Jump to content


Photo
- - - - -

9 meseci u Americi na J2 vizi, kako iskoristiti ?


  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#106 Ibiza

Ibiza
  • Members
  • 1,487 posts

Posted 04 April 2018 - 21:25

jeli a kako ste vas dve usle, jer daju ameri neku vizu za troll pakosne i zlobne babetine ?

MIslim da bi za ovo od basiste :lol+: trebao da dobijes bar zuti karton


  • 2

#107 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 04 April 2018 - 21:39

ja sam isto uspesan kao i moja supruga jedino sto su se njoj bolje slozile kockice da ode u Ameriku. Mada i to je pitanje, jer ona ce ipak da rinta, a ja cu da trazim posao i ostvarujem poslovne kontakte koje ce mi kasnije obilato koristiti. Hodacu po eventima.

 

 

 

:rotflmao:  :rotflmao:  :rotflmao: ........ svaki pochetak je tezak brate .........  :rotflmao:  :rotflmao:  :rotflmao: 


  • 1

#108 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 04 April 2018 - 21:41

MIslim da bi za ovo od basiste :lol+: trebao da dobijes bar zuti karton

 

Basista nece verovati kad prochita shta je ovaj napisao .......... morace da pita nekoga da li ga ochi varaju  :rotflmao:


Edited by Denis Jasharevic, 04 April 2018 - 21:42.

  • 2

#109 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 04 April 2018 - 21:42

jeli a kako ste vas dve usle, jer daju ameri neku vizu za troll pakosne i zlobne babetine ?

 

Ja ti lepo kazem nemoj da idesh ...... drz' se ti Novog Sada. I to ti je premija.


  • 0

#110 babyW

babyW
  • Members
  • 4,672 posts

Posted 04 April 2018 - 23:01

ja sam isto uspesan kao i moja supruga jedino sto su se njoj bolje slozile kockice da ode u Ameriku. Mada i to je pitanje, jer ona ce ipak da rinta, a ja cu da trazim posao i ostvarujem poslovne kontakte koje ce mi kasnije obilato koristiti. Hodacu po eventima.

 

Cak razmisljam da se uopste i ne prijavljujem za EAD !

 

Tebi brale ne treba Amerika, ne vidim zasto si zapeo. 

 

Uspesan u Srbiji ne znaci uspesan u Americi, a kada i ako dodjes, ces da vidis koliko si samo jedan od milioni istih i da ustvari ni ne posedujes toliko koliko mislis iz sadasnje perspektive da posedujes. Neces ti voleti takav tretman... 


  • 2

#111 babyW

babyW
  • Members
  • 4,672 posts

Posted 04 April 2018 - 23:03

jeli a kako ste vas dve usle, jer daju ameri neku vizu za troll pakosne i zlobne babetine ?

 

Daju, ne daju za zlobne umisljene macane... mozda probas preko Venecuele, za male pare promenis pol, postanes zlobna babetina pa ti se posreci... 


  • 3

#112 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 05 April 2018 - 07:02

jeli a kako ste vas dve usle, jer daju ameri neku vizu za troll pakosne i zlobne babetine ?

Ne znam za baby ali za mene pogledali fajl i rekli yup this one is welcome, odobrili GC na osnovu posla  :lol+: Predpostavljam, nemam pojma iskreno, znam da je bilo rada i truda  - i pismo od imigracionog. Nista nisam ubola ni izboxovala - jbga sta da ti kazem, kvalifikacije, rad i iskustvo. 

 

Kao sto i tebi zelim

Daju, ne daju za zlobne umisljene macane... mozda probas preko Venecuele, za male pare promenis pol, postanes zlobna babetina pa ti se posreci... 

:lol+: To bas nije PC ali oprosticu ti, zasluzio je. Zezam se - nema sta da ti oprostim. Iako - malo je zabavno da me neko nazove babetinom kad sam tek godinu dana tetka ...

 

Izvinjavam se sto kasnim bio dug dan, pa sam tek sada videla ove bisere...

 

 

Edit: AA sad vidim da si ga "pocistio" - izvina onda na komentaru


Edited by angelia, 05 April 2018 - 07:13.

  • 0

#113 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 05 April 2018 - 15:56

Zao mi je sto je Brene Banned, ali ce moci da procita.

 

moja zena osvojila je istrazivacku stipendiju na 9 meseci jesen 2018- leto 2019. I naravno dobice J1 vizu, ja kao pratioc bez problema J2 vizu.

Posto smo dugo razmisljali o USA ja sam resio da privremeno ostavim sve i odem sa njom u USA tih 9 meseci. Sve sam iscitao u vezi J2 vize i da imam pravo da trazim EAD i da radim ako dobijem itd itd...


Vidim da ti je zena dobila posao, a ti si odlucio da joj dopustis da radi. To je tako nezno i uvidjavno od tebe.
 

Medutim, mene interesuje kako bih najbolje mogao iskoristiti tih 9 meseci da eventualno pribavim sebi H1B vizu i da probam trajnije da stanem. Mislim kad sam vec tamo na terenu i imam sve placeno. Sta bi ste vi uradili ili saveovali. Naravno i zena ima sansu da ostvari trajniju vezu sa univeritetom i eventualno dobije tenure position, ali bi hteo da imama jos jednu varijantu. Igramo i GC, ali tu su sanse male.

Spreman sam da se otisnem i rizikujem ali u okviru zakona.


(Imamo i EU drzavljnstvo, ali to nam nista ne znaci za Ameriku, samo kazem)

Verovatno bi pomoglo, ako navedes ko ima EU drzavljanstvo. Da znamo kome u sustini tu treba pomoc, mogu da se jave i Evropljani i pomognu sa savetima. Cini se da ti najvise treba savet kako pitati za pomoc.
 

zavrsio sam BSc na engleskom, dakle ok, ekonomista sam po struci i ucim za americki CFA.

Razlog zbog cega bih ja reskirao ovde sa poslom je sto mislim da za slucaj B mogu naci drugi ili se vratiti na isti jer nisam na nekom polozaju. A drugo, mozda zena nece uspeti da ostane, tako da mi je 9 meseci na J2 jedina prilika da dozivim Ameriku. I to sve legalno. NAravno da nisam tip koji bi se vucarao ilegalno, nisam vise ni momak a imam i porodicu.

Mislim OK, mozda skapiram i da Amerika nije za mene kad je vidim uzivo, mada se nadam suprotnom...


CFA je veoma vazna stavka u ovom celom postu, ali bih rekao da je jos vaznije to da je tvoja supruga opet dobila posao i da te izdrzava dok sredjujes papire.
 

zasto tesko kao ekonomista ?

Studirao sam ekonomiju u Engleskoj, a ne u Pjongjangu !

Taman dok tvoja zena dobije trajniju radnu vizu ti ces poloziti za CFA i moci ces da trazis posao. Ja bih rekao ti si veoma srecan mladi covek. BRAVISIMO. Nije vazno gde je neko studirao, vec sta i sta je naucio. Ekonomske skole su u US veoma nebitne, postoje kursevi koji obezbedjuju zvanja ekonomskih strucnjaka, za one najbitnije stvari, tako da ta tvoja skola nema neku veliku trzisnu vrednost. Taman dok tvoja zena dobije trajniju radnu vizu ti ces poloziti za CFA i moci ces da trazis posao. Ja bih rekao ti si veoma srecan mladi covek, da je bas tebe izabrala. BRAVISIMO.
 

ma kakav pripravnik, ona ide samo na razmenu na par meseci 9 konkretno. Medjutim taj profesor je veoma zadovoljan oko projekta i psotoje signali da bi hteo da je uzme i na duze pa ako bas bas krene i da joj da tenure position a to je put za GC ali to ce potrajati bar godine.

Znam sta hocete da mi kazete ali za H1B treba bas BSc i ja ga moram traziti kao ekonomista. nije da bi mi bilo ispod casti da radim kao sofer ali sorry to nije put za h1B vizu.

i... kontam da je tesko zato i hocu da pojacam svoje sanse bas samim licnim prisustvom tamo. Slozicete se da je na licu mesta sve drugacije.

edit typo

Naravno da je prisustvo na licu mesta veoma vazno. S'druge strane zbog cega si ozenio tako sposobnu osobu, ako ne mozes da iskoristis. Trece i najvaznije, ja je na tvome mestu ni trenutka ne bih pustio iz vidokruga, zamisli da se opameti, progleda i skarta te za nekog mladjeg, vrednijeg i sposobnijeg(bogatog!).
 

omajgad, ostaje mi samo GC dok i to ne ukinu...

----

bas razmisljam ta H1B je nekih 65,000 mesta, a kad je Svajcarska htela da uvede kvote za EU rekli su 56,000 godinje. Znaci CH od 8 miliona je spremna na 56,000 radnika,a  AMerika na 65,000 !!! Zanimljivo...

Ne znam ko se uopste onda i doseljava u tu Ameriku.


Nemoj da se nadas H1B vizi, ona se dodeljuje, samo onim strukama koje su deficitne na US marketu, pre ce elktricar sa 10-ak godina iskustva dobiti H1B, nego trgovac.
 

samo da kazem, pre par godina moja zena je osvojila postodoc na tri godine u iznosu od $120,000 ukupno. Ali nismo otisli zbog privanih razloga.

Nju je kontaktirala sekretarica da bi uzela nase podatke i prosledila ih SEVIS/u koji radi na tim vizama. I rekla nam je da cemo dobiti J1 i J2. I ja kazem zeni hajde pitaj da ti da H1B to ti je kao bolje jer vodika GC (?!).
Sekre
tarica odgovara:

pa moze i to, malo duze ce se cekati 2 meseca, ali kao ja vam to strogo ne preporucujem jer H4 i akze svi koji imaju supruznika gledaju da dodju na J da bi ovaj mogao da radi.... Tako sam i saznao za sve te cake.

Posle su nam i drugi iz US rekli ma kakvi H1B, samo vi uzmite J. J je zakon !

Mada ja i dalje mislim da ne moze iz J u GC direkt vec mora prvo H1B. ne znam.

A imao sam i druga koji je proveo na H1B 5 lepih godinica u US, ali nije uspeo da se upgrade-uje na GC. Sto je najzanimljivije nije hteo ni da se zeni i napustio je US. A i dalje je fan Amerike. Cudno. :twak:


Postoji jos jedna varijanta, a to je business investment GC. Mozda ne bi bilo lose da o tome malo procitas.
 

Cudno je zato sto svaki Boziji dan kmeci za Amerikom. Ili mozda nije rekao sve, mozda je nesto zabrljao pa ima neki ban.

Ne morate mi prepricavati sva pravila toga ima svugde i ne nagadjate o mojim sansama bolje mi dajte neki savet koji se ne nalazi na internetu, a prisutan je u praksi !


Taj tvoj prijatelj verovatno nije bio dovoljno trzisan, tako da firma nije htela da mu odradi GC, a samo company to moze da uradi za H1B.

 

ajdemo ponovo.

1. Nisam ostao u UK jer nisam hteo
2. uvek mogu ponovo da odem u UK (bar dok su jos uvek u EU) ako bi zazeleo
3. moj prijatelj nije studirao u USA vec je bio pet godina na H1B vizi
4. ON ZELI I ZALI ZA USA i zato mi je cudno da nije onda izboksovao tamo ostanak, a mogao je jer je jos bachelor makar i preko braka

okay ? :lala:

Da bi izboksovao zasluzio ostanak u US moras da vredis, da si marljiv radnik vredan. Ne postoji crveni tepih ni za koga. S'druge strane tvoja zena ocigledno mnogo vredi, ako su joj vec vise puta nudili da im se pridruzi naucno-istrazivackom radu. Drzi se svoje zene, ona ce te voditi kroz zivot!

 

nije tajna, ali jos uvek ne znamo, a razlog je sto je profesor predavao u Maryland-u, a sada je postao provost u Washingtonu (drzavi). Jos uvek ima lab u Marylandu, ali vise vremena je na Zapadu.

Ja se molim za Maryland, oh please God almighty...



uzgred, btw, s obzirom da je on sada provost i ima platu oko $420,000 (to smo provalili jer je bio trac post su se studenti pobunili protiv tolikih plata) ja smatram da joj on lakse moze obezbediti prolaz do tenure position, a to je onda kraj price, EB etc etc...

 


Cekaj, da li je $420k velika para za tebe? Iz prethodne diskusije se dalo zakljuciti da nije.

 

dace nam bespovratno $3,000 za preseljenje.

Uni ce po obicaju ponuditi i neki sistem zdravstvenog osiguranja.

Zdravstveno osiguranje za nastavno osoblje mora da postoji, posto je njihov sindikat jedna od najvecih mafija! $3k za preseljenje je pristojna suma za platiti avionske karte i par kofera koje nosite.
 

pravo da ti kazem o opciji studija nisam razmisljao, mada okvirno nesto znam.

U svakom slucaju pribavljanje nekog americkog papira (za one koje su cistunci da prevedem: zavrsavanje nekog stepena na americkom univerzitetu i dobijanje diplome sve legalno sa pecatom dean-a) je svakako pametna investicija mada ne znam koliko to moze da nosi celu porodicu u USA.

Nije mi jasno, odakle ti sad sumnja da americka diploma ne moze da nosi celu porodicu, pa tvoja zena ce vas izdrzavati. Ti dobijes izuzetnu priliku da kao nedovoljno kvalifikovan za US market, budes muz svoje zene. Uzivaj u plodovima njenog rada.
 

molio bih samo ozbiljne predloge. Ja znam da potencijalni imigranti cesto u ocima starih imigranata izgledaju nadobudno i preoptimisticno, kao mladi siljokurani i isto tako znam da mnogima iako su i USC vec davno mozda nisu sve na broju i ne cvetaju im ruze, ali ipak neku meru treba zadrzati.

Tako da predloge o studendstkoj vizi ili trazenju azila (a rekao sam da ima pasos jedne zapadnoevropske zemlje) ipak nemojte davati.

Osim ako hocete bas da me nasmejete...

Evo sad mi doslo da ti nisam objasnio onu opciju da se uselis u US kao business investor. Ulozis lepo $500k u neku US banku i podneses molbu za investor-GC holder. Tebi ce to biti sitnica, tvojoj zeni ce znaciti nista i najzad ce joj biti jasno da si ti ipak simpatican tip(mangup). :) Zene to vole.
 

Kako ne primetite da lik troluje?


Cini ti se on je u dilemi balkanskog muskarca:"Da li dozvoliti zeni da zaradjuje vise od glave porodice(muskarcine)?".
 

pa sta je drugari ? tatata-ti-ra !

Nestalo ideja vec ? Gde se dede American dream, land of brave and home of free ?

Pursuit of happiness ?

Cuj, nestalo ideja? Kaze nas narod lepo:"Konja mozes do vode da dovedes, ali da pije vodu ne mozes da ga nateras!"
 

dokle si ti stigao ?!

Btw ja u USA sigurno ne nameravam da dodjem sa $20 u dzepu.


Zbog toga sam ti i naveo da mozes jako lako da dobijes GC, s'minimalno rizika, ulozis $500k u US banku i kad shvatis da ovde nemas sta da trazis, vratis pare. Ako ti se kojim slucajem dopadne, onda mozes da nastavis business u US.


  • 0