Jump to content


Photo

PTT KDS


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
85 replies to this topic

#76 chubbchubb

chubbchubb
  • Members
  • 44 posts

Posted 25 March 2005 - 15:26

Ja sam modem platio 4500 za kesh, na 3 rate je neshto skuplje.U PTT-u, naravno.
Chitao sam na blic, pa ne znam da li se neko zalio na kvalitet i brzinu neta, ali meni radi fenomenalno.Jednom/dvaput u toku nedelje net prsne, ali to je max 10-15 min.Protok je konstantno 30 kilobajta u sekundi (256 kb/s).

Napomenucu da se nalazim u krugu Studenjaka gde i inace kablovski net radi najbolje u gradu.
Chak shta vishe, planiram da uzmem 512 k, samo prvo da vidim da li cu leteti iz stana(u tom slucaju prodajem modem:) )

#77 masikslimasasiks

masikslimasasiks
  • Members
  • 426 posts

Posted 27 March 2005 - 18:27

nesto ne znam da ptt kds ima 512 kbps, barem ne za fizicka lica

#78 Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi
  • Members
  • 99 posts

Posted 28 March 2005 - 15:40

Samo da dodam:
ADSL je vec moguc u Beogradu, provereno.
Problem je sto postoji niz uslova (prvenstveno tehnicke prirode) koje treba korisnik da ispuni da bi dobio ADSL.

Nazalost, problemi kod uvodjenja ADSL-a u telef. mrezi kao sto je nasa su brojni. Recimo da u osnovne preduslove spada: da je pretplatnik vec vezan na digitalnu centralu, da je fizicka duzina vodova od pretplatnika do centrale <5km, i da je linija bez ikakvih prigusnica, filtera, umnozavaca, i slicnih "munja".

Sve ono sto je u implementaciji bilo kog tipa DSL tehnologije poznato kao "Last mile problem". A ni to nije sve.

Izvinjavam se za trol.

Ovo je vrlo relativan podatak. U Beogradu usluge ADSL-a koristi 70 (sedamdeset)! korisnika. Ako je to dostupno na skoro 3 miliona stanovnika onda nazdravlje!

Sto se tice PTT KDS-a, Bog da ih pozivi. Kablovski net zvizdi samo tako! :lol:

#79 chubbchubb

chubbchubb
  • Members
  • 44 posts

Posted 29 March 2005 - 23:42

3 miliona stanovnika?
Od kad to?

#80 dbg

dbg
  • Members
  • 95 posts

Posted 08 April 2005 - 01:26

ne javlja se dbg....

bogte, da mu se nije štogod desilo? stigla mu kablovska, pa se zagledao u Vox i zaboravio da postoji život van TV kutije?

Da,da... stigla malo sutra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naravno da nije i naravno da ce vec X na N-ti put da stigne do kraja meseca, pardon do 15 aprila... do tada sam digao ruke od njih pa se zato ne javljam...
Da li treba sa spominjem da su mi pre par meseci rekli kako ne mogu zbog hladnoce da puste signal i da "signal dobijam cim otopli"... da li treba da spomenem da ima mesec i vise dana kako je otoplilo a ja jos uvek nemam signal... da li treba da spomenem da su mi u "kablprojektu" (=podizovdjacu) rekli da u bloku zgrada u kome sam ja (=optickom cvoru) nemaju kome da puste signal (od 11 zgrada, samo 4 nisu na SBB i te 4 cekaju fucking PTT!) pa da zbog toga navodno ne pustaju... navodno jer su mi pre toga rekli kako im u zgradi broj 12 (brojevi su od 2-14b inace) ne dozvoljavaju da provuku kablove, pa zatim im dozvoljavaju u broju 12 ali ne i u broju 8 da provuku kablove i da je tu problem i da PTT "intenzivno" pregovara sa skupstinom stanara te/tih zgrade/zgrada oko provlacenja kablova... i tako... vise ni oni ne znaju kako da slazu, sta da kazu... ne znam ni ja vise sta su mi sve rekli... = aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ne mogu vise, pizdim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dakle, ceka se 15 april a onda cete me vec videti na TV jer planiram da odem u prostorije PTT KDS i da ne izlazim odande dok ne dobijem signal i tv/radio i internet tj dok ne dobijem "pravu kablovsku tv" -kako kazu u ptt (jer je po njima samo "dvosmerna" mreza prava kablovska a ove ostale nisu, te ostale su "divlje"/"ilegalne" i od tolike ilegalnosti, nelegalnosti postadose nacionalani KDS operateri = SBB)... by the way, te "teritorije" na KDS "Rakovica" su mikro teritorije same opstine Rakovica... pa u nekim ulicama samo jedan ulaz, jedna zgrada ima mogucnost neta a recimo najveca ulica na miljakovcu -borska- nema pristup netu... jedino ulica kanarevo brdo, jedino u celoj toj ulici ima neta, ostalo sve po nekoliko zgrada = gore nego IKOM na Dorcolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sve u svemu, jadno i bedno i nimalo zacudjujuce za poznavaoce prilika u Rakovici i PTT KDS-u... krivo mi je samo sto ce neko sad reci: "pa sta ovaj hoce, jer su pustili u Rakovici net, jer ima tamo kablovska... " - a ustvari, na papiru sve super izgleda a na terenu... cujem vec prituzbe u mom naselju... nevalja slika na nekim kanalima, crno bela ili nevalja ton...
Dakle, da zakljucim: KDS signal nisam dobio a kada cu to se jos uvek ne zna...

#81 masikslimasasiks

masikslimasasiks
  • Members
  • 426 posts

Posted 09 April 2005 - 20:59

Dakle, ceka se 15 april a onda cete me vec videti na TV jer planiram da odem u prostorije PTT KDS i da ne izlazim odande dok ne dobijem signal i tv/radio i internet

:lol: legendo

#82 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 09 April 2005 - 22:04

da li treba da spomenem da su mi u "kablprojektu" (=podizovdjacu) rekli da u bloku zgrada u kome sam ja (=optickom cvoru) nemaju kome da puste signal (od 11 zgrada, samo 4 nisu na SBB i te 4 cekaju fucking PTT!) pa da zbog toga navodno ne pustaju... navodno jer su mi pre toga rekli kako im u zgradi broj 12 (brojevi su od 2-14b inace) ne dozvoljavaju da provuku kablove, pa zatim im dozvoljavaju u broju 12 ali ne i u broju 8 da provuku kablove i da je tu problem i da PTT "intenzivno" pregovara sa skupstinom stanara te/tih zgrade/zgrada oko provlacenja kablova... i tako... vise ni oni ne znaju kako da slazu, sta da kazu... ne znam ni ja vise sta su mi sve rekli... = aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ne mogu vise, pizdim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iz tvojih postova zakljucujem da si u Partizanskoj ulici, male zgradice sa po dva ulaza od broja 2-14b? :lol: I koliko provaljujem taj niz zgrada je podeljen izmedju SBB-a i PTT-a?

Ja sam imao stan u broju 2 i koliko se secam (neka 2001. je bila u pitanju) isao sam da potpisem ugovor sa SBB-om. Kakvo je sada tamo stanje? Jel ove SBB zgrade imaju net?

#83 dbg

dbg
  • Members
  • 95 posts

Posted 09 April 2005 - 23:42

Ne znam za net, trebalo bi da ima ali znam da su sve osim cetiri, poslednje u nizu, zgrade na SBB... i ja sam medju te cetiri... a SBB "nema tehnickih mogucnosti" i meni da uvede ili u prevodu: "sakupite potpise od stanara, treba da ima preko 50% zainteresovanih po jednom ulazu (a zgrade su sa dva kao sto si spomenuo), pa donesite u nase prostorije pa cemo da vidimo sta mozemo da uradimo..." = jos nekoliko meseci, godina cekanja + treba nekome objasniti i garantovati da se nece desiti prevara kao sa PTT-om... sve to = cekaj PTT pa kad im se *digne i ako ima sta da im se *digne - docice i pustice signal... nadam se...

#84 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 10 April 2005 - 00:41

Trebao bi da se raspitas malo da li ove zgrade kod SBB-a imaju net. Ako imaju onda bi ti se mozda i isplatilo da iscimas komsiluk. Koliko se secam moj ulaz je imao 16 stanova. Nije to neka cifra, jos 7 komsija da navatas. :D Mada kada se prisetim seljadije iz ulaza...pitam se kako li su se usaglasili da uopste uvode kablovsku? :lol:

Mada daleko od toga da se SBB ubija od profesionalnosti. I ukoliko bi se resio da predjes kod SBB-a lako bi moglo da se desi da stigne PTT a da na SBB cekas jos godinu dana.

Ja sam u centru cekao 9 meseci da mi SBB pusti signal za TV. Na Vozdovcu sam cekao uvodjenje interneta jedno godinu i po dana. I kada su se napokon stekle tehnicke mogucnosti cekao sam jos 25 dana da net proradi (12 dana da dodju i instaliraju modem a ovo ostalo da puste signal). Ne zna se ko je uzasniji! :huh: :huh:

#85 dbg

dbg
  • Members
  • 95 posts

Posted 15 April 2005 - 10:29

“Do kraja aprila dobija te sigurno”-pocese opet sva PTT KDS bagra u glas!!!!! A jedan gospodin – “nadzorni organ” (ili mozda bolje reci “moj polni organ”) rece meni prosle nedelje putem mobilnog telefona da “evo bas danas majstori pocinju da rade kod mene a ako ne danas onda sigurno u ponedeljak /11.04./” i da cu “dobiti signal do subote/16.04./”!!!! Sve bi to bilo OK da su se majstori zaista pojavili u toku ove nedelje koja je na izmaku i da su nesto uradili - ali nisu a povrh svega, taj gospodin “polni” u sredu /13.04./ jos porice da je rekao da ce sve biti gotovo do 15. aprila!!!!!!! “Znam ja sta sam vam rekao… bice gotovo do kraja aprila, cvrsto stojim iza toga!”!!!!???? Istina, imam melj koji mi je doticni poslao u kome zaista pise da ce do kraja aprila sve biti gotovo, ali se pitam zasto do kraja aprila i zasto se sad taj pametnjakovic pravi naivan, kao francuska sobarica iako sam ga glasno i jasno cuo tog dana putem mobilnog telefona!!!!?????????? Zasto kada je ostalo samo yebeno uvlacenje “creva” u zgradu, “provlacenje kablova”, montiranje “pojacivaca” i “pustanje signala” – za sta je potrebno “dva, tri dana” da se zavrsi na celom optickom cvoru (bar tako kazu izvodjaci radova, “kablprojekt” – koje sam naravno zvao!)!!!!!!!!! Necu se sada saputiti u “direkciju” kao sto sam i obecao, vec cu junacki izdrzati i docekati taj kraj aprila pa onda zaista nema izlaska odande dok ne dobijem signal ili dok mi ti PTT KDS lopovi ne dovedu i plate drugog operatera (SBB) koji jos nije zaposeo moju zgradu (to jos nije uradio jer “nema tehnickih mogucnosti” iako se njihova mreza nalazi svuda oko moje zgrade… u fazonu: skupite potpise, donesite kod nas pa cemo da vidimo sta cemo da uradimo…) i vrate pare koje sam im dao i to sa trogodisnjom (koliko i kasne sa izvrsavanjem svojih ugovornih obaveza koji su sami smislili i doneli mi na noge!) kamatom!!!!!!
Jos 15 dana…odbrojavanje je pocelo…

#86 chubbchubb

chubbchubb
  • Members
  • 44 posts

Posted 18 April 2005 - 20:31

u bre, mene izgleda nekako gotive....:lol:

Ja sam prepodne potpisao ugovor, poslepodne kupio modem i sledece jutro su dosli i ukljucili mi i net i kablovsku=]]

Ako ako, treba uvek da postoji izuzetak.