Jump to content


Photo

Ruzicasti Horor


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Mocker

Mocker
  • Members
  • 302 posts

Posted 19 May 2004 - 16:41

povodom ove vesti

Britanska kompanija za finansiranje filmova Grovenor park odlučila je da joj se više isplati da snima filmove u Srbiji, nego da krene u rat protiv poreske uprave. Nakon što je britanska vlada praktično preko noći ukinula poreske olakšice za snimanje filmova, Grovenor park je zajedno sa srpskom kompanijom Pink ušao u posao izgradnje filmskog studija u Beogradu, vredan 20 miliona dolara. Tako bi glavni grad Srbije i Crne Gore, na koji su ne tako davno padale bombe NATO, uskoro mogao da postane - prestonica filma. Za početak, filmova strave i užasa.

Naslovi filmova koji bi trebalo da budu snimljeni u novom studiju svedoče o njihovom žanru - Vudu žene, Živi mrtvaci, Krv Drakule... Zašto baš horor - za BBC objašnjava izvršni direktor Grovenor parka Den Tejlor: "To je globalno najpopularniji filmski žanr. Ovi naslovi su najpoznatija ostvarenja iz legendarne horor zaostavštine Sema Arkofa. Ti filmovi snimani su pedesetih i šezdesetih godina i predstavljaju vrhunac žanra. Uz dozvolu Arkofovog sina, radićemo rimejk najpoznatijih filmova iz te biblioteke."

Reklo bi se, nema prigodnije lokacije za snimanje horor filmova od istočne Evrope - rodnog mesta grofa Drakule i drugih junaka horor filmova. Den Tejlor ipak kaže da to nije razlog što se njegova kompanija opredelila za Beograd. Osim finansijskih, kaže Tejlor, tu su i umetnički razlozi.

"Tito je bio veliki ljubitelj svega američkog, posebno filmova. U njegovo vreme izgrađen je studio svetske klase - Avala, koji je ušao u istoriju filma. I danas je Srbija nepresušan izvor talenata", ističe Tejlor. Želimo, dodaje Den Tejlor, da oživimo industriju koja je nekada bila izuzetno produktivna. Veći deo sredstava potrebnih za izgradnju novog studija, kako navodi londonski Tajms, obezbediće kompanija Pink. (BBC)


Pazi Horor pa slaze se

ku'ces veci Horor od samoga Pinka. Ukljucis TV PINK i svi horori padaju u zasenak,