Jump to content


Photo

MUP Republike Srpske


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 bob rock

bob rock
  • Members
  • 434 posts

Posted 25 January 2005 - 20:09

QUOTE
25.01.2005 13:49 (Tanjug)
BANJALUKA - Premijer Republike Srpske u ostavci Dragan Mikerević i šef predstavništva Evropske komisije u Bosni i Hercegovini Majkl Hemfriz konstatovali su danas u Banjaluci da je RS ostvarila veliki napredak u saradnji sa Haškim tribunalom, saopštio je Biro za odnose sa javnošću Vlade RS.


a pre toga
QUOTE
BIH: INCIDENT NA AERODROMU 
Utorak, Januar 25, 2005 19:53  RTS

Direktor Aerodroma Banjaluka Velimir Bobić potvrdio je danas da se u subotu, 15. januara, na ovom aerodromu dogodio incident između pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Državne granične službe [DGS] Bosne i Hercegovine. Incident se dogodio prilikom dolaska na aerodrom delegacije MUP RS, koja je putovala u Hag kako bi Tribunalu isporučila optuženog Savu Todovića koji se predao policiji RS.

MUP RS pokrenuo je istragu kako bi se utvrdilo zbog čega su pripadnici DGS 15. januara ove godine na banjalučkom aerodromu u Mahovljanima, pokušali da spreče poletanje aviona, koji je trebalo da preveze delegaciju MUP RS i haškog optuženika Savu Todovića u Hag, objavili su mediji u RS.


U vestima je javljeno, ali nisam nasao na netu, da je DGS zaustavio vozila MUP RS koji su sprovodili Haskog optuzenika, te da im je naredjeno da pucaju (sto nisu izvrsili buduci 80% Srbi) ukoliko se suprotstave, da bi nakon dolaska specijalaca, MUP RS uhapsio pripadnike DGS i predao istraznom sudiji zbog krsenja zakona.

Mile Jurić, načelnik DGS BiH, optužio je MUP RS da se,prilikom prebacivanja Todovića sa aerodroma u Haški tribunal, nije ponašao u skladu sa zakonom koji reguliše način prelaska državne granice BiH. Jurić je rekao da je DGS podnela izveštaj Tužilaštvu BiH protiv MUP RS zbog krsenja zakona.

#2 Croqy

Croqy
  • Banned
  • 3,907 posts

Posted 26 January 2005 - 01:46

Vazno je samo to da je Seselju stigao novi guster. biggrin.gif

Bice ih jos. wink.gif

#3 Emboy

Emboy
  • Banned
  • 755 posts

Posted 26 January 2005 - 01:49

Hehe ovo me podseca na inace opskurni film "Balvanska pravila" gde unutra SFRJ ratuju i stedro se resetaju obavestajne sluzbe Srbije, Hrvatske i pazi sad Jugoslavije.

Ahaha cool !

#4 bob rock

bob rock
  • Members
  • 434 posts

Posted 26 January 2005 - 02:53

Peddy dobio packe pa ce da cuti neko vreme, pa sad pokazuju ko je vlast. Pogodan trenutak da se urade neke stvari.

Edited by bob rock, 26 January 2005 - 02:54.