Jump to content

Photo

nadimci

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
77 replies to this topic

#16 gotivac

gotivac
  • Members
  • 3,096 posts

Posted 07 March 2005 - 20:47

Hm, pa nick koji koristim mi je i nadimak već 20-ak godina ...

Bila neka ekskurzija, a moj ortak se upalio za reč "gotivac" ... i kad god sam ja nešto kenjao u busu, on je vikao "uh, gotivac" ... posle sam za sve ostale uveče bio Gotivac ... :lol:

#17 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 07 March 2005 - 21:05

jednu drugaricu zovemo Vegeta, jer je jednom pomenula vegeta ali sa kratkosilaznim akcentom na prvo e. nju takodje zovemo i Osunchani Reptil jer je na terenu u Vrdniku lezala svaki dan pored bazena, ukochena po par sati, okrenuta prema suncu.

#18 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 07 March 2005 - 21:40

Ne mogu reci da mi se dopada makar jedan nadimak kojim me prizivaju, stavise, mnogi su mi odbojni, ali je vecina vec u visedecenijskoj upotrebi, pa sam uglavnom navikao. Tak i tak imena ne znace puno.

Mihajlo - ovo cujem vrlo rijetko od frenda koji zivi u inostranstvu, pa kad se vidimo.
Milojko - isti frend kad pokusava da me iznervira.
Milutin - ovako me zove sestrin muzic, samo on i niko vise na planeti. iskljucivo iz njemu znanih razloga
Miki - samo jedan teca i jedna tetka. Ovdje se vec malo mrstim, takoreci :lol:, posto imam prastarog drugara Mikija (ucio me da igram fudbal, odveo me na prvi Derbi, ej bre), pa mi bas para usi.
Mile - znaci :D Nazalost, ovom dvosloznom kakofonijom obraca mi se veci dio familije i mnogi prijatelji. Imamo i mladjeg rodjaka cije je to pravo ime, pa sam ja zbog njega ponekad i Mile Matori. :huh:

je l ima neko nadimak koji je zaista originalan, koji ide uz neku prichu?

e sad ide taj...
Mali Meraklija - ovako me je krstila navalenta prodavacica ljubavi na autobuskoj stanici u BGD-u jedne noci sredinom devedesetih, u pokusaju da me ulovi nudeci brzi blow job za neke bijedne pare. Uhvatila me nije (ama nije kad vam kazem), ali prisutni drugari nikad nisu zaboravili. Pojavljuje se samo kad kolektiv slozno pokusava da me zajebava.

kategorija paranormalnih:
Doktor - jedan frend jednog ujaka
Sinovac - stariji, ugledni kolega iz firme u kojoj radim
Sokol - direktor firme u kojoj radim. :huh:
Djavo - smislio najbolji drugar sa faksa, primilio se medju malobrojnima, ali su tvrdoglavi da se ne zaboravi.

Prezime mi se odomacilo kao nadimak u poprilicno sirokom krugu ljudi, valjda zato sto je dosta krace i otmjenije od imena. Jos je pradjed, pokoj mu dusi, predlagao da dobijem ime Todor. Jest da ni ovo ime sto sad nosim nije nesto posebno, ali - fala ti oce na hrabrosti da kazes historijsko njet.

aut.... \
south.. - ovdje na forumu :P
sajder /

prije postovanja:
Ovaj topic mu dodje nesto ko perspic, ne? Nemos palamudit vakisam nakisam, a da ne metnes sliku. Pa ako nije bio problem Krlezi ili nije Lazanjskom, ondak, nice to meet you, folks.

#19 Maltese

Maltese
  • Banned
  • 2,634 posts

Posted 07 March 2005 - 22:04

Prezivam se Stanar, tako da dalje od tog kretenluka niko nije imao potrebe traziti mi nadimak.

A najsmesniji koje dobro poznajem: Mjeshina & Zuluf

Edited by Maltese, 07 March 2005 - 22:48.

#20 Herr

Herr
  • Members
  • 2,251 posts

Posted 07 March 2005 - 22:26

uvek sam htela da imam nadimak koji nije derivacija iz imena.
ok, ja se zovem Marija, a tata me zove zlato, jer ja slusham metal.

derivacije od Marija:
keva: Marijola (kad treba neshto da uradim)
brat: Mada
drugar I: Meri
drugar II: Mari
drugar III: Maraja, po email adresi QueenMaraya, skromno ime koje sam odabrala za sebe u Heroes of Might & Magic pa ga kasnije prenela na internet.
drugarica I: Marijola (ovaj put dugouzlazno na o)
drugarica II: Mare i Chupava Chioda (jer me jednom oshishala pa mi glava ispala ko armagedon pecurka)

plafon u "originalnosti" je derivacija Dunadan-a, pa sam nekim Duni, drugim Duna (to mi kao code name :lol: )

je l ima neko nadimak koji je zaista originalan, koji ide uz neku prichu?
kad smo kod drugara slavili novaka pre 10 godina svi iz :"organizacije" su imali "akreditaciju" sa funkcijom. njemu pisalo Gazda i ostao Gazda do dan danas.

moj drugar ima frenda kom je nadimak "svinja"
mislim da mu  je to ostalo iz perioda kad su bili na nekoj exkurziji valjda, pa za ruchak dobili pasulj sa kolenicom sa sve onom debelom kozurom. lik skine kozuru, stavi je na chlanak oko ruke kao znojnicu i obrishe njome chelo :huh: :huh:

proceed :D

Ja bih te zvao telefonom...

(do duse zvuci malo glupo kada nekom kazes "Hey telefonom, sta se radi..."

Polako ostavice i to, broj. :P

#21 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 07 March 2005 - 22:32

jeeee
:lol:

#22 Herr

Herr
  • Members
  • 2,251 posts

Posted 07 March 2005 - 22:34

jednu drugaricu zovemo Vegeta, jer je jednom pomenula vegeta ali sa kratkosilaznim akcentom na prvo e. nju takodje zovemo i Osunchani Reptil jer je na terenu u Vrdniku lezala svaki dan pored bazena, ukochena po par sati, okrenuta prema suncu.

Sta se sve ne koti podno Fruske Gore tom Vrdniku, Ultraspravosi, Dokic, Dunadan, sta kampovali sa izvidzacima ili ono skoknete iz NewSad na kupanje.

Herr je deo jednog od nadimaka.

Bilo i Meks, Laki je malo nervozan.

Drki tip koji je vostio majmuna u zadnejoj klupi.
Sonja skracenica od Nosonja.

#23 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 07 March 2005 - 22:38

Sta se sve ne koti podno Fruske Gore tom Vrdniku, Ultraspravosi, Dokic, Dunadan, sta kampovali sa izvidzacima ili ono skoknete iz NewSad na kupanje.

jok vala, vec u Vrdniku ima krasni hotel Termal sa krasnim otvorenim (und zatvorenim) bazenom gde ima tona zaba

#24 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 07 March 2005 - 23:58

jok vala, vec u Vrdniku ima krasni hotel Termal sa krasnim otvorenim (und zatvorenim) bazenom gde ima tona zaba

kad vec trolujete kod Vrdnika... secam se da sam kao mali (kao odem kod babe i dede u vikendicu- u Vrdniku)) gledao kako hvataju zabe stolicom!!!!... na svu srecu nije bilo punoglavaca, samo velike zabe tako da ih primetish sa vece razdaljine i imash vremena da se sklonish. mada od tih vodozemaca i riba, meni su u najlepshem secanju ostale girice sa istog bazena :lol: (ko zna, mozda i neku zablji batak uleti)

#25 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 08 March 2005 - 00:04

stolichich-jer prvi deo mog prezimena znaci stolica na spanskom,pa se stranacka koleginica,koja studira spanski,dosetila da me tako nazove...

Keur-obrnuto od urke,tako me zovu neke kolege sa faxa...

Urs-tako me zovu Svajcarci i svi stranci koji ne mogu da izgovore Uros,na nekim jezicima to znaci medved...

U osnovnoj me zvali Shlogi,pa sam poceo da se iz zezanja tako potpisujem,kao Schloggy,i dan danas se tako zezam,a poceli su tako da me zovu,jer sam isao ulicom kao slogiran (zbog 30 % vidnog polja nisam mogao da dignem kapke,pa sam isao uzdignute glave...)

Drustvo iz moje generacije BOS-a me zove Ulemek,jer znaju koliko mrzim doticnog,a sve je pocelo posle jedne zurke u Zemunu,u "Kuli",kad je,za vreme vanrednog stanja,upala policija u kafic,jer je zurka trajala i posle 00h,pa smo tako iz zezanja poceli jedni drugima da dajemo imena po ljudima iz Zemunskog klana,prvo ispadoh Budala,a na kraju Ulemek...

To isto drustvo me zove Tonny Blair,jer sam se jednom na jednom predavanju zezao i rekao na British Englishu ime Tonnyja Blaira...

Najbolji drug me zove Urke Kurke,zauzvrat ja njega zovem Vica-Pica ili Vicko
Picko,i to traje jos od 8.osnovne...

Edited by uros_s78, 08 March 2005 - 00:16.

#26 Willow

Willow
  • Members
  • 680 posts

Posted 08 March 2005 - 00:13

čuj, Duno, ne vidim ništa loše u postupku tvoje frendice: zlatno sunce predstavlja izvor svih naših snaga...

#27 Willow

Willow
  • Members
  • 680 posts

Posted 08 March 2005 - 00:17

U osnovnoj me zvali Shlogi...

da, deca tog uzrasta često umeju da budu nepotrebno surova...

#28 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 08 March 2005 - 00:19

da, deca tog uzrasta često umeju da budu nepotrebno surova...

Pa sto nisi quoteovao ceo deo posta... :lol: Ovako dobija drugo znacenje...

#29 zzzzz

zzzzz
  • Members
  • 2,055 posts

Posted 08 March 2005 - 00:22

Pun enis nadimaka... sve gori od gorega

Ćale i keva: Kića i Nica

Burazer sa ortacima: Mali

Osnovna škola: Radosav, Mozak, Brkati (sreća te se ovo poslednje nije odomaćilo)

Srednja škola: Džoni (o, kako divno neinventivno)

Faks: najbolji ortak koji mi pokazuje spisak ljudi koje ima u mobilnom, najmanje 50 imena, i jedini bez nadimka sam ja - "mnogo si, bre, nekarakterističan".
Uzeo sam da je to pohvala.

Inače, imam ortaka koji je talenat za nadimke uvredljive do besvesti. Ortaka koji se uvek crveni na fudbalu prozvao Rumenige, mog burazera, trapavog međeda, Šilja, plejadu likova po životinjama, i to uvek sa neizmernim uspehom: Pacov, Hrčak, Skočimiš...

Voleo bih da mi je njegov talenat.

#30 Herr

Herr
  • Members
  • 2,251 posts

Posted 08 March 2005 - 02:56

Poslednji put pre prethodnog leta nije bilo zaba ali hotel koji neki zovu i stacionar lico je samo bolestan da dodjes. Preko puta neki turbofolk letnjikovac.

Koja tuzna detinjstva.

Recimo da te zovu Boza Divljak. Pa dizes tegove i onda cik neko da te zovne po nadimku.