Al' se ti prijatelju izlupeta.
Malo je onih koji kao ti poznaju ortake svakog dobrog benda koji se pojavi. A nama ostalima eto ostaju npr. MOJO, Zikica, All music, ovaj forum itd. kao presudni izvori informacija o muzici, ma koliko negativnih emocija to u tebi izazivalo.
Te sta da ti kazem na taj smaracki fazon "ja sam to prvi slusao, kada niko za to nije ni cuo, a sada ih ne slusam, jer ih vi slusate"? Takvo razmisljanje je veca malogradjanstina nego iskreno slusati Britney Spears. Mislim, koga boli uvo ko je sta slusao pre njega, ili koliko to ljudi trenutno slusa? Nije to poenta muzike.
PS:
Th' Legendary Shack*Shakers, nisu losi. Poruci im, pozdravio ih:

"prijatelju",
pre nego sto odgovoris na bilo koji post pazljivo procitaj originalnu poruku. Ni jednog trenutka nisam napisao da ja sada ne slusam DBT jer to svi slusaju. Iskreno, uopste me nije briga sta ostali slusaju, niti sam takav stav ikada imao. Samo sam rekao da je meni najbolji DBT album Decoration Day, a da mi je sve pre i posle toga dosta slabije. I kada sam dobio prvi njihov album nisam bio odusevljen tao da nemoj da krivis stvari tj. nemoj da citas redove koji uopste i ne postoje.
Kao drugo, napaljeni prijatelju, i da jesam prijatelj svakog dobrog benda koji se pojavi sta je u tome lose? Kakogod to tebi zvucalo (a voleo bih tvoju psiholosku analizu moje izjave), jedan sam od retkih D.J.-eva koji su imali tu priliku da im Lucinda Williams snimi station id za emisiju sto na ovoj listi znaju svi koji su bar jednom slusali DESPERADO na talasima radio Politike. Pored Lucinde station id-jeve za emisiju su snimili i Jim White, Kevin (The Gourds), Ramsay Midwood, Guy Kyser (ex- Thin White Rope, sada Mummydogs), Kimmy Rhodes, The Great Crusades, Nick Luka (radio sa Howe Gelbom), Transmissionary Six (Terry Moeller iz The Walkabouts i Paul Austin ex- Willard Grant Conspiracy) ..... I sta je u tome lose? To je mogao da dobije bilo koji D.J. na ovom svetu uz malo truda i srece. E, sada sledi tvoja analiza.
Koga uopste zanimaju bendovi sa tirazem od par hiljada primeraka i enormnim uticajem sve do najblize vukojebine u Oregonu ili gde vec???
Donekle si u pravu ali uzmi u obzir da je za Ninu Nastasiu culo oko 20 ljudi pre nego sto je dosla ovde, a napunila je ceo Dom Omladine, The Walkabouts imaju problema sa objavljivanjem svojih ploca u USA, ali su u Evropi relativno popularni. St. Thomas je izjavio da na svojoj turneji nije nikada video vise ljudi nego u Beogradu. Sa druge strane ja zaista ne mogu ceo zivot da slusam Bob Dylana, The Beatles, Beach Boys, Rolling Stones. Po toj logici trebalo bi da slusamo samo klasike i ni jedan novi bend. To sto je neko nekomercijalan ne znaci da pravi losu muziku. Cisti primeri su: Tarnation, 16 Horsepower, Papa M, Okkervil River, Iron and Wine, Labradford, Pinetop 7, ......