Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

FK Partizan 2017/ 2018


  • This topic is locked This topic is locked
9149 replies to this topic

#31 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 01 June 2017 - 13:20

 

Doktor Kiza.


  • 1

#32 mozzer

mozzer
  • Members
  • 6,471 posts

Posted 01 June 2017 - 13:23

SOAG sta da kazem osim da sam potpuno saglasan. Vermez bi i u drugom mandatu u Partizanu u Evropi dosao u situaciju da sa onakvim kljakavim timom mozda prodje grupu da je Lazarinho prevara Markovic dao onu nepromasivu sansu koju mu je namestio Scepakadabra (njegov JEDINI dobar potez u FK Partizan) u Milanu pred kraj tekme na 0:0... ali ne.... i posle 2 min primamo gol... samo da ih ne gledam vise, hvala hvala, samo da ih vise nema...

 

I to je jedan sjajan rad Sportskog sektora poslednje 2 godine, sve su iscistili, vise nema Markovica, Aksentijevica, Scepovica, naravno Ninkovica... da ne nabrajam dalje...


Edited by mozzer, 01 June 2017 - 13:24.

  • 0

#33 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 01 June 2017 - 13:32

Dakle ovo je bilo doktor Kiza daje tri komada Zvezdi kao gost.
 
A evo i drugog dela. Doktor Kiza daje tri komada Partizanu kao gost.
 


Edited by Xpert, 01 June 2017 - 13:35.

  • 1

#34 Milenko Barkley

Milenko Barkley
  • Members
  • 5,470 posts

Posted 01 June 2017 - 13:35

onda je ispao od Bate-a jer mali Zile nije pogodio jednu od dve mrtve sanse u gostima protiv boljih i kvalitetnijih Belorusa, 

Ostale diskusije na stranu, ovo se provuče s vremena na vreme pa si me ti sad podsetio. Da li vi ljudi stvrno mislite da smo mi ispali samo zbog te šanse? Bate je bio premoćna ekipa za nas koja je spustila gas poslednjih 20 minuta u BG-u što je moglo da im se osveti. 

 

Ne kažem, da smo dali taj gol tamo, a bilo je izgleda, možda bismo i prošli. Ali to nije isto kao kada se kaže da smo ispali zbog te šanse.


  • 1

#35 mozzer

mozzer
  • Members
  • 6,471 posts

Posted 01 June 2017 - 13:40

Barkli naravno da nismo ispali samo zbog te (2) sanse i da je Bate bolji, spremniji i cvrsci tim bio. Ali da je mali Zile dao jednu od te 2 sanse (pre neki dan sam gledao, oba puta mu je dodao Abubakar, neverovatna fudbalska vestina i umetnost, a sanse su obe stopostotne), mi bi poveli 1:0 i u najboljem slucaju za domacina utakmica u Borisovu bi se zavrsila 1:1. A onda bi revans bio sasvim drugaciji.

Ali ja malom Ziletu sa te strane nemam sta da zamerim, na njemu je bio faul protiv Dile iz kog je Babinho dao gol, on je dao treci gol Steaui u Bgd za prolaz (i posle ludi Truya) a pre toga dodao Vulicevicu u gostima, on je dao treci gol Alkmaaru (posle nestvarnog Aboua) u Bgd, on je gotovo sam pobedio Nemce u onoj epskoj utakmici, on je dao gol u Holandiji za neverovatnu pobedu... ostalog ne moram da se secam... ni ovoga posle... samo da se takve stvari vise ne ponavljaju u Partizanu,a Iliev i Uprava tvrde da su SVI mladi igraci sada pod vazecim Ugovorima i da bi celi transferi, kao za Milenkovica, pripali Partizanu...


  • 1

#36 pierre van hooijdonk

pierre van hooijdonk
  • Banned
  • 9,326 posts

Posted 01 June 2017 - 15:46

Pisao sam i na komšijskom topiku prošle sezone, o ekipama sa kojima je užasno teško igrati kada si klasična ekipa sa ovih prostora.

Bate je takva ekipa, fizički i taktički nadmoćnija od tadašnjeg Partizana. Nisu oni za džabe dobijali Bajern 3:1, jaki Lil sa Azarom 0:3 u gostima i tako dalje, imali su dobrih i nekih skorijih rezultata.

Osim nekoliko Belorusa koji su otišli u Rusiju ili Ukrajinu u ekipe sredine tabele, BATE nije pravio maltene nikakve prodaje igrača koji su 'iskočili', što je odličan dokaz da je svima jasno da oni uspeh prave kroz mukotrpan rad, taktiku i fiziku na max. i posvećenost trenera.
Kad smo kod trenera, još odavno su dali šansu nekom ex. igraču kluba kada je imao tipa 30 godina, ne znam šta je sada sa njim, ali ceo onaj Bateov šok period (prva sezona u Evropi) i nekoliko godina kasnije on je bio na klupi.

Čak i kada je otišao, sistem je ostao i igra se sličan fudbal. Sada imaju i šminka arenu, delom od kinte koju su zaradili po Evropi, iskopaju tako nekog štopera iz Lučana koji naši nisu videli i uđu sa njim u LŠ gde ovaj odigra odlično, Mladenović zatvori Žileta u revanšu kao da je Evra '08...

Sve u svemu, ispadosmo tada zasluženo od protivnika koji nam nikako nije odgovarao po stilu fuzbala, mi smo tada imali ekipu kojoj je više odgovaralo da đuska kontre i koristi prostor, što se dokazalo mnogo puta te sezone. Za to i jeste i nije kriv Kiza, zamalo da nas takva ekipa odvede u nokaut fazu LE, pobeđivali smo svaku ekipu koja se otvarala protiv nas...
  • 2

#37 Jurgen

Jurgen
  • Members
  • 6,514 posts

Posted 01 June 2017 - 16:59

Da se i ja zapljunem pred novu sezonu. I u ovoj samo onako, naše, PARTIZANSKI!!!

 

Razočaran sam odlaskom Marka, ali potpuno shvatam odluku. Nemam nekog favorita za mesto na klupi. Kada uprava donese odluku, možemo da krenemo u diskusuji. Sa nestrpljenjem očekujem ovaj prelazni rok, to je trenutak kada ćemo videti u kom smeru smemo da idemo. Verujem u Avicu. 


Edited by Ill Ray, 01 June 2017 - 17:37.

  • 3

#38 Plikuscht

Plikuscht
  • Members
  • 16,514 posts

Posted 01 June 2017 - 17:25

Pa nismo mi bas dovodili Nikolica u uobicajenoj situaciji. Sezona uveliko pocela, ekipa potpuno potonula. Nama je brzo trebao neki slobodan trener sa iskustvom koji je u stanju da podigne ekipu. Nikolic je bio jedna od retkih opcija i svakako da mu je to dalo prednost u pregovorima. 

 

nismo ... but guess what - nije ni on bas bio u uobicajenoj situaciji za trenera, slazes se?

mlad, prilicno neiskusan (jos uvek), bez da je ikada ista osvojio u biografiji, bez angazmana, dobio nogobulj na poslednjem radnom mestu (kako god oni to lepo upakovali 'sporazumno'), sa kaznom fudbalskog saveza zbog rasizma. ako nista navedeno pre, a onda ovo poslednje mu sece sve opcije u svakom prvenstvu bilo gde u centralno-istocnoj evropi.

 

koliko god mi bili u nezgodnoj poziciji u datom momentu - on je bio u jos nezgodnijoj (ne racunajuci, naravno, da je mogao da se vrati u neki npr. rad ili slican klub, sto bi bilo 6 koraka unazad odjednom).

 

 

 

Izmedju trenera kome je muka srpskog fudbala, koji je zasicen, koji nema volje za nove napore, snage za novi pokusaj cerecenja koji sledi, koji bi mozda imao problem da motivise sebe, a mozda i ekipu... i trenera koji je motivisan, fokusiran, zeljan svake pobede i da njegov tim osvoji svaki deo terena... verovatno da je bolje drugo.

 

pa nista onda ... daj da predlozimo fifi/uefi da se ukinu ugovori izmedju kluba i igraca/strucnog staba, tj. ugovorne obaveze strana potpisnica i da se ceo sport pomeri na jedan potpuno nov i nadasve uzvisen altruisticki nivo zajednickog dostizanja motivacije & zelje, pa ko dokle zeli & moze .. .eto ...

 

 

 

@Pilk

 

Jos jednom samo da pojasnim - ja raspolazem i koristim podatke koje javno iznesu predstavnici Kluba - u ovom slucaju Vazura i Pantic u Partizanovom Vesniku.

 

sve OK. samo u svom dobrom starom maniru uzimas trenutno stanje na koje lepis buduci profit, ali bez buducih troskova, pa sve onda izgleda nice & peachy.

nije.


Edited by Plikuscht, 01 June 2017 - 17:28.

  • 0

#39 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 01 June 2017 - 17:26

Vlada Ivić dao otkaz u PAOK-u.

 

Cenim da je sada kandidat broj 1


  • 0

#40 pierre van hooijdonk

pierre van hooijdonk
  • Banned
  • 9,326 posts

Posted 01 June 2017 - 17:35

Ajde dok jos nije potpisao Stolica (ili eventualno neko drugi), da prozborim jos koju o Maretu pa posle da ostavim(o) to iza sebe, Partizan je pred velikim ispitom i uvek ce biti iznad svakog pojedinca, pa ne bih da razvlacim(o) Mareta kasnije.

 

Odlazak Stanoja mi je ubedljivo najteze pao, kao verovatno i vecini navijaca. Taj covek je prosto zracio Partizan, zracio neiskvarenoscu i fudbalskim fanatizmom. Iz svake njegove reci se moglo prepoznati da ono sto zeli jeste ono sto Partizan treba da bude - jaka omladinska skola, jaka hemija u ekipi, Evropa, sinergija sa navijacima... 

 

Nikolicev odlazak me je zaista sokirao, jer sam kao sto rece Arsenije u onom kratkom postu koji bih lagano mogao da citiram i da zavrsim o svojim osecanjima povodom novonastale situacije, i ja ocekivao da je ovo sezona kada Nikolic moze da definitivno udari svoj trenerski pecat i sa ekipom koja je kao jedno sa njim & navijacima i nama grobarima priredi veliku radost. Nakon toga bi bilo ocekivano da dodje do zasicenja, ovo mi ipak deluje prerano. Ali ga apsolutno razumem.

Ono sto me ipak vise brine je sta Partizan moze da izgubi njegovim odlaskom - taj element of trust izmedju trenera i igraca, odlican prekid u oba smera, nabrijanost igraca, odlicna priprema domacih utakmica, Mare je zaista doktor za ove pasnjake... u Evropi se nije proslavio u onoj epizodi, ali gledajuci siru sliku, dobar deo krivice ide i na idiotski potez Trajkovica. 

Ne bih bio iskren kada ne bih pomenuo i taj fenomen navijaca Partizana, verovatno utemeljen velikim magom kraj kosarkaskog terena, gde se izrazito vezemo za trenere koji odisu Partizanom, a jos i kada znaju posla, preferiramo iste u odnosu i na neke strukovno daleko kvalitetnije. Kod Mareta sam prepoznao mix Stanoja i Duleta, ipak smo mi navijaci poprilicno razmazeni i sve dok nije pojacan pritisak na Partizan i trenera, dok se nije probudio inat i dok nismo shvatili da ovu titulu definitivno zasluzujemo, nije bilo te sinergije i poseta je retko prelazila par hiljada u Hramu. 

Idemo dalje... Napred Partizan!

 

Iako jos uvek nista nije ozvaniceno, Ilija Stolica bi trebalo da postane nas novi trener. Iako Vaki kaki kako se razmatra 5 trenera, kapiram da su u opticaju samo Stolica i Ivic ukoliko moze (i zeli) da izadje iz ugovora sa PAOK-om.

 

Naime, oni koji su pratili ovog trenera malo vise od nas koji su to cinili samo u duelu sa Partizanom i na onoj utakmici na krovu tvrde da je u pitanju izuzetno perspektivan trener, modernih fudbalskih shvatanja netipicnih za trenere sa ovog podneblja, koji voli da ima fluidnost u igri, dosta kretnji bez lopti, dosta nekih unikatnih minijatura medju igracima, kao i da voli da onim najkvalitetnjim & najkreativnijim igracima dozvoli da sami citaju igru u odredjenoj fazi utakmice i terena.

Kratki snimci koji za cilj imaju da pokazu neke od navika koje su igraci Vozdovca imali pod palicom Stolice. :D Isti su snimljeni tokom okrsaja Vozdovca i najboljeg tima i sampiona Srbije. Kako su se stoperi resavali presinga, kako se menjao ritam i pas igra prelazila iz kratko i sporo u direktno & brzo / dugacko.

Autor je momak koji valjda vodi neki polu amaterski portal, ali lepo od njega sto se potrudio da izdvoji neke situacije. Postoji i neki tekst, ali je poprilicno lose napisan i otprilike je zakljucak ovo sto sam ja skrojio, uz neka licna uverenja doticnog.

 

Posto je na forumu max. dva embedded klipa, a ima ih ukupno cetiri, znate i sami. - edit: opa, pa ovo radi... sva cetiri.

 

 

 

 


Edited by - ö -, 01 June 2017 - 17:38.

  • 2

#41 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 01 June 2017 - 17:40

nismo ... but guess what - nije ni on bas bio u uobicajenoj situaciji za trenera, slazes se?
mlad, prilicno neiskusan (jos uvek), bez da je ikada ista osvojio u biografiji, bez angazmana, dobio nogobulj na poslednjem radnom mestu (kako god oni to lepo upakovali 'sporazumno'), sa kaznom fudbalskog saveza zbog rasizma. ako nista navedeno pre, a onda ovo poslednje mu sece sve opcije u svakom prvenstvu bilo gde u centralno-istocnoj evropi.

koliko god mi bili u nezgodnoj poziciji u datom momentu - on je bio u jos nezgodnijoj (ne racunajuci, naravno, da je mogao da se vrati u neki npr. rad ili slican klub, sto bi bilo 6 koraka unazad odjednom).


Slazem se, naravno. Još su mu naši lepo sredili tu suspenziju sa Slovencima. Ali ipak nama je brže kucao alarm. On je došao dan pred derbi sa Vojvodinom, tako da je on izgleda bolje iskoristio situaciju u pregovorima.

Ne znam tačno šta je bilo, ali su naši sigurno mogli da se zaštite u ugovoru. S jedne strane, imali smo iskustvo šta je uradio Vojvodini, ali sa druge očigledno da nismo bili u poziciji da namećemo razne uslove ili nismo ni razmišljali o ovom scenariju.

Na kraju je ovo bio odličan posao za obe strane. On je nama izvukao rezultatski maksimum,a mi smo njemu učinili da je suspenzija prošlost i lansirali ga visoko, o čemu svedoče ove ponude iz Rusije, Belgije i Mađarske.
  • 0

#42 pierre van hooijdonk

pierre van hooijdonk
  • Banned
  • 9,326 posts

Posted 01 June 2017 - 17:49

khm, khm...  :whistle:

 

GwnXYQl.jpg


  • 0

#43 Son_of_a_gun

Son_of_a_gun
  • Members
  • 7,203 posts

Posted 01 June 2017 - 20:52

Kontam da su htjeli Stolicu potpisali bi ga već danas. O Iviću ne znam baš ništa, a Đukiću neću da se nadam jer ako nismo mogli Marka zadržati ne vidim šta njemu možemo ponuditi. Tandem Ivica i Đukica - bomb(on)ica.
  • 1

#44 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 01 June 2017 - 21:12

 Tandem Ivica i Đukica - bomb(on)ica.

 

Dakle, eto resenja da obojica budemo zadovoljni :D 


  • 0

#45 Son_of_a_gun

Son_of_a_gun
  • Members
  • 7,203 posts

Posted 01 June 2017 - 21:18

Još Mozzer da aminuje i to je to. :D
  • 1