Jump to content


Photo

gvozdeni rov


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
33 replies to this topic

#31 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 22 January 2005 - 00:43

Incognito - izmedju dve vatre rolleyes.gif

/troll off

#32 hadzija

hadzija
  • Sleepers
  • 55 posts

Posted 22 January 2005 - 00:58

Nisam pročitao pomenuto delo i nemam nameru. Ako već treba na nešto gubiti vreme to svakako nije spisateljski prvenac znamenitog Legije, eksperta za sve vruće teme. E sad, da li je to trebalo izdati ili ne drugo je pitanje. Hočemo li nazad u komunizam? Opet cenzura? Neka piše ko hoće, šta hoće i neka to izdaje svako ko misli da je ekonomski opravdano. Ili neka plati iz svog džepa. I kraj. Što se čitalaca to je malo stariji problem od Gvodenog rova. Mnogo je šund pisaca koji dobijaju nagrade za svoje budalaštine prosute po papiru i odatle treba krenuti. Vratiti dostojanstvo književnosti, vratiti smisao nagradama i onda će prestati da postoje gvozdeni rovovi i još neke pojave poput Anabele Basalo ili koga već. Isto kao što treba imati normalan RTS da bi Pink prestao da bude ono što jeste. Zabranjivati knjige, spotove i drugi šund ne vodi ničemu. Osim povratku u komunizam.

#33 Dino

Dino
  • Members
  • 648 posts

Posted 22 January 2005 - 15:51

Na knjige tog tipa treba uvesti porez na sund od jedno 500%, pa nek sund onda kosta 100,200,500 evra. A prihod od tog poreza u kupovinu pravih knjiga za skolske biblioteke. Ili/i u fond za stampanje knjiga mladih i talentovanih autora. Pa ako neko vec i hoce to da cita, neka bar uz to kupi i jedno 10 knjiga za nekog drugog. A treba porazmisliti i o dodatnom porezu koji bi izdavac koji stampa sund, a u opisu posla mu pise da se bavi kulturom, trebalo da plati.

Da vidimo onda izdavaca koji ce da kaze kako je to dobar posao i kako narod to hoce da cita.

#34 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 22 January 2005 - 16:33

Isto vazi i za "muziku" radodajki iz Zitoradju i njima slicnih kreatura koje bi se jedva mogle nazvati ljudima, sto bi rek'o bata Mile.