Jump to content

Photo

avion

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
10 replies to this topic

#1 Celt

Celt
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 15 March 2005 - 15:03

Ovaj... trebalo bi da uskoro letnem Lufthansom za Minhen pa da odatle presednem za Berlin. Ajde neka mi neko objasni kako ide ta procedura sa premestanjem, da se ne zagubim negde.

Prvi let, tako da ne bi bilo lose i neki tip & trick

p.s. Sta da radim ako spazim gremlina kako cuka u elisu :lol:

#2 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 15 March 2005 - 15:25

Najbolje je da ga gadjas sekirom u glavu. A ako ne pomogne, sledi onu staru narodnu: Ako ne mozes da ga pobedis, pridruzi mu se...

#3 Maltese

Maltese
  • Banned
  • 2,634 posts

Posted 15 March 2005 - 15:28

Cuj stari ja skoro letim za berlin iz Budimpeste.

Od NS-a do Peste 18 evra firma Fudex, posluju sa svakom turistickom agencijom
Od peste do Berlina 82,4 evra www.easyjet.com
Obe karte su povratne.

Osim ako bas nisi zapeo za Lufthansu, jer ovde nemas premestanja, a i verovatno je jeftinije.

Mislim da ti to vatanje prtljaga i ponovno ukrcavanje ne bi trebalo biti tesko, dok god ti nije frka da na aerodromu pitas za sve sto te interesuje.

Meni treba neki tip za snalazenje po Berlinu. Hosteli, muzeji, provod, dobra klopa i sl.
Inace sam se odlucio na falsifikovanje novinarske propusnice kako bi dobio besplatan ulaz u muzeje. I treba da izvadim "ajzak" karticu koja bi mi trebala omoguciti neke popuste preko.

Takodje me interesuje da li je jeftiniji bus prevoz od voza jer treba da idem i do Bremena ?

EDIT: Za ove survival savete ti je dobro uzeti Lonely Planet- ? (ime grada u koji ides)
ima da se kupi u IPS-u.

Edited by Maltese, 15 March 2005 - 15:33.

#4 thermal bug

thermal bug
  • Members
  • 2,388 posts

Posted 15 March 2005 - 15:32

ovaj, najbolje je da ne sedish do prozora :huh:

to jest, ne treba ti gremlin, sam pogled na tehniku i preciznost kojom je TO sastavljeno uliva poverenje 100% :huh:

#5 MaryPoppins

MaryPoppins
  • Banned
  • 750 posts

Posted 15 March 2005 - 15:43

Bato, mirno i opusteno leti lufthanzom i ne beri brige!
Ja minimalno 2x nedeljno letim mojtenegro erlajnzom, i eve me jos uvek, redovno se upisujem na forum! pu, pu, pu! Velim, ako to fercera, i lufthanza ce te doterati do minhena, gde ces verovatno uci u tranzitnu zonu, tu samo prati sta ti je ispisano na monitorima sa informacijama o letovima (gde treba da se ukrcas na aeroplan za berlin, koji je gate i ostale informacije). a uvek mozes da pitas ljubazne salterske sluzbenike sta ti je ciniti. tamo su fakat ljubazni...

srecan put

Edited by MaryPoppins, 15 March 2005 - 15:44.

#6 snoopy

snoopy
  • Members
  • 159 posts

Posted 16 March 2005 - 12:03

evo pozajmiću ti ja svoj
snupihanza

Attached Files

Edited by snoopy, 16 March 2005 - 12:04.

#7 yoyogi

yoyogi
  • Members
  • 6,418 posts

Posted 16 March 2005 - 14:20

Ovaj... trebalo bi da uskoro letnem Lufthansom za Minhen pa da odatle presednem za Berlin. Ajde neka mi neko objasni kako ide ta procedura sa premestanjem, da se ne zagubim negde.

Prtljag ces predati u Bg i videti ga u Berlinu.

U Minhenu nema carine, pasosa, samo "tranzit". Sve sto treba da znas pri presedanju je - na koji "gate" da ides. To je nesto jednostavno kao npr. "D-21". Putokazi jasni i svugde prisutni.

Mozes da pitas jos pre sletanja, reci ce ti. Na izlasku iz aviona, svi putnici prolaze pored osoblja kojem je posao bas da daje informacije na koju stranu da idu. Pokazi im kartu i reci ce ti.

Odes tamo i cekas ispred dok se ne pojavi broj tvog leta iznad ulaza i onda udjes sa ostalima.

#8 Tresko

Tresko
  • Members
  • 7,316 posts

Posted 16 March 2005 - 14:49

Kao što reče Yoyogi: Ukrcaš se u Beogradu za Minhen. Kad sletiš u Minhen, izadješ kroz finger u tranzit salu. Tamo pogledaš na tablu, na koji gate treba da odeš da bi se ukrcao na let za Berlin. Odeš tamo, i ukrcaš se. End of story.

#9 jms_uk_2001

jms_uk_2001
  • Validating
  • 2,684 posts

Posted 16 March 2005 - 16:05

Prtljag ces predati u Bg i videti ga u Berlinu.

U Minhenu nema carine, pasosa, samo "tranzit". Sve sto treba da znas pri presedanju je - na koji "gate" da ides. To je nesto jednostavno kao npr. "D-21". Putokazi jasni i svugde prisutni.

Mozes da pitas jos pre sletanja, reci ce ti. Na izlasku iz aviona, svi putnici prolaze pored osoblja kojem je posao bas da daje informacije na koju stranu da idu. Pokazi im kartu i reci ce ti.

Odes tamo i cekas ispred dok se ne pojavi broj tvog leta iznad ulaza i onda udjes sa ostalima.

samo mala ispravka [koliko me secanje sluzi]....
u zavisnosti od terminala u Minhenu, ali moguce je da ces morati da prodjes kroz pasosku kontrolu izmedju ta dva leta...

zasto? jer prilikom sletanja u Minhen, ti ulazis u Schengen zonu, dok prilikom sletanja u Berlin [iz Minhena] ti si na domacem letu i nece ti traziti pasos...

bazirano na ranijim iskustvima sa Lufthansom:
LHR-CGN-MUC
LHR-FRA-OSL
LHR-FRA-BCN etc....
[prodjem pasosku kontrolu u Frankfurtu, jer je nema posle drugog, inter-Schengen leta]

naravno, ovo nije vezano za prtljag, koji kad cekiras u BEG za ceo let, podignes tek u Berlinu...

edit: typo

Edited by jms_uk_2001, 16 March 2005 - 16:07.

#10 Celt

Celt
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 16 March 2005 - 16:17

Kao što reče Yoyogi: Ukrcaš se u Beogradu za Minhen. Kad sletiš u Minhen, izadješ kroz finger u tranzit salu. Tamo pogledaš na tablu, na koji gate treba da odeš da bi se ukrcao na let za Berlin. Odeš tamo, i ukrcaš se. End of story.

ok, danke schen :huh: :huh:

i, da, gde se kupuju toblerone ? :D

#11 Tresko

Tresko
  • Members
  • 7,316 posts

Posted 16 March 2005 - 16:49

ok, danke schen :huh: :huh:

i, da, gde se kupuju toblerone ? :D

U TRAFIIIIKU!