Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

Totalna antipreporuka

• Please log in to reply
1516 replies to this topic

#1 Agent Smith

Agent Smith
  • Members
  • 764 posts

Posted 26 July 2004 - 15:47

Koji su najjadniji filmovi koje ste gledali? Ali, ne mislim na "toliko jadni da su dobri" filmove i raznoraze treš-horor varijante, nego na filmove koji su "toliko jadni da su jadni".
Opet, nemojte samo da nabrajate, obrazložite malo. Evo liste filmova koji su toliko loši, da još uvek ne mogu da ih izbijem iz glave...

1. Snajperista 2 - E, u šta se izrodi jedan od najboljih B-akcija iz devedesetih. Elem, Berindžer i nekakav crnac dobijaju zadatak od CIA-e da eleminišu nekog srpskog generala, koji na granici Srbije "čisti" muslimanska sela (?). Stižu u Srbiju, a tamo svi vojnici i
policajci koji ih proganjaju tečno pričaju...mađarski !!! I svi natpisi na zgradama na mađarskom !! Pa scena gde ofucani vartburg eksplodira kao da je cisterna, pa oslobađanje nekakvog pripadnika pokreta otpora koga srpski/mađarski vojnici vode u tvrđavu-zatvor
koja se zove Požarevac!! Na kraju se, naravno, Berindžer naganja sa nekim "srpskim" uber-snajperistom, i naravno izjebe ga na neku glupu foru. Pa ti ameri svojim gledaocim stvarno svašta prodaju. Istočna Evropa-Mađarska, Srbija, Hrvatksa...sve je to isto tamo. Najgore od svega je to što je film dobio solidne kritike u našim časopisima koji se bave filmom.

2. Lavirint - Domaći film koji je na sva zvona slavljen i hvaljen. Kao,neka žešća svetska produkcija u njemu, vrhunska režija, pa potopili, kao, pola Kalemegdana da bi snimili "uzbudljivo" finale. Od svega toga naravno ništa. Film je toliko prazan i besmislen, da to boli. Cela priča je mogla da stane u 30 min. i da film i dalje deluje razvučeno. Kao, neke
sekte, neka prokletstva i shit, i usred toga Dragan Nikolić koji izgleda sve smešnije kako film odmiče. Vrhunac je kraj filma, gde Lečić i Nikolić "rešavaju" misteriju kalemegdanskog lavirinta metodama iz Mikijevog Zabavnika... " Hm, na zidu piše EST VICA LIBRA, da, to znači da treba da skrenemo desno...Idemo” Džizs !!! Obojca izgledaju kao u nekoj epizodi Crne Guje gde Guja i Boldrik bezuspešno pokušavaju da nadu izlaz, osim što i Lečić i Nikolić izgledaju kao Boldrik.

3. Progonjeni ( Hunted) - Debakl ovog filma je tim veći što u njemu glume dva genijalna
glumca - Benicio Del Toro i Tomi Li Džons. Elem, Toro je nekakvi ex-specijalac američke
vojske koji je odlepio nakon ture na Kosovu, a Tomi ga ganja jer mu je ovaj bio ranije
pitomac. Mislim, američki vojnici odlepe nakon nekoliko godina u Vijetnamskom paklu,
a Toru je bila potrebna samo jedna noćna misija na Kosovu. Vrhunac je scena sa početka
filma, (srpski vojnici žare i pale Ðakovicom, dok istovremeno traje bombardovanje !) gde se Toro šunja u srpskoj bazi i priskuškuje razgovor srpskog komandanta i nekog vojnika. Vojnik odlazi, a komandant ponosno i zamišljeno gleda u Miloševićev poster na zidu !!!

4. U lovu verujemo ( In money we trust). Hm, pogledam glumce u filmu kad sam ga iznajmljivao u klubu- Kristijan Slejter, Val Kilmer, Deril Hana...pomislim, ovo može da bude
minimalno na nivou "True Romance". Kakva greška !! U početku, film počinje čak i solidno. Slejter, prevejani kriminalac, zajedno sa ekipom pljačka nekakvu kladionicu, a Kilmer ga juri. Kasnije se sve pretvara u sopstvenu parodiju. Slejter izgleda smešno, kao neki tinejdžer koji, kao bega od svakojakih likova, Deril Hana igra neku kuravu koja se kreše izgleda sa svima i stalno nešto histeriše, a Kilmer deluje u svakoj sceni kao da se malopre probudio, i nije mu baš jasno šta traži tu. Najgore je što se pomenute pare čas udvostručuju, čas smanjuju, čas ih ima, čas nema, pa nema šanse da provališ do kraja o čemu se tu radi. Najbolje na kraju, naravno. Slejter pobeđuje, i onda, na nagovor ćerke, mrtav ladan baca dve milke dolara u reku, iako se ceo film jebavao zbog njih !! Bar da ih je uplatio u Crveni Krst ili nešto, nego pravo u reku !? E, sad se setih, i u ovom filmu glumi onaj crnac iz Snajperiste 2. Šta ti je baksuz.

5. Duhovi sa Mara ( Ghosts of Mars )...E na šta je spao Džon Karpenter, jedan od najboljih
režisera iz 80-ih, čiji su filmovi uvek bili nabijeni napetošću i sablasnom atmosferom.
I ovaj piece of crap je jeziv, stvarno jezivo loš. Nekakva ekipa na Marsu, koju proganja
nekakva izmaglica koja ljude pretvara u zombije-debile, sve sa Ice Cube-om i njegovim
patentiranim “ ala sam se ustondirao” pogledom. Ogavna produkcija, gluma, efekti, ne
zna se šta je gore. Na kraju se naravno šibaju sa glavnim negativcem, koji je nakakva
vanzemaljska reinkarnacija sa likom Alisa Kupera.

6. Punisher ….Ovo novo sranje sa Travoltom. Obožavam panišera i imam sve strip epizode
koje su izlazile kod nas, pa je razočarenje tim veće. Film je jednostavno jadan, prazan i
besmislen, a od panišerove filozofije ( za koga je svaki kriminalac ološ koji treba ustreliti
na licu mesta ) ovde nema ništa, osim motiva kosturske glave na majci. Akcija u filmu je
misaona imenica, ima ukupno 3 akcione scene i sve zajedno ne traju duže od 6 min. i to u
filmu koji traje 2 sata !!!! Ostatak otpada na glavnog lika koji se stalno nešto mršti, nekaku
žensku koja mu peče palačinke i neka dva retarda iz komšiluka. Jedino je fensi kada
Travolta baci svoju ženu sa mosta na prugu, pa naiđe voz.

7. Rollerball, ova nova verzija, naravno…ako se neki režiser srozao to je onda Džon Mek
Tirnan. Čovek koji je snimio Umri muški, Predator, Lov na crveni oktobar….tužno. Iako sam
vatreni obožavalac prve verzije iz 1975 sa Džejmsom Kanom, ovo je jednostavno jadno.
Kad počnete da gledate film vrlo brzo steknete utisak da nešto nije u redu. A produkcija filma
tek. Kao da su iznajmili kacige, štitnike i motore iz nekog obližnjeg amaterskog kluba
zaljubljenika u motocikle

8. Neki stari film iz 80-ih, ne mogu da se setim imena…sori. Uglavnom neka laboratorija gde svi rade noću. I onda neki eksperiment krene naopako i pojavi se neko čudovište koje naravno ledi krv u žilama i proždire jebene naučnike, i reži i grize i …..liči na ogromnu šargarepu sa glavom krokodila, koja “fura” unaokolo brzinom od 1m u minuti. I umesto da je oni naučnici jednostavno iskuliraju i zaobiđu, ona ih većinu pojede za večeru.

Ajd, da ne dužim, znate šta treba…

Edited by MaRkOMaN, 26 February 2008 - 23:18.

• 0

#2 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,481 posts

Posted 26 July 2004 - 15:51

The 51st State.

Mnogo bre jadan film.
  • 0

#3 Marvin (Paranoid Android)

Marvin (Paranoid Android)
  • Banned
  • 5,617 posts

Posted 26 July 2004 - 16:34

1) TT Sindrom, domaći - ovo je živi užas. Rađeno da bude na fazon Veštice iz Blera, (valjda?) jer je sve rađeno na VHS kameri, ako neko nije gledao, evo da se ne zajebe slučajno, radnja je ukratko: film počinje u prošlosti, šezdesetih, gde trudnica rodi dete u javnim klozetima Kališa i onda ga živo gurne kroz WC šolju (čoveče, muka mi je dok pišem ovo), e sad, 30 godina kasnije, Glogovac i Đuričko kao dva momka koji idu u grad s ribama se dogovore da se na tom mestu sretnu sa dilerom da kupe belog. U klozetima se zatekne još par likova, i uglavnom neki "fantom" ih hvata i bukvalno kasapi, odsecanje ruku, vađenje jetre, krv i iznutrice liju u kofu, taj rad. Kakve se onda maštarije događaju sa perifernim likovima, pa ne, to u stvari treba pogledati da bi razumeli koliko je film jadan

2) Armagedon - Brus Vilis i Amerika spasavaju Zemlju. Nuff said.

3) Grof Monte Kristo (rimejk) - original je jedan od filmova mog detinjstva koji ću uvek pamtiti, onaj fantastičan ep sa Ričardom Čemberlenom, a neki genije je došao na ideju da snimi rimejk pre godinu-dve, isto kao i Rollerball, totalno ga je napravio za današnje klince koji žele ići u bioskop i videti neku dobru akciju sa hepiendom. Original, sa odličnom glumačkom postavom, u kome su čak i zlikovci bili uverljivi, ali opisani kao ljudi, dok su u novom, pijanice, propalice, tipovi koji zlostavljaju žene, ma vidi se da je rađeno da bude za ljude koji vole da je sve totalno crno ili belo. Da ne pominjem da je na kraju ispalo da je mladić ipak Dantesov sin (!), i da kad su ubili Mondega, svi su živeli srećno do kraja života. Za povraćati.

4) Svaki živi Betmen osim prvog sa Džek Nikolsonom i Majkl Kitonom.

5) Hmmm... pitam se koji od Stivena Sigala ovde pod broj 5 da stavim... "Pod Ospadom 2"?

6) Harlemske Noći - nisam siguran je li ovo trebala biti komedija? Kad vidim Edi Marfija i Ričarda Prajora, rekao bih da jeste. Bezveze mafijaška priča, bez ičega inventivnog, duhovitog, Marfi proživljava svoj narcisiodni san kako je sposobni Mr. Smooth, koji može da smuva koju ribu hoće a o istom trošku nadmudri celokupno podzemlje Njujorka.

7) Spice World - kada su se Spice Girls pojavile, požalio sam što ne živim pod talibanskom vladom. Sve druge mere represije bi bledele u poređenju sa činjenicom da bi Talibani verovatno zabranili petoro devojčura da muziku srozavaju na ovakav imidž furajući se na neku tobože kvazi Girl Power. A zamislite kad su snimile onaj film...

8) Godzilla iz 1998-me. Evo kako se uništava legenda. U stvari nije film toliko baš ni loš, ali moram da ga svrstam ovde jer je Roland Emerih jednu instituciju sveo na ovo. Pa gde nađe Metju Broderika, ako Boga zna?!? Kakve su ono gluposti sa trudnoćom Godzile, a Žan Reno je bio totalno nepotreban kao francuski tajni agent.

9) Gorštak II i Gorštak III (postoji li i četvorka, možda?). Ne mogu ni ulaziti u detalje.

10) Erin Brokovič - sad ću ovim verovatno navući na leđa ženske nesimpatije, ali ono je bilo strašno istrpeti u bioskopu.

Charlie's Angles, Tomb Raider, sve sa J-Lo...

Je li neko gledao "Battlefield Earth" sa Travoltom, "Gigli", ili onaj poslednji s Madonom? Kažu da su 3 najgora filma u poslednjih 20 godina...
  • 0

#4 maxivida

maxivida
  • Members
  • 3,167 posts

Posted 26 July 2004 - 17:23

4) Svaki živi Betmen osim prvog sa Džek Nikolsonom i Majkl Kitonom.

:lol: :lol: :lol:

Administrator, da nabaviš smajlija koji pada u nesvest.

:lol:

(čitaj: Batman Returns je ne samo bolji od prvog dela, nego je najbolji superhero film ikad snimljen! Brrrrrzo > ten ourfathers & ten hailmarys :lol: )
  • 0

#5 Predrag Pesic

Predrag Pesic
  • Members
  • 643 posts

Posted 26 July 2004 - 17:37

Bravo, majstore, a bash sam se spremao da otvorim
ovakav topik.

Air Force One

Ludilo sa Harisonom Fordom i Geri Oldmanom.Ako mislite
da je lako biti preCednik Amerike, pogledajte ovaj film, pa
cete shvatiti kakav to baja mora da bude.Koji Maks Pejn, koji MasterChief,
Harison Ford kao precednik u ovom filmu sve ih je nadmashioi
postavio nove standarde koji pomenuti moraju slediti.

Escape from L.A. (Zmija2)

Dok nisam odgledao Air Force One, ovaj film je drzao prvo mesto.
Zmija je tu takav baja da je to nemoguce.Kazu mu lepo:"Nemoj tamo
Zmijo, poginuces".A on ih samo onako prostreli pogledom, promrmlja
i krene BASH tamo.Pa kad surfuje na talasima od nekih 100 meteri
visine, a sve sa ranjenom nogom.

Speed2

Ovo je tragedija kosmichkih proporcija.Film nema NIKAKVE veze
ni sa prvim delom, a bogami ni sa BRZINOM kao pojmom.Najjaca
scena je kada kapetan ladje polomi jednu ruku, pa posle pola
sata, uz osmeh kaze "E sad sam polomio i ovu drugu." Na to ga
glavni baja (Dzejson Patrik) onako bajinski potapse po obe ruke,
kao "Ma nije to nista, da znas gde sam se sve ja LOMIO."

Nego Agente, jako mi je zao da je Punisher ispao losh film.Ja sam mu
FAN, ali od sviju brojeva uspeo sam da sacuvam samo epizodu 5 (Smeche).
Definitivno moj omiljeni strip junak, a da spada u klasu nekog
od superheroja.
  • 1

#6 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 26 July 2004 - 18:44

nocas ukechala na Pinku najimbecilniji mummy film ikad snimljen, zove se otprilike: Mumija iz Talosa.
rezija/gluma/"cgi"/dijalozi... ne mrem se odluchiti sta je jadnije
  • 1

#7 jddipqd

jddipqd
  • Members
  • 384 posts

Posted 26 July 2004 - 20:13

Behind Enemy Lines
uloge Owen Wilson, Gene Hackman; dir. John Moore

Nije što je Amerikanci vs. Srbi ali je stvarno mnogo glupo. Momenti koji se izdvajaju:

Srbi pucaju na američke avione sa SAMovima. Sledi sekvenca od oko ~5min kako avion pravi lupinge a raketa ga prati u stopu (i pravi iste takve lupinge).

Owena Wilsona juri čopor Srba a on im beži tako što se sakriva u masovnoj grobnici. Srbi beže jer ne mogu da podnesu smrad dok on leži među par hiljada poluraspalih leševa. Za to vreme u HQ ameri sve prate u realtime IR prenosu preko satelita, a čak je i dobar momak oivičen plavom a loši crvenom.

Owena Wilsona jure dvojca Srba. On uleće u minsko polje, protrčava kroz njega i ne zakači ni jednu minu. Srbi nabodu prvu.

Owen Wilson na visoravni čeka da ga pokupi rescue helikopter. Juri ga opet čopor Srba, ali ovaj put uključijući i tenkove. U odsudnom trenutku doleću tri transportna helikoptera sa montiranim Hellfire ili sličnim raketara, a Srbi naprasno počinju da izlaze iz tenkova i da na helikoptere pucaju iz kalašnjikova. Naravno hellfire odrade posao.

Edited by jddipqd, 26 July 2004 - 20:14.

• 1

#8 wagabund

wagabund
  • Members
  • 1,617 posts

Posted 27 July 2004 - 02:40

(čitaj: Batman Returns je ne samo bolji od prvog dela, nego je najbolji superhero film ikad snimljen! Brrrrrzo > ten ourfathers & ten hailmarys  :lol: )

off: potpisujem!!! tim burton je opasan dasa. bash skoro sam gledao jednu njegovu kratku animaciju, sa tekstom u stihu koji govori vincent price. a betmenov povratak je neverovatan freak show i chini mi se jedini iz serijala donekle prenosi mrachnu atmosferu stripovskog Gotham City-a. (iz onih najboljih stripova, i to onih starijih)

on: tema je sasvim zgodna prilika da josh jednom pomenem dejvida lincha, jer mi je on prva asocijacija na 'najjadniji'. objasnicu detaljno u sledecem naletu.
"gigli" koji je neko vec pomenuo je tako bljutava splachina, da je prava uzivancija gledati ga i likovati nad jadom. u filmu epizode imaju al pacino i cristopher walken, i pojava ovih likova gigliju daje shmek potpune farse. neko iz sveta filma je rekao da ako imate problem sa kokainom to vam je poruka od boga da ste prebogati. ako pri tom josh istripujete da ste holivudski spin-doktor, onda se sigurno zovete ben affleck ili jennifer lopez. preporuchujem! as poor as it gets.

Edited by wagabund, 27 July 2004 - 02:43.

• 1

#9 sailor

sailor
  • Banned
  • 977 posts

Posted 27 July 2004 - 08:09

on: tema je sasvim zgodna prilika da josh jednom pomenem dejvida lincha, jer mi je on prva asocijacija na 'najjadniji'. objasnicu detaljno u sledecem naletu.

A kako su meni u istoj kategoriji oni koji pljuju po Lynchu sa tih pozicija, ondak se spremi i na dobro kasapljenje :lol:
  • 1

#10 HaniBani

HaniBani
  • Members
  • 68 posts

Posted 27 July 2004 - 08:27

There can be only one: Boj na Kosovu

Napravljen po narudžbini, za potrebe proslave godišnjice, na talasu "događanja naroda", uz rečenice tipa "ova štala je duga 5 metara", Šotrin BnK je ubedljivo najlošiji film ikad snimljen.
  • 1

#11 Rostokovsky

Rostokovsky
  • Members
  • 3,260 posts

Posted 27 July 2004 - 09:25

breaking the waves, dancer in the dark i ostale tragicne kicerajske budalastine von triera
  • 1

#12 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 27 July 2004 - 10:07

Indijanac u Parizu. Upravo taman toliko jadan da ga ne treba pogledati.
  • 1

#13 Irokez

Irokez
  • Members
  • 9 posts

Posted 27 July 2004 - 13:06

najjadniji ovogodisnji je definitivno spajdermen II
  • 1

#14 Goranz

Goranz
  • Members
  • 11,307 posts

Posted 27 July 2004 - 13:13

Spajdermen II ima odlicne specijalne efekte ali je prica zesce podbacila...tolika kolicina melodrame i patetike se ne javlja u celom strip serijalu a ovde su to nabacili u citava dva sata.
  • 1

#15 Irokez

Irokez
  • Members
  • 9 posts

Posted 27 July 2004 - 13:16

ta melodrama me je toliko i razocarala,oktopus je totalno zapostavljen,jedva sam cekao da se film zavrsi.
  • 1