Jump to content


Photo

Knjiga Enohova, 7 zvezda


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 vowel

vowel
  • Members
  • 1,320 posts

Posted 11 July 2004 - 16:49

Enohovo delo je za buduće generacije, takodje. Saborna poslanica svetog apostola Jude (Jakovljevog), pasus 1,14 jasno potvrdjuje njegovo prorokovanje i to niko ne može da promeni.

ENOH (oko 3. veka pne): poglavlja 18 & 21 protiv SEDAM ZVEZDA iz lažnog otkrivenja, jer se najprostije rečeno, nigde drugde ne pominju osim u lažnoj apokalipsi (i jos jednom, ali opet raskrinkavajućem kontekstu ako uzmemo tudje prevode), i to ne na jednom mestu samo, što su višestruki dokazi: OTK. 1,16 i 20; 2,1; 3,1.

Dakle, Enohova knjiga: ... ne beše vode (potvrda u Mateju 12,43 za generacije iz 1. veka) iznad, i ptica, ali beše strašno i užasno mesto. I videh tamo SEDAM ZVEZDA kao veliku goreću planinu, i meni, kad pitah gledajući ih, andjeo reče: Ovo mesto je kraj neba i zemlje, ovo je postao zatvor za zvezde i nebesku vojsku. I zvezde koje se kotrljaju preko vatre su one koje su sagrešile, prestupile zapovest Gospodnju u početku njihovog izlaska, jer nisu došle u ugovoreno vreme. I On se rasrdi na njih i ograniči, sveza ih dok vreme njihove krivice ne bude potrošeno (čak) za 10000 godina.
I ja nastavih tamo gde stvari behu haotične. I videh tamo nešto užasno. Videh ni nebo iznad, ni čvrsto ustanovljenu zemlju, već mesto haotično i strašno. I tu videh SEDAM ZVEZDA nebeskih svezanih zajedno u tome kao goreća planina i goreći vatrom. Tada rekoh: Za koji greh su svezane i na osnovu čega su bačene ovamo? Tada Uriel reče, jedan od svetih andjela ...
DAKLE, DA UTVRDIM: Enohova knjiga, poznata još 3. veka pre nove ere, a njegovo proroštvo potvrdjeno i u Bibliji, raskrinkava 7 ZVEZDA i to u 2 svoja poglavlja, 18 i 21. Neposredno pre toga, a takodje u 18 poglavlju referiše o ugaonom kamenu i 4 vetra, koji se nesumnjivo odnose na 1. i 2. dolazak Gospodnji, tj. Sina čovečijeg, jer je Hristos u jevandjelju jasan kad o sebi kaže da je On kamen od ugla koji odbaciše zidari, te prorokujući o dolasku Sina čovečijega kaže da će sabrati izabrane svoje od 4 vetra. Enohovo poglavlje 19 se odnosi na jednog od svetih andjela Uriela koji mu govori, i koji mu je takodje govorio i pojašnjavao u svim ovim poglavljima. Enohovo poglavlje 20 IMENUJE zajedno sa Urielom 7 svetih andjela koji stražare. Enohovo poglavlje 21, u kome isti taj Uriel posle raskrinkavanja 7 ZVEZDA, pokazuje Enohu još gore mesto i spektakl bola koje je zatvor andjela zauvek.

OTK. 1,20... 7 zvezda jesu andjeli 7 crkava,... 2,1... koji drži 7 zvezda... 3,1... tako govori onaj što ima 7 duhova božijih i 7 zvezda,...

Umalo da zaboravim da se pozovem i na 2. knjigu Enohovu, takodje znanu i kao Slavonic Enoch, poglavlje 66: ... jer u ovom svetu sedmi deo je uzet od svega, svetlosti, tame, hrane, radosti, žalosti, raja, muke, vatre, mraza i drugih stvari; on je sve to zapisao da bi mi mogli da čitamo i razumemo.
Dakle, ako sam dobro razumeo, sedmi deo tj. 7 zahteva kontekst da bi se okvalifikovao kao dobar ili zao, a sama sedmina tj. 7 je neodredjen(a).

No, da nastavim, lažno otkrivenje, pored 7 zvezda, dokazuje svoju otpadnost i sa 7 bezimenih duhova:
OTK. 1,4 ... i od 7 duhova, koji su pred prestolom njegovim, I od Isusa...
* MATEJ 12,43 ~ LUKA 11,24 A kad nečisti duh [OTK. 1,10; 4,2] izidje iz čoveka ide kroz bezvodna mesta [OTK. 21,1] tražeći pokoja i ne nadje ga (vidi AVAKUM 2,5)
* 12,44 Onda reče: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]
* 12,45 Tada otide i uzme sa sobom sedam drugih duhova gorih od sebe [OTK.1,4 i 20; 2; 3; 4,5; 5,6; 8,6...] i ušavši žive onde i bude potonje gore čoveku onome od prvoga. Tako će biti i ovome rodu zlome.
Inače, 7 očiju ne mogu biti 7 duhova kako tvrdi lažno otkrivenje 5,6, izopačujući svetog proroka Zahariju, jer su na kamenu koji Gospod teše (3,9), pa kad postane kamen merački (4,10), ...





Ko će suditi svetu: andjeli ili ljudi?

U LAŽNOM OTKRIVENJU SE OPISUJE KAKO 7 NEIMENOVANIH ANDJELA SUDE IZLIVAJUćI 7 čAŠA GNEVA. VEć SAM NAPOMENUO DA GOSPOD U ISTINI JEVANDJELJA UPOZORAVA NA 7 DUHOVA NEčISTIH, ALI SADA TREBA USTANOVITI POTPUNU ISTINU.
1. JOŠ SE U 1. MOJSIJEVOJ 50,17 GOVORI DA ćE DAN SUDITI SVOJEMU NARODU KAO JEDNO IZ PLEMENA IZRAILJEVIH.
2. PSALAM 149 TVRDI DA JE SVECIMA GOSPODNJIM čAST DA IZVRŠE NAPISANI SUD, KAD KAŽE DA SE VESELE U SLAVI I RADUJU NA POSTELJAMA SVOJIM.
3. HRISTOS U ISTINI JEVANDJELJA I KOD MATEJA 19,28 I KOD LUKE 22,30, ZAVEŠTAVAJUćI CARSTVO BOŽIJE APOSTOLIMA, GOVORI IM DA ćE ONI SUDITI NAD 12 PLEMENA IZRAILJEVIH (IZ KOJIH I SAMI POTIčU), NIGDE NE POMINJUćI DA ćE ANDJELI SUDITI.
4. APOSTOL PAVLE čAK, DA NE BI BILO NEDOUMICE, JASNO RAZJAŠNJAVA:
I KORINćANIMA 6,3 Ne znate li da ćemo andjelima suditi, a kamoli stvarima ovoga sveta? (vidi GALATIMA 1,8 i 9)!!!
KOLOŠANIMA 2,18 Niko da vas ne vara po svojoj volji izabranom poniznošću i službom andjela, istražujući i što ne vide, i uzalud nadimajući se umom tela svoga
JEVREJIMA 2,5 Jer Bog ne pokori andjelima vasionoga sveta, koji ide i o kome govorimo.
SABORNA POSLANICA SV. APOSTOLA JUDE
* 6 I andela koji ne držaše svoga starešinstva nego ostaviše svoj stan čuva u večnim okovima pod mrakom za sud velikog dana.
* 8 Tako dakle i ovi što telo pogane, a poglavarstva se odriču i na slavu hule [OTK. 5,12 i 13].
* 9 A Mihajlo arandjel kad se prepiraše s djavolom i govoraše za Mojsijevo telo ne smeše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti [OTK.12,7-9]
* 12 Ovo su oni što pogane vaše milostinje jedući s vama bez straha i gojeći se; oblaci bezvodni [OTK. 11,12] koje vetrovi prenose (vidi PRIčE SOLOMONOVE 25, 14).; jesenska drveta nerodljiva [OTK. 14] koja su dvaput umrla [OTK. 20,14] i iz korena iščupana
ZAGOVARAJUćI LAŽNO OTKRIVENJE, ZAGOVARATE DUHOVE PREVARE I NAUKE DEMONSKE U LICEMERJU LAŽLJIVACA čIJA JE SAVEST ŽIGOSANA KOJI ZABRANJUJU ŽENITI SE...(1. Timotiju 4).
OBJAŠNJENJE: ŽIGOSANA SAVEST VAS TERA DA PODMEćETE ŽIG 666, A POŠTO JE ZAPADNA CRKVA PRVA PRIHVATILA LAŽNO OTKRIVENJE POTURAJUćI GA ISTOčNOJ, U KOJOJ, PRAVOSLAVLJU JEDINO JE I DAN DANAS ZABRANJENO NA SLUŽBI, A KATOLICI ZABRANJUJU ŽENIDBU, SVE JE JASNO.
MISLITE LI DA ćE VAS NEKO POŽALITI ZATO ŠTO STE BILI OBMANUTI? MISLITE LI DA NEKO ŽALI MRTVE U KRSTAŠKIM POHODIMA ILI SAMOUBICE INSPIRISANE LAŽNIM OTKRIVENJEM, APOKALIPTIčNE SEKTE? DA LI BI SE TOLIKO PSEUDOHRIŠćANSKIH SEKTI, A SVE SU PLOD ZAPADNE CRKVE, NAMNOŽILO DA NISU BILE ZAVEDENE LAŽNIM OTKRIVENJEM počev od hilijanista, pa do adventista?
HOćETE LI VEROVATI SVETIMA ILI ONOME KOJI KAŽE DA ćE SVETI IZGUBITI OD ZVERI [OTK.13,7], jer ako verujete da zver može da pobedi svete, kako kaže lažno otkrivenje 13,7, onda verujete djavolu, i jedino djavolov sluga MOŽE DA TVRDI DA SE ZVERI DADE VLAST NAD SVAKIM RODOM I NARODOM I JEZIKOM I PLEMENOM [OTK.13,7], ZNAJUćI DA JE HRISTOS REKAO PO VASKRSENJU DA MU SE DADE SVAKA VLAST NA NEBU I NA ZEMLJI (MATEJ 28,18)!?! NO, SVETI SU I O TOME PROROKOVALI, KAO NPR. DANILO.