Jump to content


Photo

Vuk nepozeljan u Hrvatskoj


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
489 replies to this topic

#31 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 10 May 2004 - 01:12

Vidi kako: ja ni u najludjim snovima ne mogu da zamislim sebe da podrzavam politiku SPO-a/VDraskovica/DDraskovic, pa opet - osecao bih se lose kada mu/im ne bih odao priznanje za neke dosadasnje prilicno, ajd' da kazem, herojske poteze.

Dosta se spekulisalo sa tim da je on produzena ruka "sluzbe"; verovatnije da je "sluzba" njega [takvog kakav je] uspela lako da utilitaizuje za svoje ciljeve. Politicar koji je vise puta pocinjao svoj "maraton" da bi negde pred cilj stao i poceo da razmislja o smislju zivota!? Da, to je on, Tragicna Licnost glavom i bradom, i za to mu zaista niko nije kriv. Pa jos sa svim onim njegovim grotesknim mix-om arhajicnog i cyber-modernog [njegov slogan "Srbija kompjutera"...] To mu, valjda, dodje ta nacionalisticka razbarusenost. Medjutim, ako se ukalkulisu mogucnosti, VD ne moze ni da prismrdi Vojislavu Kostunici po tome koliko je ovaj drugi na sva usta opravdavao postupke zlocinackog vojno-politickog vrha Srba u BiH, kao i onih u Krajini. I sada postoje "topli odnosi" izmedju premijera i nekakvog odbora za odbranu lika&dela Rase Karadzica.

Dakle, malo je cudno da Mesicu ne smeta da se rukuje sa Kostunicom, a frka mu da pruzi ruku Draskovicu!? Hmmm...

#32 Hefestus

Hefestus
  • Members
  • 6,822 posts

Posted 10 May 2004 - 01:31

Ajde sto je Zloba uspeo da ubedi domace, kako je VD sve naj(gore), kako je uspeo da ubedi Mesica :lol: Partiska liinija verovatno ex SKJ.

#33 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 10 May 2004 - 01:42

Djes' trolere :lol:

Pa, ja nesto mislim da je Mesic resio malo da demonstrira takozvanu pravednost: sa jedne strane poziva da se optuzenici liferuju u Hag, a na drugoj strani otklanja sumnju u pogledu cistoce svojih "nacionalnih pogleda". Ovo drugo, sasvim jasno, treba da odigra ulogu Bensedina® u unutrasnjem javnom mnenju. Klasicna ekvilibristika.

#34 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 10 May 2004 - 01:49

Pazi 'vamo, ovako ja mislim: :lol:

Kostunica je relativno nepoznat lik Hrvatima. Blijedo neprepoznatljiv, definitivno neinteresantan, laganini nadesno, ali Boze moj, zar nisu oni svi preko Dunaja radikali? :lol: :lol: Zna se da je uz Djindjica srusio Slobu. I to je to, bar koliko se meni cini da prosjecni gradjanin Hrvatske zna. A niti ga dogadjanja u Srbiji previse interesiraju. Cak bih rekao, boli Rvate dupe i za Kosovo i za Srbiju.

Sa druge strane, Vuk je ostao dobro zapamcen sa svojim cetnistvom na samim pocecima rata. Dakle, jedan od simbola zla koje se stustilo na Hrvatsku.

Nije Mesic blesav.

#35 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 10 May 2004 - 01:53

Nije Mesic blesav.

Bas to i ja kazem :lol:

A Draskovicu sve ovo ide u rok sluzbe "Tragicne Licnosti"; na isti stos ga godinama svi zivi "pecaju" :lol:

#36 [SER]ChatNick

[SER]ChatNick
  • Members
  • 1,504 posts

Posted 10 May 2004 - 01:53

Pa dobro bre zar ne mislis da je Mesic srbima ostao dobro zapamcen kao jedan od simbola ustastva, HDZ-a na samim pocecima rata i zla koje se srucilo na nas pa se ne mesamo u vas izbor, niti se uopste mesamo ko ce da vas predstavlja u razgovorima, niti nas interesuje ?

I mi smo sada blesavi zbog toga ? :lol:

#37 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 10 May 2004 - 01:58

ChatNick,10 May 2004, 01:53] Pa dobro bre zar ne mislis da je Mesic srbima ostao dobro zapamcen kao jedan od simbola ustastva, HDZ-a na samim pocecima rata i zla koje se srucilo na nas pa se ne mesamo u vas izbor, niti se uopste mesamo ko ce da vas predstavlja u razgovorima, niti nas interesuje ?

I mi smo sada blesavi zbog toga ? :lol:

Vidis, to pokazuje u kojoj politickoj ligi je Mesic, a u kojoj su ovi nasi sadasnji. Da skratim: menjam Kostunicu za Mesica.

#38 [SER]ChatNick

[SER]ChatNick
  • Members
  • 1,504 posts

Posted 10 May 2004 - 02:30

Pazi, meni je stipica gotivan lik, za njega sam glasao :lol:, ali dokle bre i ovi uopsteni komentari po srpskoj strani ? :lol: Hteo sam samo da im skrenem paznju u sta cackaju :lol: Svako slobodno na izborima bira svoje predstavnike i to se mora postovati ako smo komsije i zelimo to da budemo :lol:

#39 Tadino

Tadino
  • Members
  • 2,196 posts

Posted 10 May 2004 - 02:36

Jedini je problem u cijeloj ovoj raspravi da Mesić nije niti jednu riječ rekao o Draškoviću,a pogotovo ne o njemu kao ministru vanjskih poslova SCG, a vi se raspisali kao ludi.

#40 [SER]ChatNick

[SER]ChatNick
  • Members
  • 1,504 posts

Posted 10 May 2004 - 02:49

Apsolutno tacno.. nije, ali je isto tako mogao da kaze "ja sam kao predsjednik hrvatske pozvao predsednika SCG, a ko ce biti u delegaciji nebitno je". Ovako, izabrao je losije resenje. Jes da je to politika i da covek mora da pazi na svoj rejting tamo gde ga biraju, ali je nepotrebno i nekorisno za buduce odnose RH i RS.

#41 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 10 May 2004 - 03:29

Jedini je problem u cijeloj ovoj raspravi da Mesić nije niti jednu riječ rekao o Draškoviću,a pogotovo ne o njemu kao ministru vanjskih poslova SCG, a vi se raspisali kao ludi.

Pa, da se ne zavaravamo, ovako kako je rekao... nije ni morao da navodi ime i funkciju.

#42 Cher Fidel

Cher Fidel
  • Members
  • 1,536 posts

Posted 10 May 2004 - 04:53

Doprinos Vuka Draskovica raspirivanju nacionalistickih strasti, na prostorima SFRJ, sigurno nije zanemarljiv. O tome nije potrebno da pisem, ima ovde dezurnih i previse. Dovoljno je, da se u tome slozim sa njima.

Ipak, ne mogu a da ne podsetim na druge cinjenice, cesto zanemarivane, a po meni nepravedno, iz nekih razloga ideoloske prirode, od strane istih tih, korektnih arhivara Vukovih nacionalistickih ispada.

Ne samo nasa, antirezimska i demokratska, nego citava svetska javnost, bila je upoznata sa ogromnim antiratnim angazmanom Draskovica, i to je besmisleno dokazivati. U vreme kada su se pozajmljeni krajiski policajci, raspomamljeni od nacionalisticke mrznje setali gradom, rezeci na sve sto dize glas protiv rata, i Vuk a i ta Danica koju ne znam zasto uopste ovde provlaciti, dizali su svoj glas PROTIV. Danica je skandalizovala tadasnju usancenu, raspaljenu i zapaljenu vucelicevsku, memorandumsku Srbiju svojim izjavama na TV Studio B, da bi njen suprug, cak i ako bi isao da da svoj doprinos u rodni kraj, branio svakako komsije Muslimane od komsija Srba, jer su ovi prvi zrtve drugih.

Kamiondzija Vucurevic, "sef drzave" hercegovacke, spevao je pesmicu koja se tamo guslala dok se oruzje pushilo, gde kaze..."Od gatackih Muslimana najgori su Vuk i Dana"...

Na kongresu srpskih intelektualaca u Sava centru, Vuk je prekinut, izvizdan i gadjan kojekakvim predmetima, od strane akademickih fosila....zbog opomene na savest, i naglaseno antiratnog tona svog govora.

Tekst "Vukovar - poskidati kape i cutati", objavljen je tada kada je Vukovar goreo, (a ne sa naknadnom pamecu), i ponovo, nakon deset godina, u "Danasu". Objavljen je i u mnogim, vodecim svetskim listovima.

Cudo da jedan ovako ozbiljan list, ustupa prostor, i posle deset godina, jednom tako neozbiljnom liku kao sto je VD. Mozda nemaju cime da popune prostor...pa vade "budjave" kolumne i njima obelezavaju jedan tragican period istorije.

Naravno da nije bio jedini, a ne tvrdim, ni najznacajniji antiratni glas. Ali tvrdim da je njegova rec imala tezinu, bas zato sto je u pitanju politicar populisticke orijentacije, i imao je ne mali uticaj na masovnu pojavu dezerterstva, pogotovo kod omladine (fanova 9.martovskog adrenalina), na koje je svakodnevno pozivao.

Neka je sve to licimerje, neka je sve to luping, nazovimo kako god...imalo je kakve takve efekte, po meni ipak, pozitivne.



Cancika:

Ujedno, ovo iznad je i odgovor na tvoje pitanje u vezi regrutacije...mnogi mladi su tada upravo poslusali njega, i nisu se odazvali.
Ovo priznaje cak i dr Vladan.

Tresko:

Kostunica je, naprotiv...oklevao koliko god je mogao, u imenovanju VD, verovatno zato sto mu je tesko da ga "upasuje" uz Davinica, starog/novog rektora Papovica...generala Krgu (i dalje sivu eminenciju VJ)....i mnoge druge povampirene kadrove...
Dao bi Voja rado i kraljevstvo da se lisi konja, trojanskoga, prekinuo bi rado neke dipl. odnose, samo da makne babu s vrata....Kvari mu baba sheme.

Leone:

U vezi glasanja u Saveznom parlamentu - Po mojim iformacijama, DS se nece pojaviti, i nece glasati, a poslanici CG ce glasati protiv smene. Videcemo, nikad se ne zna.

Slaven:

Tacno, Stipe jeste ugostio Mila na nivou sefa drzave. O Vukovoj ulozi vezano za "gardu" zaista mozemo spekulisati...(cudo ga stvarno nema na haskoj optuznici, poput Seselja, inspiratora slucaja Hrtkovci, izgleda da siroti Vucko ipak ima protekciju kod onih koji o tome odlucuju...)

Ali, isti taj "ugosceni" gazda Milo, paradirao je prilikom smotre trupa koje su upucivane na dubrovacko ratiste. Ispada da je Vucurovic (pomenuti kamiondzija) zaista postao sef nekakve drzavice, bio bi ugoscen, na sve mostarskom mostu npr, "jos starijem i ljepsem", samo zahvaljujuci "nivou funkcije".
Dakle, nije zato Milo ugoscen, i nije zato izostao nekakav znacajan gradjanski protest kod Hrvata. Drugi je razlog.

Diskutant:

Pomenuo si ironiju sudbine. I ja se slazem. Velika je ironija sudbine, da je "persona non grata", covek koji se istakao recima "Ne idite u rat, odbijajte mobilizaciju, OVO NIJE NAS RAT", a da pozeljan bude covek, koji je kao predsednik crnogorskog Parlamenta, za govornicom, i pred celom CG javnoscu, u vreme najkrvavijih ratnih dejstava, dok je Dubrovnik goreo, i Konavle harano od strane pijanih crnogorskih rezervista, gromko klicao "Ovaj rat mi moramo da vodimo! OVO JE RAT ZA MIR!"

Stari HDZ-ovac, i meni zaista simpaticni i duhoviti Stipe, sa sve gegom, stisnut ce ruku jednom slinavom Svetu, najvecem kameleonu i lupingasu, kome nikakav protest hrvatske javnosti nece izgleda stici, a izgleda da tamo niko nije procitao njegovu knjizicu sa istoimenim nazivom "Rat za mir". To je, inace, i jedina recenica po kojoj ce ga Crnogorci pamtiti iz tog perioda...

Vuk ostaje "persona non grata" kao zrtva svog prirodnog odsustva talenta za politiku, za prave izjave u pravo vreme...a ne obrnuto, i nepostovanja pravila broj jedan u Srbiji, da nema tog politickog kapitala, koji vreme nece pojesti, i da nema te greske i gafa, koji mu nece biti naplacen po najskupljoj tarifi, ekskluzivnoj, samo za njega. Iz samo jednog, jedinog razloga.

Hef:

Nadovezujem poslednju recenicu napisanu Diskutantu, kao odgovor tebi.
Znam da ces me ti jedino pravilno shvatiti. :lol:
Vuk je bio, i ostace zrtva razloga nad svim razlozima. Lupinzi....Hm. Ok. Ali!
Cetnistva se VD nikad nije odrekao, to je neporeciva doslednost, otkako je na celu SPO. Ostavljam monarhizam po strani. Ovo prvo mu je najgora preporuka.

A braca Hrvati, Sarajlije, i ostale zrtve agresije...na kraju ce ispruzati ruke pomirenja svi izmedju sebe, zapravo, komunisti - sefovi drzava, ce se lako izmiriti medjusobno, predstavnici "zrtava", sa predstavnicima "agresora", koji su neduzan narod tukli sa svih brda, i punili "Ovcare"...a ovi zauzvrat "cistili" u bljesku oluje....

Otklecace turu, krajnje neudubljeno, komunista Sveto kod komuniste Stipice, prosetace tu i Milo, sa sve svojom kolekcijom cuka teskom najmanje saveznog budzeta, nalaze oni zajednicki jezik vise nego sto se to na prvi pogled vidi.

Vodice opet Sveto "rat za mir", na licu mjesta, uz sve drzavnicke pocasti. Tako i treba. Hahahaha....ovo se zove ironija.

Sa cetnicima se nikad nece pomiriti. Cak i ako su dizali glas protiv rata, koji "nije nas rat".

Ana Denic:

Jesi ti u pravu. Ne samo da je ovo Forum K.S.C....nego imam informaciju da ga VD povremeno posecuje. Eto, da se nasmejes malo, kad zamislis. Koliko pamtim, usredsredjuje paznju na Vladana, Kinika, tu i tamo Hefestusa i tebe, a ako se ne varam i Mango, svojevremeno. Naravno, simpatije za Pobunjenika. Koliko mi je poznato, povodom Foruma su se i upoznali njih dvojica, i razmenili neka interesantna, mada malo suprotstavljena razmisljanja glede Zavere. Dok je bilo viska slobodnog vremena, Vladanu je stajao otvoren poziv na kafu (ili vec caj od bergamota).

Da li mislis da je "u nasu korist" prva izjava jednog zvanicnika SRJ da je bilo etnickog ciscenja nad Albancima za vreme Milosevicevog rezima, ili se to ne vazi, i ne boduje, jer je rdjav politicar izrekao. Mislim, ne kazem da nije rdjav politicar i ministar. Kakva je izjava ministra? Stetna, ili korisna? Mozda se samo udvara Zapadu, pa se opet ne vazi. Ma mora da je nekako stetna, samo ja nikako da dokucim kako. Help me. Jebes mi mater, i ja mislim da je Milosevic vrsio etnicka ciscenja, samo ne verujem da je bas Vuka trebalo da zapadne da to izjavi....

Jesi ti u pravu i za lupinge VD. Nesporno. Samo, nesto ne mogu da se setim politicara kod kojih nije bilo akrobatike, i bas nesto razmisljam koji je najkonzistentniji, sto bi rekao Doktor.

Ah, pa da.

Kostunica...Brrrrr......slicno mitu o Staljinovoj skromnosti, te spavao na gvozdenom krevetu i nosio godinama jedan par cizama...a dok dlanom o dlan, pobi milione...jos jednom...brrrrr....i ziveli lupinzi.

Konzistentnost, doslednost...moze biti krvavo opasna....

#43 Kosmarac

Kosmarac
  • Members
  • 3,055 posts

Posted 10 May 2004 - 05:07

E Cher,a mene jel cita?Moj drugar je u glavnom odboru inace,samo da znas.

Ne bi bilo lose da pronadjes taj govor iz sava centra negde ili da parafraziras zavrsnu recenicu...prljavi podrum kao priprema za rat...A secam se one matorce kad su stajali zvizdali,koja je to bagra kvaziintelektualaca ,ko kad su se usrali posle 5og oktobra da im ne uzmu francusku 7,kao odma ce da se promeni kulturni model jer je uzeto nesto stolica iz skupstine...Tolika je valjda i snaga tog programa,skupi se njih 50 sedih pa arlaucu,potpomognuti od televizijskog miljea koji ih dize do totema.Rakitic...
Kako ti ljudi tako lako puknu?

#44 [SER]ChatNick

[SER]ChatNick
  • Members
  • 1,504 posts

Posted 10 May 2004 - 05:21

A kao da je bitno ko koga cita ? LOL :lol: nemojte samo da steknete "dobar osecaj za feeling i lektiru od tolstojevskog" LOL :lol:

VD je umeo da napravi looping dva puta u toku istog dana po istom pitanju, tako da mu ne mogu pridodati epitet vrhunskog politicara, vec pre vrhunskog emotivca i impulsivca. Nije svako rodjen da 2 godine laze i maze sve oko sebe i samog sebe, vec neki slusaju srce i sto im trenutak kaze. Da se nije odrekao cetnistva i ravnogorskog pokreta... NIJE, ne treba i nema razloga :lol: Nismo svi ljoticevci :lol:

#45 Cher Fidel

Cher Fidel
  • Members
  • 1,536 posts

Posted 10 May 2004 - 06:03

Moamer, ti si malo kasnije dosao, odgovor je ne, nema se vremena, ima drugog obaveznog stiva na tone...budzetski nacrti...itd...mora da se procita kako je samo za SMIP od svih ministarstava budzet smanjen, u ovoj godini, dok su svim drugim saveznim ministarstvima povecani, po nekoliko puta. Toliko o Kostunicinoj naklonosti prema Babi (by Tresko). :lol:

Sir, pa naravno da nije bitno, ko koga cita...vazno je da se ipak, cita. Glede chata, pominjanog ranije, i "spustanja medj narod"...Vazno da mu nos ne para nebo, i da mu je vazno i sta Kinik i Vladan imaju da mu kazu, to jest o njemu, i njegovoj politici.

Btw, taman je stigao da zakaci i tebe, s pocetka. :lol: Posle je nastao speed....