Mnogo liči na 1933.
Posted 30 January 2005 - 13:17
Da li si citao roman" POGLEDAJ SVOJ DOM ANDJELE" i gledao film
"TIHO , TIHO SLATKA SARLOTA"
Malo tise, ne tako glasno!!!
Pozdrav
Teja
Posted 30 January 2005 - 13:38
arapsko-izraelski sukob se desio 1948.
i tom prilikom je izrael izmedju ostalog
okupirao 78% palestinske teritorije
i izveo etnicko ciscenje tih prostora.
palestinci jesu arapi
ali i srbi su neki sloveni
pa se opet nazivaju srbima
Posted 30 January 2005 - 13:50
Posted 30 January 2005 - 14:00
jevreji su se zahvaljujuci britancima
tamo poceli doseljavati u vecem broju
tek posle prvog svetskog rata.
ako se ne varam pocetkom proslog veka
bilo tek oko 1% i drzali su u svom posedu oko 5%
palestinske teritorije.
uostalom, eno ti na sajtu UN...
http://www.un.org/De...go/history.html
Edited by Reaction, 30 January 2005 - 14:05.
Posted 30 January 2005 - 14:20
Drzava je bila Turska, zemlja onoga ko je kupi ili nicija. Jevreji su kupovali zemlju, ustvari pustinju.
Tacno je da su se vise naseljavali posle prvog svetskog rata, ali blago zaboravljas zasto su dolazili.
I, da ponovim, zemlju su kupovali.
A onda je dosao WW2 i holokaust. I onda su preziveli pokusavali da se dosele u Palestinu. Britanci su pokusavali da ih onemoguce na mnogo nacina. Prvo su izdavali ogranicen broj dozvol za ulazak. Onda, kad dodju, smestali su ih u logore. Prezivele logorase. One bez dozvola su vracali nazad u nista. Posto je to ono sto je vecini Jevreja bilo ostalo posle WW2.
A onda su Jevreji zapoceli rat protiv Britanaca.
Pa su Britanci odustali i proglasena je nezavisna drzava Izrael.
Sutradan ujutro Tel Aviv su bombardovale udruzene snage Libana, Sirije, Jordana, Egipta i Iraka.
I onda je poceo rat. <--- Mesto gde UN istorija pocinje

Posted 30 January 2005 - 14:29
ima najveci privredni rast u EU od svih pridoslih zemalja 'ruske skole',
zahvaljujuci naravno Zapadnom dijelu, no koliko ce taj zapadni dio izdrzati
veliko je pitanje jer u danasnjoj globalnoj ekonomiji prolaze samo hitri
i skolovani, sto Istocni Nijemci zbog svoje proslosti te izrazite lijenosti nisu
u mogucnosti pratiti!
Lakse im je optuzivati 'belosvetsku zaveru', pa tako imamo situaciju da su najveci
Antiglobalisti upravo bivsi komunisti PDS/a i fasisti NPD/a, svaki pojedinacno iz nekog 'svog' razloga no ipak sa istovjetnim interesom, zadrzavanjem tj. sirenjem utjecaja na onom 'svom' dijelu Istine! [tj. teritorije]
Treba nadodati da tkz. stabilna demokracija proizasla iz ZNJ koji put takodjer manipulira nacionalnim interesima Istocnih Nijemaca i nerijetko CDU/CSU izgledaju [kako izjavama tako i cinjenjem] veci fasisti od npr. NPD/a.
Napose Christlich Soziale Union Edmund Stoiber/a prednjaci u takvim 'izletima'
npr.u trazenju povrata prava i imovine 'ceskih' Nijemaca ili u odnosu prema strancima Bayerna, narocito prema muslimanima!
Kad na to dodas Schröder/ov vladajuci SPD - cistokrvnu *radnicku partiju
nastalu na kemiji i rudnicima zeljeza, i njima pripadajuce Zelene/ Grüne
Joschka Fischer/a naravno da dobijas eksploziju sudara velikog kapitala i socjalnih prava! Rezultat toga jeste enormna nezaposlenost koja po nekim 'iskrenijim' analizama prelazi broj 7.000.000.
Hocu rec statistika je zahvalna disciplina!
To Slaven:
Retko da sam video ovoliku gomilu gluposti na jednom mestu napisanu!
Tipican primer povrsnog poznavanja situacije, ili mozda nesto drugo?
Edited by Anduril, 30 January 2005 - 14:31.
Posted 30 January 2005 - 14:58
Najinteresantniji su mi oni koji prepoznaju 'glupost', Anduril!
Nepoznavanje situacije?
Ti si iz ovog sto napisah u natuknicama prepoznao nepoznavanje
ili mozda nesto drugo?
Daj molim te ka'boga ispricaj nam tvoju pricu!
Posted 30 January 2005 - 15:22
i tom prilikom je izrael izmedju ostalog
okupirao 78% palestinske teritorije
i izveo etnicko ciscenje tih prostora.
petnaestak godina pre totalnog fajta bile su nedace izmedju arapa i jevreja.
arape su predvodili likovi koji su prosto bili strahoviti (Haj Amin Husseini).
britanci su bili blazhe nezainteresovani,
ali relativno istovremeno naklonjeni prema arapima
(a tek odricanje jevreja togom II rata od strane Britanije?)
sada svi neshto preziru Jevreje...
...a niko, ali niko u Evropi nije stao na njihovu stranu.
Arapi se vode kao jadni, mali, nesrecni narodi;
premda ih ima samo bilionche i kusur u svetu,
dok jevreja ima oko 15-ak milijuna.
al je zato najvazhnije da smo (mis'im, Jevreji) mi svi smradushice,
dok su arapi jadna mala tuzhna cvecka.

Edited by srdjanf., 30 January 2005 - 15:26.
Posted 30 January 2005 - 15:31
- Tvoja prva tvrdnja je bila da su istocni Nemci lenji i neskolovani! Tako i ja mogu reci da si ti celavi Marsovac, a da te uopste nisam pre video u zivotu!
Navedi podatke po cemu ti to zakljucujes da su oni bili ili jesu lenji i neskolovani!
Zasto u pojedinim regijama u istocnoj Nemackoj razne kompanije, poznate po svojoj dobroti, niskoj produktivnosti i niskog stepena znanja (BMW, Opel, VW, Zeiss, Infinion, Siemens, Toshiba, itd) otvaraju svoje najmodernije fabrike sa visokokvalifikovanom radnom snagom upravo u toj "lenjoj i neskolovanoj" istocnoj Nemackoj?
Neki od najboljih univerziteta (po testovima zadnjih pet godina) su upravo u istocnoj Nemackoj, a po provincijama u celoj Nemackoj najbolji su: Tiriska i Saksonija na istoku i Bavarska sa Wirtenbergom na jugu. Ostali su prilicno zaostali!
Informisi se malo pre nego sto pocnes prosipati gluposti!
- CDU/CSU veci fasisti od NPD-a.

Samo da napomenem, NPD se zalaze cak i za ponovno uspostavljanje rajha, tj. aneksiju sudetske, slezijske itd. oblasti! To porediti sa populizmom Stoibera (inace partija koja osvaja do 60% glasova u Bavarskoj) od koga se to i ocekuje je smesno!
Ponovo ti kazem idi i informisi se malo bolje!
- SPD radnicka partija!

Zato lepo procitaj nesto aktuelno, informisi se malo bolje, pa mozda i prestanes pisati gluposti!
Edited by Anduril, 30 January 2005 - 16:01.
Posted 30 January 2005 - 16:08
jutros! ako uzmes u obzir da sam morao skociti po cigarete.
rade u mojoj firmi! trebalo im je deset godina da shvate Kako?
a i to sto su shvatili ... dzabarluk! ozbiljno!
zasto? xaxa ne zasmijavaj, Anduril!

a di si Opel pronasao?
ajd' ovi drugi sto im se na ulozen euro vraca 99 centi al' Opel

a jel ti poznato koliko je razlika u bruttu/nettu izmedju istoka i zapada?
sto se tice visokokvalificirane snage to imas pravo,
upravo su Istocni Nijemci bili poznati u svijetu po proizvodnji automobila
tkz. Trabant, Trabi, Trabbi, Rennpappe - Kultobjekt!

Neozbiljan si!
I sto onda?
U svakom slucaju nemislis valjda da bih ti ja sad trebao postirati
par populistickih Stoiber/ovih govora sa ..... npr. skupa ......
Pa takve 'populiste' danas u Hrvatskoj zatvaraju zbog sirenja nacionalne netrpeljivosti!

Cuvaj se Anduril njihovog, radnickog populizma!
Te radnicke partije znaju bit' za@ebane u doba recesije!

Michael Glos, Vorsitzender der CSU-Landesgruppe im Deutschen Bundestag, zeigt sich erschüttert über die Bundesregierung. Mit der geplanten Einstellung der „Fortschrittsberichte Aufbau Ost“ offenbare sie in skandalöser Weise ihr wahres Gesicht. „Eins ist klar: Priorität hat der Osten bei diesem Kanzler nicht. Die ostdeutsche Entwicklung ist für die Bundesregierung nicht mehr von Interesse“, beurteilte Glos die Entscheidung von Rot-Grün.
Nachdem bei den Landtagswahlen im vergangenen Jahr in Sachsen und Thüringen der Kanzler-Partei die Wähler weggelaufen seien, zeige Schröder jetzt den Menschen in den neuen Bundesländern „die kalte Schulter“.
Die Berichte gaben stets wichtige und anerkannte Hinweise für Erfolge und Misserfolge beim Aufbau Ost, erklärte der Minister und führte weiter aus: „Sie waren daher für weitere Konzeptionen und Weitentwicklung des wirtschaftlichen Aufbaus unverzichtbar. „
Den Grund für die Entscheidung sieht Glos in den Misserfolgen beim Aufbau Ost durch die Bundesregierung. „Da die Defizite der Bundesregierung beim Aufbau Ost in den letzten Jahren immer größer wurden, versucht jetzt Schröder, diese ungeschminkte aber störende Wahrheit schnellstens unter den Teppich zu kehren.“
evo sam i ja tebi podebljao da znas di zivis, za ubuduce Anduril!
Posted 30 January 2005 - 16:25
Mislim da je zapad licemeran i podrzavam Izraelskog predsednika u izjavi u vezi sa godisnjicom oslobodjena Ausvica da zapad nije nista ucinio da se spreci holokaust i da ne zeli da ucestvuje u tom obelezavanju, te da su Jevreji naucili da se uzdaju jedino u sebe.
Opet kazem, drugi o ovoj temi znaju vise od mene, ovo je samo moje misljenje.
Ko j u tom sukobu u pravu, zavisi od ugla gledanja i od kog vremena posmatramo.
Posted 30 January 2005 - 16:30
sve i sa Sharanom, pa i Netanijahom posle njega,
jevreji nikada nece moci biti osudjeni na nekakav fashizam/nacionalizam.
ono shto je islamski lobi uspeo u svetu,
jeste da ubedi mnoge da su Muslimani savrsheno slobodni od svake krivice u konfliktu (naravno, 98 % Jevreja se ne slazhe sa Muslimanima u ovoj oceni...).
Posted 30 January 2005 - 16:48
jeste da ubedi mnoge da su Muslimani savrsheno
slobodni od svake krivice u konfliktu
mislim da govoris iskreno srdjanf i upravo na primjeru kojeg pomenuh
par postova prije
U takvim okolnostima 'suceljavanja' poput onog izmedju
Michael Friedman/a i Jürgen W. Möllemann/a, zavrsavaju kobno!
evidentno je da muslimani strasno puno ulazu u svoju promidzbu!
ponekad mi se cini kao da to rade iz jedne kase, centralne!

nece, no odnos koji Izrael ima spram Palestincima tj. Arapima ....., ne znam, nisam pametan
srdjanf mozes li zamislit situaciju da svaku vece na televiziji vidis zapaljenu
i miniranu srpsku kucu na Kosovu i odgovor na to u stilu srpski helikopter u raketnom napadu na Pristinu ili Djakovicu??
sto bi rekao? bil' to zvucalo normalno?
Posted 30 January 2005 - 16:57
Pa ako si jutros bio, sada vise nisi! Mozda ipak na Marsu? Ok, salim se!
a i to sto su shvatili ... dzabarluk! ozbiljno!
- To sto tamo neki rade u tvojoj firmi sa ozbiljnom statistikom na nivou jedne Nemacke po pitanju "lenjosti" nema nikakve veze! Gde je statistika? Sedi jedan!
Mozda ti istocni Nemci malo manje rade jel su mnogo losije placeni nego oni zapadni, cak i kad dodju na taj zapad. Sto bi ih i vise placali kad ima vise nego dovoljno radne snage na trzistu! Jesi li se o tome malo razpitao ili razmislio?
Kolike su plate u istocnoj Nemackoj? Kakva je korelacija sa produktivnoscu? Potrazi malo pa pricaj!
ajd' ovi drugi sto im se na ulozen euro vraca 99 centi al' Opel laugh.gif
a jel ti poznato koliko je razlika u bruttu/nettu izmedju istoka i zapada?
sto se tice visokokvalificirane snage to imas pravo,
upravo su Istocni Nijemci bili poznati u svijetu po proizvodnji automobila
tkz. Trabant, Trabi, Trabbi, Rennpappe - Kultobjekt! laugh.gif
- Sta, ne svidja ti se Opel. u redu ima vise! Sta je sa BMW, VW, Zeiss, Toshiba, Sony, Infinion? Gde su objasnjenja za njih? Ponovo: Sedi jedan!
Mislis da te kompanije nemaju bolje uslove za ulaganje po citavom svetu od tvoje "lenje i neobrazovane" istocne Nemacke? Mislis da drugi nisu culi za olaksice na poreze itd?

- Sta je sa onim glupavim univerzitetima po istocnoj Nemackoj, pa onim novim Maks Plank Institutima, technoloskim parkovima itd? Prosetaj malo covece, pogledaj malo dalje od tvoje firme i pretparackih prica u njoj! Ko je tamo neskolovan? Ponovo: Sedi jedan!
U svakom slucaju nemislis valjda da bih ti ja sad trebao postirati
par populistickih Stoiber/ovih govora sa ..... npr. skupa ......
Pa takve 'populiste' danas u Hrvatskoj zatvaraju zbog sirenja nacionalne netrpeljivosti! laugh.gif
- Za Stoibera mi lepo postiraj quote gde on trazi (kao NPD) ponovno uspostavljanje Rajha, aneksiju izgubljenih oblasti, proterivanje svih stranaca (kao tebe npr.), pa onda ga poredi sa njima! Ako nema takvog teksta, znas vec: Sedi jedan!
Te radnicke partije znaju bit' za@ebane u doba recesije!
- Jedno je SPD radnicki populizam kad je u opoziciji a drugo je kad je na vlasti! Racuna se ono sta se radi na vlasti, ali ti to ocigledno nisi shvatio, kao kod Stoibera! Sedi jedan!
Za zelene:
- Navedi jednu tacku (osim donekle programa zastite zivotne okoline) iz programa zelenih danas koji se poklapa sa programom izvorne zelene partije pre dvadeset godina! Znaci pogledaj malo sta su zeleni trazili pre 20 godina (kad su zaista bili zeleni) i sta rade sada! Naivan si ti ako ne znas ovo! Ponovo: sedi jedan!
Nauci!
P.S. A ova politicka izjava Glosa, jednog od sefova CSU, je sta? Neki argument, neki podatak, neka naucna statistika koja ide u prilog tvojim tvrdnjama?

Edited by Anduril, 30 January 2005 - 17:38.
Posted 30 January 2005 - 17:03
terorizma u ovom obliku (otmice aviona,taoci koji sa celom stvari nemaju nikakve veze) ipak da se nadje neki modus vivendi izmedju Palestine i Izraela.
Pozdrav
Teja