Jump to content


Photo

Stoka fasisticka


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
165 replies to this topic

#166 harper lee

harper lee
  • Banned
  • 10,556 posts

Posted 15 January 2005 - 04:05

Ako je ova uvodna prica ispricana u celosti i potpuno tacno onako kako se dogodila, onda moze biti zanimljiva kao specifican slucaj konflikta, kakav do sada nije zabelezen u praksi. Ovde, koliko se vidi, postoji mesavina incidentnog konflikta i nameravanog konflikta (bar sa jedne strane). Ta mesavina ne postoji jer se ova dva tipa logicki iskljucuju. Ovaj prikazani konflikt pocinje i zavrsava se kao incidentni konflikt, nameravan konflikt se uvek zavrsava nasilno, ukoliko se u medjuvremenu ne pojavi autoritet viseg reda da intervenise.

Medjutim, ton price ukazuje da AxeZ racuna s tim da je konflikt nameravan, to jest, da je postojala zelja kod druge strane da proizvede konflikt, bez obzira na to kako ce se situacija odvijati. Takav prikaz konflikta nije redak, ali, po pravilu, ne odgovara u potpunosti onome sto se desilo. Na tom nivou je vec potrebno saslusati sta obe strane imaju da kazu. Ne bi me zacudilo da ona dvojica "bradonja" sada prepricavaju svoju verziju price nekom svom prijatelju, casteci naseg forumskog prijatelja AxeZ-a kvalifikacijama kakve je on ovde ponudio casteci njih.

Ako bi uopste mogao da se napravi nekakav zakljucak ove price, moje misljenje je da se radi o incidentu koji je "nalegao" na vec ionako nizak stepen tolerancije i visok stepen mrznje svakoga prema svakome, i da sadrzaj uvodnog posta vise reflektuje bes i nervozu autora posle neprijatnog iskustva nego sto opisuje situaciju onako kako se dogodila.

Otud se i nakupilo ovako brzo 11 strana besmislenih, psovackih i svadjalackih postova. To nema nikakve veze sa uvodnim postom, toliko se strana za skrolovanje napuni na bilo koju temu, pa zasto bi ova bila izuzetak.