Prva i osnovna stvar kod pripremanja hrane je mašta, kao i za sve ostalo u životu što isti čini vrednim življenja.
Drugo, ali isto tako važno je čime ili još bolje u čemu. Da bi uživao u pripremi hrane nije ti potrebna oprema i kuhinja hotela sa *****, dovoljna je jedna šerpa ili lonac ili kotlić, po mogućstvu sa debljim dnom, veliki što veći tiganj i najvažnija stvar jedan karpenterski nož, toliko veliki i sjajan da se na njemu mogu komotno u odrazu uhvatiti dude Džejmi Li Kertis. I nipošto tim nožem ne seći hleb i ostale produkte od brašna i kvasca i vode.
Danas sam kod majke spremio ručak za četvoro.
*250g. makarona, onih sa debljim zidom, rebrastim i koso sečeni
*300g. mlevenog mesa (mešano)
*300g. šampinjona (sad se teško nalaze drugi mašrumi )
*glavica luka crnog (može i čen belog sitno seckanog, ali konzumenti nisu hteli )
*srednja šargarepa, sečena na štapiće
*4 paprike, crvene, tkz.slonovsko uvo iz zamrzivača, bolje je sveže ako se ima
*dve čaše pavlake
*malo dimljene šunke, tek da se nagovesti miris i ukus dima
*so, biber, malo aleve ko voli, ne mora ima paprika, sitno seckani sveži pršunov list i origano
*ulje, a može i da se proprži dimljena slanina, onda ne ide šunka
Priprema:
*Skuvaju se makaroni na uobičajeni način, so, koja kap ulja i dosta vode, ali tako da se ne deformišu
*U zagrejani veći tiganj ili vok sipa se ulje, pa zatim crni ( i beli ) luk i na vrhu prsta soli, kad odmekne doda se šargarepa
*zatim se doda meso, uz so, biber i alevu i dinsta se dok ne promeni boju raspe se po tiganju
*onda se dodaju pečurke i paprike (naravno iseckane)
*kad pečurke odmeknu sipaju se one dve čaše pavlake i sačeka se da probije ključ
*onda se dodaju u to ocedjeni makaroni i krčka se sve dok sokovi ne udju u makarone
*pred kraj se dodaju peršun i origano
Ako imaš dobro i jako crno vino u tenjire može da se narenda neki tvrdi sir, parmezan ili nešto slično, jer vino bolje legne
U principu najduže traje kuvanje makarona.
All i all pola sata max.
Živeo Holesterol!