Jump to content


Photo

Nema bubrega za nevernike,


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
36 replies to this topic

#31 Herr

Herr
  • Members
  • 2,251 posts

Posted 17 August 2004 - 11:55

Vasudeva je komunjarska talibancina. I da je donela takav stav ima da se postuje ako vernici prihvate. Kako mogu Jehovini svedoci da odbijaju tudje organe pa i krv. Glupo za mene, al sta cu njihov zivot. Neki dan sam gledao kako lik stoundira kako je Ivan Pavao numero taj i taj ucinio kriz u zraku. Njegov problem. Sad cemo u navodno gradjanskoj drzavi da malo malo zazivamo Boga, Djindjic je za malo uvlacenja u dupe mantijasima uveo nam talibanizaciju skola. A komunjarskih talibana imamo od ranije sijaset. O srdjanuf koji ovo obilato koristi za vredjanje drugih vernika nek razmisli moderator.

#32 srdjanf.

srdjanf.
  • Members
  • 5,016 posts

Posted 17 August 2004 - 12:04

dragi blue,
spletom okolnosti zhivotnih bavim se biblistikom u zhivotu (hebrejskom), i gornji citat tebe sam prihvatio kao najdirektniji napad na moju kulturu. nisi mi, tako, rekao da sam lcmr & lzhv, nego da sam maloumna dijabola, a to je neshto oko chega bih mogao da se poiscepam sa tobom na street-u.
uglavnom, zhalosno mi je shto moram ovo da ti plastificiram, jer nisi uopshte glup lik - shtavishe!
to shto nazivash 'vernicima', ja kapiram kao male, jadne, bedne ajatole-dijabole. mali ljudi. medjutim oni imaju vezu sa sushtinom biblijske poruke otprilike taman koliko je i ti sam imash - a bit or none.
znash ko se naziva 'oligarsima' u rusiji?
ekipa, njih oko stotinu, sa nevidjeno mnogo kinte. 60 od tih sto imaju izraelske papire. sva 60-orica zajedno znaju tri rechi na jevrejskom, a o jewishness-u i hebrejskoj kulturi znaju otprilike isto koliko zna i, lupam, legija. ali imaju kintu. i moc. i pozivaju se na bibliju koju ne umeju ni da prochitaju. to su ti, tebra, 'oligarsi'.

ps. razumem tvoja osecanja jer sam i sam zhiveo u beogradu i srbiji 1975-99. (a mislim da nisam kretenoidna osoba) i potpuno mi je kristalno jasno shta osecash. zhao mi je shto se osecash tako. kad bih mocan kao bog, vratio bih ti sva lepa osecanja. toliko, dragi blue.

#33 srdjanf.

srdjanf.
  • Members
  • 5,016 posts

Posted 17 August 2004 - 12:11

O srdjanuf koji ovo obilato koristi za vredjanje drugih vernika nek razmisli moderator.

eto ti ga sad.
Moe, poshtedecu te razmishljanja o meni - sam se iskljuchujem.
kapiram da sam se smorio, da sam apsolutno pogreshno shvacen (no, bozhemoj, tako je to s umjetnicima :lol: ). pozdrav, i pokushajte da budete srecni.

Herrisha, tebi sam duzhan neko izvinjenje za neshto, premda mislim da si ti super-istripovana osoba. mora da si Teofil Panchic, il tako neki pozitivac.

#34 BlueSoniq

BlueSoniq
  • Members
  • 893 posts

Posted 17 August 2004 - 12:19

Da, vidim kod tebe razum i zelju za kvalitetnom diskusijom i stvarno izvinjavam ako si se ti nasao na udaru tih teshkih reci. Naravno cak i ako ponovo budes morao u buducnosti da procitas jos neku od takvih recenica unapred te ogradjujem od njih.

Sto se tice univerzalne biblijske poruke, koju si napomenuo pred kraj, ona se ne moze tumaci odvojeno od celog pisma koje je puno kontradiktornosti, sadizma, loseg planiranja i svega onoga sto smo mi(ajde da kazem kriticari) pisali na ovom forumu. A evo imam prilike u poslednje vreme da procitam jos jedno teolosko glediste biblije koje se opet razlikuje od dosadasnjih.

Da je biblija stvarno bozije delo ili na-dah-nuce on bi imala samo jedno jedino moguce tumacenje i samim tim bez potrebe da 'uceni' ljudi ucestvuju u njenom prevodu i tumacenju. Kako stvari stoje nije tako.

Ja kad bih bio mocan kao 'biblijski' bog ukinuo bih religiju. Sta ce mi to.

#35 srdjanf.

srdjanf.
  • Members
  • 5,016 posts

Posted 17 August 2004 - 12:25

Ja kad bih bio mocan kao 'biblijski' bog ukinuo bih religiju. Sta ce mi to.


coolio & da gang. peace.
vidish, upravo, kada postanesh mocan kao 'biblijski bog' dogodi se BASH to da tvoj spirit ukine religije. misli o tome. :lol:

Edited by srdjanf., 17 August 2004 - 12:28.


#36 AlefShin

AlefShin
  • Members
  • 1,805 posts

Posted 17 August 2004 - 16:22

Srdjane,
ne moram da naglasavam da bilo kakvo prepucavanje sa nekim koga smatram produhovljenim na ovom forumu smatram izlisnim.
Sa druge strane,mi smo u nekom dvodimenzionalnom duhovnom prostoru (x osa=konzervatizam->liberalizam,y osa=dogmatska privrzenost->dogmatska opustenost)na odredjenoj udaljenosti,ne prevelikoj,ali dovoljnoj da se ne slazem po nekim bitnim pitanjima sa tobom,kao sto su homoseksualizam,vera neofita...
Ismevanje neofita na ovom forumu smatram narocito vulgarnim i nekulturnim,i nikako se ne bih slozio sa tobom da su u pitanju `dijabole`.Ruah Kadosh deluje gde hoce,kod prostih isto kao i kod genijalnih.Onde gde ga nema,makar i covek bio samosvestan,slobodouman,razuman,erudita, svejedno, tu su cesto prisutne nepotpune misli,poluistine i sl.,uvijene u oblandu visokoumnosti i razuma.
Sto se mog stila tice,znam samo to da ne zelim da se da za pravo ljudima koji svoje znanje i inteligenciju ulazu u borbu protiv necega u sta su izuzetno povrsno upuceni.Isto reagujem ako neko od tzv. vernika koji svodi hriscanstvo na slavski rucak hoce da soli pamet i uteruje drugome veru.Zbog te povrsne i neodgovorne vere koja to i nije pojedini ucesnici na forumu imaju izobilje materijala da uzivaju u nekoj svojoj navodnoj ateistickoj visini.

Postovanje i pozdrav.

#37 BlueSoniq

BlueSoniq
  • Members
  • 893 posts

Posted 17 August 2004 - 21:04

Alefe ti si bese ovan u horoskopu? Sta ce jedan ovan u kvazi-intelektualnim disciplinama? Vise vam odgovara nesto gde se ne ukljucuje mnogo mozak - recimo fudbal ili vojska!