Jump to content

Photo

Zagadjenost

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
34 replies to this topic

#31 Spotter

Spotter
  • Members
  • 180 posts

Posted 18 April 2005 - 09:24

pa jednostavno ako nisi znao-la postoje i paste bez fluora,

...ni priblizno efikasne kao one sa fluorom.

#32 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 18 April 2005 - 09:30

Fluoridi izazivaju preuranjeno starenje kod ljudi.

Da, to je evidentno u svim razvijenim zemljama. Na sve strane stari ljudi. Sigurno zbog fluora (i tvojih "naucnih" cinjenica o njemu).

Eh, niko kao Pobunjenik - on je barem imao stila u svojim teorijama zavere.

#33 alternativa

alternativa
  • Members
  • 542 posts

Posted 19 April 2005 - 12:52

Ne znam sta bih pre napisala-da li svoju zgrozenost cinjenicom da sam licno svojim ocima videla debelu kasirku iz obliznje nam prodavnice kako gore, iz svog stana, sa sestog sprata baca glavice kiselog kupusa, jednu-po jednu i to sve na travnjak-ali hajde to ce se jos i razloziti u zemlji (Srbija) ili ovaj bezobrazluk i totalno odsustvo svakog obzira prema bilo kome osim prema svojoj sopstvenoj guzici! (Austrija)
Jebote, gledam ove Austrijance (ne sve), na putevima stalno neke guzve (tu mislim na grad), u Becu ne mozes da se parkiras bez da ne potrosis bar sat vremena kruzenja po kvartu, a ne pada im na pamet da se, ne daj ti Boze, upute prema metrou ili bus stanici i tako skrate svoje muke. Imam kolegu koji zivi 1,5 km od firme. I svako jutro redovno autom dolazi na posao. I tako puno njih. Jer odakle one guzve na ulicama. A posle kukaju kako im je CO2 presao dozvoljenu granicu. Pa kako i ne bi?
Po poslednjem istrazivanju 80 % stanovnistva Austrije svaki dan zbog posla prelazi manje od 5km! Kad su zeleni trazili da se donese zakon po kojem bi se jednom nedeljno zabranilo vozenje auta, kamiona itd (to naravno ne vazi za sanitet, vatrogasce, policiju), svi su se nasli u shoku! kako cemo, sta cemo bez auta? Uzas.

Mada, nismo mi u Srbiji ni nauceni da cuvamo. Kod nas je dugo bilo sve zajednicko-iliti "nicije". Pa onda udri, lomi, rusi, sta te briga.

Sto se toga tice, ipak skidam kapu ovim Austrijancima. Sve je organizovano. Recilklira se sve sto je moguce reciklirati. U stanu imam 4 kante. 3 velike za papir, plastiku i mesano, i jednu malu za matal (posto ga ne koristimo previse). Plus posebne eko-kutije za odlaganje tetrapaka, stakla ili kantice za ulje. Nekako-osecam se stvarno dobro sto to sve radim.Oduzima mi puno vise vremena nego kad bih to sad sve nagurala u jednu kantu, ali stvarno mi pricinjava zadovoljstvo.
Pa sta ima bolje od prirode?

Ma necu ni da jednem one industriske splacine. I onako samo kupujem po bio-radnjama i reform-house. Necu da kupujem garderobu koju su shile male decije ruchice u nekom tamo Tajladu, Bangladeshu ili Kini za 20 dolara mesecno. Kad samo pomislim na Afriku...Stvarno se iznerviram kad o svemu ovome mislim. Ne znam vise ni sta pisem. Jer jednostavno ne mogu da shvatim da smo toliko glupi, bezobrazni i lenji i da cak ne razmisljamo sta cemo svojoj (ne tudjoj) deci ostaviti. Razvlacimo i globimo ovu priorodu i njene zakone, da nema kud gore.

#34 acojlo

acojlo
  • Members
  • 152 posts

Posted 19 April 2005 - 13:08

Acojlo, jesi li im nesto rekla?(kog psa imas?)

Dunadan je šetala psa. BTW, ništa im nisam rekao (muški rod) :lol:

#35 ikica1

ikica1
  • Banned
  • 864 posts

Posted 20 April 2005 - 08:53

O fluoru... "I can no longer sit back and allow Communist infiltration , Communist indoctrination, Communist subversion, and the international Communist conspiracy to sap and impurify all of our precious bodily fluids..." :lol:

Ruku na srce, izgleda da su glavni zagadjivaci nasih skupocenih telesnih tecnosti :huh: gramzivi kapitalisti koji bi i naftu prodavali kao mleko i juneca go*na kao meso, samo kad bi mogli. Ups, ovo drugo se vec cini.