Jump to content


Photo

DEKLARACIJA


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 29 March 2004 - 00:04

DEKLARACIJA
NOVI PAZAR ( Sanapress )

- Predstavnci svih bossnjacckih institucija koje deluju u Srbiji i Crnoj Gori jednoglasno su usvojili Deklaraciju u kojoj se najostrije osudjuju paljenje dzamija u Nisu i Beogradu i svi drugi napadi na verske objekte.

"Od drzavnih organa trazimo hitno otkirvanje i kaznjavanje organizatora i pocinilaca napada na verske objekte, kao i svih drugih zlocina koji su se proteklih godina desili, kako se zlo ne bi ponavljalo", stoji u Deklaraciji.

Predstavnici bosnjackih institucija izrazili su duboku zabrinutost i strepnju povodom "obnavljanja govora mrznje u javnim nastupima, sstampi i elektronskim medijima".

U Delkaraciji se navodi da Bosnjaci u SCG nisu nikada bili niti che biti destabilizirajichi ccinilac, a izrazava se ocekivanje da che predstavnii medjunarodnih organizacija da sagledaju stanje pripadnika IZ u SCG i daju doprinos smirivanju situacije.

Sastanak na kome je utvrdjen tekst Deklaracije odrzan je na Univerzitetu u Novom Pazaru, u organizaciji Mesihata IZ Sandzaka, a pod pokroviteljstvom muftije sandzackog Muamera ef. Zukorlica.
(kraj / dsk)



www.sanapress.com