Jump to content


Photo
- - - - -

PIZZA !Koju pizzu najvise volite da jedete?


  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#1 balkanskigurman

balkanskigurman
  • Members
  • 1 posts

Posted 31 May 2017 - 08:26

Koju pizzu najvise volite da jedete?

pizza11-1140x500.jpg


  • 0

#2 ironside

ironside
  • Members
  • 3,286 posts

Posted 31 May 2017 - 13:20

Koju pizzu najvise volite da jedete?

 

Samo i isključivo Margheritu.

Dobro zamiješano i odležano tijesto, najbolje ulje, fina mozzarella di bufala, paradajz (Mutti) i bosiljak.

Bog vas veselio.


  • 3

#3 Kinik

Kinik
  • Members
  • 38,514 posts

Posted 31 May 2017 - 13:54

...

 

Attached File  pizza-ai-frutti-di-mare.jpg   39.07KB   8 downloads

 

Attached File  stella-di-frutti-di-mare.jpg   79.61KB   8 downloads

 

:+1:

 

...


  • 1

#4 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 31 May 2017 - 14:05

Bilo koju, pod uslovom da je testo zameseno kako treba i da je pecena u peci na drva. 


  • 1

#5 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 26,767 posts

Posted 31 May 2017 - 14:10

Ovde sam pojeo neku Val Pusteria ili tako nekako pre mesec i po dana, nisam bolju jeo u životu. :)

 

http://www.kutscherhof.it/


  • 1

#6 Gogy

Gogy
  • Members
  • 7,469 posts

Posted 31 May 2017 - 14:11

Ja se držim kraške, kako je nazivaju ovde kod nas. Obična pizza, standardno šunka, sir, pečurke, pelati.. i preko pršut. Eventuelno ponekad morsku, kad je provereni lokal.. EDIT: i ove od Kinika mamljivo izgledaju.. :wub:


Edited by Gogy, 31 May 2017 - 14:12.

  • 0

#7 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 6,550 posts

Posted 31 May 2017 - 14:13

Samo smrznutu iz supermarketa, nepoznate zemlje porijekla, mada pise 'Italian Style'. Sto se toppinga tice, moze proci ham & pineapple, chicken tikka i English Breakfast (grah, jaja, slanina i kobasice). 

 

Attached File  frozen-pizza-recall-ft-blog0317.jpg   98.19KB   6 downloads

 

:wub:


  • 0

#8 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 26,767 posts

Posted 31 May 2017 - 14:14

Samo smrznutu iz supermarketa, nepoznate zemlje porijekla, mada pise 'Italian Style'. Sto se toppinga tice, moze proci ham & pineapple, chicken tikka i English Breakfast (grah, jaja, slanina i kobasice). 

 

attachicon.giffrozen-pizza-recall-ft-blog0317.jpg

 

:wub:

 

 

Made in EU. :rotflmao:

 

A i to još malo...


  • 0

#9 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 6,550 posts

Posted 31 May 2017 - 14:18

Made in EU. :rotflmao:

 

A i to još malo...

 

Ma jok, ovo je Made in China. Vjerovatno je makar 30% cista plastika.  :lol+:

 

Ponekad napravim pizzu, ono, from the scratch i bude dobro prihvaceno. Za mene je Margarita cista danguba pa uvijek stavim malo Parma ham, Gorgonzole ili sta vec imam u kuci, a da ide na pizzu.


  • 1

#10 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 6,664 posts

Posted 31 May 2017 - 15:37

Gorgonzola mu yebe kevu definitivno, najbolje bez paradajz sosa ili vrlo tanko, vec dosta maslinovog ulja, belog luka i bosiljka u pesto sosu, zelenom, moze i jaki kozji sir, shampinjoni, susheni paradajz, kad se izvadi iz rerne na svaki slajs se stavi tanki list prshute i ona od one toplote samo shljosne preko svega. I naravno to sve mora da se zaljuti jalapenom ili crushed chilli peppers ..... Prijatno. :)

Edited by Denis Jasharevic, 31 May 2017 - 16:35.

  • 0

#11 Kinik

Kinik
  • Members
  • 38,514 posts

Posted 31 May 2017 - 17:45

...

 

 

 

...


Edited by Kinik, 31 May 2017 - 18:11.

  • 1

#12 ironside

ironside
  • Members
  • 3,286 posts

Posted 31 May 2017 - 19:32

Samo smrznutu iz supermarketa, nepoznate zemlje porijekla, mada pise 'Italian Style'. Sto se toppinga tice, moze proci ham & pineapple, chicken tikka i English Breakfast (grah, jaja, slanina i kobasice). 

 

attachicon.giffrozen-pizza-recall-ft-blog0317.jpg

 

:wub:

 

Eh, poderao sam se.

Ma, imaš pravo!


  • 0

#13 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,355 posts

Posted 31 May 2017 - 20:07

...

 

 

 

 

...

 

Eh, Gordon & ja kad to zamesamo, prste da polizes! Focaccia se vrlo brzo i bezbolno pravi. 

 

Ovo je pre rerne tj tek u rernu. A onda svi ovi delikatni sastojci polupotonu i to na kraju ispadne divno. 

 

Mozzarella, sun dried tomato, maslinke, ruzmarin.

 

Attached File  focaccia.jpg   118.85KB   4 downloads


  • 1

#14 Kinik

Kinik
  • Members
  • 38,514 posts

Posted 31 May 2017 - 20:44

...

 

Ja ne kupujem beli hleb - napravim sebi povecu focacciu, pa koristim umesto hleba. Kao kolac!

Cesto napravim samo 'na bjanko' kako bi se reklo u Dalmaciji.

Samo so i ruzmarin.

 

Evo jedne iz Barija.

(hint: Apulija / Puglija je pored Sicilije bila najveci proizvodjac zita) 

 

Attached File  pizze baresi rosmarino5.jpg   84KB   5 downloads

 

Od nekog dede na pijaci povoljno kupio crnogorske maslinke - kaze, niko ih nece jer su sitne i sa kosticom, no meni su OK.

 

Dried tomato napravim u mikrotalasnoj, pa u ulje - a brasno uzmem mesano 1/2 belo i 1/2 crno.

:+1:

 

Njam!

 

Kada gledam Gordona i te znamenitosti, pomislim kako smo mi sirotinja (u raznim aspektima), cesto nesto ne znamo / nemamo naviku, ne mozes naci / ili je skupo / ili mu 'nije sezona'.

 

Kuvanje, priprema - to je zelja + sastojci!

 

Poetski receno - malo intelektualno putovanje.

 

...


  • 3

#15 fulleren

fulleren
  • Members
  • 305 posts

Posted 01 June 2017 - 00:51

Samo da nema gljive, sve ostalo moze. Culo ukusa 'pamti' i jednu sa suvim smokvama svojevremeno na ekskurziji u Italiji... 


  • 0