Posted 27 February 2005 - 09:51
Provoced Reaction,
Jednostavno i brzo i mnogo manje od onih sat vremena.
Sastojci:
**pileći file ili sto grama junetine ( seckano uzduž )
**isto toliko pečurki ( šampinjoni ili bukovače )
**jedna srednja šargarepa iliti mrkva ( ako se ima vremena seckana na štapiće, a može i kolutove ,tanje)
**glavica crnog luka seckana na kolutove
**četvrt srednje glavice kupusa, seckano na rezance
**ulje ( maslinovo ako se ima )
**kašika soja sosa
**pirinač iliti riža, kafena šolja
**biber, so, aleva, jabukovo sirće ( ko ne voli može paradajz sos )
Priprema:
**pirinač se obari posebno u nekoj posudi sa malo soli, U posudu se sipa prst više vode nego što ima pirinča, najbolje u mikrotalasnoj ko ima
**veći tiganj, ako se nema vok
**u zagrejani vok sipa se ulje, u zagrejano ulje baci se luk i trun soli, kad luk malo odmekne doda se šargarepa uz mešanje, zatim se doda meso , so , biber, aleva i kad meso promeni boju kašika soja sosa, zatim pečurke, pa kupus uz neprekidno mešanje i jabukovo sirće ili paradajz sos. Onda se na kraju doda onaj pirinač sa početka priče da pokupi sok od svog povrća.
Jede se odmah, dok je kupus još hrskav.
Prijatno.
Kad ja to radim traje 23 minuta sve, ako ne zvoni telefon ili zvonce.