Ili lažeš da si visoka i vitka, ili lažeš da si Sremica, izaberi.....
Pa nisam nesto specijalno visoka, 168 cm....
Proslo vreme onog:".... a ja volim Sremicu, debelu, pa malu!"
Posted 26 April 2017 - 15:41
Ili lažeš da si visoka i vitka, ili lažeš da si Sremica, izaberi.....
Pa nisam nesto specijalno visoka, 168 cm....
Proslo vreme onog:".... a ja volim Sremicu, debelu, pa malu!"
Posted 27 April 2017 - 13:58
Ja sam Sremica! Ja bez kobasice, kulena, suvog mesa, slanine i kulena ne napustam rodnu mi grudu kad krecem u beli svet! Odoh sad da si naseckam malo sremske kobasice, kad smo vec kod dijete
Ili lažeš da si visoka i vitka, ili lažeš da si Sremica, izaberi.....
Naravno da laže .
Moj ondašnji (1970) najbolji prijatelj i šulkolega (avaj, pokojni) Vladimir je imao majku i baku, obadvije Sremice iz Iloka, koje su nalikovale Mandelbrotovom fraktalu.
mandelbrot_fractal.jpg 201.79KB 1 downloads
Kad bi se približavao Vladin rođendan, ili imendan, to se kuhalo i peklo 2 sedmice unapred. Baka Ivanka bi se, sva uparađena, pojavila kod nas u Zvonimirovoj, sa svim ingredientima: krastavcima, paprikama, orasima, bademima, lješnjacima... jedino bi paradajze, kupus, luk i sl. kupila lokalno.
Svake jeseni, kad se kiselilo povrće, desetak tegli turšije je baka Ivanka slala iz Iloka.
Kad su se kiselili krastavci, u svaku teglu je obavezno išao bakrenjak, da ugarki dobiju lijepu zelenu boju.
Odonda sam na peronosporu imun.
Posted 27 April 2017 - 14:04
Posted 27 April 2017 - 14:08
Uhorky.
:-)
Ah ta tamnica naroda....
Doista.
Posted 27 April 2017 - 14:24
...
...
Posted 27 April 2017 - 15:07
Posted 27 April 2017 - 15:38
...
Oni prvi krastavci - to je na 'nemacki' nacin, sa sircetom (secerom - sto mnogi ne vole), a ovi drugi, koje preferiram, su posle 'mlecnokiselog' vrenja. Samo so i zacini.
Ja leti sebi obicno pripremam 'brzo soljene krastavce'.
Ako su veci - rascetvorim, ako su manji - na pola, so, mirodjija, beli luk, malo rendanog rena ili djumbira, za korejske moze tucana aleva paprika i rendana na stapice sargarepa - pa sve u plasticni kvadratni kontejner - malo 'shaking-shaking' i u frizider na par sati.
...
Posted 27 April 2017 - 15:55
Ja bih svež krastavac pojeo samo pod pretnjom vatrenim oružjem,
Ali kiseli, mnjammm..
Kod Nemaca, a posebno Poljaka je x načina za spremanje ovih krastavaca. Uvek kupim par teglica, svaki različit. Uopšte, poljske zimnice, da li se to tako nazvati, su izuzetne.
Posted 27 April 2017 - 16:38
Kod nas to ima u more verzija: fantastično je.
ETOILE-piccalilli.jpg 26.62KB 1 downloads
Mali karfioli, lučice i échalotes, češnjak, mali broccoli, dižonski senf, puno papra, dvije žlice dobrog sherry octa, i to je to.
Najbolji condiment na svijetu.
Posted 27 April 2017 - 16:56
Kod nas to ima u more verzija: fantastično je.
Mali karfioli, lučice i échalotes, češnjak, mali broccoli, dižonski senf, puno papra, dvije žlice dobrog sherry octa, i to je to.
Najbolji condiment na svijetu.
Ima u tome i dosta turmerica i jos kojecega, meni se ne dopada.
Posted 27 April 2017 - 17:11
Posted 27 April 2017 - 18:05
Posted 27 April 2017 - 18:26
...
... Moj ondašnji (1970) najbolji prijatelj i šulkolega (avaj, pokojni) Vladimir je imao majku i baku, obadvije Sremice iz Iloka, koje su nalikovale Mandelbrotovom fraktalu.
...
Posted 27 April 2017 - 20:05
Ja sam trenutno na dEti u Leskovac, bre Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Ugojićeš se od tog krompira!
Posted 27 April 2017 - 20:09
92,8 kg prijatelju, samo u gaćama i bez sata pa ti vidi...
Kupim XXL košulju da mi se ne prave osmice izmedju dugmića preko pupka, a rukavi mi do kolena...
Mora da se malo bremza, nije zdravo.
85,6
Kolega iz Londona otišao tetki po lekove, pravi se da nema vremena da čita.