Jump to content

Photo

Gde igrate bilijar u Beogradu?

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
32 replies to this topic

#16 Cervantes

Cervantes
  • Members
  • 498 posts

Posted 22 January 2005 - 23:11

QUOTE(Marvin (Paranoid Android) @ 21 Jan 2005, 11:15)
A devetka? Ja podjednako volim i osmicu i devetku, za snuker sam teška amaterčina, mada uživam da i da igram i da gledam.

Po kojim pravilima igrate? Pravim ili našim?

Snuker vlada...a Roni je BOG... Toliko!!!

btw, kakva bre nasha pravila...ili igrash kako treba il' ne igrash...ni ja bash nisam dobar u snukeru (chak shtavishe ochajan sam), ali takodje volim da gleda i igram...zanimljivo je do jaja...

#17 Marvin (Paranoid Android)

Marvin (Paranoid Android)
  • Banned
  • 5,617 posts

Posted 23 January 2005 - 12:50

QUOTE(Cervantes @ 22 Jan 2005, 23:11)
Snuker vlada...a Roni je BOG... Toliko!!!

Maximum brejk 147 u 5 minuta, 20 sekundi. Nuff said!
Ovde postoji i snimak. Hail.gif

btw, kakva bre nasha pravila...ili igrash kako treba il' ne igrash...

thumbsup.gif

#18 Celt

Celt
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 23 January 2005 - 15:19

QUOTE(Marvin (Paranoid Android) @ 20 Jan 2005, 21:57)
Koje vam je najdraže mesto za bilijar u Beogradu?

Dom Omladine, Staklenac?...

Znate li ima li negde snooker klub u Beogradu? Ima jedan sto u Domu Omladine, još negde?

I, znate li za još neko mesto ove fele na Novom?

a sta ko ne zna dobro da igra bilijar ? smile.gif

#19 Lavinia Amaldi

Lavinia Amaldi
  • Members
  • 2,362 posts

Posted 23 January 2005 - 15:21

QUOTE(Marvin (Paranoid Android) @ 23 Jan 2005, 11:50)
Ovde postoji i snimak.  Hail.gif

thumbsup.gif

btw gledala direktan prenos prvenstva 2003, finale izmedju Marka Williamsa i Irca Ken Dohertija, bilijar u rukama obojice je bio doveden na granicu umetnosti,
jedina "zamerka" (hehe) velsaninovom stilu je sto sve igrao na sigurno i previse tehnicki
iliti toliko mu je stalo do pobede da je prestao da se igra
a to je ono sto je u igri drugoplasiranog bilo posebno sarmantno

Edited by Lavinia Amaldi, 23 January 2005 - 15:59.

#20 Marvin (Paranoid Android)

• Banned
  • 5,617 posts

Posted 23 January 2005 - 23:16

QUOTE(Marvin (Paranoid Android) @ 22 Jan 2005, 17:32)
Ako nekog zanima, sutra na Eurosportu ima prenos finala snuker turnira u Velsu, Roni O'Saliven (kralj) i Stiven Hendri, u 16:00 i 20:30. Dva velemajstora.

Pobedi Roni 9-8! CAR! cool.gif

#21 masikslimasasiks

masikslimasasiks
  • Members
  • 426 posts

Posted 24 January 2005 - 12:29

QUOTE(Marvin (Paranoid Android) @ 23 Jan 2005, 13:50)
Ovde postoji i snimak. Hail.gif

thumbsup.gif

e cuo sam za taj svetski rekord, a zahvaljujuci tebi, malopre sam i odgledao.
nevidjeno, fantasticno, super, neverovatno, isekao sam se.
Sto se tice ovih sto im "ne lezi" snooker to je zbog velicine stola, manjih rupa itd.
Mislim snooker je najteza igra u bilijaru. Ko zna zna.
ROCKET RULES.

#22 Marvin (Paranoid Android)

• Banned
  • 5,617 posts

Posted 24 January 2005 - 12:43

QUOTE(masikslimasasiks @ 24 Jan 2005, 12:29)
Sto se tice ovih sto im "ne lezi" snooker to je zbog velicine stola, manjih rupa itd.
Mislim snooker je najteza igra u bilijaru.

Jeste, ali baš je to izazov. Ogrrroman sto, veoma uske rupe koje "ne opraštaju" udarce koje možeš na američkim pool stolovima, ovde ako kugla samo očeše martinelu pre rupe, ne ulazi. Kugle su osetno manje, i za razliku od bilijara, bela je lakša, a ne teža od ostalih, tako da se odlično može naučiti kontrola bele.

Ali umeće u "običnom" bilijaru se može stravično poboljšati samo gledajući snuker, a kamoli igrajući. Dok nisam provalio tu igru, ja u bilijaru uopšte nisam imao koncept pozicione igre. Samo ciljam i udaram. A sada nema šanse da pokušam da pogodim kuglu, a da pritom ne vodim računa gde će bela da završi. Nekad razmišljam i 2-3 poteza unapred. Super je osećaj kad znaš tačno šta pokušavaš i kad ti ide.

#23 masikslimasasiks

masikslimasasiks
  • Members
  • 426 posts

Posted 24 January 2005 - 15:06

QUOTE(Marvin (Paranoid Android) @ 24 Jan 2005, 13:43)
QUOTE(masikslimasasiks @ 24 Jan 2005, 12:29)
Mislim snooker je najteza igra u bilijaru.

Jeste, ali baš je to izazov. Ogrrroman sto, veoma uske rupe koje "ne opraštaju" udarce koje možeš na američkim pool stolovima, ovde ako kugla samo očeše martinelu pre rupe, ne ulazi. Kugle su osetno manje, i za razliku od bilijara, bela je lakša, a ne teža od ostalih, tako da se odlično može naučiti kontrola bele.

Ali umeće u "običnom" bilijaru se može stravično poboljšati samo gledajući snuker, a kamoli igrajući. Dok nisam provalio tu igru, ja u bilijaru uopšte nisam imao koncept pozicione igre. Samo ciljam i udaram. A sada nema šanse da pokušam da pogodim kuglu, a da pritom ne vodim računa gde će bela da završi. Nekad razmišljam i 2-3 poteza unapred. Super je osećaj kad znaš tačno šta pokušavaš i kad ti ide.

Nisam znao da je Cue laksa u snukeru.

#24 8-Walker

8-Walker
  • Members
  • 3,907 posts

Posted 24 January 2005 - 21:47

cueball je iste tezine kao i ostale kugle, sto je velicine 3 bilijarske sestice poslagane po duzini, rupe su mnogo manje, stap je uzi. jednom recju mnogo zajebano, kad se pojavio snooker sto u domu omladine 1996e ortak i ja samo svake nedelje vece djuskali po 2-3 sata i dobijali po sat ili dva dzabe od gazde posto valjda jedini igrali snooker tada. posle toga je mnogo mnogo poskupelo (ili smo mi postali mnogo mnogo siromasniji biggrin.gif ) pa smo batalili ali nema lepseg osecaja od 3-4 sata igranja snookera.

#25 Marvin (Paranoid Android)

• Banned
  • 5,617 posts

Posted 24 January 2005 - 22:55

Mogao bih se zakleti da kad smo prvi put igrali, da smo uzeli crvenu i belu i obojica mislili kako je bela lakša... još nam je to bilo i logično, jer smo kontali, tako možeš lakše da je kontrolišeš...

Možda grešim.

#26 8-Walker

8-Walker
  • Members
  • 3,907 posts

Posted 25 January 2005 - 05:01

da ne bude zabune marvin i ja nismo igrali snooker zajedno nikad laugh.gif

#27 Marvin (Paranoid Android)

• Banned
  • 5,617 posts

Posted 25 January 2005 - 10:39

Da, da, loša semantika, trebalo biti "kad sam ja prvi put igrao s ortakom" biggrin.gif

#28 Gospodneti

Gospodneti
  • Members
  • 686 posts

Posted 25 January 2005 - 17:38

Bok ljubitelji biljara ! :-)
Ja igram biljar u hrvatskoj ligi, malo nas je i losi smo al je totalni gust! :-)
Uskoro pllaniram u Beograd pa ovaj topic dobro dodje da znam gdje da odem na devetku! Hvala :-)
Moje misljenje je da je snooker najteza igra u smislu igračke tehnike s obzirom na velicinu stola i na male kugle i rupe, no za moj pojam devetka je puno teza zbog pozicione igre. Naime, u devetki nakon svakog udarca postoji samo jedno mjesto na stolu gdje bijela moze stati, dok u snookeru gotovo uvijek imate nekoliko crvenih kugli a bome i 6 boja, tako da ukoliko se i pogrijesi ono sto se planiralo, jos uvijek se moze izvuci nekim planom b.
U devetki toga nema.
Isto tako, mislim da je cisto kad pogledate trening, jako olaksavajuca okolnost to sto se boje u vecini slucajeva vracaju na svoje mjesto. To je velika vizualna prednost..i kad pogledate ove vrhunske igrače, kad je crna na svom mjestu, ili roza, i ukoliko iole pristojno ostave bijelu, uvijek to pogadjaju....jer bas ju je s tog mjesta vec tisuce i tisuce puta u zivotu pogodio u rupu.

Eto...drago mi je da volite biljar...ima neko zainteresiran za partijicu kad dodjem u Beograd?? :-)

#29 Crystal

Crystal
  • Members
  • 73 posts

Posted 26 January 2005 - 16:50

QUOTE(Marvin (Paranoid Android) @ 23 Jan 2005, 23:16)
Pobedi Roni 9-8! CAR! cool.gif

wub.gif heart.gif wub.gif heart.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

#30 pendula

pendula
  • Members
  • 93 posts

Posted 27 January 2005 - 02:34

snuker je mnogo jaka igra (koju nikad nisam igrao), po meni cak i najbolja!!!!!
osmicu cesto igram kod mene na karaburmi u nekom klubu, a devetku ne znam ni kako se igra!!!!! jel se to igra na onom standardnom stolu za osmicu ili na nekom drugom???? jel' moze neko pojasnjenje oko pravila????