Jump to content


Photo

Porodice žrtava ne zaboravljaju


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Kesh_Kolica

Kesh_Kolica
  • Members
  • 561 posts

Posted 08 June 2004 - 11:37

Gospodo Nikoliću i Vučiću!
Pre nekoliko dana obratili smo se otvorenim pismom g. Koštunici, s molbom da zaustavi vaše ruganje žrtvama. Sada se obraćamo vama, kao članovima vlade Slobodana Miloševića, ubojice i haškog zatvorenika. Zbog onoga što ste vi lično uradili i što ste propustili da uradite, vi g. Nikoliću, kao Miloševićev potpredsednik vlade Jugoslavije, i vi g. Vučiću, kao Miloševićev ministar informisanja Srbije. Obojica ste tada imali važne funkcije u Televiziji Srbije, toj imperiji laži Miloševića i njegovog sluge Milanovića, a zatim večitoj kući naših najdražih.
Otuda vaše ruganje žrtvama, vaše namere da oslobodite ubicu. Dragoljub Milanović, direktor Miloševićeve televizije Srbije, suđen je na 10 godina zatvora, jer je prekršio naredbu Savezne vlade o evakuaciji ljudi iz zgrade Televizije Srbije, izdatu 24. marta 1999. On je, dakle, osuđen zato što je ljude izložio pogibelji. Posledica njegovog višestrukog odbijanja da izvrši naredbu je 16 mrtvih. Svi sudovi redom osudili su Milanovića na osnovu te nesumnjive činjenice, potkrepljene materijalnim dokazima i mnogobrojnim svedocima.
Kako se dakle usuđujete da tvrdite da on nije kriv? Bez izvinjenja, prećutkujući vlastite dužnosti i tadašnje državne obaveze, vi g. Nikoliću u toj istoj Televiziji, u studiju kraj kojeg su ubijeni naši najdraži, 3. maja, ne osećajući koliko je to neumesno, koliko sirovo, pretite: "Ako je Dragoljub Milanović zaista kriv, onda ćemo da vidimo po kom zakonu je kriv...". Sličnu izjavu dajete nakon tri nedelje, nazivajući Milanovića "žrtvenim jarcem". U vašim izjavama g. Nikoliću nema činjenica, nema uzročno-posledičnog zaključivanja, ni pravnih fakata, ni moralnih ni ljudskih rezona, vidljiva je jedino sirova želja da oslobodite svog istomišljenika i saučesnika koji je po vašem osećaju imao nesreću da dopadne zatvora. Vas zapravo i ne zanima da li je on kriv za smrt nečije dece. Vi, dakle, niste sudija, ali očigledno nastojite da budete dželat, koji bi još jednom ubio naše najdraže.
O navodnom linčovanju Milanovića, od vas g. Vučiću slušamo već mesecima. Šta ste, međutim, vi lično činili kada je Milanović pripremao, a zatim izvršio ubistvo 16 ljudi. U merama Savezne vlade koje je Milanović prekršio, vi se, kao ministar informisanja, pominjete izričito. Citiram ratni plan mera pripravnosti Televizije Srbije: "U cilju izmeštanja kapaciteta i ljudstva na rezervno mesto rada sarađivati (a ta reč podvučena je i u originalu) sa ministrom informacija Republike Srbije". Jeste li zaboravili da ste to bili vi? Mi, porodice žrtava, nismo zaboravili. Nismo zaboravili da ste, dakle, upravo vi bili onaj saučesnik koji je mirno posmatrao Milanovićeve pripreme za ubistvo. Vi danas imate toliko kuraži da pričate o linču, vi, isti onaj čovek koji je ferbuara 2002, došao u moju kuću da me posavetuje gde i u kom pravcu da potražim krivce. Tada mi niste rekli da je Milanović vaš prvi sused na Novom Beogradu, u Ulici Mihaila Pupina 10a.
Svi vi, Nikolić, Vučić, Milanović, Jovan Ristić, Milan Topalović, Dušan Vojvodić, Tatjana Lenard, svi vi ste na pitanje istrage šta ste radili marta 1999. odgovarali: "Ja nisam znao unapred da će zgrada televizije biti gađana". Tako ste odgovarali, iako vas to niko nije pitao. Tako i vi Vučiću, svedočeći na sudu 18. juna 2002. Citiram sudski zapisnik: "Na pitanje predsednika veća ko je naredio da se isprazni zgrada Vlade odgovaram da je zgrada Vlade Srbije evakuisana 10-12 dana od početka agresije, možda i malo više, i to je bilo na osnovu naredbe koja je došla, ali ja sada ne znam tačno od koga. Ne mogu čak ni da se setim da li sam ja video naredbu ili mi je ona usmeno preneta".
Žanka Stojanović, učiteljica u penziji, u ime porodica žrtava i u svoje lično ime................


PA STO IH NEKO OVO NE PRIUPITA KAD GOSTUJU U NEKOJ EMISIJI A NE DA ONI VAZDA POSTAVLJAJU NEKA PITANJA I PRAVE SE LUDI!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

#2 Tresko

Tresko
  • Members
  • 7,316 posts

Posted 08 June 2004 - 11:38

Njihov glavni argument, kad ih neko pita o tome, je da je "ta jadna zena fijuknula, a zlobnici je koriste u politicke svrhe." :lol: