Jump to content


Photo
- - - - -

Kuharice manje zbori


  • Please log in to reply
158 replies to this topic

#151 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 27 August 2017 - 14:35

Attached File  brisket lll.jpg   199.39KB   1 downloads

 

Ovo je u rerni na 120C vec dva i po sata. Jos pola sata i gotovo. Mirise odlicno i sigurno ce biti dobro ali predugo je sve ovo, na kraju sam zivaca. Jutros sam ustao prije 6 da provjerim i nisam vise mogao zaspati. Citav dan sam na pola koplja i totalno mi je svejedno za ovaj brisket.


  • 0

#152 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 27 August 2017 - 15:35

Trebao sam izvaditi iz rerne nakon sat vremena, 3 sata je previse. Izgorila je korica mada nije nista strasno. Ukus je odlican, osjete se sve komponente iz glazure i dry ruba, meso je vrlo mekano mada ne i socno kako sam ocekivao. Kada bih opet radio ovako, jedino bih ovaj zadnji dio u rerni dobro skratio i bilo bi perfektno mada ne vjerujem da cu ovo vise ikada. Previse truda i vremena ulozeno, a return je so - so i da je perfektan. 

 

Attached File  brisket lV.jpg   75.43KB   0 downloads


  • 0

#153 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 29 August 2017 - 01:34

...

 

I na kraju - sta bi?

 

Ako nije ovako - nemoj ni zvati!

 

 

...

 

 


  • 0

#154 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 February 2018 - 20:04

...

Nesto gledao na 'munchies' besnu raspravu italijani vs strani likovi oko toga kako drugi kuvaju spagete / spremaju pizzu / kakvu jedu mocarelu - pa to je skoro bolesno.

https://munchies.vic...-mad-about-food

Nevidjeni lazovi, dzabolebarosi & neradnici, veciti infantilci, sa 'nonna & mamma' sindromom, nesto bi da trtljaju oko toga kako drugi treba 'pravilno' da spremaju pastu?
Pa, spremam kako ja hocu / volim, a ne da postujem neciju sirotinjsku tradiciju.

Kaze autor teksta kako su italijani vrlo vispreni u vredjanju oponenata, npr. - 'koliko se cesto kupas' i kako se ocas prebace na politiku, a tipican primer je - 'ti mora da si glasao za DT', sto je mnogo smesno, jer kad covek pogleda do kada su bili evropska sirotinja i za koje sve pajace je apeninska sirotinja glasala od '45, pa i kako su ih USofA izdrzavali posle WW II - pa to je da se posprdno nasmejes.

Onako - 'ladri italiani' (i ladri italiani si sono fatti tutti eleggere / italian thieves have all been elected), sitne provincijalne lopine, vecito gladna sirotinja, 'kvarni, lazljivi & podmukli latini'. Samo covek kad im pogleda 'narodna jela' - pa to je kao 'atomski kupus' - kombinacija leblebija, krompira i ostataka nekog povrca, oteta od krmeta. Da nisu mozda svi uvek jeli 'carpaccio', ili vecito trosili 'tartufe' / izvikani prosciutto, taman posla - kavijar?

http://cronologia.le...i/lazzari01.htm

(Googletov prevod na eng.)

Spoiler


Od lopine Marca Pola koji je doneo rezance & 'baozi' iz Kine, pa preko L.Americkog paradajza (XVI vek) i istocnjacke 'lahmacun' - pizze.
Imali nesto da nisu marnuli?

 

Attached File  kina - japan.jpg   89.04KB   0 downloads

A najsmesniji su likovi koji urlaju da se tzv. 'tortelini / ravioli' - nikako ne smeju prziti!

 

Attached File  fry-the-buns.jpg   78.63KB   0 downloads

 

Attached File  przeni peljmenji.jpg   96.74KB   0 downloads

https://en.wikipedia.org/wiki/Baozi

Spoiler

 

Attached File  manty.jpg   174.27KB   0 downloads

 

Attached File  peljmenji kuvani.jpg   90.12KB   0 downloads

 

Ja u poslednje vreme, mostly, spremam rezance na kineski nacin, a kako ce neko drugi spremati - svejedno mi je.
Nazdravlje.



...


Edited by Kinik, 03 February 2018 - 20:13.

  • 2

#155 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 03 February 2018 - 21:59

...

Nesto gledao na 'munchies' besnu raspravu italijani vs strani likovi oko toga kako drugi kuvaju spagete / spremaju pizzu / kakvu jedu mocarelu - pa to je skoro bolesno.

https://munchies.vic...-mad-about-food

Nevidjeni lazovi, dzabolebarosi & neradnici, veciti infantilci, sa 'nonna & mamma' sindromom, nesto bi da trtljaju oko toga kako drugi treba 'pravilno' da spremaju pastu?
Pa, spremam kako ja hocu / volim, a ne da postujem neciju sirotinjsku tradiciju.

Kaze autor teksta kako su italijani vrlo vispreni u vredjanju oponenata, npr. - 'koliko se cesto kupas' i kako se ocas prebace na politiku, a tipican primer je - 'ti mora da si glasao za DT', sto je mnogo smesno, jer kad covek pogleda do kada su bili evropska sirotinja i za koje sve pajace je apeninska sirotinja glasala od '45, pa i kako su ih USofA izdrzavali posle WW II - pa to je da se posprdno nasmejes.

Onako - 'ladri italiani' (i ladri italiani si sono fatti tutti eleggere / italian thieves have all been elected), sitne provincijalne lopine, vecito gladna sirotinja, 'kvarni, lazljivi & podmukli latini'. Samo covek kad im pogleda 'narodna jela' - pa to je kao 'atomski kupus' - kombinacija leblebija, krompira i ostataka nekog povrca, oteta od krmeta. Da nisu mozda svi uvek jeli 'carpaccio', ili vecito trosili 'tartufe' / izvikani prosciutto, taman posla - kavijar?



...

 

 

Idem sutra u Alta Badiu, baš sam se sad lepo pripremio... :lol+:


  • 1

#156 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 February 2018 - 22:41

...

 

Pa znas kako je - bogati su uvek ziveli bogato, a sirotinja kako je morala.

Neki ekonomski uspon italije je poceo u periodu posle '60-'70-ih godina.

Znas i sam koliko je italijanskih gastarbajtera bilo po Evropi - italijanska, portugalska, 'jugo' i turska sirotinja iz raznih vukojebina.

'Fensi-shmensi' zezanje je doslo sa 'globalizacijom'.

 

A da 'kvarni latini' nisu nista manje ljubitelji mitova kao i sve ostale zamlate - to je cinjenica.

Znas i sam da moras dobro da pazis.

;) 

 

Ti volis alpsko skijanje & ferari, pa si mahom zagledan u te stvari, a meni to jako malo znaci.

Zato sam pazljivije posmatrao druge stvari. Odlazio sam u goste u razne kuce i mogu ti reci da je to bilo poprilicno skromno, a negde bas totalno skromno. Da je postojao pattern - jeste, da su se naganjale porodicne legende - jesu. No kad popricas malo vise - obicno to splasne, pa polako ispliva prava slika na videlo.

 

Meni, kad su likovi iz Trentina pricali kako su im preci bili siromasni - ja sam mislio da citam sVrBsku etnolosku literaturu. Sve isto. Jad, beda, sirotinja, bolescine, alkoholizam, prostitucija, iznudjeno 'pecalbarstvo / gastarbajterstvo'. I sami su govorili da im je boljitak poceo od '70-'75 pa nadalje. Posebno oko turizma, sto je tvoj osnovni interes oko Dolomita. Jeste da ce u gostionama da te posluze delikatesima, no zato se kod kuce cesto trosi 'divna polenta po noninom receptu' :wicked:, ili guli neka 'minestra / zuppa' sa svim i svacim. No, dobro, ja sam oduvek bio kulinarsko-istrazivackog duha, pa mi to nije padalo tesko.

A znam i sta su mi govorili italijanski likovi koji su dolazili kod nas u goste, ili bili u planinskoj vikendici. Svi smo mi za njih bili 'lose obuceni', no zato su od stola jedva ustajali.

:lol+: 

 

PS.

Probaj zezancije radi da porucis pizzu sa komadom ananasa, ili da je prelijes kecapom.

Izbacice te iz hotela / pansiona!

 

...


  • 1

#157 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 03 February 2018 - 22:50

...

 

Pa znas kako je - bogati su uvek ziveli bogato, a sirotinja kako je morala.

Neki ekonomski uspon italije je poceo u periodu posle '60-'70-ih godina.

Znas i sam koliko je italijanskih gastarbajtera bilo po Evropi - italijanska, portugalska, 'jugo' i turska sirotinja iz raznih vukojebina.

'Fensi-shmensi' zezanje je doslo sa 'globalizacijom'.

 

A da 'kvarni latini' nisu nista manje ljubitelji mitova kao i sve ostale zamlate - to je cinjenica.

Znas i sam da moras dobro da pazis.

;)

 

Ti volis alpsko skijanje & ferari, pa si mahom zagledan u te stvari, a meni to jako malo znaci.

Zato sam pazljivije posmatrao druge stvari. Odlazio sam u goste u razne kuce i mogu ti reci da je to bilo poprilicno skromno, a negde bas totalno skromno. Da je postojao pattern - jeste, da su se naganjale porodicne legende - jesu. No kad popricas malo vise - obicno to splasne, pa polako ispliva prava slika na videlo.

 

Meni, kad su likovi iz Trentina pricali kako su im preci bili siromasni - ja sam mislio da citam sVrBsku etnolosku literaturu. Sve isto. Jad, beda, sirotinja, bolescine, alkoholizam, prostitucija, iznudjeno 'pecalbarstvo / gastarbajterstvo'. I sami su govorili da im je boljitak poceo od '70-'75 pa nadalje. Posebno oko turizma, sto je tvoj osnovni interes oko Dolomita. Jeste da ce u gostionama da te posluze delikatesima, no zato se kod kuce cesto trosi 'divna polenta po noninom receptu' :wicked:, ili guli neka 'minestra / zuppa' sa svim i svacim. No, dobro, ja sam oduvek bio kulinarsko-istrazivackog duha, pa mi to nije padalo tesko.

A znam i sta su mi govorili italijanski likovi koji su dolazili kod nas u goste, ili bili u planinskoj vikendici. Svi smo mi za njih bili 'lose obuceni', no zato su od stola jedva ustajali.

:lol+:

 

PS.

Probaj zezancije radi da porucis pizzu sa komadom ananasa, ili da je prelijes kecapom.

Izbacice te iz hotela / pansiona!

 

...

 

 

Znam ja to matori, imam tamo već i dosta poznanika pa i prijatelja, što južnotirolaca germanskog porekla, što Italijana lokalnih (skoro da nisu ni postojali) što potomaka policijaca i carinika sa juga koje je gore nasilno naselio Mussolini, pa čak i neke Ladine...

 

I danas se vidi velika razlika kad predješ iz Alto Adige / Südtirol u Veneto ili Lombardiju, kao Slovenija i Bosna...


  • 2

#158 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 10 May 2018 - 21:05

...

 

Naletim na nekog rusa-idiJota na Netu - zali se kako u Australiji ne moze da napravis pravu 'sovjetsku salatu Olivje' jer carina ne dozvoljava unos majoneza i salame / kobasice!

 

:twak:

 

...


  • 1

#159 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 02 October 2018 - 17:55

...

 

 

...


  • 2