Una pura formalita
Jedan po Kendrikovom ukusu
On voli ove sto su snimljeni u dvije prostorije. Sad bez zezanja, osim odlicne uvodne scene, citav film je snimljen u jednoj prostoriji (policijskoj stanici). Policijska patrola u kisnoj noci privodi Onoffa (Depardieu) bez dokumenata i bilo cega sto ce potvrditi njegov identitet. Polanski glumi inspektora koji ispituje Onoffa, povezuje ga sa ubistvom koje se desilo tu noc...

Nordwand
Po istinitom dogadjaju . Prakticno trka ko ce osvojiti najopasniji vrh u Alpama.
1936. je i Njemci imaju potrebu da dokazu tezu o 'supercovjeku' iz Njemacke. Scene na liticama odlicno uradjene, dlanovi su mi se znojili 
Mislim da sam preporuku ovde pokupio, zahvaljujem se ... da ne trazim sada ko je tacno pisao o filmu.

Before Nights Falls
Biografski film o Reinaldu Arenasu, kubanskom pjesniku. Radjen po autobiografskoj knjizi, objavljenoj nekoliko godina poslije njegove smrti. Kuba u vrijeme kad Kastro dolazi na vlast, problemi homoseksualaca u godinama 'revolucije'. Logori, progoni, zabrana pisanja.
Odlicni Bardem, Depp i Penn u epizodnim ulogama. Ko je gledao Basquiata, sjetice se Shnabelove kamere.
Edited by Ne sam Safete, 14 April 2016 - 20:40.