Jump to content

Photo

AUTOMOBILI

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
56 replies to this topic

#1 Nikola21

Nikola21
  • Members
  • 7,472 posts

Posted 29 September 2004 - 10:53

Da li neko zna nesto, ili jos bolje vozi, neke od sledecih automobila:

-Opet Tigru
-Ford Pumu
-Hyundai Coupe

Sta znate o tim automobilima? Da li se kvare, posto su delovi, koje su im vrline/mane...?

I linkovi su dobrodosli...

Imate neke preporuke, pohvale, zamerke...

#2 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 29 September 2004 - 15:26

taj hyundai ti je djubre tesko, crkne mu automatski menjac i mozes da ga bacis ili da menjas ceo menjac. vise sam voleo mog pontiaca sunbird iz 86 kupljenog za 200$ nego to govno. jeste da je malo vise pio ulje, recimo na svakih 100 milja dospes soljicu-dve ulja ali brate isao je ko tenk, radio pici, razvijao 70 mph bez frke. plus dzabe delovi, ima na svakoj pumpi i samoposluzi.
na kraju sam zaboravio da stavim kapu za ulje pa se zapalio. stanem pored puta, crni dim kulja. podignem poklopac ono vatra jebote. zatvorim brzo poklopac da mu smanjim kiseonik i zbrisem na sigurno rastojanje. naisla neka zena pa pozvala cellom vatrogasnu brigadu. dosli vatrogasci pa ga ugasili ali narokali previse pene u motor pa na zalost nije mogao da se popravi.

#3 mikkor

mikkor
  • Members
  • 2,524 posts

Posted 29 September 2004 - 15:53

meni crko zadnji brisac, da li to znaci da ce sva elektronika krenuti da otkazuje ?

:lol:

i siber je super stvar, mozes da dimis joint po sred centra

#4 zodiac

zodiac
  • Members
  • 935 posts

Posted 29 September 2004 - 18:14

Probao dva od tri, i mogu da ti kazem samo utiske o voznji, za kvarove ne znam.

Tigra je igracka za devojcice, to nije ni slicno sportskom automobilu, motor je jednostavno preslab i neefikasan. Menjac neprecizan. Vesanje prilicno dobro, mada ne previse tvrdo. Unutra tesno. Enterijer mi se nije dopao. Ukupni utisak - jos jedan u nizu Opelovih promasaja. Opel vise nikada nece napraviti Calibru, ma kakvo pakovanje bilo, Astra Coupe ili Tigra.

Hyundai Coupe vrlo brz, rado ide u visoke obrtaje, pun snage, enterijer odlican za jednog koreanca. Vesanje premekano, trazi korekcije u krivinama kao da ima zadnju vucu. Menjac ima predugacak hod, ali je to mana svih japanaca i koreanaca. Karoserija prilicno suplja i lagana. Vrlo je bucan u visim obrtajima, pri brzini od oko 180km/h na autoputu vise nisam cuo CD odvrnut na 3/4. Gume koje se serijski isporucuju uz koreanske automobile su ocajnog kvaliteta i imaju visok procenat plastike, pa ih treba zameniti odmah po kupovini automobila (i zaboraviti zauvek na djubre tipa Kumho i Hankok). Trosi dosta goriva, za one sa teskom nogom na gasu popije i preko 12 litara po gradu.

Od sportskih Fordova sam vozio jedino Probe, i to je odlican auto, mada i on lose lezi u krivinama. Za Pumu sumnjam da moze da se poredi. Bice da je razlika kao izmedju Tigre i Calibre kod Opela.

#5 Tresko

Tresko
  • Members
  • 7,316 posts

Posted 29 September 2004 - 18:19

Puma je Fordova Tigra. Znači-sranje.

#6 fancy

fancy
  • Members
  • 7,551 posts

Posted 29 September 2004 - 19:34

Hm, ovde ima i nekih proizvoljnih ocena...

Dakle, da krenemo od Pume i Tigre. Puma je, čini mi se, izašla pre Tigre, so može samo Tigra da bude Opelova Puma... ali nije. Nije jer je razlika u kvalitetu ogromna, u korist Pume, naravno.

Tigra nije bila napravljena tako da postoji njena racing varijanta ali Puma jeste. Ležanje i upravljivost su kao i kod svih Fordova savršeni, plus Puma je pravljena tako da podnosi i mnogo veće snage od onih koje je posedovala sa osnovnim motorima 1.4 i 1.7. O tome se može pročitati ovde.

Citiram: "Late 1999 also saw the introduction of the limited, wild Racing Puma. The engine stays the some but it is now tuned to produce 155hp which brings the performance level to 7.9sec for acceleration to 60mph. Again though, what really makes the Racing Puma unique is its absolutely amazing handling. This time Ford engineers only had to keep some basic levels of ride quality so what you get with the Racing Puma is the best handling front wheel drive car ever! ...

To sum it up, sometimes a car does not have to cost $50,000 or 100,000$ to be truly unique. And the Puma, believe it or not, is certainly one of the cars that fall into this category. Congratulations to Ford for producing a FantasyCar that is also affordable to own and run."

Puma i Probe..? Probe jeste američki automobil plus postoji razlika u klasi ta dva vozila, ali je Puma definitivno uspešniji i kvalitetniji automobil od Probea. (ima dosta o tome na Internetu)

Hyundai Coupe..? Ima ga ortak, ovde u Beogradu, i nije nezadovoljan. Plus, dosta sam pozitivnog čuo o kvalitetu tih Korejanaca, a evo sad vidim da postoje i negativna iskustva (doduše, čini mi se da je to u Americi..?!) Znam da sam pre nekoliko godina viđao puno Hyundaija na Kipru, pogotovo u rent-a-car flotama i da su mi ljudi tad objasnili da im je odnos cena / kvalitet fantastično dobar. To je to, pošto kupio, poto prodao :lol:

Lična lista ova 3 automobila: FP-HC-OT

Savet - koji god automobil da uzmeš i ko god da ti preporuči neku marku, gledaj da ti preporuči i pouzdan i stručan servis koji će ga održavati. Za jednu od pomenute 3 firme imam najjače ljude u gradu :lol:

#7 Il Pirata

Il Pirata
  • Members
  • 191 posts

Posted 29 September 2004 - 20:03

Tigra je napravljena pre Pume tako da si polupao loncice. Tigra je prevazidjen tip auto dok je Puma jos uvek manje vise aktuelan. Hundai Coupe je smesno auto, nekvalitetno i ovde u Italiji ga voze samo pravi dziberi :lol:

#8 fancy

fancy
  • Members
  • 7,551 posts

Posted 29 September 2004 - 20:55

Tigra je napravljena pre Pume tako da si polupao loncice.

Rekoh

čini mi se

...pa, loše mi se čini, ali to i nije bitno za priču zar ne..?

Usput, kaže se 'pobrkao lončiće' :lol:

#9 copkillah

copkillah
  • Members
  • 4,075 posts

Posted 30 September 2004 - 01:49

Tigra je auto za ribe :lol:

#10 eLogo

eLogo
  • Members
  • 66 posts

Posted 30 September 2004 - 07:40

Ala se nakenjaste :lol:
Pocev od ovog bisera koji tvrdi

Menjac ima predugacak hod, ali je to mana svih japanaca i koreanaca

Svih, jebote! Bravo za tebe! Verovatno nisi svestan gluposti koju si izvalio ...

Hundai Coupe je smesno auto

Pa i ti si smesno, pa jer Hundai ne postoji :lol:

#11 yoyogi

yoyogi
  • Members
  • 6,418 posts

Posted 30 September 2004 - 08:12

Ala se nakenjaste  :lol:
Pocev od ovog bisera koji tvrdi

Svih, jebote! Bravo za tebe! Verovatno nisi svestan gluposti koju si izvalio ...

Pa i ti si smesno, pa jer Hundai ne postoji  :lol:

Ti uskoro punis 18 pa trazis decja kola?

#12 zodiac

zodiac
  • Members
  • 935 posts

Posted 30 September 2004 - 08:29

Najbolje obozavam ove one-linere, oskudnih znanja i interesovanja, koji upadnu u pricu i nicim izazvani krenu da caste drustvo. Dakle, jedini 'biser' koji ovde 'kenja' je upravo spodoba skrivena iza nicka eLogo. Kontraargumenti su prihvatljivi i pozeljni, ali ja ne videh ni jedan. Bice da jos jedan od onih sto automobile gledaju samo po casopisima daje svoj ostroumni sud.

#13 yoyogi

yoyogi
  • Members
  • 6,418 posts

Posted 30 September 2004 - 08:34

Najbolje obozavam ove one-linere, oskudnih znanja i interesovanja, koji upadnu u pricu i nicim izazvani krenu da caste drustvo. Dakle, jedini 'biser' koji ovde 'kenja' je upravo spodoba skrivena iza nicka eLogo. Kontraargumenti su prihvatljivi i pozeljni, ali ja ne videh ni jedan. Bice da jos jedan od onih sto automobile gledaju samo po casopisima daje svoj ostroumni sud.

A sigurno zna i rokove isporuke.

#14 Nikola21

Nikola21
  • Members
  • 7,472 posts

Posted 30 September 2004 - 09:24

E bre ljudi, ja postavih neka pitanja, vi odmah u svadju krenuste. Ne planiram da kupujem auto, ali nije na odmet znati nesto o automobilima koji su mi interesantni, a nista ne znam o njima.

Evo sta sam ja uspeo da saznam od ljudi koji su slali svoje o data 3 automobila iz celog sveta.

- Tigra, puno podeljenih misljenja. Otprilike 50% pozitivnih i 50% negativnih. Nekima je super i ne kvari se, drugima ulazi voda u motor, kada pokisne - voda i u farove udje, puno poravki...
- Puma, o tom auticu sam cuo sve najbolje. Zaista je tesko procitati da se taj auto kvari.
- Hyundai Coupe FX, kao sto Zodiac rece - brz i bucan. Naravno da ne bi niko uzimao takav auto sa automatskim menjacem. To je ocigledno za americko trziste. Cuo sam da mnogo lako otpada boja.

Nego sta kazete za delove? Pretpostavljam da za Hyundai nisu previse skupi? Pretpostavljam i da su za Pumu skupi? Za Tigru...?
Koja je potrosnja ovih automobila. Evo cujem da za Hyundai ide do 12l po gradu, Tigra valjda 8-9 po gradu? Puma?

Za jednu od pomenute 3 firme imam najjače ljude u gradu 

Fancy, na koga mislis?

Edited by Nikola21, 30 September 2004 - 09:27.

#15 zodiac

zodiac
  • Members
  • 935 posts

Posted 30 September 2004 - 09:43

Hint: Fancy vozi Mondeo.

Pa sad pogadjaj...