Jump to content


Photo

Slepo crevo


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
19 replies to this topic

#16 saurus

saurus
  • Members
  • 368 posts

Posted 30 January 2005 - 00:18

Jedna stvar ovde stoji, naši političari ni sa leve ni sa desne strane političke idologije se ne interesuju za globalna kretanja, što dovodi Srbiju u bezizlaznu situaciju, pri tome da se žučno raspravljaju na tu temu sakupljajući glasove ovog sludjenog naroda.

To me podseća na ono kad se klinci podele da igraju fudbal na poljani, pa su jedni "Zvezda" a drugi "Partizan", a stvarno nemaju nikakve veze sa pravim fudbalom.

Jednom sam napisao da se naši proevropski političari još uvek nalaze u 20. veku u večitoj raspravi sa političarima patriotama koji su u 19.

I dok mi krunimo na temu uvodjenja kapitalazima u naša samoupravna preduzeća, Evropa se grčevito bori za goli opstanak suočena sa problemima skupe radne snage, visokih poreza, rešenja alternativnog stvaranje energije, Kaspijskog basena i njegovih naftovoda i sl.

#17 saurus

saurus
  • Members
  • 368 posts

Posted 30 January 2005 - 00:30

QUOTE(MAGRIPA65 @ 29 Jan 2005, 23:58)
Ovaj izvestaj moze da znaci mnogo ali i nista.Ako je to studija nekog pojedinca zaposlenog u agenciji onda je samo licno misljenje.Ako je ovo poverljivi izvestaj ukraden od strane medija tipa New York Times onda znaci mnogo.Zvanicni izvestaji koji se koriste za formiranje spoljne politike USA se ne objavljuju sledeceg dana na B92.U sustini agencija koristi nezavisne institute i univerzitete za analizu ekonomsskih i politickih kretanja u nekoj zemlji ili regiji.Ovaj izveštaj stoji na zvaničnom CIA web-u, www.cia.gov.

Mislim da je on autentičan i dobrim delom predstavlja osnovu za dalju strategiju USA narednih 15 godina. USA i njihovi analitičari duboko veruju da će ova država biti osnov svetske stabilnosti u predstojećim decenijama kao jedina vojna supersila na svetu, što nije daleko od istine. Evropa još uvek nije u stanju da se konsoliduje kao sila u bilo kakvom pogledu, što je dodatna otežavajuća okolnost za nas, koji ćemo ostati karta za potkusurivanje, u sukobu Evropskog i Američkog interesa oko Koridora na Balkanu, iako mi danas još toga nismo svesni vrlo brzo ćemo osetiti posledice tih dešavanja.

#18 harambasa

harambasa
  • Members
  • 4,057 posts

Posted 30 January 2005 - 08:40

QUOTE(saurus @ 30 Jan 2005, 01:30)
Ovaj izveštaj stoji na zvaničnom CIA web-u, www.cia.gov.

А ђе то тачно на www.cia.gov

није да има само једна страница или да се текст налази на првој... дај комплетан УРЛ

#19 rumenka

rumenka
  • Members
  • 1 posts

Posted 30 January 2005 - 09:33

Ne mogu da razmisljam o tome!!!U upali tog slepog creva su mi prosle najlepse godine i sad kad sam se ubedila da ce nardnih 10 ipak poneti titulu najboljih ,crevo se opet upalilo.Ja bih jedino rekla da smo mi debelo crevo pre nego slepo! sad.gif

Attached Files#20 saurus

saurus
  • Members
  • 368 posts

Posted 30 January 2005 - 16:00

QUOTE(harambasa @ 30 Jan 2005, 08:40)
QUOTE(saurus @ 30 Jan 2005, 01:30)


Ovaj izveštaj stoji na zvaničnom CIA web-u, www.cia.gov.

А ђе то тачно на www.cia.gov

није да има само једна страница или да се текст налази на првој... дај комплетан УРЛTo je ogromna studija i nalazi se na:

http://www.cia.gov/nic/NIC_2020_project.html