Jump to content


Photo

Srpsku kataklizmu odredio Veselin Savic


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
23 replies to this topic

#16 _Met_

_Met_
 • Members
 • 16 posts

Posted 17 March 2004 - 10:35

Ma nije niko "bio na kanabetu", tu je dugi niz godina bio opsti haos, i kuca uvek puna. Svi su defilovali, od Djilasa, preko Dobrice, pomenutog Koscuskog  :lol: (Cavoskog)....a lepo sam objasnila da Filaret nije bio ravnopravni gost kafane, nego Savicev SLUGA, i ni slucajno nije imao pristup "salonu". Njegova je bila kuhinja, ciscenje, pranje, i nabavka zivotnih potrepstina. Redovno se pojavljivao na vratima "salona", odnosno dnevnog boravka, i svojim piskavim i zamuckujucim glasom obavestavao kakvo je stanje u spajzu, lager brasna, ulja itd.,posebno u vremena nestasica i restrikcija.

Zasto su gosti uglavnom bili nebeski Srbi? Pa jasno je iz knjige ovih autora, ciji prikaz sam postovala. Savic je bio americki agent, sa zadatkom da kontrolise diosidente (ne zaboravi sta ta rec znaci, to su OTPADNICI od komunisticke ideje), nije tu bilo autenticnih antikomunista, sa izuzetkom retkih, a posebno redovnog i omiljenog posetioca, Danice Draskovic, koju je Savic poput Cavoskog, krstio drugim imenom, zovuci je iskljucivo Danilo.

Njegov zadatak je bio da pred kraj Titove ere, pronadje i kontrolise snage, a medju njima coveka za zapocinjanje procesa razbijanja ukorenjene ali i olabavljene komunisticke ideoloske doktrine.

E, svaka cast za ovo dodatno objasnjenje iz koga se jasno vidi kako je nastao "kvasac" i od kojih i kakvih komponenata je sastavljen a koji je uspjesno primijenjen da bi, za interese svjetskog kapitala, provreo sav onaj (ideoloski) buckuris preostao od socijalisticke samopravne zajednce SFRJ, koju su SOOURnisali njeni najbolji kadrovi, osposobljeni i za to opremljeni u USA, kao Slobo i ovaj genije od Savica.

Ko god se iskreno cudi svemu sto nam se dogodilo, pod hitno bi trebao potraziti medicinsku pomoc, ali nikako ovako genijalnu...

A sto ce se jos dogadjati..?! E to je SF bez premca!

- M -

#17 Cher Fidel

Cher Fidel
 • Members
 • 1,536 posts

Posted 17 March 2004 - 11:30

Samo me zanima koji je sledeci anonimac koji ce biti iskopan i predstavljen kao velikan.
Bio je skoro neki navodno "cenjeni i uvazeni" sa Sorbone, za koga niko takodje nije cuo.

Gde ih samo nalazite? Slucajno ih generisete kao telefonske brojeve za "ankete gradjana"?

Za tvoju informaciju, google za striktno "Vuk Draskovic" vraca 18040 pominjanja. I opet ga 90% biraca smatra potpuno nevaznim.

Sta ostade za tvog mucenika gledaca u kristalnu kuglu sa 2-3 hita?

Slazem se da je tesko poverovati tek tako, u ovu teoriju (i dalje nista ne tvrdim, to je tudja hipoteza, licno sam dala samo mali kroki iz mog ugla, i secanja, a nikako tvrdnju da je ovako kako pise u knjizi), pogotovo ako nema na googlu. :lol: Ili ako se ovo ne izucava vec u srednjoj skoli.

Ovakve stvari ili su istina ili laz, i nema potrebe da se time opterecujemo, tek su isplivale neke informacije, sto je i normalno ako se radi o secret radnjama iz onog vremena.

Btw, veoma recently su se i na tom googlu pojavili dokumenti vezani za poslednje dane Che Guevare, i detalji iz americkih arhiva. Do pre par godina nije bilo moguce naci verodostojna americka dokumenta na tu davno zavrsenu temu.

Tu sam procitala kako je glavni CIA agent koji je hvatao i ubio Chea (Ne Nikola Kavaja koji se time hvali :lol: ) valjda se zove Felix Rodrigez, Ramirez tako nesto, do smrti nije odvojio od Rolexa koji je skinuo sa ruke mrtvog el comandante. Eto, cela operacija je sad na netu, ali nije bila do pre samo koju godinu. Treba vreme, yoyogi.

Glupo je tvoje poredjenje Dr Savica sa onim likom sa Sorbone koga je "iskopao" neki srBin ovde, ja sigurno ne ,jer nisam srBkinja, i ako te ne mrzi idi pa procitaj sta sam odgovorila tome liku koji me je pitao sta mislim o uvazenom srBinu sa Sorbone.

Zasto je glupo poredjenje?

Pa, prestace da bude sasvim glupo, onog dana kada neka dva agenta, udruzenim snagama i uz pomoc arhive KGB i CIA, napisu i izdaju knjigu o tom beznacajnom liku sa kojim sravnjujes Savica, samo zato sto ti, kao i najveci broj ljudi,nisi cuo za njega.

Knjiga je izdata u Americi. Verovatno je reputacija autora i tema, obezbedila samo izdanje knjige.

Pitas se gde ga nalazim?

Slucajno, savim sam pisala o savicu pre par nedelja, vise u zelji da se isprdam sa Filaretom, jer sam tome eyewitness, a kasnije sam natrcala na ovaj clanak, i sama se prilicno zapanjila ovim tvrdnjama.

Samo sto meni nisu uopste daleko od pameti.

Ne vidim drugo objasnjenje za Savicevo kontinuirano lajanje po Titu licno, i komunizmu uopste, sve ono vreme, pogotovo za Titova zivota, a da mu dlaka s glave nije falila, niti je ugrozavan u radu itd.

#18 yoyogi

yoyogi
 • Members
 • 6,418 posts

Posted 17 March 2004 - 11:38

>legendu beogradskog intelektualnog, anti-komunistickog salona, koji je bio dan i noc otvoren u njegovom stanu pored Karadjordjevog parka.

Neko je "cuven" ako su drugi "culi" za njega.
Za "legendu" je sigurno neko morao da cuje.
Osim ako je neko cuven po svojoj anonimnosti.

#19 malipeca

malipeca
 • Members
 • 83 posts

Posted 17 March 2004 - 13:42

JOHNY javi se da ne nastaju zabune

Malipeca:

Nisam znala da imam (ne)prijatelja i u tebi. Otkad? Vidim tu si desetak dana. Drago mi je da me pazljivo pratis.


JOHNY je moj VELIKI (ne)PRIJATELJ, nas dvojica smo ka ukleta balkanska kletva.

Chery Lady,

Nema licnog, vec opsteg politickog,
Interesantan tekst, ali i nasa zajednicka ZAMKA i SLEPO CREVO - zablude.
Spiritualne duhovne menstruacije su vrlo bitne, vazne, ma najvaznije priznajem.
Ali i peceni VOLOVI NA RAZNJU ili bar posna krompir corbica je NERAZDVOJNI DEO VISOKE POLITIKE.
Nisam ju tu 10 dana, ja sam ti kao mala udjerica na Cuburi, ne primecujes je dok ne se raspeva u nedelju pre podne u prolece kada zaboravi na sva trovanja PSYCO SMOGOM NASIH neuro & ostalih psihijatara.
Psihijatrija nije tu da bi lecila, VEC DA BI PRAVILA BOLESNIM.

Let iznad KUKAVICJEG GNJEZDA, se zove polito-teatar u kojem smo nemi posmatraci.
A, stan uvazenog profesora je onaj cuveni autobus iz filma
KO TO TAMO PEVA.
Psiholoski rat i specijalni rat nam je dosao glave.
A, trajace jos dugo, sve dok se budemo odusevljavali novim TAJNAMA, VELIKIH GURUA.

PS.
JOHNY, vidis da sam malcice bio u pravu,
moracete Ti i ENDEM DA RESITE PROBLEM BEZ VELIKOG BRATA.

#20 vasudeva418

vasudeva418
 • Banned
 • 2,635 posts

Posted 17 March 2004 - 13:56

Ova prica o dr. Veselinu Savicu deluje kao neverovatna mistifikacija. U svakom slucaju, sjajno zvuci, mada ne mislim da antikomunizam moze biti posmatran kao moralna kategorija, vec iskljucivo kao politicki stav, ne uvek ispravan i izazvan pravim razlozima.

#21 Cher Fidel

Cher Fidel
 • Members
 • 1,536 posts

Posted 17 March 2004 - 14:51

>legendu beogradskog intelektualnog, anti-komunistickog salona, koji je bio dan i noc otvoren u njegovom stanu pored Karadjordjevog parka.

Neko je "cuven" ako su drugi "culi" za njega.
Za "legendu" je sigurno neko morao da cuje.
Osim ako je neko cuven po svojoj anonimnosti.

On je bio cuven, u krugu koji sam navela, predmilosevicevskom, antikomunistickom, uglavnom disidentskom krugu.Posto nisi pripadao tom krugu, nisi ni mogao cuti za njega.

Jesi li cuo nekad za nekog cuvenog surfera? Jesi? Verujem.Ja nisam, i nikad necu...osim ako to nisi glavom i daskom ti, yoyogi...

#22 Diskutant

Diskutant
 • Members
 • 8,262 posts

Posted 17 March 2004 - 14:52

Cher Fidel,

Podseti nas, u kojim bese novinama izlazi feljton o Veselinu Savicu? Ko je, bese, autor tog feljtona?

#23 John Doe

John Doe
 • Banned
 • 887 posts

Posted 17 March 2004 - 18:10

Izlazi u "Srpskoj reci"(od prvog broja), a autor je nasa eminentna poznavalteljka naucno- univerzitetskog zivota pod pseudonimom Draga Veranic, stovateljka lika, a bogme i dela Danice D, najopasnije Srpkinje na Balkanu, a i sire.

#24 milovan

milovan
 • Members
 • 4,995 posts

Posted 17 March 2004 - 18:41

Od akvarijuma mozesh da napravish "riblju chorbu",
od riblje chorbe, ne mozesh napraviti akvarijum. Zoran Djindjic, citat po sjecanju.

U zemlji ludaka i malaumnika, najveci ludak se samoproglasi za CARA, i bez problema vlada ludnicom, dok ima pacijenata koji mu vjeruju.

Periodichan boravak pacijenata na slobodi, pod budnim nadzorom EU-doktora moze djelovati pozitivno na ostale pacijente, razbijanje monopola za odrzavanje ludila na zavidnom nivou, polako ali sigurno smanjuje broj pacijenata.

Virus nacionalistichkog ludila imao je idealne uslove za eksplozivan razvoj, radio, televizija, shtampa, bivshi zlochinci mobilisani iz zatvora su proizvodili zlochine i prinosili zrtve ludacima za odrzavanje nivoa ludila.

Dali ima ludnica u EU ?
Ima, ali nema instrumenata za efikasno shirenje virusa, primjeri, Francuske, Austrije, Danske i skretanja u proizvodnji mrznje prema manjinama, se brzo sprijechi od demokratskih medija.

Uloge pojedinaca u zajednichkom ludilu se mogu razlichito tumachiti,
najvaznije od svega je podloga, na kojoj korov i kopriva najbolje uspijeva, navodnavana i suncem obasjana od SPC, SANU, partija, sindikata,omladinaca, medija,
uspjeh je bio zagarantovan, za ludilo , za ciljeve se nije brizilo vazno je da se dobro pokoljemo i povratimo srBovanje na dnevni red.