Jump to content


Photo

Neko smenjuje specijalnog tužioca?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
14 replies to this topic

#1 Carverious

Carverious
  • Members
  • 60 posts

Posted 16 January 2005 - 17:51

Neko smenjuje specijalnog tužioca?
16. januar 2005. | 14:56 -> 16:54 | Izvor: B92
Beograd -- Izvori B92 su potvrdili pisanje beogradske štampe da se se sprema smena specijalnog tužioca Jovana Prijića

Izvori B92 navode da je Prijićevo mesto ponuđeno jednom od njegovih zamenika iz Republičkog javnog tužilaštva. Analitičari procenjuju da bi smena specijalnog tužioca mogla da bude posledica tajnog sukoba dve struje u srpskom pravosuđu.

Posle neuspelih pokušaja da se ukine specijalni sud izgleda da je na red došao specijalni tužilac. Prema pisanju štampe, suprotstavljene struje u srpskom pravosuđu imaju različite interese u vezi sa ulogom Dejana Milenkovića Bagzija u procesu protiv optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Milenkovićevo izručenje iz grčkog zatvora očekuje se još od jula prošle godine, kada je uhapšen u Solunu.

Dok jedna struja želi da iskoristi Milenkovića kako bi oborila Prijićevu optužnicu, druga je navodno spremna da mu ponudi status svedoka saradnika pod uslovom da kaže sve što zna o atentatu i njegovim akterima. U tom slučaju, Prijićeva optužnica bila bi potvrđena, a sudbina Milorada Ulemeka Legije i ostalih optuženih, zapečaćena.

Portparol Specijalnog suda Maja Kovačević kaže da za sada nema nikakvih informacija o smeni specijalnog tužioca. Ona za B92 objašnjava da bi procesi koji su u toku pred tim sudom trebalo normalno da se nastave, čak i ukoliko bude smenjen specijalni tužilac. Ona međutim ističe da bi neki novi tužilac imao pravo da menja sadržaj već podignutih optužnica: "Trenutno pred sudom za organizovani kriminal teče više suđenja, ali najteže i najkomplikovanije suđenje jeste suđenje za ubistvo premijera Đinđića. Mislim da ne bi smelo da se dogodi da se to suđenje dodatno komlikuje, ili otežava. Ovo je prvi put da država pokušava da se obračuna sa organizovanim kriminalom i ona polaže ispit da li je sposobna za to, ili ne", rekla je portparol Specijalnog suda.

Ona navodi da je tužilac Jovan Prijić uspeo za godinu i po dana da podigne više od 15 optužnica za organizovani kriminal: "Sve te optužnice odobrio je sud, što znači da postoji osnovana pretpostavka za izvršenje kriminalnih dela.“ I direktor Instituta za kriminološka istraživanja Dobrivoje Radovanović tvrdi da su najave o eventualnoj smeni Specijalnog tužioca Jovana Prijića rezultat sukoba dve struje u pravosudnom sistemu Srbije. U izjavi za "Blic" Radovanović je precizirao da Prijićevu smenu želi, kako se izrazio, "patriotska" struja iz vremena bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, koja je uticajnija .

Dokaz da istina nije u interesu vlasti

Bivši potpredsednik Vlade Žarko Korać kaže da javnost mora da reaguje na moguću smenu Jovana Prijića.

Korać ocenjuje da neko želi da unese haos u sudjenje optuženima za ubistvo Zorana Djindjića jer se boji da bi u daljem toku sudjenja moglo da se pokaže koja je to politička pozadina ubistva premijera Djindjića: "Ako je tačno da se bez ikakvog jasnog obrazloženja, bez ikakvog stvarnog razloga, zaista namerava da zameni Jovan Prijić, onda moram da kažem da više neće biti nikakve sumnje da ovoj koaliciji, naročito nekim pojedincima i strankama u njoj, u stvari nije ni u kakvom interesu da se ovog trenutka dozna istina o tome ko je stvarni organizator i izvršilac ubistva Zorana Đinđića i drugih ubistava, Ivana Stambolića na primer, i da zaista neko počinje da sakriva moguću sopstvenu odgovornost za ono što se desilo", kazao je Korać.

#2 saurus

saurus
  • Members
  • 368 posts

Posted 16 January 2005 - 18:01

Kako to neko? KO hoće da ga smeni i KO može da ga smeni?

A zašto KO hoće da ga smeni, verovatno će objašnjavati na nekom sudskom procesu.

#3 draza

draza
  • Members
  • 326 posts

Posted 16 January 2005 - 22:08

QUOTE(saurus @ 16 Jan 2005, 17:01)
Kako to neko? KO hoće da ga smeni i KO može da ga smeni?

A zašto KO hoće da ga smeni, verovatno će objašnjavati na nekom sudskom procesu.

Pa, mafijaško političko krilo, tj. DSS. Čini mi se da smo o tome više nego dovoljno elaborirali do sada. Ko je pratio diskusije na te teme, ništa ga sada po pitanju DSS neće iznenaditi.

Jedina aktivnost kojom se DSS bavi od 2001. do danas je služenje mafijaškim interesima i sabotiranje suđenja Đinđićevim ubicama. To je jedina aktivnost u kojoj DSS svesno rizikuje svoj rejting u javnosti. Verovatno je previše ljudi iz neposredne blizine Koštunice umešano u ubistvo. Nema drugog odgovora.

#4 Croqy

Croqy
  • Banned
  • 3,907 posts

Posted 16 January 2005 - 22:19

QUOTE(draza @ 16 Jan 2005, 23:08)
...
Nema drugog odgovora.

Nema.

#5 Idioteque

Idioteque
  • Members
  • 1,602 posts

Posted 17 January 2005 - 12:13

Ako ovo prodje vise nikakve sumnje nece biti da je DSS "Shin fain" srpske mafije. I sta onda? Ja se licno pridruzujem Henryjevoj ideji sa kicenjem bandera na Terazijama. Druge nam nema.

#6 Vermonter

Vermonter
  • Members
  • 53 posts

Posted 17 January 2005 - 13:47

Cak i ako dodje do smene Prijicha, mislim da to nece uticati na sudjenje. Njegovi zamenici, koji vode predmet za ubistvo Djindjica odlicno rade i drze optuznicu.

Frka je nastala zbog izrucenja Bagzija jer specijalni tuzilac daje status svedoka saradnika a ne zamenici. Prijic bi Bagziju dao status, ako bi sve rekao o Limesu i atentatu. Time bi sudbina Legije i ostalih bila zapecacena. Medjutim, ocigledno je da postoji plan da se smenom Prijica dovede covek koji bi Bagziju takodje dao taj status, ali ako opljune Cumeta i Djindjica i time da alibi optuzenima.

Rezime: Zamenici specijalnog tuzioca, cak i ako se smeni Prijic nece pristati na drugu varijantu i to pada u vodu. Mislim i da sudsko vece dobro radi svoj posao, tako da optuzenima ne gine 40 godina

#7 minka

minka
  • Banned
  • 1,886 posts

Posted 17 January 2005 - 13:58

QUOTE(Vermonter @ 17 Jan 2005, 13:47)
... Mislim i da sudsko vece dobro radi svoj posao, tako da optuzenima ne gine 40 godina

mislim da nisi u pravu da sudsko vece dobro radi svoj posao...

bice da tuzioc dobro radi svoj posao, dok je sudko vece zbir korumpiranih budala...

oces dokaz - sudsko vece niko nece promeniti...

#8 Vermonter

Vermonter
  • Members
  • 53 posts

Posted 17 January 2005 - 14:47

Gresis Minka. Marko Kljajevic odlicno vodi predmet i ne dozvoljava da se sudjenje razvodni. Drugo je pitanje odnos medija koji razvodnjavaju predmet, ali na to sudsko vece ne moze da utice.

#9 minka

minka
  • Banned
  • 1,886 posts

Posted 17 January 2005 - 14:54

QUOTE(Vermonter @ 17 Jan 2005, 14:47)
Gresis Minka. Marko Kljajevic odlicno vodi predmet i ne dozvoljava da se sudjenje razvodni. Drugo je pitanje odnos medija koji razvodnjavaju predmet, ali na to sudsko vece ne moze da utice.

ne bih erkao da ga dobor vodi...

cim dozvoljava da ga advokati odbrane onako masakriraju svaki cas...

ima prostora u nasem zakonodavstvu da on to spreci...

nece ili ne zna...

om je tu postavljen zbog svojih ljudskih 'kvaliteta', autogol braniteljTestamenta, koji nisu racunali da ce da padnu sa vlasti i da ce kljaja da promeni gospodara. Mislili su da im je boje da imaju 'sudiju' za ne daj Boze, nego Sudiju, koji ce odista nezavisno dovesti proces do kraja, bez obzira ko je na vlasti.

#10 Idioteque

Idioteque
  • Members
  • 1,602 posts

Posted 17 January 2005 - 15:34

Znas minka, nisam predugo na ovom forumu, ali sam primetio da si ti ovde zaduzen da "mutis vodu"/"zaklanjas sumu drvetom"/relativizujes problem/skreces tok rasprave... Evo opet na ovom topicu. Kako to advokati odbrane "masakriraju" Kljajevica? Tako sto ispadaju budale, zabavljaju masu, izmisljaju varijante koje sutradan bivaju demantovane argumentima...? I na osnovu cega zakljucujes da je Kljajevic samo poslusnik koji je promenio ponasanje od kada je dobio nove gazde? Mis'im, koji ti je? blink.gif

#11 minka

minka
  • Banned
  • 1,886 posts

Posted 17 January 2005 - 15:39

nekako mi predugo traje to sudjenje, bez sale...

ja bih voleo da sam vec video neke sa klupe na banderi, ocu da kazem (posto smo banderu ukinuli) u pozarevcu na 40 dina...

a ovaj mi je mnogo mutan tip...

zar ti se ne cini da je spor?

al da se vratimo tuziocu...

sto ja mutim vodu ako mislim da covek OK radi svoj posao?
jel ti mislis da je zasluzio ad ga smenjuju (makar to zasad bilo samo po novinama)

#12 Idioteque

Idioteque
  • Members
  • 1,602 posts

Posted 17 January 2005 - 15:57

O da, slazem se da traje predugo. I ja bi ih vec davno video na banderama/Pozarevcu.. Ali mislim da ide u dobrom pravcu. Da, i ja mislim da tuzilac dobro radi posao. Nekoliko pokusaja izmmisljanja alibija okrivljanima je odmah osujeceno i za sada se optuznica drzi na cvrstim nogama. Ipak, sporost nije dovoljan razlog da se Kljajevic optuzi za "priklanjanje gazdama", zar ne?

#13 minka

minka
  • Banned
  • 1,886 posts

Posted 17 January 2005 - 16:06

sporost upravo jeste razlog da sumnjam u tezu "priklanjanje novim gazdama".

zato sto, ako me secajne ne vara, u procesnom pravu protek vremena moze da bude bitan faktor...

ne bih mogao da se zakunem sta ce da se desi ako se sudjenje protegne jos jedno 7 godina - da li ce optuzeni ostati u pritvoru ili ce na slobodu pre toga...

ali da zajebemo procesno pravo, svedocima bledi secanje, neki bivaju ubijeni, javno mneninije se hladi, pa optuzeni imaju veliku sansu da, ako nista drugo, budu blago kaznjeni. Ovo sam procitao (ne bih ti se zakunuo gde, ali u nekim ozbiljnim novinama ili sl., jerbo WC papire ne citam) da je inace sredstvo koje advokati odbrane koriste kad znaju da su im klijenti pocinili KD za koje su optuzeni, mada moram da priznam da sa advokaturom nemam bas puno veze, pa moguce da je sve lupetanje.
ima po 4umu advokata, valjda ima neki koji se bavi krivicom, pa da vidim osta misle...

cak iako je lupetanje, meni se ne svidja sto se sv razvlaci - dok se proces zavrsi, pa dok neki od tad vec osudjenih resi da rtampi svoju buducnost za istinu, Salata ce vec da postane PM, ostatak UdrugeIndustryjalaca ce cinit kabinet, pa ce ih stititi imunitet... wink.gif

#14 Carverious

Carverious
  • Members
  • 60 posts

Posted 22 January 2005 - 02:33

Vreme 733 /// 20.01.2005.

Afere:
Pravosudni udar

Iza pokušaja da se navrat-nanos smeni specijalni tužilac za ratne zločine stoje ministar pravde Stojković i čelni ljudi javne i tajne policije

Protekle nedelje, tužilac posebnog odeljenja Okružnog suda za organizovani kriminal Jovan Prijić bio je meta dvostrukog napada. Prvi je bio javan, i sproveden je preko "Revije 92", tabloidnog nedeljnika u izdanju "Večernjih novosti". "Revija 92" je u broju od 11. januara objavila paralelni intervju sa ministrom policije Draganom Jočićem i načelnikom Resora Javne bezbednosti Miroslavom Miloševićem. I dok se Jočić uglavnom hvalio navodnim uspesima svog ministarstva, general Milošević je iskoristio priliku da javno ospori rad specijalnog tužioca uopšte, a posebno optužnicu u procesu za ubistvo Zorana Đinđića. Osvrnuvši se na oslobađajuću presudu takozvanoj Makinoj grupi, Milošević je konstatovao da su "generalove ubice još uvek na slobodi" i nastavio: "Zbog toga se mi ovim problemom moramo pozabaviti i u narednim mesecima, a takođe bez ikakvih namera da utičem na sud, čini mi se i razrešenjem ubistva premijera Đinđića. Jer, stičem utisak da se i ovo suđenje polako pretvara u lakrdiju, da postoji mnogo propusta, ali i novih saznanja kojih nema u optužnici i drugim zvaničnim spisima." General je dodao i da smatra da je optužnica protiv Milorada Ulemeka i ostalih "na staklenim nogama" i izrazio očekivanja da će i oni, kao i Makina grupa, biti oslobođeni.

Do sada je nezabeležen slučaj da se čovek na funkciji koju zauzima Milošević tako otvoreno stavlja na stranu odbrane u jednom "živom" predmetu, ili da uopšte komentariše rad tužilaštva. Sem toga, zanimljivo je da general Milošević upravo sada, kada sve više svedoka potvrđuje navode optužnice, "stiče utisak" da se suđenje pretvara u lakrdiju, a da taj utisak nije imao kad su radnici njegovog resora u majicama sa ružama i besnim vukovima paradirali po sudnici. Nije bez značaja ni to da general u društvu kolega ume da uzdahne kako mu je "neizdržljivo" što mu "drugar (Legija) trune u zatvoru." I policijski generali, na kraju krajeva, imaju prava na utiske, intimna osećanja, ali ne i da javno predviđaju ishod sudskih procesa, niti da bez naloga tužilaštva otvaraju istrage koje su završene. I pored toga što je Miloševićeva izjava naišla na oštru osudu Udruženja tužilaca, koje se tim povodom obratilo i ministru Jočiću, iz MUP-a nema nikakvih znakova da nameravaju da bar opomenu generala, što se može protumačiti kao znak da ministar deli utiske i očekivanja svog generala. Biće krajnje zanimljivo ako neko od Ulemekovih advokata sada odluči da pozove generala Miloševića da kao svedok uzme učešća u "lakrdiji" i pod zakletvom obrazloži svoje utiske.

Drugi, ozbiljniji udar na Prijića, usledio je 12. januara, ali ne javno, već iz potaje. Tog dana je, saznaje "Vreme" iz poverljivih izvora u pravosuđu, ministar pravde Zoran Stojković obavio razgovor sa jednim zamenikom republičkog tužioca (ime i prezime poznato redakciji) i ponudio mu da već u februaru preuzme Prijićevo mesto. Stojković je ovu ponudu obrazložio navodom da Prijiću navodno u februaru ističe mandat; narečeni zamenik je zatražio nekoliko dana da razmisli, ali do zaključenja ovog broja (utorak uveče) nije odgovorio na ministrovu ponudu. E sad, da bi se shvatilo o čemu je ovde reč, treba znati dve stvari: prvo, da zakon propisuje da je za imenovanje i razrešenje specijalnog tužioca za organizovan kriminal nadležan isključivo javni tužilac, te da ministar pravde u taj proces nema ovlašćenja da se meša; i drugo, da Prijićev mandat ne ističe u februaru, već 23. jula, kada se navršava dve godine od njegovog postavljenja. Pre kraja mandata specijalni tužilac se može razrešiti samo u slučaju nedoličnog ponašanja ili ogrešenja o službu. Doduše, Prijić je u februaru 2003, pre nego što je postao specijalni tužilac, reizabran kao zamenik republičkog javnog tužioca, pa je moguće da je ministar Stojković tu okolnost imao u vidu kao povod da ga skine sa obe funkcije. I tu bi pogrešio, jer mandat zamenika nije u vezi sa poslom specijalnog tužioca, čak i ako mu ne bude obnovljen.

IGRE SA BAGZIJEM: Zašto je ministru Stojkoviću i nekim ljudima iz MUP-a toliko važno da Prijića sklone već sledećeg meseca? Jedan od odgovora leži u najavama da bi Dejan Milenković Bagzi, sedmi na listi optuženih za ubistvo Đinđića, već početkom februara konačno mogao biti isporučen srpskom pravosuđu. Milenković je uhapšen u junu prošle godine u Solunu, pod okolnostima koje nisu sasvim jasne, i oko njega su istog časa počele da se pletu razne igre, o čemu je "Vreme" u više navrata pisalo. Najpre se preko advokata Biljane Kajganić pokušalo da se Bagzi nagovori da o okolnostima ubistva Momira Gavrilovića iznese verziju koju je Kajganićka dogovorila sa Radetom Bulatovićem i ministrom Jočićem ("Vreme" od 10. septembra 2004). Zatim se Kajganićka, koja je oštro demantovala navode našeg lista, žalila na odluku o ekstradiciji, iako je javno govorila da je u ineresu njenog klijenta da se što pre pojavi pred domaćim sudom. Usledilo je neobjašnjivo višemesečno otezanje grčkog ministra pravde da potpiše akt o izručenju, što i nije tako neobično ako se imaju u vidu neki događaji iz prošlosti, kada su specijalne veze između Miloševićeve tajne policije i grčkog pravosuđa uspevale, što bi rekao Bohumil Hrabal, da nemoguće postane stvarnost (slučaj Darka Ašanina).

U međuvremenu je Kajganićka bez jasnog obrazloženja otkazala punomoćje svom klijentu (navodno zbog pretnji od strane jednog od zaštićenih svedoka), a kao Milenkovićev advokat po službenoj dužnosti postavljen je izvesni Aleksandar Đorđević. Đorđević, istina, ima završen pravni fakultet i položen pravosudni ispit, ali se u životu uglavnom bavio sasvim drugim poslom: bio je, naime, načelnik Šeste uprave Resora državne bezbednosti, zaduženom za obezbeđenje republičkih funkcionera, pa je neko vreme čuvao i Slobodana Miloševića, a i danas je blizak sa nekim bivšim čelnicima DB-a koji su bili obrađivani u Sablji. Na koji način je upravo on dobio taj predmet ostaje tajna, ali je teško odupreti se utisku da je to učinjeno kako bi Služba, nakon što je Kajganićka kompromitovana, uspostavila direktan kanal komunikacije sa Milenkovićem. Milenkovićeva porodica je u međuvremenu angažovala drugog, profesionalnog advokata, ali Đorđević uporno odbija da kolegi ustupi predmet: učiniće to, tvrdi, tek kad mu Bagzi posle izručenja lično otkaže punomoćje.

Zašto je Bagzi toliko važan, i kakve veze ima njegov dolazak u Beograd sa Prijićem? Odgovor je jednostavan: s obzirom na to da je spadao u uži krug oko Dušana Spasojevića i Ulemeka, na Milenkoviću je da potvrdi ili opovrgne neke od ključnih stavki optužnice, ukoliko dobije satus svedoka-saradnika. Nije nimalo svejedno ko će mu taj status ponuditi, Prijić ili neko drugi. Neko drugi bi, na primer, mogao da mu sugeriše da kaže da je pokojni premijer bio veoma blizak sa Ulemekom, Ljubišom Buhom Čumetom i Dušanom Spasojevićem, da je često boravio u Šilerovoj i učestvovao u njihovim poslovima, te da je ubijen kad se našao između dve vatre. Takav iskaz ne bi spasao Ulemeka, Zvezdana Jovanovića i ostale teških kazni, ali bi u sudske anale ušlo da je pokojni premijer bio član Surčinskog klana, i da je ubijen u ratu sa zemunskim konkurentima. To bi pak jako odgovaralo mnogima u vlasti, i nekima u opoziciji, i teško se odrazilo na stranku koja u nazivu još ima Đinđićevo ime. "Vreme" je došlo do saznanja da je ovaj scenario već sastavljen, i da je to glavni razlog što Prijić mora da ode pre nego što se Milenković vrati. Ono što je izvesno jeste da će se Milenković u prvo vreme braniti ćutanjem, dok ne vidi ko mu šta nudi.

ODBIJ OD OBJEKTA: Očigledno je, međutim, da je tužilac Prijić i bez Bagzija odavno "u problemu" sa ministrom Stojkovićem i sa MUP-om, još od prvog dana mandata sadašnje Vlade. Stojković je, da podsetimo, najpre najavio ukidanje posebnih sudova za ratne zločine i organizovani kriminal, da bi posle odustao od te namere i zadovoljio se time da im zavrne finansijske slavine. Kad je o policiji reč, zanimljiv je dokument do kojeg je "Vreme" došlo, kojim se nadležnoj policijskoj upravi naređuje da u slučaju pokušaja specijalnog tužioca Prijića da ode u bilo koji objekat MUP-a "zaustavi navedeno lice," utvrdi razlog dolaska i da li neko od zaposlenih hoće da ga primi, i potom odmah obavesti kabinete ministra Jočića i generala Miloševića, te da o incidentu sastavi službenu belešku. Ne pamti se da je ovakav režim važio ni za jednog državnog funkcionera, a kamoli tužioca, otkad se pamti, kao da je Prijić naročito opasan špijun ili terorista. Neki cinik bi podsetio da je Ulemek, kad se ono bio predavao pa svratio u sedište MUP-a na pet-šest sati da se ispriča sa Jočićem, Miloševićem i ostalim starim drugarima, bio mnogo srdačnije dočekan, te da je u tom razgovoru učestvovao i ministar Stojković, a da ga niko nije privodio do prijavnice.

Sa svoje strane, Jočić se nikada nije udostojio da uspostavi bilo kakvu komunikaciju sa specijalnim tužilaštvom i, koliko je poznato, sa Prijićem nikada nije službeno razgovarao. To mu nije smetalo da pred Odborom za bezbednost Skupštine Srbije toleriše kritike svojih potčinjenih na Prijićev račun, pa da i sam uputi poneku otrovnu strelicu i žali se na lošu saradnju sa tužiocem. Zakon o krivičnom postupku, inače, ne predviđa da tužilaštvo "sarađuje" sa policijom, već da policija postupa po nalogu tužioca. Očigledne su ambicije Jočića i Miloševića da uprkos deklarisanom legalizmu taj poredak preokrenu, i da tužilaštvo i sudove podrede policiji, uz tihu podršku Stojkovića i BIA.

Stoga je izuzetno važno da specijalni tužilac bude osoba nezavisna od tih institucija, koje se, kao što znamo, nisu do kraja očistile od kriminalnih elemenata ugrađenih u vreme Miloševića. Sem toga, specijalni tužilac ima ovlašćenja da ublaži i proširi optužnicu, kao i da odustane od gonjenja pojedinih lica, što je sud dužan da prihvati.

Slučaj specijalnog tužioca sada je u rukama vršioca dužnosti javnog tužioca Slobodana Jankovića, čoveka bliskog ministru Stojkoviću. Uprkos tome što glasine o Prijićevoj smeni već danima kruže po medijima, Janković do sada nije našao shodno da ih potvrdi ili demantuje, kao ni sam ministar pravde koji je više puta prozivan. Izvesno je, međutim, da je pitanje Prijićevog o(p)stanka na dužnosti mnogo više od kadrovskog problema, i da će imati posledice i na domaćoj i na međunarodnoj sceni. U diplomatskim krugovima se, naime, čuje da bi se prevremeno razrešenje Prijića tumačilo kao slabljenje političke volje domaćih vlasti da se bore protiv organizovanog kriminala koji, ne treba zaboraviti, ima svoju međunarodnu dimenziju. Kad je o domaćoj javnosti reč, sluđenoj i već otupeloj pod navalom loših vesti, možda i nije čudno što najave odlaska specijalnog tužioca nisu naišle na reakcije nijedne relevantne političke stranke. Oglasio se jedino advokat Rajko Danilović, pravni zastupnik porodice Đinđić, koji je u "Kažiprstu" Radija B92 izjavio da se radi o "opasnoj nameri vlasti" da utiče na sud. Međutim, upravo od te sluđene javnosti, više od bilo koga drugog, zavisi da li će te namere biti sprovedene i da li će nemoguće postati stvarnost.

Dejan Anastasijević





___________________



U intervjuu "Slobodnoj Evropi" Predsednik Tadic je na pitanje o smeni spec. tuzioca Prijica potvrdio da postoje indicije da se tako nesto desava i da, ukoliko su te indicije tacne da je rech o ozbiljnom problemu. Uz sve ograde i neodredjenosti, ukoliko do smene dodje DS i Predsednik svih gradjana Boris Tadic morace da se opredele u ovom pitanju svih pitanja - sudjenju za atentat na premijer Djindjica. Sve dosadasnje reakcije su tako mlake i nejake, da sve to izgleda kao otaljavanje duznosti. Naravno pitanje svih pitanja povachi za neformiranje nove "eventualne" Vlade sa DSSom - pa me vrlo zanima kako ce se u ovom "konfliktu dve privlacnosti" DS izboriti/odlichiti. Samo da ne ispadne da je Tadic veci pragmaticar od Djindjica....

#15 Croqy

Croqy
  • Banned
  • 3,907 posts

Posted 22 January 2005 - 03:37

Postoje indicije? blink.gif ohmy.gif

Sumnja je, dakle pala! Verujem da ce B.T. to revnosno ispitati, samo da ne bude ko sa onim: "Nikada nije kasno izjaviti saucesce". ph34r.gif Ili... tri dana jahanja do konacne odluke o izlasku Kosovskih Srba na izbore. ph34r.gif ph34r.gif

Edited by Croqy, 22 January 2005 - 03:39.