Jump to content


Photo
- - - - -

Saintslau Basara ili ko je taj covek...


  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#1 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 05 July 2017 - 16:34

Basara u poslednje vreme pise ono sto bi

uvek ili veoma cesto napisao svaki zajedljivo i pakosno prozvan kao bot ovog foruma i sto je ujedno jedan od razloga da se za njega ne `udaju/ozene` njegovi istomisljenici koji bi se sa g.Basarom samo dosadjivali i razumeli bez preteranog tupljenja prazne slame oko iste stvari bezbroj puta ponovljene a opet nekima nikad dovoljno ni bezbroj puta da izadju iz DS ili vec neke tamo druge a samo sebi znane caure.

(zanimljivo je da nije u pitanju samo Basara od koga se i ocekuje, vec se ovaj trend sagledavanja stvari na meni i istomisljenicima priblizan nacin neprimetno siri cak i na one od kojih se to ne ocekuje, ali o tome u nekom drugom postu, mozda druge teme ovo je sv. basara)

 

Ipak se i dalje neki ljudi, u svojim komentarima, danas citam, cude i pitaju ko je taj covek, taj Basara?

Zar je i on postao to? Bot.

 

Kada se kaze bot, normalno radi se o anti-opozi botovima takodje poznatim i kao sendvici, proavovci pravoavovci i sl.(ovo su moji nazivi, ko zna bolje neka pravilno dopuni)...

Istovremeno se botom ljubitelj opozicije ne naziva zbog toga sto opozicija ne potkupljuje ljude da je vole, jer opoziciju volis zbog nje same i u tome je velicina i snaga jedne opozicije. To je podrazumevana teorija.

Zbog toga ljubitelji sadasnje opozicije nisu botovi, vec korisni zanesenjaci koji bi menjali vlast iako nemaju ni ideje ni ljude za promene, ali to nema veze jer vazno je da se diktator zameni nekim drugim diktatorom, sluzbenikom necega ili fikusom, jer to je onda demokratija, uz ogradu da uvek postoje oni koji se nadaju povratku izgubljenih privilegija ili dobijanju istih ukoliko njihovi iz opozicije nekad u buducnosti pobede na nekim izborima...jedino nikako da urade Pravu Stvar. A nije uopste tesko.

 

... a od svega sam najvise htela da kazem da eto, kad koga mrzi da se objasnjava, moze da ostavi misao by sv. basara i to moze da znaci ono sto i sam misli...

 

 

Zemlja botova

Izgleda da je Vučićevom botu, potpisanom, recimo, sa X, bio malo jedan sendvič, pa je u podfamoznom komentatorluku publicirao potpuno isti prorežimski proser i pod pseudonimom Y.

Ali ni proopozicioni botovi nisu mirovali, višekratno i principijelno su mi nabili na nos da se previše sprdam, da stalno nešto zakeram i da "pljujem", a ne "nudim" nikakve "ideje" i nikakva "rešenja".

Čekajte malo! Zakeranje, ćeranje komendije, sprdačina - a kad zatreba bogme i pljuvačina - stoji u opisu radnog mesta pisca satirično-zajebantske kolumne, ali gorenabrojano nipošto ne sme da stoji u opisu posla političara, bili oni na vlasti ili u opoziciji, tim pre što su svi džumle apsolutno lišeni smisla za humor. U ime kog bi Crvenog Bana, da vas pitam, moja malenkost bila u obavezi da opoziciji "nudi ideje i rešenja"? Razmislite i o ovome! Ako opozicija nema "ideja" i ne zna šta da radi kad je "vladar nesmenjiv na izborima", onda to znači samo jedno: da ideja neće imati niti će znati šta radi ni kada se jednog dana vrati na vlast, što će se pre ili kasnije dogoditi (samo je muka sačekati), ali se to, utuvite, neće dogoditi zahvaljujući opozicionoj mudrosti i naporima, nego sili prirodnih zakona.

Budući da će sadašnja opozicija (plus novokooptirane personae dramatis) kad se dokopa vlasti nešto ipak morati da radi, osnovano sumnjam - a budućnost će mi dati za pravo - da će raditi isto ono što je radila i kada je prošli put bila na vlasti, a to će reći da kara sekretarice, da šprica kokoške, da laže i masti, da mažnjava gde i šta stigne, da svečano otvara škole po Bosni, a da ih zatvara u Srbiji, da pravi unosne poslove i da po ministarstvima ždere 30.000 ćevapa dnevno, ukratko sve ono zbog čega vam se sadašnja opozicija smučila i zbog čega ste - da bi je kaznili - na izborima 2012 crtali čiča Gliše i ubacivali bele listiće i time BITNO doprineli usponu Velealeksandra Vučića na vlast.

Koji - utuvite i ovo - na vlast nije došao revolucijom ili državnim udarom, nego na legalnim izborima. Ako mi sad opozicionari i opozicioni botovi poture pod nos ofucani izgovor da su izbori bili "pokradeni", ja ću im postaviti škakljivo pitanje: za koji ste, onda, Crven Ban, ako ste znali da će biti ukradeni, na tim izborima učestvovali? Zar nikada niste čuli za bojkot kao legitiman (i efikasan) metod političke borbe. Čuli ste, naravno, ali ste se uzdali u svoju srećnu zvezdu i u silu koja se neočekivano pojavljuje i rešava stvar, pa kad vam je srećna zvezda potamnela, a sila zakazala, tek tada ste se odlučili na bojkot - ali ne kako u tupoumnosti mislite bojkot Aleksandra Vučića - nego bojkot ionako rasklimatane države Srbije i njenih kilavih institucija. A "ideja" što se tiče, prekjuče vam dadoh dve dobre: ili da pljunete Vučiću pod prozor ili da izvršite kolektivno samoubistvo, pa da kažete da vas je ubio Vučić.


  • 5

#2 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 05 July 2017 - 16:57

Basara je uvek bio i ostao megacar. Sjajne su mu knjige, sjajne su mu misli, posebno mi je drago sto cujem da je smanjio sa alkoholom. Samo pisi, majstore!


  • 1

#3 Issey

Issey
  • Members
  • 5,113 posts

Posted 05 July 2017 - 17:18

Saintslau?  :blink:


Edited by Issey, 05 July 2017 - 17:19.

  • 0

#4 babyW

babyW
  • Members
  • 4,672 posts

Posted 05 July 2017 - 17:21

Saintslau?  :blink:

 

 

Svetac, ikona, neko koma treba podneti zrtvu... uvek odaberu bar jednog i onda krecu u ritual... 


  • 1

#5 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 05 July 2017 - 18:37

Basara u poslednje vreme pise ono sto bi

uvek ili veoma cesto napisao svaki zajedljivo i pakosno prozvan kao bot ovog foruma....

 

Samo ne bi valjalo da botovi sa ovog foruma imaju bas toliko visoko misljenje o sebi.

 

A Basara je naravno car i gotovo uvek pogadja u sredu.


  • 0

#6 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 July 2017 - 18:39

...

 

@Mama_mia

 

Bravo za post!

:thumbs:

 

>> ... A "ideja" što se tiče, prekjuče vam dadoh dve dobre: ili da pljunete Vučiću pod prozor ili da izvršite kolektivno samoubistvo, pa da kažete da vas je ubio Vučić ... <<

 

A ovo treba proglasiti za 'Basarin aksiom'.

 

...


Edited by Kinik, 05 July 2017 - 18:40.

  • 2

#7 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 05 July 2017 - 18:54

Saintslau?  :blink:

Svetac, ikona, neko koma treba podneti zrtvu... uvek odaberu bar jednog i onda krecu u ritual... 

 

Dupeta, no pasaran!

 

Da materija od kojih su načinjena sedala nema svojstvo neprobojnosti, vaša dupeta bi propala, pa biste ljosnuli na patos. Čak i kad se smeste u stolicu, dupeta po navici (i sili fizičkih zakona) nastavljaju da teže nadole, ali stolica im postavlja granicu. Kao da im kaže: dupeta, no pasaran! (St Basara)

 

 

 

...i tako znaci i vi se pitate, mucite i prevodite ko je taj covek, taj saintslau, bas kao i ja jos u naslovu :lol+:


  • 2

#8 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 05 July 2017 - 19:02

Dvorska luda, sta bi bio? 

http://www.vijesti.m...ske-lude-805244

Zali, Boze, talenta.  :krsta:

PS. Pekic se, sigurno, u grobu prevrce zbog skarta koji mu je podigao spomenik. :ajme:


Edited by kronostime, 05 July 2017 - 19:06.

  • 0

#9 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 July 2017 - 19:27

...
 
Kolakowski / Nesto o "dvorskoj ludi".
 
>> ... Lesek Kolakovski: O TEOLOSKOM NASLEDJU U I SAVREMENOM MISLJENJU
 
U svim oblastima kulture - kako u filozofiji, tako i u umetnosti i obicajima - ispoljava se taj antagonizam, da ono sto je novo izrasta iz neprestane, potrebe za osporavanjem svih postojecih apsoluta; iako svaki tok misli koji nastoji da se odvoji od priznatih konacnosti stvara u vecini slucajeva svoje sopstvene konacnosti, iako, dakle, svaki prevrat izrasta u konzervativno stanje, on ipak ustupa mesto narednoj fazi u kojoj njegovi sopstveni apsoluti postaju, jedan za drugim, plen kritike.
...
Antagonizam izmedju filozofije koja priznaje apsolut i filozofije koja osporava priznate apsolute izgleda neizleciv, kao sto je neotklonjivo postojanje konzervativizma i radikalizma u svim oblastima ljudskog zivota. To je antagonizam izmedju propovednika i dvorske budale, a gotovo u svakoj istorijskoj eposi filozofija propovednika i filozofija dvorskih budala - dva su najopstija oblika intelektualne kulture.
...
Propovednik je cuvar apsolutnoga i onaj koji odrzava kult zbog konacnosti i ociglednosti priznatih i sadrzanih u tradiciji. Dvorska budala je onaj koji se, istina, krece u odabranom društvu, ali mu ne pripada, koji iznosi njegove bezocnosti i osporava sve sto se u njemu smatra ociglednim; on sve to ne bi mogao ciniti kad bi i sam pripadao tom drustvu, jer bi u tom slucaju jedino mogao biti salonski skandalizator. Zato dvorska budala mora stajati izvan izabranog drustva, mora ga posmatrati sa strane da bi mogao otkriti neociglednost njegovih ociglednosti i nekonacnost njegovih konacnosti. Medjutim, on se istovremeno mora kretati u tome drustvu da bi upoznao njegovu svetost i imao prilike da razgolicuje njegove bezocnosti.
...
Izmedju propovednika i dvorskih budala ne moze biti sloge, sem da se jedan pretvori u drugoga, što se ponekad desava (cesce dvorska budala postaje propovednik - kao što je Sokrat postao Platon - nego obrnuto).
...
Filozofija dvorskih budala upravo je ona filozofija koja u svakoj eposi demaskira kao sumnjivo sve sto se smatra najneprikosnovenijim, koja otkriva protivrecnosti u onome što izgleda ocevidno i neosporno, koja izlaze podsmehu ociglednosti zdravoga razuma i vidi smisao u apsurdima, jednom recju, uzima na sebe sav svakidasnji trud profesije dvorske budale zajedno s neizbeznim rizikom da bude smesna.
...
Zavisno od mesta i trenutka, misao dvorske budale moze se kretati medju svim krajnostima misljenja, jer dojuceranji paradoksi danas vaze kao svetinje, a ono sto je na ekvatoru apsolut postaje huljenje na polu. Stav dvorske budale je stalni napor razmišljanja o potencijalnom smislu suprotnih ideja.
...
Pa ipak, njime ne upravlja zelja da se suprostavlja i prkosi, vec nepoverenje prema svakom stabilizovanom svetu. U svetu gde se prividno sve vec dogodilo to je kretanje uobrazilje, pa se otuda odredjuje otporom koji mora savladati. Fihteu dugujemo ono prosto zapazanje da nema kretanja misli bez savladjivanja prepreka.
...
Iz istih uzroka iluzorna je svaka filozofija koja bi bila cista refleksija ili koja bi se realizovala u zatvorenom svetu … mirovanja, dakle, situacije u kojoj se ne vrši nikakvo saznanje.
...
Filozofija koja nastoji da se oslobodi svih apsoluta koja nema perspektiva konacnosti ne moze, po samoj, prirodi stvari, predstavljati homogenu gradjevinu, jer nema temelja i ne zeli da ima krov. Ona je podrivanje postojecih gradjevina i rusenje postavljenih krovova. U intelektualnom zivotu ima sve mane i vrline indiskretnih ljudi sa slabo razvijenim osecanjem respekta. Otuda se desava da u pojedinim razdobljima konflikt izmedju filozofije dvorske budale i filozofije propovednika podseca na borbu nepodnosljivih osobina svojstvenih dobu sazrevanja i onih koje karakterisu staracku demenciju; razlika medju njima je u tome sto su samo one prve izlecive.
...
Red moze biti deviza policije i revolucije. Protivnik antiapsolutisticke filozofije je samo jedna narocita vrsta reda; onaj red koji svojom monolitnom klasifikacijom obuhvata bez ostatka sve mnostvo postojecih i potencijalnih svetova, dakle, takav red koji postize satisfakciju kakvu daje konacni cin.
Ideal kojem tezi policija to je red savršeno organizovane kartoteke, dok je ideal filozofije red aktivne intelektualne uobrazilje.
I propovednik i dvorska budala vrse izvesno nasilje nad intelektom: propovednik - omcom katihizisa, a dvorska budala - silom podsmeha.
...
Na kraljevskom dvoru uvek ima vise propovednika nego dvorskih budala, kao što u drzavi uvek ima više policajaca nego umetnika. Izgleda da drukcije ne bi moglo biti. Prevaga pristalica mitologije nad njenim kriticarima cini nam se kao nešto prirodno i neizbezno: to je prevaga jednog sveta stvari nad mnostvenoscu potencijalnih svetova, prevaga lakoce padanja nad teskocama podizanja uvis.
...
Zapazamo te prevage posmatrajuci frapantnu brzinu kojom nove mitologije zauzimaju mesto starih mitologija, koje se polako istiskuju. Intelektualni zivot drustvenih formacija u kojima su vec zardjali mehanizmi tradicionalnih verovanja kipti od svezih mitova, koji se bez ikakvih teskoca crpu cak iz progresa tehnike i egzaktnih nauka.
...
Kisa bogova pada s neba na pogrebu jednog boga koji je svoje odziveo. Bezboznici imaju svoje svetitelje, a hulnici grade kapele. Cini se da zelja za apsolutizmom, teznja za izjednacavanjem napetosti mora obuhvatiti neuporedivo veci broj mesta u sistemu od onih koja povecavaju napetost, jer ce celina inace eksplodirati. Ako je to tako, onda ta situacija objasnjava smisao postojanja propovednika, sto nikako ne znaci i da je ona motiv za stupanje u njihov krug.
...
Propovednistvo nije samo kult proslosti gledan ocima danasnjice; ono je nastavak proslosti u njenom neizmenjenom vidu u sadasnjem casu, njeno prerastanje same sebe. Prema tome, propovednistvo nije samo izvestan intelektualni odnos prema svetu, ono je jedan oblik egzistencije samog sveta, naime, fakticko trajanje stvarnosti koja vise ne postoji.
U stavu dvorske budale, naprotiv, realizuje se ono sto je samo mogucnost, i ono u njemu postaje stvarno jos pre nego sto fakticki pocne postojati. Jer i nase misljenje o stvarnosti takodje je deo te stvarnosti, nimalo gore od drugih.
...
...
Mi se izjasnjavamo za filozofiju dvorske budale, a to znaci za stav negativne budnosti prema bilo kakvom apsolutu; ne kao rezultat konfrontiranja argumenata, jer u tim stvarima glavni izbori znace vrednovanje.
Izjasnjavamo se za mogucnosti vanintelektualnih vrednosti koje u sebi sadrze onaj stav cije su nam opasnosti i apsurdnosti poznate.
 
To je opredeljivanje za viziju sveta koja daje perspektivu komplikovanog uskladjivanja najheterogenijih elemenata u nasem delovanju medju ljudima: dobrote bez univerzalne popustljivosti, hrabrosti bez fanatizma, inteligencije bez malodusnosti i nade bez zaslepljenosti.
Svi ostali plodovi filozofskog misljenja manje su vazni. ... <<
 
 
Velika je razlika izmedju 'dvorske lude' i opoziciJonog budalasa.
:lol+: 
 
...

Edited by Kinik, 05 July 2017 - 19:29.

  • 2

#10 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 05 July 2017 - 19:40

Mihiz je za te "dvorske budale" bio misomor:

"Ko kaze da Pekic ne moze u pozoriste?" 

1982. godine. ;)


  • 0

#11 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 July 2017 - 22:42

...

 

Mihiz - ko je taj, neki zabavljacki budalas?

:ajme:

 

...


Edited by Kinik, 05 July 2017 - 22:43.

  • 0

#12 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 05 July 2017 - 22:58

Dvorska luda, sta bi bio? 

http://www.vijesti.m...ske-lude-805244

Zali, Boze, talenta.  :krsta:

PS. Pekic se, sigurno, u grobu prevrce zbog skarta koji mu je podigao spomenik. :ajme:

Za razliku od tebe i tvojih laznih rodjaka i baron minhauzen prica, ja sam licno razgovarao sa zivom i zdravom Ljiljanom Pekic - i zamisli, ona je pred svedocima mahom opozicionog usmerenja rekla da je sjajno sto se napokon neko seti da podigne spomenik.

 

Zamisli kad njoj vise verujem i u njen sud imam vise poverenja nego u Avogadrov broj kronostime-ova i istomisljenika na forumu. 


  • 2

#13 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 July 2017 - 23:06

...

 

 

...


  • 0

#14 Atreid

Atreid
  • Banned
  • 8,210 posts

Posted 06 July 2017 - 12:48

Meni je najjace bilo ono kad su se onomad Basara i Lukovic posvadjali oko Tadica :lol+:

 

Pa se poslje mirili uz Basarino priznanje Lukovicu da je bio u pravu za Tadica :lol: 

 

 

Mislim se, kakva dva debila, ako im od pocetka nije bilo jasno sta se od Tadica moze ocekivati i koliki su mu dometi :ajme:


  • 1

#15 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 06 July 2017 - 16:04

...

 

Tebi?

Pa, tebi se svasta pricinja / sve je jasno od pocetka.

Sto smo videli na 4umu.

Svaku 'polupraznu' casu si proglasio na 'polupunu', no nesto ti bas i ne ide.

;)

Doduse, svako ima pravo na zabludu, samo ako ima kapacitet da to prevlada.

Laprdavi neo-skojevci, zblanuti wannabee leftisti i vikaci izandjalih parola - sigurno nisu od te sorte.

:lol+:

 

...


  • 1