Jump to content


Photo

STA DA KLOPAM DANAS?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
102 replies to this topic

#16 Reaction

Reaction
  • Banned
  • 447 posts

Posted 28 February 2005 - 01:30

QUOTE(jelena_011 @ 27 Feb 2005, 22:29)
kad si vec spomenuo dezert : mleko+mlevena plazma biggrin.gif
a uz plazmu ide i voce, i cokolada, i...ma plazma je...njam!

sameljes lesnika
dodas u smesu
lupis ozgo slaga
i eto ti torte!
biggrin.gif

#17 Merlak

Merlak
  • Members
  • 2,906 posts

Posted 28 February 2005 - 01:50

Tipicno muska muckancija.... tongue.gif

A da probas, slano, pikanteriju od lesnika, a?

Malo gorgonzole (ajd' po 100 gr), toliko butera, umutiti, dodati
1 kiselu pavlaku, 100 gr tucanih ljesnjaka......sve zabrljati, pa na resh prepecen tost.....uz suvo belo..... rolleyes.gif

#18 Reaction

Reaction
  • Banned
  • 447 posts

Posted 28 February 2005 - 02:15

QUOTE(Merlak @ 28 Feb 2005, 01:50)
Tipicno muska muckancija.... tongue.gif

A da probas, slano, pikanteriju od lesnika, a?

Malo gorgonzole (ajd' po 100 gr), toliko butera, umutiti, dodati
1 kiselu pavlaku, 100 gr tucanih ljesnjaka......sve zabrljati, pa na resh prepecen tost.....uz suvo belo..... rolleyes.gif

gorgonzola?
blink.gif

#19 jelena_011

jelena_011
  • Members
  • 310 posts

Posted 28 February 2005 - 04:11

mmm...gorgozola... wub.gif

(mmm...sir rolleyes.gif )

a tek sir i vino...joj wub.gif

Edited by jelena_011, 28 February 2005 - 04:12.


#20 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 28 February 2005 - 04:48

10 s' lukom kod rajka...
i 2 jelena...

#21 Merlak

Merlak
  • Members
  • 2,906 posts

Posted 28 February 2005 - 10:34

QUOTE
gorgonzola?


Jes' vala, perverzna kombinacija, ali....koji shmek.....!

#22 girlnextdoor

girlnextdoor
  • Members
  • 564 posts

Posted 28 February 2005 - 13:23

potrebno :kukuruz shecerac+konzerva tunjevine+sir feta(ili mladi)+pershun

priprema :kukuruz obariti,iscediti i sipati u chiniju+dodati tunjevinu(bez ulja!)+umeshati sir i popershuniti.

ps.neko umesto sira ubaci majonez,ja ne.

#23 gladni_student

gladni_student
  • Banned
  • 166 posts

Posted 28 February 2005 - 13:30

a ovo mi je omiljeno,sad cu i ja da trknem do prodavnice da nabavim potrebno,a to je sledece:
-spagete,ili taljatele mnogo bolje->prokuvati i dodati soli i maslinovog ulja po potrebi
-isprziti slaninu(ili ti bacon) i iseckati na sitne delice
-iseckati paradjaz i masline isto sitno
pomesati iseckane stvarcice i dodati krem sira,ima mnogo dobar a i ima da se nadje u bgd-u,filadelfija mmmmmmmm i zatim sve to pomesati sa pastom,i dodati oregano i parmezan

mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
uzivati,i ne zaboraviti neki napitak,ja volim najvise kocu al kapiram moze i vino zbog sira

#24 Mallorn Tree

Mallorn Tree
  • Members
  • 3,071 posts

Posted 28 February 2005 - 13:58

SPANSKA PITA

Sastojci:
A) 1 jogurt (2 dl) – bolje extra kiselo mleko
1 jaje
2 dl mleka
1 dl ulja
4 dl brasna
1 prasak za pecivo
malo soli
cool.gif cca 200 gr tvrdog punomasnog sira (moze i feta)
200 gr sunke
2 – 3 jajeta

Izmesati na suvo brasno i prasak za pecivo (uvek) i dodati sve ostale sastojke pod A). Sipati u pleh podmazan uljem.

Posebno izmesati sastojke pod cool.gif: jaja, izmrvljeni sir i sunku seckanu na kockice.

Preliti preko vec sipane mase i peci na 220 stepeni dok ne porumeni.

#25 skomi ricma

skomi ricma
  • Members
  • 2,843 posts

Posted 28 February 2005 - 14:14

QUOTE(m @ 28 Feb 2005, 01:17)
Butter cookies, zelenu papriku, ili riblju corbu. Ubila bih sad za riblju corbu.

izdinstaš sitno seckan luk i malo šargarepe, uz list lovora, iseckanu ljutu papričicu, pa dodaš kesicu začina za riblju čorbu, dodaješ malo vode koliko da se ne uhvati po dnu.

odvojeno skuvaš ribu, pa je odvojiš od kostiju, tj. propasiraš.

kad sve spojiš, naliješ vodom, dodaš 2 dl kuvanog paradajza, preliješ čašom crnog vina, so i biber po želji. pred kraj dodaš ikru (sve se kupuje na pijaci). ispadne gusta i jaka riblja čorba.

#26 mighty_orion

mighty_orion
  • Members
  • 231 posts

Posted 28 February 2005 - 16:57

hmmm..

feta sir + masline (zelene i crne)
origano i bosiljak preko toga
i malo ulja (maslinovog) po ukusu

i eto ti proste verzije grčke salate thumbsup.gif

po ukusu dodati još povrća

#27 Reaction

Reaction
  • Banned
  • 447 posts

Posted 28 February 2005 - 17:25

QUOTE(Billy Mahony @ 27 Feb 2005, 09:51)
Provoced Reaction,

Jednostavno i brzo i mnogo manje od onih sat vremena.

Sastojci:
**pileći file ili sto grama junetine ( seckano uzduž )
**isto toliko pečurki ( šampinjoni ili bukovače )
**jedna srednja šargarepa iliti mrkva ( ako se ima vremena seckana na štapiće, a može i kolutove ,tanje)
**glavica crnog luka seckana na kolutove
**četvrt srednje glavice kupusa, seckano na rezance
**ulje ( maslinovo ako se ima )
**kašika soja sosa
**pirinač iliti riža, kafena šolja
**biber, so, aleva, jabukovo sirće ( ko ne voli može paradajz sos )

Priprema:
**pirinač se obari posebno u nekoj posudi sa malo soli, U posudu se sipa prst više vode nego što ima pirinča, najbolje u mikrotalasnoj ko ima
**veći tiganj, ako se nema vok
**u zagrejani vok sipa se ulje, u zagrejano ulje baci se luk i trun soli, kad luk malo odmekne doda se šargarepa uz mešanje, zatim se doda meso , so , biber, aleva i kad meso promeni boju kašika soja sosa, zatim pečurke, pa kupus uz neprekidno mešanje i jabukovo sirće ili paradajz sos. Onda se na kraju doda onaj pirinač sa početka priče da pokupi sok od svog povrća.
Jede se odmah, dok je kupus još hrskav.

Prijatno.
Kad ja to radim traje 23 minuta sve, ako ne zvoni telefon ili zvonce.

isprobo
thumbsup.gif

ja u celu pricu dodo jos i malo chilia
tako da ...furious.gif

Edited by Reaction, 28 February 2005 - 17:25.


#28 sandfly

sandfly
  • Members
  • 170 posts

Posted 28 February 2005 - 21:51

tegla maltexa
+1.5-2KG secera
+20l vode
10gr pivskog kvasca (aktivnog)
120-150 kapi ekstrakta hmelja dodaje se naknadno

da skratim sve to lepo zbuckas malo sacekas i mmmm miline
vreme oko 15 min(imum) dana
prijatno ili bolje receno ZIVELIII

#29 smejuljica

smejuljica
  • Members
  • 122 posts

Posted 01 March 2005 - 01:38

E, cula sam da je dosta dobra kombinacija eurokrem i jogurt. Nisam problala, ali jeste osoba od poverenja wink.gif. Toplo preporucujem.

Inace, molim vas da ubuduce produbite recepte, koliko vremena se kuva/pece itd. ili da ostavite broj telefona pa da vas mi neiskusne kuvarice kontaktiramo u toku pripremanja hrane radi detaljnijih instrukcija kao sto je obicaj sa mamom happy.gif

#30 Reaction

Reaction
  • Banned
  • 447 posts

Posted 01 March 2005 - 01:50

QUOTE(sandfly @ 28 Feb 2005, 21:51)
tegla maltexa
+1.5-2KG secera
+20l vode
10gr pivskog kvasca (aktivnog)
120-150 kapi ekstrakta hmelja dodaje se naknadno

da skratim sve to lepo zbuckas malo sacekas i mmmm miline
vreme oko 15 min(imum) dana
prijatno ili bolje receno ZIVELIII

a koju posudu za ovo?
jel kadu?
huh.gif