnu strane :huh:

To sam ja pisao, mogu ti poslati skriptu, salji mi private. :lol:
  • 1