Jump to content


Dobrovoljno hapsenje!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
15 replies to this topic

#1 Guest_vinska musica_*

Guest_vinska musica_*
 • Guests

Posted 19 January 2005 - 15:49

Feral

Dobrovoljno hapšenje!

Piše: Petar Luković

Koristeći naivnu opuštenost mučeničkog srpskog naroda koji se vaskoliko odmarao (hrvatski: isparavao) posle teškog alkoholnog rada tokom radne proslave pravoslavne Nove Godine – a posebice tragičnu zdravstvenu činjenicu da je predobri premijer dr Vojislav Autistični iznenada dobio visoku temperaturu 37,2 (hrvatski: 39,2), te je bio nesposoban za svaki fizički ili, taman posla, intelektualni napor, što znači da je u stanju verskog šoka ležao na krevetu i buljio u prazno, sasvim neobavešten šta se njegovoj Srbiji sprema... Amerika nam je, opet, besramno i podlo, u času općeg mamurluka i vrućice Predsednika Vlade, uvela Nezaslužene & Nepravedne Sankcije (NNS)! Hladno i bezosećajno – kako to Zapad čini decenijama u svojoj antisrpskoj fiksaciji – priopćeno nam je da više nema nikakve finansijske pomoći koja se meri milionima dolara, da se iz Beograda povlače američki eksperti koji su, kao, nešto pomagali u tzv. reformama, zloglasni JAT (Jugoslovenski Aero Transport) i dalje neće videti New York & Chicago, biće otežano (čitaj: onemogućeno) priključenje međunarodnim finansijskim i trgovinskim institucijama, ukratko: našli smo se na američkoj crnoj listi, negde uz Belorusiju, Severnu Koreju i Kubu, baš tamo gde je mudri Voja Kalašnjikov, tokom novogodišnjih procesija u ledenim crkvama, video Hristovo svetlo u mračnom kosovskom tunelu.
Razlog za ovakovu besramnu i nezapamćeno odvratnu američku odluku je – bizaran: navodno, Vlada premudrog i pod jakom temperaturom Voje Neobaveštenog, ne surađuje s Haškim tribunalom, odbija da u maglom pokrivenu Nizozemsku pošalje tri generala (četvrti je, hvala bogu, na sigurnom mestu, kod ruskih prijatelja), neće da isporuči Ratka Mladića, ne čini ništa da uhapsi petnaestak heroja iz Republike Srpske koji su, sasvim slučajno, godinama u Srbiji. Sasvim je neshvatljivo da USA ne želi da čuje ovdašnje krike zvaničnika koji se, krsteći se, kunu da surađuju sa Hagom, najavljujući dvosmernu, čak i trosmernu saradnju, o čemu svedoči – bar stotinu puta ponovljena i neokrunjena misao dr Koštunice da je Srbija «svesna svojih međunarodnih obaveza» i da je pitanje Haga «pitanje svih pitanja»!
Bahata u svom imperijalističkom pohodu na slabe i nevine (šifra: Srbija), Amerika nikako da shvati da je ustanovljeni sistem «dobrovoljne predaje» jedini system koji Srbiji obezbeđuje koštunjavu stabilnost naše vrle Vlade; mi nežno pozovemo tzv. optužene da se predaju, javno kažemo da je Haški tribunal govno od suda na kojem za Srbe nema pravde, obećamo da ćemo do kraja Planet Earth brinuti o širim enklavama porodice optuženih... ali da je ispravnije da im se, eventualno, sudi kod nas gde bi, razume se, odmah bili oslobođeni, i ako se posle svega optuženi ne jave, otkud da je za to kriva Vlada Srbije, ne treba valjda Vlada da hapsi svoje građane, nismo mi Zoran Đinđić pa da Miloševića šaljemo u Hag kako bismo zadovoljili ljudožderske apetite krvoločnog suda u Hagu, mamu im jebemo zapadnjačku!
Jedan od koštunjavih mininistra u Vladi Srbije, izvesni Zoran Lončar, sumirao je pomenute američke sankcije haiku-rečenicom: «Ispunjavanje svojih međunarodnih obaveza Vlada nikad nije povezivala sa dobijanjem međunarodne pomoći». Sa čim je Vlada povezivala izvršenje svojih «međunarodnih obaveza» Lončar The Gnom nije objasnio, sem ako u pitanju nije seksualna zahvalnost, u slučaju dr Voje Autističnog nešto sa nagim sovama koje ga stimulišu za nove, rekordne temperature.
Sasvim logično ignorišući ovu američku tzv. odluku o NNS, Vlada Srbije nije se ni sastala da razgovara o eventualnim konsekvencama kojih, u biti, nema, jer je tako objasnio potpredsednik Vlade Srbije, takođe teško ali mentalno bolestan, dr Miroljub Labus, koji je, lucidno, u poslednjem stadijumu pravoslavne G17+ provizija-šizofrenije, primetio da se pitanje «izručenja optuženih» tiče samo dr Koštunice i, obratite pažnju – «njegovog kabineta». Ova psihološki jaka Jackyll & Hyde varijanta u kojoj M.Labus odbija da je potpredsednik te iste Vlade i pominje «njegov kabinet», kao da je, daleko bilo, u opoziciji, ili je gost iz klinike iz koje je upravo pobegao, mora da je zbunila Amerikance koji su ostali bez reči, zabrinuti pred brojem opasno obolelih u Vladi Srbije; reč je, izgleda, o zarazi dramatičnih razmera!
Srećom, sedam dana posle niskofrekventnih i očigledno besmislenih američkih tzv. sankcija – kako nam je objasnio takođe vrlo bolesni ministar finansija Mlađan Dinkić – svi mogu da nam popuše kurac: Srbija je finansijsko čudo, mi se rađamo tamo gde drugi umiru, sankcije, ako su to uopće nekakve zabrane, mogu samo da nam pomognu da se fokusiramo na podršku dr Voji Autističnom koji od temperature 36,2 ne zna da misli kao sav ostali svet. Sick Of It All!
A umesto «dobrovoljne predaje», čujem danas, u opticaju je «dobrovoljno hapšenje»: mi te uhapsimo a ti priznaš da si se predao! I Voja sit i Labusi na broju! O NNS da ne govorimo!

#2 Alias

Alias
 • Members
 • 1,297 posts

Posted 19 January 2005 - 18:45

E,bas ti hvala.Nek´oni pricaju - meni je Pero car!

#3 iPhuck10

iPhuck10
 • Members
 • 18,742 posts

Posted 19 January 2005 - 19:01

Pera je CAR,a txt je thumbsup.gif

#4 swordfish

swordfish
 • Members
 • 1,649 posts

Posted 19 January 2005 - 19:08

ma mogu ovde da pljuju Petra zbog ovoga ili onoga, ali tip lepo napisa ono sto se stvarno desava, na sarkastican nacin.
nego kada cemo mi da ozdravimo od malih boginja, pitam se pitam ja.

#5 DaniloBg

DaniloBg
 • Members
 • 1,938 posts

Posted 20 January 2005 - 01:05

pitanje ovog topica je DA LI ĆE USPETI DA ANDMAŠI PREDHODNI TEKST? wink.gif

#6 Guest_vinska musica_*

Guest_vinska musica_*
 • Guests

Posted 20 January 2005 - 01:14

I meni je to palo na pamet. Ono na prethodnom je pravo ludilo, koje se
tesko moze ponoviti. A jos traje. biggrin.gif

#7 Indy

Indy
 • Members
 • 21,392 posts

Posted 20 January 2005 - 01:42

Vrlo tesko je, cak i Peri, da nadmasi nadrealnost Srbije godine 2005-te. Cujem da je, na vest o uvodjenju NNS, u BGu bilo reakcija tipa: "To, Koshtune, e neka si im pokazao!" ...ne sarkasticnih, vec totalno ozbiljnih. blink.gif I sta je tu Peri ostalo da satirishe, kad smo vec totalna satira.

#8 Atreid

Atreid
 • Banned
 • 8,210 posts

Posted 20 January 2005 - 02:26tongue.gif

#9 iPhuck10

iPhuck10
 • Members
 • 18,742 posts

Posted 20 January 2005 - 02:55

QUOTE(Indy @ 20 Jan 2005, 02:42)
"To, Koshtune, e neka si im pokazao!" ...ne sarkasticnih, vec totalno ozbiljnih.

Ja mislio da Kostunicu niko ne moze da nadmasi u gluposti i tunjavosti... ph34r.gif

Treba nam jedan cika Jova Zmaj,da prepeva Jututunsku narodnu himnu! ph34r.gif sad.gif

#10 milovan

milovan
 • Members
 • 4,995 posts

Posted 20 January 2005 - 03:13

Dok srBska sela ne upale svijetlo na Kosovo,
cijela Srbija ce da zivi u mraku,
ne zna Danac Petersen, shto je srBski inat, sa povishenom temperaturom.
Ako ne bude nafte, jahacemo konje,
jahach zive ograde, sjedi u Hagu iz chistog inata,
dobrovoljno se samouhapsio.

Nije chuda da i Pera poludi, stvarnost je zajebanija od Perine zajebancije,
pa nam Pera ispada umjeren i konstruktivan,
samo ti pishi Perice,
umiju oni josh gore, ne pishaj uz vjetar.

#11 xavier

xavier
 • Members
 • 118 posts

Posted 20 January 2005 - 03:44

Neka Pera Lukovic razmsli o objavljivanju knjige sa svojim clancima iz Ferala, nalik Teofilu Pancicu ili Stojanu Cerovicu.

#12 Guest_vinska musica_*

Guest_vinska musica_*
 • Guests

Posted 20 January 2005 - 04:20

to xavier

Objavio Pera vec 3 knjige kolumni:
1.Corava kutija
2.Ruski bordel muza
3.Godine raspada smile.gif

#13 Mallorn Tree

Mallorn Tree
 • Members
 • 3,071 posts

Posted 20 January 2005 - 04:49

Ma sta su Nicim opravdane sankcije za najpametniji narod na svetu !

Građani ne haju za sankcije 19. januar 2005. | 14:14 -> 17:05 | Izvor: B92, Beta

Beograd -- Građani Srbije smatraju da političari nisu učinili dovoljno da spreče uvođenje novih američkih sankcija, ali nisu zabrinuti.
Građani, takođe, smatraju da političari ne čine dovoljno da se one ukinu, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja. Ispitanici su naveli da najveći doprinos u pregovorima sa Zapadom i u rešavanju pitanja Kosova mogu da daju Demokratska stranka i predsednik Srbije Boris Tadić.

Istraživanje agencije "Marten bord", koje je obuhvatilo 1.200 ispitanika iz Srbije, bez Kosova, sprovedeno je od 15. do 19. januara.

Većina građana, 40 odsto, izričito je protiv izručenja državljana Srbije Haškom tribunalu, a približno isti procenat smatra i da američke sankcije nisu uvedene zbog neizručenja generala.

Kao rešenja za problem Kosova u istraživanju je najviše onih koji se zalažu za pokrajinu u sastavu Srbije, ali je znatan broj građana koji se zalažu za podelu između Srba i Albanaca.

Građani Srbije i dalje imaju negativan stav prema NATO, jer 42,4 odsto ispitanika smatra da Srbija ne treba da se priključi toj organizaciji, dok je tri četvrtine ispitanika za priključenje EU i Partnerstvu za mir.

#14 Guest_vinska musica_*

Guest_vinska musica_*
 • Guests

Posted 20 January 2005 - 21:35

Jeste, Mallorn, rezultati istrazivanja javnog mnjenja kazu to sto kazu, zato sto im se s ekrana, iz raznih kurira i internacionala, danonocno servira
taj nakazni vid poimanja nacionalnih interesa. Onda politicari te rezultate koriste kao alibi za svoje ponasanje, tumaceci to postovanjem misljenja birackog tela i tako ukrug. Jos uvek se nije nasao niko medju njima da
vikne na sav glas:”Car je go!”. Zasto? Nemaju za to interesa.
Jedni – nastoje da spasu sopstvenu kozu, jer su do grla upleteni
u dilove s onima koje jure haski istrazitelji ili su bili logistika optuzenima
pred Specijalnim sudom. Drugi - svesno plivaju na svakom populistickom
talasu, da bi zauzeli bolje pozicije za predstojece izbore. Oni treci - suvise
su malobrojni i daleko od vlasti i uticajnih medija, da bi mogli da nacine
korenite pomake u svesti vecine.

Istinska elita, pa i politicka, treba da deluje edukativno na javno mnjenje, anticipira njegove stavove i refleksije na svoje politicke poteze, ukazuje na najracionalnija i najprogresivnija resenja, rizikuje i nepopularne mere, ako
je opsta korist na dugi rok izgledna. Mi o tome mozemo samo da sanjamo
dok imamo lidere koji nam namecu svoje zavicajne kulturne obrasce,
iskaljuju na nama svoje porodicne ideoloske frustracije, a poverene mandate
dozivljavaju kao uobicajen i “regularan” nacin da prosire stambene prostore,
domognu se poslova s visokim provizijama, pozaposljavaju najblize rodjake, prijatelje i stranacke poslusnike, naputuju se o trosku drzave…

Uopste ne mislim da je nemoguce preko noci drasticno promeniti stav javnog mnjenja o necemu vaznom za buducnost cele zemlje. Vaspitanje, odnosno prevaspitanje je mukotrpan posao, koji zahteva decenije. Ispiranje
mozga je mnogo jednostavnije /ono gazimestansko je skolski primer/, a daje
idealne rezultate kod domace populacije. Zna se i kako se to tehnicki radi. Samo bi, u ovom slucaju, ono bilo s pozitivnim predznakom i za ciljeve koji celo drustvo vuku napred.
I to je bolje, opravdanije, nego podleganje zakonu velikih brojeva i teroru mediokriteta, neobrazovanih, sebicnih ili nemoralnih.

Ali, nazalost, nema ko da pokrene jedan takav proces..
Iz gore navedenih razloga.

#15 helikoid

helikoid
 • Members
 • 266 posts

Posted 21 January 2005 - 10:17

Hail.gif Hail.gif Hail.gif

Attached Files