Jump to content


Photo
- - - - -

News from Croatia


  • Please log in to reply
12224 replies to this topic

#12136 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 11 April 2018 - 14:56

Kini, nisam  mislio na njih,  već na njihove predhodnike. Da im je Tito dobrano hebao mater (ali i drugim kolaboracionistima) ove gamadi danas ne bi bilo.


  • 0

#12137 lokarda

lokarda
  • Members
  • 2,255 posts

Posted 11 April 2018 - 23:54

nemožespacebar..............


  • 0

#12138 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 12 April 2018 - 02:49

Gresis / gresite.

Evo ti racunica 2018 - 1980 = 38.

Ako pogledas likove, pa imaju od preko 40 pa preko 60 godina.

Znaci u doba JBT su bili 'titovi omladinci / pioniri'.

Kako je mogao da ih 'dovoljno potamani'?

;)

U pitanju je nesto drugo - jedna primitivna, violentno-dinarska, vukojebinska, plemenska i ratnicka ideologija koja se nimalo nije menjala kroz vekove.

.....

 

Ne, ti grijesis u (pr)ocjeni mojeg posta.

 

Ti likovi nisu bitni. Uostalom, neonacistickih grupica i ispada ima svuda u Evropi.

 

Bitna je razlika: sto ih u koliko-toliko normalnom dijelu Evrope hapse i kaznjavaju.

U ovom slucaju, bez obzira na relativno mali broj crnokosuljasa i njihovu starost, dio citata iz vijesti je ovo:

... Postrojavanje je proteklo uz podršku državnog vrha, kojeg je predstavljao državni tajnik Ivan Vukić Niper, županije, govor je održao i HDZ-ov dožupan Luka Brčić, a pismom podrške javio se i saborski zastupnik Željko Glasnović. ...

 

Pogledaj zastavu koju su ovi ustasoidi nosili.

Pa mi reci, mozes li zamisliti skup u Njemackoj na kojem sudionici nose zastavu na kojoj pise "Dachau - Arbeit Macht Frei", prisustvuje "drzavni tajnik ministarstva obrane" a pismo podrske salje netko iz parlamenta? I da sve to prodje bez sankcija?


  • 0

#12139 Atreid

Atreid
  • Banned
  • 8,210 posts

Posted 12 April 2018 - 05:42

Ma oni su po zadatku tamo bili, njih je drzava i organizovala i poslala tamo. Nemoj da ste naivni,


  • 0

#12140 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 06 May 2018 - 17:46

Evo, nešto gledam po internetu, onaj ogavni pro-Putinovski manijak Pernar i njegova kvazi-stranka 'Živi zid' se stalno penje (uključivo samozvanog 'Vilibora' Svilčića) u popularnosti u HR, što ne čudi budući da manijaci tipa anti-vaxera, flatearthera, anti - EU i anti NATO-ovaca te svih ostalih teoretičara zavjere u Hrvatskoj rastu eksponencijalnom progresijom.

HR postaje sve odvratnijom zemljom, kad je Živi zid postala treća politička snaga.

:puke:


  • 2

#12141 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 06 May 2018 - 21:16

...

 

Reklo bi se da sVrBija vuce rusofiliju preko pravoslavlja, a 'rvacka - preko kominterne.

:lol+:

 

Ovo za 'pravoslavlje' su neuke gluparije, a 'kominterna' - e to je vec jedno vrlo interesantno klupko svega i svacega.

Na srecu - vreme mu je proslo / ubrzano prolazi, a raznorazni 'mali od kuzine' vise nisu nikakav faktor.

 

To je samo 'pozlata od staniola' za jednokratnu upotrebu.

 

...


  • 0

#12142 Mali Medved

Mali Medved
  • Members
  • 913 posts

Posted 16 May 2018 - 11:12

Evo i Evropsko veće (CoE) upozorava da se glorifikuje ustaštvo u Hrvatskoj.

 

http://www.dw.com/en...inds/a-43792245

 

Mora da su i oni deo srboćetnićke histerije...

 

isto kao Kolinda kad se u martu zahvalila Argentini što je prihvatila ust- hrvatske domoljube.

 

"Nakon Drugog svjetskog rata mnogi su Hrvati u Argentini pronašli slobodu u kojoj su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskoga naroda" rekla je Kolinda u Buenos Ajresu.

 

"Hrvati u Argentini dijelili sudbinu svoga naroda i za vrijeme trajanja bivšeg jugoslavenskog komunističkog režima, kojemu je smetalo svako isticanje nacionalnog imena, hrvatske zastave i grba ili ispovijedanje vjere."

 

 

EDIT:

Na njen govor u Argentini je Centar Simon Vizental reagovao sa "Takva izjava je obično prikrivanje jezivih zločina ustaškog režima u NDH i strašna uvreda žrtvama, njihovim obiteljima i onima koji su se borili protiv njega," a Kolinda uzvraća, ne trepnuvši, "Vaši opetovani pokušaji kolektivne stigme Republici Hrvatskoj, hrvatskom narodu i hrvatskom iseljeništvu, uključujući i argentinske Hrvate, su krajnje neprihvatljivi i za svaku osudu."

 

Histerija bato.


Edited by Mali Medved, 16 May 2018 - 11:39.

  • 0

#12143 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 23 May 2018 - 12:47

...

https://www.xxzmagaz...-hrvatske-bajke

>> ... Srpske cajke i hrvatske bajke
Piše: Zlatko Gall

Groznica subotnje večeri u Hrvatskoj je već godinama istoznačnica za cajka-partyje odnosno mutirane urbane derneke  na kojima su snimke srbijanskih turbo-folk pevaljki zamijenili programi u živo te dokinuli sve negdašnje alibi-teze o „šarmu zabranjenog voća“ ili pak „sprdanja sa seljačkom glazbom“. Pače, iza novog vala prođe i bezrezervnog gutanja novokomponiranog narodnjaka stoji uvjerenje da je baš on idealan za tulumarenje, hedonistički raspašoj i dobru zabavu

Sve su odavno u „Herojima“ rekli TBF. „Svi Hrvatine, a svaki skače ka' klokan čin čuje Cecu il' neki hit turbo folka“. I eto najkraće moguće dijagnoze „hrvatskog stanja uma“ ili, još bolje,  apsurdne bipolarnosti hrvatskog turbo-domoljublja. Euforije koju prate slomljene čaše i „čela krvava“ čim zatrešti sočni narodnjak te hinjene, javno obznanjene,  depresije zbog poraza hrvatske uljudbe od strane „hard core“ srbijanskog proizvoda.

A da je tome baš tako svjedoče žestoke reakcije i licemjerna zgražanja na otvaranje prvog hrvatskog radijskog programa s kvarnom turbo-folk robom. Iako je treš-narodnjak iliti turbo-folk kojeg su strastveno prigrlili mnogi deklarirani borci za čistunstvo hrvatske uljudbe, ovdje odavno prisutan. S više deklariranih i još više „tajnih“ sljedbenika nego li u Srbiji.

Zapravo aktualna halabuka samo je repriza frke koja se prije punih 13 godina digla kad je u Splitu otvorena „folkoteka“ Paganini s noćnim programom za ljubitelje turbo-folka i narodnjaka svih profila. Hard-core fanovi su dakako taj simbolični ulazak pseudo-narodnjaka u grad odnosno selidbu iz rubnih i prigradskih zona u prostor negdašnjeg gradskog kluba za vremešniju publiku, dočekali aklamacijom. Oni rijetki grlatiji protivnici, to su pak doživjeli kao otvorenu pljusku „glazbenoj sceni grada koji je dao Olivera i Gibonnija“. I, naravno, bili u krivu.

Ne samo stoga što je Split osim spomenutog respektabilnog dvojca dao i niz estradnih bića s dna estetske kace već što je i tadašnji „službeni“ ulazak turbo-folka na gradski asfalt baš kao i novi zagrebački cajka-radio bio logična posljedica sveopće popularnosti „cajki“. I „turbo folka“ ili estradiziranog-narodnjaka čije zvijezde i „zvezde“ već puno desetljeće pune ne samo prigradske pajzle već gradske diskoteke/klubove, koncertne dvorane i „arene“ postavši i omiljeni soundtrack nove „zlatne mladeži“ i glazbeni „mainstream“ za najširu publiku. Groznica subotnje večeri u Hrvatskoj je već godinama istoznačnica za cajka-partyje odnosno mutirane urbane derneke  na kojima su snimke srbijanskih turbo-folk pevaljki zamijenili programi u živo te dokinuli sve negdašnje alibi-teze o „šarmu zabranjenog voća“ ili pak „sprdanja sa seljačkom glazbom“. Pače, iza novog vala prođe i bezrezervnog gutanja novokomponiranog narodnjaka stoji uvjerenje da je baš on idealan za tulumarenje, hedonistički raspašoj i dobru zabavu.

Odgovor na pitanje odakle tako velika popularnost narodnjaka je jednostavan. Narodnjak odnosno razne inačice novokomponiranog hibrida nastalog križanjem šlageraške produkcije najniže kakvoće i pseudo-folklornih uzoraka, nikada u Hrvatskoj i nije nestao sa scene. Privremeni nestanak srbijanskih importa u devedesetima i odlazak u ilegalu, bio je samo rezultat političkog odricanje a ne estetskog suda. Narodnjaku je u vrijeme dok su se u Zagrebu prodavale konzerve „čistog hrvatskog zraka“ a u u Osijeku tenk JNA gazio famoznog crvenog fiću naizgled glave došla (pr)ocjena da je nepodoban glazbeni podsjetnik na unitariste i mrsku Jugoslaviju. Ili čak istoznačnica za dominantni neukus „oficira i oficiruša“ JNA... Uklanjanje narodnjaka iz etera i javnog života prikazano je i kao čupanje glazbenog korova koji je gušio hrvatsku uljuđenost, europejstvo i kreativnost. Kako krivo!

Jer, još dok su po prvim crtama obrane pljuštale granate, bojovnici i generali HOS-a,  punim su plućima uz 'ladno pivo i vruću rakiju pjevali srbijanske narodnjake a najpromućurniji etradni poduzetnici započeli sa štancanjem „kroatiziranih“ inačica podobnih novokomponiranih narodnjaka.  Ima istine i u tezi da su narodnjaci bili i jesu dio sveopćeg „poseljančenja“ hrvatskog svagdana odnosno dio trenda uvođenje pseudo-tradicijskih rituala u urbano okruženje. Narodnjak je doista stigao ruku pod ruku sa modom vjenčanja-masovki  uz zastave i pucnjavu na kojima se licitiraju otete cipele i podvezice mlade te javno pokazuje status pokazivanjem miraza iliti dote. U istome paketu tog „novog-tradicionalizma“ su i proslave krštenja nalik seoskim bakanalijama, pravi derneci u koja se i u gradovima pretvaraju proslave pričesti i krizme dok su i sam Božić, pa čak i Uskrs, kao nekoć obiteljski blagdani, postali prave parada javno demonstriranog kiča i neukusa...

Narodnjak naravno nije kriv za to. On je naprosto „proizvod“ koji se tražio i koji ima danas mnogoljudnu publiku. Nekoć u kroatiziranoj inačici koja je nastala uz alibi teze da je „naše smeće“ bolje od „njihovog đubreta“… a danas pak kao „original“.  Uostalom o bratstvu po estetskim „niskim vrhuncima“ zgodno svjedoči i „play lista“ novog zagrebačkog folk radija jer su s „cecama i mecama“ zajedno Jole, Severine, Rozga, Lidija Bačić, Maja Šuput, Ivana Zak...

Prije desetak godina u jednom tekstu o turbo folku u Hrvatskoj zapisao sam da ako je uzlet neo-turbo-folka nalik lakmusu koji pokazuje pravo stanje u širom društvenom okruženju, „ništa manje znakovita nisu ni njegova javna (suštinski licemjerna) osporavanja“. Većina ih se ionako temeljila na javno iskazanoj osudi, ponegdje na prikrivenoj kseonofobiji, u tajnom užitku u „kvarnoj robi“ a ne na prepoznavanju glazbenog bofla.

I zato – neka folkoteka i narodnjačkih ili turbo-folk radija. Koja – poštenije od severina, stavrosa, zakova… - pokazuju što smo bili i što jesmo. ... <<

 

 

Attached File  kravindino kolo.jpg   61.29KB   4 downloads

 

Attached File  200_Tadic_sa_1_sajkacom7.jpg   11.71KB   4 downloads Attached File  ivica-dacic.jpg   19.38KB   4 downloads

 

Sve je to ista politicko-muzikantska bagra.

:lol+:

 

...


  • 2

#12144 FrediB

FrediB
  • Members
  • 57 posts

Posted 23 May 2018 - 17:54

 

HR postaje sve odvratnijom zemljom, kad je Živi zid postala treća politička snaga.

:puke:

Ista bagra ko i zveri, kradikali, sps, dSS u Srbiji.  :rant:


  • 0

#12145 FrediB

FrediB
  • Members
  • 57 posts

Posted 23 May 2018 - 17:55

Evo i Evropsko veće (CoE) upozorava da se glorifikuje ustaštvo u Hrvatskoj.

 

A Srbija je kao bolja sa rehabilitovanjem raznoraznih gibanicarskih koljaca , ljoticevaca i nedicevaca te ostalih slugu okupatora.  :lol+:


  • 0

#12146 Mali Medved

Mali Medved
  • Members
  • 913 posts

Posted 23 May 2018 - 21:57

A Srbija je kao bolja sa rehabilitovanjem raznoraznih gibanicarskih koljaca , ljoticevaca i nedicevaca te ostalih slugu okupatora.  :lol+:

 

:lol+: :lol+: :lol+:

 

Uh što volem taj argument "a šta su oni nama radili."


  • 0

#12147 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 16 June 2018 - 04:01

Nema komentara, nema ni forumasa iz HR.

 

Agrokor, afere, ludnica, a nitko nista.

 

Nemam ni sam bog zna sta pametno reci.

Samo, pitam se gdje su oni forumasi koji su se naljutili kad sam rekao da je HR lopovska drzava.

Imaju li argumente da pokazu da nije ili naprosto sute?

 

Zasto pisem? Pa jebiga, iako sam "vani", nekog qrtza placam u HR, kosta, za to dobijem qrtz. Lopovluk.

 

Mozda cu jednom, kad zastari, objaviti prepisku izmedju mojeg advokata i mene. To je ludnica, kao i HR pravosudje u cjelini. Bilo bi apsolutno smijesno kad me me bi kostalo.

 

No, jebes mene.

Nego, hrvatski decki i cure, imate li sto reci o Mamicu?

:lol+:


  • 0

#12148 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 16 June 2018 - 07:21

Nema komentara, nema ni forumasa iz HR.

 

Agrokor, afere, ludnica, a nitko nista.

 

Nemam ni sam bog zna sta pametno reci.

Samo, pitam se gdje su oni forumasi koji su se naljutili kad sam rekao da je HR lopovska drzava.

Imaju li argumente da pokazu da nije ili naprosto sute?

 

Zasto pisem? Pa jebiga, iako sam "vani", nekog qrtza placam u HR, kosta, za to dobijem qrtz. Lopovluk.

 

Mozda cu jednom, kad zastari, objaviti prepisku izmedju mojeg advokata i mene. To je ludnica, kao i HR pravosudje u cjelini. Bilo bi apsolutno smijesno kad me me bi kostalo.

 

No, jebes mene.

Nego, hrvatski decki i cure, imate li sto reci o Mamicu?

:lol+:

Jebi ga kad širiš propagandu. Na udaru se našao i sam  Mamić, ni kriv ni dužan. Osudiše čoveka ni kriva ni dužnoga. :wicked:


  • 0

#12149 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 22 June 2018 - 07:08

Zivi Zid treci u Hrvatskoj - i nastavlja da raste! Ocekuje se da uskoro preuzme mesto br. 2!
https://slobodnadalm...eprestano-raste

Edited by darth bane, 22 June 2018 - 07:09.

  • 0

#12150 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 22 June 2018 - 19:57

ako govorimo o hrvatskim politicarima i hrvatskoj politici, mozda ne bi bilo lose (za pocetak) izbjeci palanacko licemjerje i pritupe, upravo populisticke spinove, pa konstatirati da je populizam politicka konstanta u Hrvatskoj od Austro-ugarske nagodbe (1867.) naovamo. s povremenim / vrlo rijetkim / nasumicnim izletima u onu vrst politike koja je stvorila zapadnu civilizaciju okrenutu progresu i individualnim pravima covjeka.


  • 0