Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Vaši ljubimci


  • Please log in to reply
3986 replies to this topic

#3841 Doorn

Doorn
  • Members
  • 14,739 posts

Posted 02 February 2018 - 22:11

U cemu je stos izmedju pasa i macaka? Zenin brat ima tri psa i macku. I cesto idemo kod njega sa mojim psima. Google standardno kod njih i boravi kad smo na odmoru. Macka skroz kul i navikla na pse i obrnuto. Moji kad dodju kuliraju. Jeste im interesanrna, njuse je, ali nista posebno ne reaguju. Ali kad smo napolju i naidje neka macka oni oboje u standby fazi. Google ne toliko koliko ova mala iz Leskovac. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
  • 0

#3842 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 02 February 2018 - 22:20

Pazi sad mrd pametan otkrio google. 

 

Asking why dogs chase cats is like asking the age old question “which came first, the chicken or the egg?” Basically, like many things dogs do, chasing cats is instinctual and they’re hard-wired to do it. However, you’ll find anomalies in every purebred and mixed breed dog; some will chase cats, some won’t. If you have a hunting, working or terrier breed or mix, there’s a good chance they will chase cats, because they have a stronger drive to do so. Most terriers and even some hounds were used as ratters not that many years ago. Dachshunds were used for hunting badgers and were sent into holes after the badgers to route them out.

 

 

:P


  • 0

#3843 Doorn

Doorn
  • Members
  • 14,739 posts

Posted 02 February 2018 - 22:24

Aj molim te proguglaj zasto bi da jure kad su napolju, a kad su u kuci sa mackom ne. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
  • 0

#3844 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 02 February 2018 - 22:25

Aj molim te proguglaj zasto bi da jure kad su napolju, a kad su u kuci sa mackom ne. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Lepo pise da je to anomalija, cim vide macku njima se trci. Ovo sto su se navikli da u svojoj kuci imaju Garfilda, koji im objasni da nema zezanja, to je greska prirode. :)

 

edit:

Moja Dora juri cipele i papuce. Moj preduzimljiv stariji sin joj dao da gricka neku staru papucu, a ja nisam bio kuci da to sprecim. Da vidis, kako sada kidise, na cipele i papuce. 

To sa mackama je instikt, isto je i sa cipeletinama, posto one imaju sve nase mio-mirise, a kucovi po definiciji vole nase mirise. :o


Edited by mrd, 02 February 2018 - 22:28.

  • 1

#3845 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 02 February 2018 - 22:27

...

 

To zavisi od rase / namene / selekcije, pa i gazde.

Ogroman pas moze biti cool, a manji - pravi zlocko.

Poseban soj su terijeri.

:wacko:

 

Ali vidi kako iscima parcova - levo-desno i gotov je.

 

Slucaj.

Neki lopovi provale u stan gde nije bilo vlasnika, samo ogromni bernardinac - odnesu sve osim psa i njegove lezaljke. Uhvati ih policija i pita - dobro, a sto ste odneli gazdine papuce? Ma, kazu, nije se smirio nosajuci za nama papuce, dok ih nismo uzeli, a onda legao na svoje mesto!

:rotflmao:

 

Btw, doggy je apsolutno inteligentna zivuljka, i on ume vrlo lepo da razlikuje kucu / dvoriste / ulicu, kao i oseti raspolozenje gazde, izgarajuci od zelje da se dokaze i ga zadovolji. Pas ume da bude i ljubomoran, izbirljiv prema gostima, a hoce i da 'kazni' dete, kad vidi da ga gazda kaznjava. Tu treba biti vrlo oprezan.

 

Slucaj 2.

Davno odlazio kod nekog mladjeg para, a njima na balkonu garsonjere nesto skace, ali bezglasno. Pogledam -  a ono dobermanka! Bas poveca. Pa sti je ne pustite? Plase se gosti. Otvaraj ta vrata, gde ova uleti kao furija, izbalavi sve, i onda posle mazenja hoce da se uglavi u dvosed izmedju mene i gazdarice. Normalno, gazdarica je 'otpala'. Znala je kad odlazim iz razgovora, a kad dolazim kroz telefonski razgovor. Ceka u predsoblju. Sjajan pas. No, koga nije podnosila - ni ne prilazi mu / joj. Nevidjen karakter. Srecom imali su auto, pa je utovare i na Usce / Kosutnjak da galopira. Ona je bila cool prema mackama, samo nije volela manje lajave pse. Dotrci olaje ga, pokazujuci aligatorsko zubalo, posle cega i pas i gazde nestanu. Sa drugim psima samo lagana socijalizacija.

Ipak svaki pas je karakter.

 

...


Edited by Kinik, 02 February 2018 - 22:39.

  • 0

#3846 Doorn

Doorn
  • Members
  • 14,739 posts

Posted 02 February 2018 - 22:31

Ali kakva je anomalija da bi da jure kad su napolju, ali kad su sa mackom u istom dvoristu i kuci onda nista? Pricam za moje pse koji ne zive sa mackom. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
  • 0

#3847 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 02 February 2018 - 22:35

Ali kakva je anomalija da bi da jure kad su napolju, ali kad su sa mackom u istom dvoristu i kuci onda nista? Pricam za moje pse koji ne zive sa mackom. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Idi bre trne, samo zavisi kako si naucio psa. Cudno je da i ova moja, kad je oko kuce, ili je pustim da sedi u ulicnom delu dvorista, ne juri nikoga, ako ne kroci na plac. Kad setam ulicom, a vidi kuce/mace/covek hoce da im objasni, kako je ona dobra i druzeljubiva, ma da je ubijes od batina, ona bi i dalje skakala i igrala se.


  • 0

#3848 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 03 February 2018 - 07:34

Ali kakva je anomalija da bi da jure kad su napolju, ali kad su sa mackom u istom dvoristu i kuci onda nista? Pricam za moje pse koji ne zive sa mackom. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 

Licno mislim da nije anomalija, vec prirodni instikt macaka da jasno stave okolini do znanja gde je njihova teritorija. To rade govorom tela, koji je razumljiv drugim zivotinjama, ukljucujuci i druge macke, a iskljucujuci glupog coveka, kojem ponekad mora i da se nacrta (ostrim kandzama, naravno). Na ogranicenom prostoru stana ili kuce, dosljaci (ukljucujuci i pse) to respektuju. Mogu da se krecu, ali ima da se ponasaju u skladu s pravilima koje gazda odredjuje. Na "nicijoj zemlji", napolju, moze da nastane jurnjava, jer se tu same macke ne osecaju sigurno i uzmicu, beze, sto onda aktivira prirodni instikt psa da ih pojuri.

U Ironsideovom slucaju mislim da postoje dobre sanse da se sibirski macan i (jos uvek) mali Jack Russell lepo sloze, jer ce ovaj prvi na vreme nauciti ovog drugog kucnom redu, pa ne mora posle da bude problema. Ako ipak bude, to ce vec biti anomalija.


  • 1

#3849 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 03 February 2018 - 12:51

...

 

attachicon.gifJRT 2-face.jpg

 

Uf, zao mi je, no vec vidim katastrofu / tuzni rasplet!

 

Pa to ste uzeli psecu boNbu / raketLu!

:D

Taj ima ihahaj koliko karaktera / upornosti / drajva i ocas posla to nametne okolini.

Vecito je na nekom 'energetskom drinku'

 

Nema sa njime njanjarenja - taj zahteva vodju / odlucnog, pa i strozijeg vlasnika / gazdu.

To nikako nije deciji / zhemski pas.

 

>> ... The Jack Russell Terrier, like many terriers, enjoys digging and can make quite a large hole in a short time. It' easier to train a dog to dig in a specific area than it is to break him of a digging habit.
If you can't deal with a dog who will chew, dig, and bark, rocket through the house multiple times daily, chase cats and other small animals with glee and murderous intent, and will always find the loophole in any command you give, he's definitely not the dog for you, no matter how cute and small he is.
Jack Russell Terriers must have a securely fenced yard to give them room to play and burn off their abundant energy. Underground electronic fencing won't hold them. Jacks have been known to climb trees and even chain link fencing to escape their yards, so it's best if their time outdoors is supervised.
First-time or timid dog owners would do well to choose another kind of dog. The Jack can be a challenge even for an experienced dog owner. He's strong willed and requires firm and consistent training.
Jacks can be recreational barkers, so they're not suited to apartment life.
Aggression toward other dogs can be a serious problem with the Jack Russell Terrier if he's not taught to get along with other canines from an early age.
The Jack Russell thrives when he's with his family and should not live outdoors or in a kennel. When you leave the house, try turning on a radio to help prevent separation anxiety.
Jacks are bouncy and will jump up on people and things. They're capable of jumping higher than 5 feet.
Jack Russells have a strong prey drive and will take off after smaller animals. They should never be trusted off leash unless they're in a fenced area.
Jack Russell Terriers have a high energy level and are active indoors and out. They need several walks per day, or several good games in the yard. They make excellent jogging companions.
To get a healthy dog, never buy a puppy from a puppy mill, a pet store, or a breeder who doesn't provide health clearances or guarantees. Look for a reputable breeder who tests her breeding dogs to make sure they're free of genetic diseases that they might pass onto the puppies and breeds for sound temperaments ... <<

 

Sretno!

(a bice vam potrebno puno srece & zivaca)

...

 

Bold #1: Ne budi ptica zlosutnica ;). Sivi Sibirac gospodari i uvodi red po kući. Teško mi je zamisliti da, unatoč mladenačkoj hrabrosti, kujica terijera može nauditi ogromnoj mačketini, više nalik nekom manjem leopardu, nego kućnom ljubimcu. Čak ima i opak pogled koji plaši.

 

Bold #2: To je ipak problem riječke rodbine moje prve dame. Oni imaju staru kapetansku dvokatnicu s oko 600 m2 vrta i nešto manje dvorišta, s palmama, citrusima i stablima lovora, gdje se mačka i pas mogu do u beskraj loviti i/ili sakrivati jedno od drugoga.

Naša mačka u BXL-u je fino odgojena životinja, što nije rijetkost kod udomljenika, koja uvuče nokte kad se popne na Schimmela, da ne ogrebe lak. Stvorenje jako drži do svoje privatnosti i higijene i voli se činiti zagonetnom.

 

Attached File  sh7.JPG   86.42KB   2 downloads


  • 2

#3850 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 04 February 2018 - 09:26

Jun 2017, Iza (Sijamka, 7 godina) mora u Pančevo na detaljan pregled zbog kašlja koji se uredno vraća svaka 3 meseca, iscrpeli smo znanje i umeće ovdašnjih veterinara i moramo na put.....Iza je izrazito indoor maca, sklanja se od gostiju, videla je samo 1 mačku u životu kada se parila pre sterilizacije....kada nam dolaze gosti sa psima, Izu sklanjamo u drugu sobu, ne buni se......posle prebrišem parket da je ne bune tragovi.....i sad idemo na put u tudjim kolima, u transporteru, kod doktora koji će da je bockaju, pipkaju......živa nisam bila danima pre puta.... Iza odlično podnosi putovanje, mirna je i gleda kroz prozor......ulazimo u ordinaciju a tamo.....kao na izložbi kućnih ljubimaca, mačke, psi, različite rase, velićine, moja Iza jedina u transporteru, drugi su ili na krilu vlasnika ili se šećkaju i njuškaju jedni druge, tu su i 2 mace koje žive u ordinaciji, jedna je slepa.....ogroman pas na jednom ležaju prima infuziju, kasnije saznajem da ima dijabetes.....Izu stavljaju u šator sa kiseonikom, ona, savršeno mirna i sabrana, posmatra ceo taj metež... ja grickam nokte u čekaonici, prilaze mi "pacijenti", njuškaju me, skaču u krilo......Izi vade krv, odnose je na snimanje pluća, gledam je kako mirno leži u naručju veterinara kao da ga zna od rodjenja. Da skratim, jedina uznemirena osoba u toj ordinaciji sam bila ja, prvih pola sata a posle......posle mi se nije išlo kući: toliko tolerancije različitih vrsta i rasa, toliko pristojnog i lepog ponašanja u životu nisam videla i doživela a provele smo u ordinaciji puna 3 sata..... Iza je dobila terapiju koju smo sprovodili kod kuće 2 meseca i ove zime se kašalj nije vratio. Sa čežnjom pišem ove redove i razmišljam kako bi bilo lepo da, s vremena na vreme, posedim u čekaonici te veterinasrske odinacije, kad god mi se smuče pripadnici ljudske vste (tu računam i sebe, naravno).


Edited by highlanderka, 04 February 2018 - 09:43.

  • 4

#3851 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 07 February 2018 - 04:39

Lep dan danas, izašao da ispeče@ nešto i dojio zdušnu podršku.d3ae578d7598084acb6e6bb90c8d2d05.jpgbed39c11fede6f5ec36d2f74f71bdafa.jpg7741b7a78333415e1cec41fadd566aef.jpg Sent from my SM-G950U using Tapatalk
  • 4

#3852 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 10 February 2018 - 17:31

Ovo se desi kad nadjes "strasno dobar" pesak, koji mirise i pravi cvrste kuglice, ali maca se pokaze alergicna na njega :(:

Attached File  yaninne.JPG   164.31KB   2 downloads

 

Nije strasno, dobila je kortizon i ovu kragnu koju ce morati da nosi par dana, ali definitivno nikad vise fancy pesak.


  • 3

#3853 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 11 February 2018 - 19:47

Prcvoljak je bio 7 dana u hotelu dok smo bili na skijanju i to kod ljudi i pasa koji ga vole i znaju a i njemu je tamo odlično jer imaju veliko dvorište + drugari čivava, peruanski golać i jedno 5 buldoga, a svejedno je danas zalepljen za mene valjda još i više nego obično. Išli smo zajedno u podrum i garažu bar 20 puta, sad smo otišli na pivo...

Mnogo mila životinjica, ovaj naš psić.

 

 

28053145_1443316265772909_1377035907_n.j


Edited by alberto.ascari, 11 February 2018 - 22:10.

  • 6

#3854 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 12 February 2018 - 13:27

...

 

Mrde, sta je ovo kod tebe? Dogue de Bordeaux ili bullmastif?


  • 0

#3855 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 12 February 2018 - 16:04

...   Mrde, sta je ovo kod tebe? Dogue de Bordeaux ili bullmastif?
Dogue de Bordeaux Sent from my SM-G950U using Tapatalk
  • 0