Jump to content


Photo

Samo u Srbiji!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Kesh_Kolica

Kesh_Kolica
  • Members
  • 561 posts

Posted 27 January 2005 - 11:38

QUOTE
Posle intervjua Bebe Popovića za „Insajder“

Tužilaštvo pokreće istragu o Vučeliću

Prvi zamenik okružnog tužioca u Beogradu Dušan Lončarević najavio je da će pokrenuti postupak radi utvrđivanja navoda da je funkcioner Socijalističke partije Srbije Milorad Vučelić uzeo 40 miliona maraka od Resora državne bezbednosti Srbije. Od policije će se zahtevati prikupljanje potrebnih obaveštenja radi provere navoda iz intervjua, koje je u emisiji „Insajder“ TV B92 izneo Vladimir - Beba Popović.

- Zatražićemo da policija sa Popovićem obavi informativni razgovor povodom njegovih izjava o raznim ljudima i događajima, a pre svega povodom njegovih navoda da je funkcioner SPS-a Milorad Vučelić od Resora Državne bezbednosti Srbije uzeo 40 miliona maraka. Kada dobijemo tražene podatke, ocenićemo da li će biti potrebno da se sasluša još neko od onih koje je Popović pomenuo i ujedno odlučiti šta ćemo dalje činiti - rekao je Lončarević.

Većina pravnih stručnjaka smatra da tužilaštvo, kao organ gonjenja, treba detaljnije da se pozabavi tvrdnjama iz Popovićevog javnog nastupa.

- Na svaku informaciju ove vrste tužilaštvo treba da reaguje. Ali pri tom ne treba ostati samo na onome što je emitovano, već treba uzeti u obzir i ono što je Popović rekao tokom sedmočasovnog intervjua, a što javnost nije čula - smatra beogradski advokat Branislav Tapušković.

Slično mišljenje ima i advokat Vladimir Vukčević, jedan od branilaca na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

- U emisiji TV B92 saopštena je gomila podataka o navodno izvršenim krivičnim delima: od uzimanja para iz DB-a do poslova oko asfaltiranja puteva koji su, prema Popovićevoj tvrdnji, realizovani pošto je Milutin Mrkonjić povezao Ljubišu Buhu sa ljudima iz državnih organa.

Biljana Kovačević-Vučo, predsednica Komiteta za ljudska prava, smatra da bi tužilaštvo moralo prvenstveno da se pozabavi reakcijama predstavnika vlasti na Popovićeve optužbe.

- Tužilaštvo bi trebalo da pozove sve članove bivše vlade. Dušan Mihailović i Zoran Janjušević potvrdili su Popovićeve navode, ali su u medijima glasniji oni koji napadaju Popovića. Tužilaštvo bi protiv njih trebalo da podnese prijave, pozove glasnogovornike vlasti i ispita čemu takva histerična reakcija na Popovićeve izjave - zaključuje Biljana Kovačević-Vučo.

Pošto je Popović neke od političkih i javnih ličnosti javno optužio za kovanje zavere protiv Zorana Đinđića, postavlja se pitanje da li neke njegove tvrdnje mogu da imaju značaj za tok postupka koji se vodi povodom ubistva premijera.

Izvor iz vrha srpskog pravosuđa kaže da u Specijalnom tužilaštvu nisu ni razgovarali o ovoj temi, ali da to ne znači da redovni organi, kao na primer Okružno tužilaštvo u Beogradu, ne treba da provere neke izjave.

Pravni zastupnik majke Zorana Đinđića, advokat Radivoj Paunović kaže da Popovićeve izjave mogu da budu više interesantne za javnost koja je, kako kaže, kljukana pričama o trećem metku i dvojici atentatora.

- Kada bi Popovićeva izjava bila ponovljena na sudu, ona bi mogla da razreši neke dileme, ali samo kod laičke javnosti. Za stručnu javnost ona nema gotovo nikakvog značaja - tvrdi advokat Paunović.

Njegov kolega Vukčević nešto drugačije gleda na značaj Popovićevog kazivanja o događajima koji se odnose na atentat.

- Vladimir Popović će svakako biti saslušan na glavnom pretresu koji se vodi protiv optuženih za ubistvo Zorana Đinđića. Ali da ne bi ispalo kao sa pričama nekih svedoka koji govore šta hoće i da bi Popovićevo buduće svedočenje bilo od koristi sudu, njegove navode treba proveriti - smatra Vukčević.



i onda jedna ovakva gnjida i lopurda bude odredjena za nekog ko treba da rasvetli i istrazi ovo :


QUOTE
PRVA SEDNICA ANKETNOG ODBORA RADI UTVRĐIVANJA ČINJENICA U POSTUPKU PRIVATIZACIJE PREDUZEĆA „KNJAZ MILOŠ“ IZ ARANĐELOVCA


Konstitutivna sednica Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i zakonitosti postupanja nadležnih državnih organa u postupku privatizacije preduzeća „Knjaz Miloš“ iz Aranđelovca održana je 10. januara 2005. godine.

Anketni odbor čine po jedan narodni poslanik svake poslaničke grupe Narodne skupštine Republike Srbije: Vjerica Radeta iz Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Vladimir Homan iz Poslaničke grupe G 17 plus, Milorad Vučelić iz Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije, Miloš Jevtić iz Poslaničke grupe Demokratske stranke, Miodrag Stamenković iz Poslaničke grupe Koalicije Srpske pokret obnove – Nova Srbija i Radmilo Milošević iz Poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije.

Na Prvoj sednici je za predsednika Anketnog odbora izabran Milorad Vučelić i postignut dogovor o načinu rada.

Anketni odbor će početi zasedanja u ponedeljak 17. januara, a članovi Odbora će narednu nedelju iskoristiti za prikupljanje dokumentacije i upoznavanje sa činjenicama u postupku privatizacije preduzeća „Knjaz Miloš“ iz Aranđelovca.



pa zemljo srbijo dokle vise BRE!!!!!! mad.gif mad.gif mad.gif