Jump to content


Photo

Problemi in vista za Legijaliste...........


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Tresko

Tresko
  • Members
  • 7,316 posts

Posted 14 May 2004 - 10:07

Milorad Luković juče nije svedočio
Legija depresivan uplašio se suda

Milorad Luković Legija juče nije svedočio na suđenju za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali, jer Okružni zatvor nije uspeo da obezbedi bezbedni transport Legije u Okružni sud.

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da Milorad Ulemek Luković iz bezbednosnih razloga nije priveden na saslušanje.

- Sudija Marko Kljajević nije dozvolio da se Luković privede na saslušanje u Palatu pravde, nalazeći da ne postoje adekvatni bezbednosni uslovi za njegovo privođenje iz Centralnog zatvora i saslušanje u Palati pravde - piše u saopštenju Ministarstva pravde.

Sudija Bojan Mišić pročitao je obaveštenje Uprave Okružnog zatvora u kojem piše da se „nisu stekli uslovi da Luković bude sproveden na suđenje, usled kratkog vremenskog perioda koji je protekao od zahteva suda za Lukovićevo dovođenje u Okružni sud“.

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, ne misli da se Legija nije pojavio na suđenju za zločin na Ibarskoj magistrali zato što je bio problem da se organizuje transport od zatvora do suda.

- Pre verujem da je, kada je detaljno proučio optužnicu, on postao nervozan i nekooperativan, sve ljući. Ubeđen sam da Legija ne sarađuje kao ranije - izjavio je Nicović za „Blic“.

- Ne samo što on do sada nije bio u zatvoru, pa se suočava sa karakterističnom depresijom koja se odvija kod pritvorenika u zatvorenom prostoru, već kako vreme odmiče, advokati ga sve detaljnije obaveštavaju sa onim što ga očekuje i koje su mu sve optužnice stavljene na teret. Suočen sa problemom kako da se izvuče iz svega toga, u suženom prostoru delovanja, kontrolisanom rasporedu vremena i prostora, deluje depresivno, bez obzira na to da li je utreniran da izdrži u posebnim uslovima života. Ne bi me začudilo da odbija da prisustvuje nekim suđenjima - navodi Nicović.

Izgleda da ce Legijalisti imati problema sa svojim super-starom. Poceo je da se otima kontroli.

Sta ce biti ako ne bude zeleo da postupi po dogovoru i da svedoci bas pred izbornu cutnju, i kaze ono sto treba da kaze? Da li ce se "obesiti" u celiji..............................
Hm, stvari se komplikuju za tetka Ljilju i cika Acu......................