Jump to content


Photo

Susret delegacija IZS i SPC


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 03 August 2004 - 01:51

Susret delegacija IZS i SPC

Beograd 08.07.2004. Danas u prostorijama SPC, održan je susret beogradskog Muftije h. Hamdije ef. Jusufspahića i Nj. S. Patrijarha SPC gospodina Pavla.

Tom prilikom izrečen je obostrani stav da je međuodnos ove dve verske zajednice dobar, i da martovski događaji nisu pokvarili isti. Uočeno je da ti isti događaji koji su svojom bestijalnošću obeležili proleće, nisu utemeljeni na kanonima vere, pa su kao takvi usmereni protivu sopstvenog naroda i čovekoljubivosti uopšte. Beogradski muftija je ukazao hrišćanskim velikodostojnicima na problem sahranjivanja muslimana u Beogradu, tj. neimanje muslimanskih parcela, koji su obećali da će uložiti svoj napor kod vlasti Republike Srbije.

Na kraju molba zajedničkom Stvoritelju da sačuva mir i dobre odnose između Pravoslavnih Hrišćana i Muslimana, te svih građana Srbije.

Sastanku su ispred IZS prisustvovali i h. Redžo ef. Nukić, Mehmedali ef. Veli i Muhamed ef. Jusufspahić.

www.izs.org.yu

P.S
SPC se nije ni udostojila da objavi vest na njenom sajtu.Pogledaj 8.7.2004


http://www.spc.org.y...4/arhiva01.html

Edited by Monoteizam, 03 August 2004 - 02:05.


#2 Seth

Seth
  • Members
  • 15 posts

Posted 03 August 2004 - 07:35

Види, таквих састанака је много. На овом није одлучено ништа посебно важно, тако да и не заслужује неко посебно објављивање.

#3 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 04 August 2004 - 20:16

Problem je sto u arhivi vesti na sajtu SPC ima milion vesti i toga dana je objavljeno nekoliko,pa mi je malo cudno da je to stvar neazurnosti ili nebitnosti.A u ostalom poslan im je e-mail i nista nisu odgovorili.
A secamo se i da SPC nije odgovorila na pismo Mesihata IZ Sandzaka povodom izjave Atanasija Jevtica da muslimani smrde na loj.