Jump to content


Photo

ATEIZAM


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
226 replies to this topic

#226 Mainomai

Mainomai
  • Members
  • 10 posts

Posted 21 July 2004 - 11:08

Evo ga jos jedan koji lupeta. Ateizam je negativan odnos prema transedentalonom jer tog transcedetalnog nema. Znaci ni tog odnosa nema.

Religija je ljudski, pozitivan odnos prema transecedentalnom koji pretpostavlja postojanje tog transcedetalnog da bi uopste bilo odnosa.

Ma ti druze nisi dobro razumeo sta sam hteo da kazem:
ateisti kritikuju religiju a istovremeno su nesvesni da i sami zastupaju jednu religioznu poziciju; znaci ne veruju u "transcendentalno" ali veruju samo u "ovozemaljsko" - "vidljivo" i samim tim interpretiiraju vidljivu realnost kao jedino postojecu. A kada to rade obicno se sluze nereligijskom Termnologijom npr. astronomskom ili matematickom. Zbog toga i nije cudno da biblijske poruke zvuce kao naucna fantastika jer Hristovo vaznesenje dozivljavaju kao lansiranje nekog satelita koji je sada usao u orbitu i kruzi oko planete zemlje. Jako je bitno na koji nacin se razmislja i govori o religioznim Porukama.Filolozi vide u biblijskim Tekstovima samo gramaticke greske, matematicari i fizicari imaginiraju nekakve trece dimenzije a zastupnici prirodnih nauka i neki psiholozi anomalije u mozgu i sizofrenicne pozitivne simptome. Samo sam hteo da kazem da ne treba mesati kruske sa jabukama i nigde nisam rekao da je religija neljudski, negativan odnos prema transcendentalnom.

#227 BlueSoniq

BlueSoniq
  • Members
  • 893 posts

Posted 21 July 2004 - 11:58

Pa zar ti onda nije cudno sto bash sve grupacije koje si naveo nalaze svakve anomalije u tom religijskom sistemu a samo vernici se odusevljavaju upravo tim anomalijama. Zar ne mislis da bi jedan "apsolutni" (kakvim ga naziva AlefShine) kretor svemira i svega sto postoji ipak nadahnuo neke likove (apostole) da napisu najtacniju predstavu univerzuma i jedinu mogucu u kojoj niko sa svojim malim neukim mozgicima (matematicari, filosofi, biolozi, fizicari) ne bi mogao da pokaze nepoznavanje osnovnih pojmova zivota i sveta kao i lupetanja.

Vec sam pisao o tome.

Edited by BlueSoniq, 21 July 2004 - 12:06.