Konstruktivna kritika
Posted 19 April 2001 - 03:25
Posted 20 April 2001 - 19:51
Hocu kantu Favorites topika.
Sto se citata tice (veliki razmak), mozda da stavite italic tekst? Mozda tekst u boji?
Da li neko moze da brise svoje poruke?
Brisanje mi je pod znakom pitanja.
Mislim da to treba ukinuti, moze edit, ali ne moze brisanje. Ako to vec nije ukinuto :wink:
Hocu na more i na skijanje. :wink:
[ Izmena poruke: Zoran na dan 2001-04-20 21:16 ]
Posted 22 April 2001 - 01:44
"imamo dve opcije, potpuno ukidanje komande quote i izmena polise moderisanja - 'poruke sa prevelikim citatima se brišu'. koja vam se više svidja od ove dve opcije?
čini mi se da raspoloženje tendira ka drugoj opciji. ali nezavisno od toga, da li će se po tom pitanju nešto uraditi, ali skorije?
eventualno i retroaktivno brisanje.
unapred zahvalan.
Posted 22 April 2001 - 02:06
pajapatak:
čini mi se da raspoloženje tendira ka drugoj opciji. ali nezavisno od toga, da li će se po tom pitanju nešto uraditi, ali skorije?
eventualno i retroaktivno brisanje.
Svakako, mada za retroaktivno brisanje ne mogu da obecam. Problem je u tome sto je cela stvar prilicno pipava: sta ako neko posalje poruku koja izazove veliki broj odgovora. Gubi se nit rasprave a odgovori (pa cak i sama originalna poruka) mogu da budu vrlo interesantni. Vidim da cemo imati vrlo fleksibilnu politiku po ovom pitanju...
Posted 27 April 2001 - 21:45
šta misliš o tome da se ukine mogućnost izmena poruka?
1. smatram da je uzelo previše velikog maha, gruba procena; gotovo 80% poruka je izmenjeno
2. reakcije na takve poruke postaju besmislene, jer se reaguje na prvobitnu verziju
3. onaj koji reaguje nema praktično nikakvu zaštitu, jer na svaku "dobru" reakciju dolazi ili može doći do izmene izvorne poruke(na koju se reaguje). osim da se i takve poruke(reakcije) menjaju, ali onda bi haos bio kompletan.
ako ništa drugo ono bar neko upozorenje onima koji najčešće vrše izmenu svojih poruka.
pitanje za takve: zašto se stidite svog originalnog teksta i imete potrbu da ga menjate?
Posted 28 April 2001 - 13:14
Ljudi bas nisu skloni da razmisljaju sta je ko hteo da kaze, vec ono sta je napisao i ono sto mu je najblize.
Meni ne smeta sto ljudi menjaju poruku.
Ako neko izmeni poruku na koju si ti dao odgovor i promenio smisao a ti mu kazi.
Nisam ja kriv sto ti nisi video moj tekst kao mac sa 2 ostrice. Nemoj mene da krivis sto si to tek video posle moje izmene teksta.
Glupo mi je da stavim novi tekst zbog jedne recenice koja malo vise navodi druge na nacin razmisljanja. Dakle, ako neko izmeni svoju a ti izmeni svoju.
Ako mislis da neko menja misljenje a ti ne razgovaraj sa njim. Sta je problem?
Ne stidim se svog teksta. A sto je tebi to prvo palo na pamet kao razlog sto neko menja tekst?
Da nije bilo komande quote ja bih mislio da si ti odgovorio na moju poruku bez "maca sa 2 ostrice". Posto je bilo quote i pisalo "mac sa dve ostrice", onda ti nisi citao ceo svoj tekst ukljucujuci i citat mene.
[ Izmena poruke: Zoran na dan 2001-04-28 14:34 ]
Posted 28 April 2001 - 13:47
u svakom slucaju - barem dok je atmosfera na forumu ovakva kakva je : zaostrena, sa puno citata (cesto recenica izvadjenih iz konteksta), malicioznih komentara, pa i vredjanja - glasam da se izbaci opcija edit. a moderator neka jednostavno brise cele poruke koje su uvredljive.
Posted 28 April 2001 - 13:54
Ako hocemo da sklonimo quote, onda moramo da sklonimo i edit.
Ako izbacimo edit onda nam ni quote nije posebno potrebna.
Ne vidim da je na starom forumu atmosfera bila manje bedna nego ovde, a nismo imali ni edit ni quote.
Ne radi se o komandama, nego o ljudima.
Mozemo coveku da damo savrsenu stvar a on opet da je upotrebi na najgori moguci nacin i da sve upropasti.
[ Izmena poruke: Zoran na dan 2001-04-28 14:59 ]
Posted 28 April 2001 - 18:52
Zoran:
Pajapatak, ako neko izmeni poruku ne znaci da menja smisao. Mozda to tako izgleda drugima, ali autoru ne mora. Ja je cesto dopunim jer sve radim u jednom dahu.
Ljudi bas nisu skloni da razmisljaju sta je ko hteo da kaze, vec ono sta je napisao i ono sto mu je najblize.
Meni ne smeta sto ljudi menjaju poruku.
Ako neko izmeni poruku na koju si ti dao odgovor i promenio smisao a ti mu kazi.
Nisam ja kriv sto ti nisi video moj tekst kao mac sa 2 ostrice. Nemoj mene da krivis sto si to tek video posle moje izmene teksta.
Glupo mi je da stavim novi tekst zbog jedne recenice koja malo vise navodi druge na nacin razmisljanja. Dakle, ako neko izmeni svoju a ti izmeni svoju.
Ako mislis da neko menja misljenje a ti ne razgovaraj sa njim. Sta je problem?
Ne stidim se svog teksta. A sto je tebi to prvo palo na pamet kao razlog sto neko menja tekst?
Da nije bilo komande quote ja bih mislio da si ti odgovorio na moju poruku bez "maca sa 2 ostrice". Posto je bilo quote i pisalo "mac sa dve ostrice", onda ti nisi citao ceo svoj tekst ukljucujuci i citat mene.
<!--message edited --><font size=-1>[ Izmena poruke: Zoran na dan 2001-04-28 14:34 ]</font>
žao mi je što si moju "kritiku" o izmenama lično shvatio. uopšte se nije odnosila na tebe lično, i nema nikakve veze sa našom "prepiskom" na drugom topicu. nikakve smisaone veze, tim pre što je ono bio šaljivi komentar bez i malo ozbiljnosti, tako da me i tvoja izmena nije mnogo uzbudila.
izmene mi bodu oči već neko vreme, i to nema nikakve veze sa mojim diskusijama ili mojim reagovanjima("ako misliš da neko menja mišljenje a ti ne razgovaraj sa njim" ), klonim se, koliko je to moguće, neozbiljnih diskusija(po mom shvatanju) iz drugih razloga.
prateći diskusije(prepucavanja) drugih učesnika, pitam se samo da li je obavezno neophodno u tolikoj meri menjati svoje poruke. radi se samo o kvantitetu koji mi "smeta". tako da; čitam reakcije na neke poruke, i pitam se zašto ovaj/ova uopšte reaguje? postaje jasnije kad se vidi tekst: "izmena poruke". medjutim u medjuvremenu se moše iz iskustva naslutiti (imajući u vidu profil diskutanta)šta je stajalo u izmenjenoj poruci.
znači, još jednom: nisam mislio na nikog lično i radi se o kvantitetu izmena.
Posted 09 May 2001 - 23:11
i dalje smatram, sa malim zakašnjenjem(reakcija; zatvaranje teme) ali bolje ikad nego nikad, što bi se reklo.
Posted 09 May 2001 - 23:36
pajapatak:
bravo vlado92,
i dalje smatram, sa malim zakašnjenjem(reakcija; zatvaranje teme) ali bolje ikad nego nikad, što bi se reklo.
Pa imam i ja dusu :wink:
Manje prijatan detalj je da je veceras kap prelila casu te da sam bio prinudjen da gosn. Trajkovicu fudbalskim jezikom govoreci izreknem meru od xx utakmica neigranja.
Posted 10 May 2001 - 02:54
Posted 24 January 2002 - 10:08
Odlicni ste.
Posted 29 January 2002 - 03:31
[ Izmena poruke: freak na dan 2002-01-29 03:33 ]
Posted 13 January 2003 - 18:21
Kada se posalje poruka i klikne na "kliknite ovde ako hocete da vidite svoju poruku" dolazi se na prvu stranicu topica.
Bilo bi puno bolje ako bi se moglo podesiti da se dodje na zadnju stranicu tj. tamo gde poslednja poruka zaista i jeste.