Jump to content


Photo

STA DA KLOPAM DANAS?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
102 replies to this topic

#31 Mallorn Tree

Mallorn Tree
  • Members
  • 3,071 posts

Posted 01 March 2005 - 02:19

Pozajmi od Mileta q njegovu contraption za pravljenje brlje.

Koliko mi se cini i ovde je krajnji rezultat neka grozomorna secerusa - garant sedam dana glavobolje (obratiti paznju na ukupnu kolicinu secera) - kuku majko !

#32 Reaction

Reaction
  • Banned
  • 447 posts

Posted 01 March 2005 - 02:23

QUOTE(Mallorn Tree @ 1 Mar 2005, 02:19)
Pozajmi od Mileta q njegovu contraption za pravljenje brlje.

Koliko mi se cini i ovde je krajnji rezultat neka grozomorna secerusa - garant sedam dana glavobolje (obratiti paznju na ukupnu kolicinu secera) - kuku majko !

mora da zesce
prija organizmu!
biggrin.gif

#33 Mallorn Tree

Mallorn Tree
  • Members
  • 3,071 posts

Posted 01 March 2005 - 02:29

Evo ti nesto brzo i neverovatno ukusno, sto se bas ne bi dalo zakljuciti kad pogledas sastojke

Kineska salata

Skuvati soljicu pirinca sa tri soljice vode i malo soli. Ociscen pirinac ubaciti u kljucalu vodu sa par kapi ulja, pustiti da vri oko 10 minuta, skloniti sa sporeta i ostaviti da odstoji poklopljeno. Tako pirinac lepo nabubri, a imas svako zrno pojedinacno.

Za to vreme iseckas nekoliko kiselih krastavcica ili zelenih maslinki ili i jedno i drugo, malo persuna, dodas pola kasicice biozacina i jednu pavlaku sa 12 % masnoce ili jedno ekstra kiselo mleko, ako dijetalises.

Sve izmesas pa ubacis pirinac, koji si kratko isprao pod mlazom hladne vode, kao testo
( da se zrna razdvoje i da se prohladi).
Dobro izmesas sve zajedno i uzivas. Ubilo se za kasnu vecericu.

Ukupna priprema : max 15 minuta.

#34 Reaction

Reaction
  • Banned
  • 447 posts

Posted 01 March 2005 - 02:38

QUOTE(Mallorn Tree @ 1 Mar 2005, 02:29)
Evo ti nesto brzo i neverovatno ukusno, sto se bas ne bi dalo zakljuciti kad pogledas sastojke

Kineska salata

Skuvati soljicu pirinca sa tri soljice vode i malo soli. Ociscen pirinac ubaciti u kljucalu vodu sa par kapi ulja, pustiti da vri oko 10 minuta, skloniti sa sporeta i ostaviti da odstoji poklopljeno. Tako pirinac lepo nabubri, a imas svako zrno pojedinacno.

Za to vreme iseckas nekoliko kiselih krastavcica ili zelenih maslinki ili i jedno i drugo, malo persuna, dodas pola kasicice biozacina i jednu pavlaku sa 12 % masnoce ili jedno ekstra kiselo mleko, ako dijetalises.

Sve izmesas pa ubacis pirinac, koji si kratko isprao pod mlazom hladne vode, kao testo
( da se zrna razdvoje i da se prohladi).
Dobro izmesas sve zajedno i uzivas. Ubilo se za kasnu vecericu.

Ukupna priprema : max 15 minuta.

zvuci ukusno

obzirom da imam
vecinu sastojaka
moguce da se vec
sutra nadje na meniu
smile.gif

#35 Mallorn Tree

Mallorn Tree
  • Members
  • 3,071 posts

Posted 01 March 2005 - 02:51

Dojavi kako ti se dopalo smile.gif

#36 Reaction

Reaction
  • Banned
  • 447 posts

Posted 01 March 2005 - 02:54

QUOTE(Mallorn Tree @ 1 Mar 2005, 02:51)
Dojavi kako ti se dopalo smile.gif

naravno

kao za ovo prethodno jelo

smile.gif

#37 Mallorn Tree

Mallorn Tree
  • Members
  • 3,071 posts

Posted 01 March 2005 - 04:16

Podle pripreme za povratak iz zivota
(iliti premaz za hleb, moze i bajat)

100 – 250 gr krem sira (sto masniji to bolji – po meni najbolji je Ekstramasni krem sir Niske mlekare- ima ga u maxiju)
1 supena kasika ulja
1 kasicica aleve paprike ( moze Sudzuk – horgoska
1 cen belog luka (onaj kineski king size, sitno iseckan, pa jos pritisnut pljosnatom stranom noza da pusti sok)
Sitno seckane sveze travke po zelji (persun, celer, nana pitoma, majcina dusica, mirodjija, bosiljak - sta ko voli)
U zimsko vreme moze supena kasika origana, susene mirodjije
Soljica soka od paradajza – sto kasastiji to bolji, ako to nemas onda kecapa po zelji.
Proveriti da li je dovoljno slano, pa po potrebi dodati malo Biozacina.

Ako hoces da nacisto upropastis stvar mozes dodati iseckani listic sunke ili kackavalja, koji ti se smucao po frizideru od prethodnog dana, seckane krastavcice, maslinke, marinirane pecurke, kaprice ili jedno tvrdo kuvano jaje iseckano i izmrvljeno viljuskom.

Vazna napomena: Ako dodas jos jedno dodatno kuvano jaje i extra kasiku ulja, a izbacis beli lukac moze da posluzi kao priprema za zurku na kojoj se samo pije, a nikome ni da padne napamet da ponudi neke grickalice.

Sve dobro izmesati, presuti u posudu sa poklopcem koji dobro dihtuje i ostaviti u frizideru da te saceka kad u sitne sate stignes iz zivota.

Najbolje ide na crni ili razani hleb, moze na tost ili na obican bajati hleb, kratko zagrejan sa obe strane na tiganju koji je prethodno tanko namazan puterom, margarinom, uljem, mascu – sta ko ima pri ruci.
Mozes da mazes ili da otkidas komadice, pa na svaki da stavis po kasicicu ove smese.

#38 sandfly

sandfly
  • Members
  • 170 posts

Posted 01 March 2005 - 12:00

[QUOTE]
a koju posudu za ovo?
jel kadu?

neki to zovu HOMEBREW a neki pivo

#39 sandfly

sandfly
  • Members
  • 170 posts

Posted 01 March 2005 - 12:11

QUOTE(Mallorn Tree @ 1 Mar 2005, 03:19)
Pozajmi od Mileta q njegovu contraption za pravljenje brlje.

Koliko mi se cini i ovde je krajnji rezultat neka grozomorna secerusa - garant sedam dana glavobolje (obratiti paznju na ukupnu kolicinu secera) - kuku majko !

vrlo popularno pice (hrana) u pojedinim drzavama u severnom delu Afrike .Naravno gde vlada totalna prohibicija

glavobolja? Pa verovatno ako celu kolicinu popijes odjednom (jednom prilikom licno bio veoma blizu)

#40 Ledolomac

Ledolomac
  • Members
  • 379 posts

Posted 01 March 2005 - 12:23

QUOTE(Mallorn Tree @ 1 Mar 2005, 02:29)
Evo ti nesto brzo i neverovatno ukusno, sto se bas ne bi dalo zakljuciti kad pogledas sastojke

Kineska salata

Skuvati soljicu pirinca sa tri soljice vode i malo soli. Ociscen pirinac ubaciti u kljucalu vodu sa par kapi ulja, pustiti da vri oko 10 minuta, skloniti sa sporeta i ostaviti da odstoji poklopljeno. Tako pirinac lepo nabubri, a imas svako zrno pojedinacno.

....

Nastavak u istom stilu - kineski pirinač:

Ako napraviš previše gore pomenutog pirinča pa ne znaš šta sa njim, sipaj ga u kesu, rasporedi da bude pljosnata, pa u zamrzivač.

Kad ogladniš, izvadi tu kesu, umotaj u krpu i izmlati čekićem za meso kao Džejmi Oliver. Treba da se izlomi u što manje komadiće.

U velikom tiganju zagrej ulja, a obaška umuti par jaja kao za kajganu. Ubaci ih u zagrejano ulje, ali mešaj varjačom da se ne sjedini. Dok su jaja još slinava, ubaci i onaj smrznuti pirinač, pa prži mešajući sve zajedno. Unutra možeš dodati svakojako povrće: pre svega seckani mladi luk (sa perajima), a može i sve drugo zeleno i rskavo (karfiol, šargarepa, itd). Držiš sve na vatri i mešaš, a kada se sve grudvice pirinča razbiju i rastresu, jelo je gotovo. Po volji suni unutra malo soja sosa i promešaj.

Može da se jede kao prilog, a može i solo. Prijatno.

p.s. bitno je da je pirinač dugog zrna, mislim da bi se inače slepio

#41 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 01 March 2005 - 13:35

QUOTE(Ledolomac @ 1 Mar 2005, 12:23)
Dok su jaja još slinava, ubaci i onaj smrznuti pirinač

e choveche, pomogao si mi da odluchim shta danas necu jesti biggrin.gif

#42 eneja

eneja
  • Members
  • 956 posts

Posted 01 March 2005 - 13:42

QUOTE(Ledolomac @ 1 Mar 2005, 12:23)
Nastavak u istom stilu - kineski pirinač:

Ako napraviš previše gore pomenutog pirinča pa ne znaš šta sa njim, sipaj ga u kesu, rasporedi da bude pljosnata, pa u zamrzivač.

Kad ogladniš, izvadi tu kesu, umotaj u krpu i izmlati čekićem za meso kao Džejmi Oliver. Treba da se izlomi u što manje komadiće.

U velikom tiganju zagrej ulja, a obaška umuti par jaja kao za kajganu. Ubaci ih u zagrejano ulje, ali mešaj varjačom da se ne sjedini. Dok su jaja još slinava, ubaci i onaj smrznuti pirinač, pa prži mešajući sve zajedno. Unutra možeš dodati svakojako povrće: pre svega seckani mladi luk (sa perajima), a može i sve drugo zeleno i rskavo (karfiol, šargarepa, itd). Držiš sve na vatri i mešaš, a kada se sve grudvice pirinča razbiju i rastresu, jelo je gotovo. Po volji suni unutra malo soja sosa i promešaj.

Može da se jede kao prilog, a može i solo. Prijatno.

p.s. bitno je da je pirinač dugog zrna, mislim da bi se inače slepio

A jel pirinac mora da bude smrznut?

Ovo ne moze da se napravi od tek skuvanog pirinca?

#43 Ledolomac

Ledolomac
  • Members
  • 379 posts

Posted 01 March 2005 - 14:08

QUOTE(eneja @ 1 Mar 2005, 13:42)
A jel pirinac mora da bude smrznut?

Ovo ne moze da se napravi od tek skuvanog pirinca?

Ma sigurno može, al ja ne umem smile.gif

Nikako drugačije nisam uspevao da reprodukujem onaj prženi pirinač iz kineskog restorana, onaj što nije sasvim klot već pomešan sa komadićima jaja, zeleniša, račića... Još kad bi kod nas bilo onih slatkih, jarko zelenih mahuna, nalik na mladi grašak...

#44 mandarinaD

mandarinaD
  • Members
  • 1,573 posts

Posted 01 March 2005 - 14:09

sarmu smile.gif

#45 gladni_student

gladni_student
  • Banned
  • 166 posts

Posted 01 March 2005 - 14:12

a ja bas sad pravim one moje taljatele