...
Zasto, po obicaju, lupetas?
Pa ovo nije tred za tebe - drzi se 'kuvara JNA'!
Edited by Kinik, 23 December 2016 - 14:24.
Posted 23 December 2016 - 14:18
...
Zasto, po obicaju, lupetas?
Pa ovo nije tred za tebe - drzi se 'kuvara JNA'!
Edited by Kinik, 23 December 2016 - 14:24.
Posted 23 December 2016 - 15:16
Nema potrebe da se gicas - za novogodisnje praznike. koje uvek provodim u prisustvu najmilijih i prijatelja, spremam divljac ili neko rolovano pecenje, uz adekvarno vino, licno preferiram dobar merlo ili kaberne (sacuvaj me boze votke uz konzervu sardina u samoci - fuj), a darling, snajka od little_brother and wannabe snajka od naslednika su zaduzene za kolace, dok se baticina sitna decurlija jure po kuci.
Da slavim sam - pa, nisam na robiji.
Posted 23 December 2016 - 15:58
...
Vidis li - ti se uzasno trudis da pokazes da pripadas necemu, cemu uopste ne pripadas!
Ni prema nekim stavovima, ni znanju, ni nekom, ajde da kazem 'kuvanju'.
Jednostavno, uvideo si da je nesto 'u trendu', pa ajde, chorbuljaski da drombuljas.
To se izdaleka vidi.
A o tvojim fantazijama ne bih. Tako zalosno i tuzno.
Btw - 'slave' - pa upravo je to robija!
Ono - 'chorba / sarma / pecenje'!
...
Edited by Kinik, 23 December 2016 - 15:59.
Posted 23 December 2016 - 19:10
Pripremanje za slavu je nesto sasvim drugo.
Ovde pricamo o novogodisnjoj trpezi.
LM, za novogodisnje slavlje, obzirom da mi dolaze veoma dragi gosti, pripremam sledece:
- Rolovano meso - svinjce, janje, jare.... ako se drustvo iz Zandarmerije potrudi - taze divljac.
- Pice: Merlo, kaberne, pivo, pinot, domaca - industrijski odpad od votke ne dolazi u obzir,
- salate: Valdorf, Cezar, urnebes, tzatziki, tarator....
- kolaci, e za to je zaduzena Darling, Snajka, Mother, komsinica.....
Ja i decurlija palimo tradicionalnih 40 vatrometa u ponoc u dvoristu - valja se.
Edited by kronostime, 23 December 2016 - 19:23.
Posted 24 December 2016 - 10:18
...
Ovo drljavljenje ne bih komentarisao.
Ali ono za 'zhandarmeriju'!
Zaista oni nisu za votku - sasvim im je dobra domaca brlja.
Citao sam negde da 'brlja' izuzetno pase uz 'waldorf / cezar'.
Lakse se povraca.
PS.
Moram da priznam da si 'chorbuljasenjem' uspeo da seljoberski shebes ovaj tred, no kad pomislim koliko si svega toga shebao u zivotu / i koliko je on shebao tebe - ni ne cudim se.
Idi pa pali burice!
...
Edited by Kinik, 24 December 2016 - 10:22.
Posted 24 December 2016 - 13:54
Posted 24 December 2016 - 14:07
Posted 24 December 2016 - 15:07
...
Posted 24 December 2016 - 16:26
...
...
Posted 24 December 2016 - 16:36
...
...
Marco ima deal sa Knorr-om pa mu je svaki recept sa kockicom.
Njega zaobilazim, nije zato sto sam gadljiv na kockice, jer nisam ali od kuhara tog kalibra ocekujem vise, barem za Christmas.
Merry Christmas Kinik!
Posted 24 December 2016 - 17:15
...
Kockice?
Zasto da ne?
Ne mislis valjda da je svako spreman da provodi sate i sate pripremajuci klasicni francuski demi-glace 'brown beef stock'.
Ili da to ume? Pa to traje satima / danima.
Bas toliki cistunac nisam da ne bih tu i tamo koristio neku kockicu ili dodatak.
Kako je rekao M.P. White - u svojoj karijeri sam 30 godina koristio 'Knorr kockice'.
“Cooking doesn’t have to be complicated, it just has to be fun. That’s my motto.”
Btw, mi smo se porodicno po inostranstvima petljali od '57. i redovno koristili 'kockice'.
Bilo 'knorr', bilo 'maggi' ili neke druge, lokalne.
...
Edited by Kinik, 24 December 2016 - 17:21.
Posted 24 December 2016 - 17:26
...
Kockice?
Zasto da ne?
Ja trosim kockice, nije to problem. Osim kad se bas potrudim oko necega, pa je kockica suvisna. Za bozicnu curku, ta kockica je nepotrebna, ocigledno je da prodaje.
I to je OK, nema svako vremena ni zivaca da provede u kuhinji x sati, a meni je to gust. Pogotovo u ovo doba godine, za bozicnu trpezu, pa sve mi je 'rucno' odradjeno. Nema kockica, nema niceg ready-made. Sve je from 'the scratch'. To mi je fun.
Edited by Honey Badger, 24 December 2016 - 17:26.
Posted 24 December 2016 - 21:49
...
Vidis li, ja sam sklon da verujem chef-ovima, pa i onima koji su se odrekli 'zvezdica'.
Tim pre ako sam probao tu 'kockicu' pa se ubedio koliko je ukusna / korisna.
Zamisli da kupujes jagnjece / ovcije kosti, govedje, kokosije 'otpatke', raznorazne riblje glave / peraja i ostalo, pa preostalo povrce - sve to kuvas par sati, procedis, obelezis, zamrznes i pazis koliko se cuva (ako si freak).
A ovako ...
Jedine moje 'kockice' koje pravim su tvrdo zelirane kockice od gljiva.
Tj. uzete skuvane sveze / potopljene u veloj vodi suve gljive, propasirane na sitno, procedjene, dodat zelatin i sipano u onu posudicu za led. Kad se smrzlo - u kesu i u frigi.
Pa, ne mogu bas da pravim risotto (a mnogo ga volim) citav dan - samo za mene.
Mene kad ne mrzi - ujesen kupim 5-6 kg luka, ocistim, isecem na dva nacina (kockice / rebarca) i bacim kese u frizer.
Obicno u frizeru drzim nekoliko kg. 'rascetvorenog' zrelog paradajza, vise komada celera sa korenom / liscem, par kg. persuna koren / list, i dosta secene paprike (zute / crvene).
Stedim novac & vreme.
...
Posted 24 December 2016 - 22:08